Bookmark and Share    
Kennel Dream Of Labradors'

Thia x Manny

  Labrador hvalpe
Født den 25-03-2020 
1 gul han & 1 sort tæve & 1 gul tæve

De er 8 uger og klar til nye hjem den 20-05-2020
De er alle lovet væk til nye familier!


  



Vores tæve Thia (Dream Of Labradors' Light My Fire) har fået hvalpe med


Manny (Caercreek I'm Your Boogie Man). 
Følg denne side hver onsdag, hvor den vil blive opdateret med billeder og fortælling om hvalpenes udvikling!
 
Følg også vores kennel på Facebook, hvor der jævnligt vises filmninger af hvalpene. 
 
 
 

 
De 3 hvalpes navne er efter temaet "Light", ligesom moren. 
 

Dream Of Labradors' Shining Light = sort tæve
Dream Of Labradors' Love Light = gul tæve
Dream Of Labradors' Guiding Light = gul han 

 
Åbent hus i weekenderne

Vi holder åbent hus for de familier, som har reserveret hvalp, således at familierne kan følge deres nye familiemedlem i opvæksten i vores kennel.

Grundet COVID-19 vil vi være nødsaget til at holde åbenthus for hvalpenes nye familier, med visse forholdsregler;

- Hold afstand og vis hensyn.
- Afsprit dine hænder ved ankomst. 

- Bliv hjemme, hvis du har symptomer.
- Bliv hjemme, hvis du har været sammen med nogen, som har udvist symptomer efterfølgende. 

Vi gør opmærsom på;
- At vi ikke stiller toilet til rådighed
- At vi er udenfor uanset vejr

Vi skal alle passe på hinanden og vi takker for forståelsen :) 
 
Åbent hus bliver fordelt på lørdag og søndag som følgende:

Åbent hus lørdage
Thias gule han & sorte tæve 
samt Cocios 4 hanhvalpe;
Lørdag den 02/5 kl. 10-13
Lørdag den 9/5 kl. 10-13
Lørdag den 16/5 kl. 10-13 
 
 
Åbent hus søndage
Thias gule tæve og Cocios 4 tæver:
Søndag den 03/5 kl. 10-13
Søndag den 10/5 kl. 10-13
Søndag den 17/5 kl. 10-13 


HUSk at give besked om i kommer eller ej! På forhånd tak :)
Vi glæder os til at se jer! 
Hvalpenes 8. leveuge:
Det har været en travl uge, da hvalpene nu har store behov i forhold til deres socialisering og miljøtræning. 

Hvalpene tumler og leger med vores voksne hunde og det er virkelig en fornøjelse at se, hvor god en oplevelse det er for hvalpene, og hvor søde og velfungerende vores voksne hunde er. 
Hvalpenes sociale færdigheder er super fine. De har et stort mod på vores hunde, selvom man kunne tro det var voldsomt med så mange voksne på en gang. 


Hjemme på matriklen har vi også trænet trafik i form af traktor. 

Haven er ligeledes blevet indtaget med storm! Vi har en stor grund omkring os og haven er et kapitel for sig, idet den er indhegnet og hvalpene ikke selv kan skabe sig adgang dertil. De stormede lystigt rundt i haven, hvor de mødte nye udfordringer, som de mestrede så flot!

Vi har trænet med tilvænning af støvsuger. Hvalpe har nemlig en tendens til at tro, at det store larmende monster kan sluge dem ;) 
Træningen foregik ved, at støvsugeren blev fundet frem (uden at være tændt), imens der blev smidt dåsetun rundt omkring den på gulvet. Det skulle være noget lækkert og ildelugtende ofr at kunne tage deres fokus, når det blev potentielt skræmmende idet den skulle tændes. 
Støvsuger slangen blev strakt ud, så det sugende og larmende mundstykke var længst væk fra hvalpene. 
Lige først kiggede de skævt til støvsugeren, men tunen var heldigvis mere spændende :) En Labrador kan næsten lokkes til alt, hvis bare man har det rette lokkemiddel! 

I ugens løb har vi også været på banegården, hvor vi mødte nye udfordringer, men alle hvalpene tog bare det nye miljø i stiv pote! Der kom endda et tog bragende forbi, men hvalpene stod bare og gloede på det, som om det var det mest almindelige i hele verden. Vi var stolte, for så er vores opgave de første 8 uger ved at være fuldendt!
 
De er desuden blevet udfordret med aktivitetslegetøj og snusemåtter, som er super mentalaktivering. 
Aktivitetslegetøj er forskelligt legetøj med foder indeni, hvor hvalpene skal tumle med legetøjet og løse gåden til, hvordan de får foderet ud. Man skal have meget forskelligt legetøj, hvis hvalpene skal have fornøjelse af det mere end én gang, for de regner hurtigt ud, hvordan det virker. 
Vi gav dem aktivitetslegetøjet på en stor og knasende presenning, så de fik prøvet en anden slags underlag, men det gjorde de ikke noget notits af. 

En snusemåtte er en bunke fleese strimler i en gummiemåtte, som skal imitere en stor græstot. I denne gemmes der foder, som hvalpene skal snuse efter. Det fungerer på samme måde, som når hvalpene laver fodersøg udenfor, men til en dag med dårligt vejr, eller når hvalpen har for meget krudt i rumpen om aftenen, så er en snusemåtte en super god løsning. Se evt. her, hvordan man selv laver snusemåtter: https://www.youtube.com/

Hvalpene har været en tur ved dyrlægen og er nu så småt ved at være klar til at flyve fra reden i næste uge. 
De har fået deres vaccination og sidste ormekur. Næste ormekur skal bare gives ved 10 ugers alderen og så revaccination ved 12 og 16 ugers alderen. 

Onsdag flyver hvalpene fra reden. Det er vemodigt, men samtidig så er det også drøn hårdt at have hvalpe, så det er med noget blandet følelser, at vi siger farvel til dem. 
Husk at være 2 personer i bilen, når i afhenter jeres hvalp. Hvalpene har kørt meget i bil hos os, og er blevet ganske tilpasse med vores bil. Men nu skal de lære jeres bil at kende, samt køre uden søskende, så det vil give en lille utryghed. 
Vi har sørget for lidt snacks til hvalpene til hjemturen, men tag også gerne selv noget meget lækkert med til bilturen, som kan tage deres fokus og skabe ro.
 
Vi håber vi ser nogle af dem igen, måske til kenneltræf eller pasning (læs om pasning her: https://dream-of-labradors.dk/pasningpension ).

Vi ønsker de nye familier alt held og lykke til med deres nye familiemedlem. Tak for denne gang.
Hvalpenes 7. leveuge:
Så er det sørme allerede sidste uge, som hvalpene tilbringer hos os. 
 
Nu er vi nået det stadie, som vi kalder "Mere Lort End Lagkage", for at sige det rent ud. Hvalpene stiller i denne alder store krav til os, for at renlighedsprocessen skal gå så godt og let som mulig hos den nye familie. 
Hvalpene er derfor blevet flyttet fra deres hvalpekravlegård inde i køkken-alrummet og ud i hvalperummet, i vores baggang. Her går de i spåner, hvilket giver dem et konstant rent og tørt underlag. 
Spånerne er en suveren løsning, da vi jo ikke kan gøre rent efter hvalpene 24 timer i døgnet. Når de går i spåner, så bliver deres efterladenskaber straks suget ind i spåner og dækket til, når de løber rundt og vi muger ud flere gange om dagen. På den måde skal de aldrig opleve, at spise eller sove oven i deres efterladenskaber, hvilket ellers vil gøre dem til nogle små grise mht. renlighed og det vil gøre det svært at få dem renlige senere hen. 
Ved at hvalperummet også har en fin størrelse, så kan man allerede nu se, at hvalpene foretrækker, at søge over i det ene hjørne, når de skal af med noget (hvis vi ikke når at tage dem udenfor).
I denne alder har de brug for mere plads omkring sig, og i hvalperummet er der større plads til udfoldelse. 
 
Det bur som ses i deres indendørs hvalpekravlegård i spånerne, er udelukkende for trænings skyld. Buret har ingen låge og hvalpene skal naturligvis aldrig lukkes derinde. Buret er sat op, så de kan tumle og lege i det, imens de får følingen af at være i et bur, så det bliver lettere at tilvænne dem til bur i forbindelse med bilkørsel, udstilling eller andet.
  
Hvalpene er så småt begyndt at søge efter tørfoder i hvalpekravlegården udenfor, hvilket er den bedste mental stimulering man kan give sin hund. En hund bør søge minimum 1 time (sammenlagt) om dagen, som er bedre end 10 km gåtur, hvilket en hvalp alligevel ikke kan holde til!
 
I denne uge er de blevet udfordret med at lave "Nose Work" - det vil sige søge efter foder i papkasser. Det er godt som mental aktivering og samtidig en god miljøtræning, at skulle bulre rundt i papkasserne. Hvalpene sprang selvfølgelig i kasserne med krum hals.

Hvalpene har været på tur til til søen. Vi anvender altid vores trækvogn til hvalpene, da der kan være langt at gå fra bilen og hen til den spot, hvor vi har tænkt os, at hvalpene skal løbe, lege og udforske. De små ben kan ikke holde til ret mange skridt, så vi må forme turen, så vi opnår den tiltænkte miljøtræning.  
De syntes at det nye miljø var rigtig spændende og der blev slæbt på pinde, dyppet poter i vandet, gravet huller, spist hestemøj og meget andet. 

Desuden har vi været på skovtur. Igen tages trækvognen i brug, da vi har et bestemt sted i skoven, hvor hvalpene kan løbe rundt helt uforstyret. Imens hørte vi på en stor flok køer, som brølede i vilden sky, men det gjorde hvalpene nu ingen notits af.
De var elle vilde med alle bladene i skovbunden og alle de anderledes dufte. Her fik vi nogle super gode billeder af hvalpene, imens de sad på en træstamme. 
 
De er også begyndt at få diverse godbidder og snacks, og stort set alt glider ned. Når de får lidt at gumle på, falder det lettere til ro om aftenen, så vi lære dem at få en god døgnrytme.

I den udendørs hvalpekravlegård forsøger vi hele tiden at opsætte nye ting, så de hele tiden bliver udfordret. De har senest fået et bassin med bolde, som larmer gevaldigt, samt et lille soppe bassin, så de kan få erfaring med vand imens de er i trygge rammer.
 
Når hvalpene er indenfor, hører de fortsat lydcd for fuld udblæsning og ingen af hvalpene giver den mindste reaktion på lydene. De får en lydcd med ud i deres nye hjem (en anden en den de er vante til hos os), således at træningen kan fortsættes. 
 
De har været ude og gå deres første tur i vores lille by. Vi anvender altid seler, som ikke skal trækkes over hvalpenes hoved, da det vil blive forbundet med ubehag for hvalpene! Det havde et kæmpe mod på livet og drønede af sted i stram snor for at se og opleve mere og mere. De syntes dog det var lidt noget mærkelig noget, at de var begrænset af en snor og ikke bare kunne løbe frit, men det tog det rigtig pænt.
De får en sele med ud i deres nye hjem, af den model, som de er tilvænnet hos os. 

På onsdag flyver de tre hvalpe fra reden. Det er vemodigt, men samtidig så er det også drøn hårdt at have hvalpe, så det er med noget blandet følelser, at vi siger farvel til dem. 
Husk at være 2 personer i bilen, når i afhenter jeres hvalp. Hvalpene har kørt meget i bil hos os, og er blevet ganske tilpasse med vores bil. Men nu skal de lære jeres bil at kende, samt køre uden søskende, så det vil give en lille utryghed. 
Vi har sørget for lidt snacks til hvalpene til hjemturen, men tag også gerne selv noget meget lækkert med til bilturen, som kan tage deres fokus og skabe ro. 

I weekenden afholdes de sidste åbent-hus/hvalpebesøg. Vi må igen bede jer overholde tidsrammen på de 45-60 min pr. besøg, da dagen bliver meget lang og hård i den sidste ende for både hvalpene og os. Vi takker på forhånd for forståelsen. 
 
Hvalpenes 6. leveuge:
Hvalpene udvikler sig rigtig fint både fysisk og psykisk. Deres personligheder begynder at være fremtræden og de er alle tre super skønne. De har alle tre mod på livet og er yderst sociale og tillidsfulde. 
 
Vi har fået trænet lidt mere med tilvænning af sele og bilkørsel og det går rigtig godt. Hvalpene sover faktisk inden vi når at lukke bagsmækken på bilen, så de er ganske trygge. 
I forbindelse med tilvænning til bilkørsel og brug af kropssele, så har hvalpene været en tur ved stranden. De syntes sand, tang og vand var utrolig spændende og det var sjovt at se så små hvalpe være opmærksomme på sådanne nye ting omkring dem. Flere af hvalpene gik endda ud og dyppede poterne i det kolde vand. 
 
De har også været med på tur til Fussing Sø og det syntes de også var utrolig spændende. Vi var så heldige at have hele arealet for os selv, så hvalpene kunne bare drøne rundt. Gudskelov er de allerede ret gode til at komme, når vi kalder for ellers kan 10 hvalpe være lidt af en flok at holde styr på. 

Hvalpe i denne alder bliver hurtig overstimuleret og pludselig kan en ellers velment tur, blive til en overvældende oplevelse og dermed en negativ socialisering. Derfor er vi altid kun på "tur stedet" i ca. 25 min., og kører ikke længere væk end en køretur på 25 min. hver vej. 

Dette var deres første ture, ud af mange oplevelser i løbet af de næste par uger hos os. 
 
Hvalpene elsker at lege med vores voksne hunde i hvalpekravlegården. Det er sjovt at se hvordan de små spiller på alle tangenter, når de arbejder med deres kropssprog i samværdet med vores 5 voksne hunde. Heldigvis er vores voksne hunde meget afbalanceret, så hvalpene vil aldrig på nogen måde lidt overlast!
Dog er vores voksne hunde SÅ sociale, at vi helst ikke vil have dem i hvalpekravlegården når der er gæster, da de i deres iver for at snakke med mennesker, med lethed kan komme til at træde på de små hvalpe. 

I den udendørs hvalpekravlegård har hvalpene en masse forskelligt legetøj samt ting til at stimulere dem både fysisk og mentalt og motorisk. De kaster sig over alle forlystelserne med krum hals og det er simpelthen en fornøjelse at se! 

I forbindelse med første åbenthus weekend, fik i hver tildelt et tidspunkt, således at vi ikke blev for mange mennesker, der var samlet på samme sted og tid. 
Jeg har spurgt jer alle, og det lader til at i fortsat kan komme i weekenderne på dette tidspunkt. Tidsplanen ser således ud:

LØRDAG:
Kl. 10:00: Lars & Henriette
kl. 10:15: Annette & familie
Kl. 11:00: Sandie & familie
kl. 11:45 Helle & Karsten
kl. 12:00: Anne Marie & familie

SØNDAG:
Kl. 10:00: Anette
kl. 10:15: Maria & familie
kl. 11:00: Mette & familie
kl. 11:45: Susanne & ægtefælle (lille justering i tidspunket)
kl. 12:00: Kirsten & Steen 


Vær venlig at overholde tidsrammen, ellers går der rod i planlægningen. Vi er ikke klar til at tage imod jer før tid. 
 
Vi har forsøgt at fordele jer således, at par uden børn, kommer sammen med familier med børn. Det er nemlig vigtigt der også er plads til børnene, men ved at sætte to børnefamilier sammen, så vil børnene have svært ved at holde afstand. Derud over så bliver det også med lethed for voldsomt for hvalpene med så mange børn og vi kan have svært ved at holde antalet af mennesker nede. 

Vi har før udtrykt vores bekymringer for jer vedr. besøgende i disse coronatider og beskrevet, hvor svært og grænseoverskridende det var for os, at skulle afholde åbent hus. Derfor gør det os faktisk også utrolig kede og frustreret, når vi så oplever, at flere familier alligevel har hevet ekstra familiemedlemmer med til hvalpebesøg! Vi må derfor igen understrege, at åbenthus er for den husstand, som skal have hvalp! 
Ud over corona, så er de ekstra mennesker også mennesker, som er med til at overstimulere hvalpene unødigt, så de ikke har tilstrækkelig energi til de familier, som faktisk skal have en hvalp! 
 
P.S. HUSK at læse jeres hvalpeguide her på hjemmesiden, ved brug af det login, som i fik tildelt på kvitteringen for reservationen. Nu går der ikke lang tid, før hvalpene skal flyve fra reden og vi imødeser naturligvis at i er forberedte!
Hvalpenes 5. leveuge:
Siden sidste uge har alle 3 hvalpe, mere end forboblet deres vægt! Det er helt utroligt at det kan lade sig gøre i denne alder. De vokser fuldstændig ens pr. døgn, men er alle tre meget forskellige idet de også havde vidt forskelligt udgangspunkt. 

Det er nogle dejlige og meget milde hvalpe, som er super kontaktsøgende. Deres små haler logre lystigt - i sær når vi ligger nede på maven hos dem og kysser dem. 
 
Hvalpene har været med ude og køre bil i denne uge. Det var bare en korte ture for, at starte på indlæringen. Thia var hos hvalpene under hele turen og de sagde ikke en lyd.
Forud for turen var de luftet godt af, så de var dejlig trætte. Hvalpe med overskudsenergi vil nemlig også give en kraftigere reaktion i en ny eller potentiel presset situation, som de første køreture evt. kan være.
Derud over så har vi erfaret, at der er en markant bedre indlæring i forhold til tilvænning af bilkørsel, hvis man starter i denne uge, frem for bare en uge senere.

Vi har taget hvalpenes udendørs kravlegård i brug - specielt shelteret, hvor de har masser af tæpper og dyner at putte i. Hvalpene nyder at komme ud hver dag, hvor de er meget eventyrlystne og tumler rundt med de forskellige aktiviteter.

Hvalpene tumler og leger fortsat med vores andre hunde og de får virkelig udviklet deres sociale kompetancer. 

I denne uge har vi arbejdet med tilvænning af seler, så hvalpene er klar til at komme med på tur i næste uge. Vi anbefaler ALTID, at man anvender sele!!!
I en undersøgelse lavet af den kendte svenske hundepsykolog Anders Hallgren fra 1994 (”Rygproblemer hos hunde”) fandt man at 63% af hundene i undersøgelsen havde problemer med ryggen. I 91% af de tilfælde hvor man havde anvendt ryk og hug i linen, havde hundene skader i nakken! Af hundene med skader/smerter havde 55,33 % adfærdsproblemer. Heraf var ca. 42 % udfarende, det vil sige aggressive eller stressede.
Når en lille hvalp vil hilse på fremmede mennesker og hunde, så hopper den frem i snoren og op på bagbenene, idet den vil have ansigtskontakt. Via denne handling får den ofte ryk i nakken via halsbåndet, som kan give den skader der svarer til piskesmæld. Ved at bruge sele mindsker man risikoen for, at hunden får nakkeskader. En sele er mere skånsom, da trykket fordeles over bringen og skuldre - ikke kun halsen/nakken. Et træk i linen vil derfor være mere skånsomt for hunden. Nakke smerter kan lede til en masse håndterings konflikter mellem hund og ejer og fjerne hundens lyst til at gå tur.
Hvalpene får en sele med herfra af den model, som de er vante til at bruge hos os.
 
I denne uge er de blevet chipmærket med hver deres id nummer. Vi foretrækker altid at gøre det i starten af denne leveuge, da hvalpene i større eller mindre grad får en frygtperiode omkring 6. leveuge (den kan sammenlignes med den frygtperiode, som nogle børn får omkring 8. måned). Ved at chipmærke dem tidlig, så har de endnu en ringe hukommelse, samtidig med at vi undgår at skabe et traume i den sensitive periode omkring 6. leveuge.
Hvalpene stod med mulen godt begravet i en portion tun, idet de fik deres micro chip indført med en stor kanyle, og de bemærkede det knap.
 
Hvalpene har fået udvidet deres kravlegår i køkkenet til dobbelt sørrelse fra sidste uge. De har en alder nu, hvor de er mere aktive og dermed kræver mere plads omkring sig. De har desuden fået en masse nyt og spændende legetøj. 

Renlighedsprocessen er skudt godt i gang, hvilket er af stor betydning for de nye familiers succes med henblik på at gøre hvalpene renlige.
Hvalpene er blevet rigtig gode til, at søge over i det ene hjørne af hvalpekravlegården indenfor, når de skal gøre sig rene i nattetimerne. Ligeledes er de begyndt at søge væk fra shelteret, i den udendørs hvalpekravlegård, når de skal gøre sig rene.

Endvidere bliver de altid luftet af, indtil alle har gjort sig rene, inden de bliver puttet til natten (de sover naturligvis indenfor!).
Hver gang der ligger hømhømmer, så fjerner vi dem straks vi ser det, så hvalpene ikke bliver nogle små grise, der opvokser i en svinesti - det vil nemlig kun resulterer i en langt mere kompliceret renlighed, da de opvokser med, at det er helt okay at sove, spise og lege oven i efterladenskaber.
Vores hvalpe lære at gøre sig rene på både græs, sand og grus, så der ikke bliver problemer med renlighedstræningen i det nye hjem, da de dermed ikke har præference for kun, at gøre sig rene på kun en slags underlag. 

 
I weekenden skal vi holde åbent hus for de familier, som har reserveret hvalp. 
Vi har gjort os mange tanker omkring, hvordan vi skal komme igennem det på trods af corona! Vi må indrømme at det volder os meget bekymring...

Vi vil forsøge at fordele familierne på forskellige tidspunkter, så vi ikke står og klumper sammen. 
Normalvis ville vi opholde os indenfor med hvalpene, hvis vejret ikke bød sig, men det kan desværre ikke lade sig gøre i disse corona tider. Derfor må vi minde jer om at klæde jer på efter vejret. Vi har desuden arbejdet på højtryk for at blive klar til weekenden med opsætning af store pavilioner, således at både hvalpe og familier kan søge ly. 
Vi gør opmærksom på, at vi desuden ikke kan stille toilet til rådighed i disse tider. 
 
Husk på at hvalpene endnu er meget små og derfor bliver de hurtig trætte. Jo flere indtryk og oplevelser de får, jo mere trætte bliver de. Derfor må man forvente, at hvalpene kommer til at sove det meste af tiden til åbent hus i denne alder, desværre. 

Hvalpenes 4. leveuge: 
Hvalpene vokser fortsat rigtig godt og hver tager de det på, som de skal, selvom de er forskellige.

Hvalpene er ved at have en alder nu, hvor de er mere aktive. De leger og tumler mere og mere, samtidig med at de gøer og knurre for at udvikle deres sociale kompetancer. De leger også lystigt med legetøjet i kravlegården og bider os i hænder og fødder.
Hvalpene har fået en masse forskelligt legetøj i hvalpekravlegården, som de gerne undersøger og bider i. Legetøjet skiftes jævnligt ud med noget nyt, således der hele tiden er noget nyt og spændende. 
Blandt deres legetøj er der en masse bamser. Hvalpene får hver en brugt bamse fra hvalpekravlegården med sig, når de flytter ud til deres nye familie. Denne dufter af mor, søskende og alt de er trygge ved og skal således hjælpe hvalpene til at finde tryghed i det nye hjem. 

De stiller større krav til aktivering og er ude og løbe rundt i vores køkken-alrum flere gange om dagen. De er nysgerrige og alt skal udforskes.

Hver dag får hvalpene en masse hygge, omsorg og håndtering. De logre lystigt med deres små haler, når de bliver nusset og er især rigtig glade for vores 3 små børn.

I forbindelse med håndteringen får de trænet, at blive nusset blandt andet omkring poter og ører, så de får tillid til dette.

Hvalpene er fortsat i deres kravlegård inde i køkkenet. Det kræver en del rengøring, for at hvalpene opvokser i et tørt og rent miljø, således at de bliver lettere at gøre renlige på sigt. Renlighedsprocessen starter nemlig meget tidlig i hvalpenes liv. Allerede nu kan vi se, at de foretrækker at gøre sig rene på køkkengulvet, frem for i hvalpekravlegården. Heldigvis ser det ud til at foråret byder sig nu, og vi vil derfor begynde at tage hvalpene mere og mere udenfor, så renlighedsprocessen bliver fremmet. 
Thias moderinstinkt blomstre i fuld flor, og hun er også helt utrolig effektiv til, at rydde op efter hvalpene. Hun hjælper godt til med at holde rent i hvalpekravlegården. 
 
Hvalpene har stor glæde af hjemmets andre hunde, som frit omgås vores hvalpe. Hver hund kan lære hvalpene noget i forhold til deres udvikling af sociale færdigheder. Thia nyder selskabet, når de andre hunde er omkring hendes hvalpe. Heldigvis har vi en rolig hundeflok med god harmoni - dog med meget forskellige personligheder.
 
Hvalpene får nu fast mad 3 gange om dagen og det er et festmåltid hver gang!
Hver gang vi fodre hvalpene, så giver vi dem riiiiigeligt med mad i skålen. Ellers vil en madglad hvalp hurtig kunne få den opfattelse, at der ikke er nok og den vil dermed blive begærlig og føle den skal kæmpe om maden. - Hvilket straks vil være grobund for ressourceaggression omkring mad, kødben, legetøj etc. senere hen i livet. Ligeledes nusser vi hvalpene på kroppen, når de er omkring madskålen, for give dem tillid til, at vi ikke tager maden, samtidig med at vi hele tiden fylder mere i madskålen. Vi er bestemt af den opfattelse, at hunden altid skal have ro omkring maden, uanset om den spiser i skål eller søger sit foder på græs, men dette er blot en del af vores træning for at hærde hvalpene og udruste dem til en evt. uheldig situation senere hen.
 
I denne uge har de fået deres første ormekur. 
 
Hvalpene er imponerende gode til, at stå oprejst på vores glatte flisegulv!
Det glatte gulv er god træning af deres muskler og motorik.
De bliver tilvænnet flere forskellige slags underlag, som en del af deres miljøtræning. Hunde som ikke har lært det i hvalpestadiet, kan let udvikle angst over for glatte og/eller blanke gulve senere hen i livet! 
 
I denne uge er vi begyndt at afspille lyd CD'er for hvalpene. Disse CD'er skal forebygge, at hvalpene bliver bange for nye, skarpe eller pludselige lyde senere hen. På bare en af CD'erne er der 48 forskellige lyde, f.eks. torden, fyrværkeri dyrelyde, huslige lyde, trafik, værktøj, børn, klokker.
Derud over, så opvokser hvalpene midt i vores køkken-alrum, blandt 3 små larmende børn og i et hjem, hvor der dagligt er meget huslig larm. Hvalpenes kravlegård er desuden placeret lige under fjernsynet, som er tænt dagen lang, så de får masser af lydpåvirkning og lysglimt. 
Hvalpene får en lyd cd med ud i det nye hjem, da træningen altid skal vedligeholdes.
Hvalpenes 3. leveuge:
Hvalpene har nu alle 3 tredoblet deres fødselsvægt og de udvikler sig rigtig godt. 
De er efterhånden ret godt i stand og når de spiser meget, så har de også brug for at sove meget. 

Alle hvalpene har åbnet deres øjne og hørelse nu.

De er blevet flyttet ud af fødekassen og over i en hvalpekravlegård, så de har mere plads til udfoldelse. Thia og Cocio vil rigtig gerne ligge sammen og det var der jo ingen grund til, at de ikke skulle. De 10 hvalpe kan lige så godt få fornøjelse af hinanden allerede fra denne alder, når mødrene er mor og datter og går godt i spænd. 
Endvidere kan Cocio hjælpe Thia med at give hvalpene mælk. Oven på kirurgisk stress respons (efter kejsersnit og 2 reoperationer) samt blodmangel, så har Thia simpelthen svært ved at danne tilstrækkelig med mælk denne gang. Hun er helt frisk og glad samt i trivsel, men det tager alligevel noget tid før kroppen har overskud til mælkeproduktion.
Hvalpene har dagligt besøg i kravlegården af vores børn på 4, 7 & 9 år. Vores børn er opvokset i en opdrætterverden og er mere kompetente omkring en hundefødsel samt håndtering af hvalpe, end langt de fleste voksne. 
Det er tydeligt at hvalpene nyder børnenes selskab. 
 
Når hvalpene er vågne, så er de ved at være ret aktive og nysgerrige. De er begyndt at tumle og lege med hinanden, bide mor Thia og storesøster Cocio diverse steder, lege og undersøge deres nye legetøj samt logre lyst med deres små haler. 

Hvalpene opvokser midt i vores køkken-alrum, blandt børn, katte, andre hunde og hvor der dagligt er meget huslig larm. Hvalpenes kravlegård er desuden placeret lige under fjernsynet, som er tænt dagen lang, så de får masser af lydpåvirkning og lysglimt. 

Hvalpene har fået deres første måltid. Da maden blev serveret, gik de straks ombord i fadet og kort tid herefter, var de smurt ind fra top til tå :)
Vores hvalpe fodres med Royal Canin Maxi Junior (også kaldet Royal Canin Junior Large dog), som er opblødt i vand og blændet. Heri blander vi Royal Canin modermælkserstatning (ligesom man gør ved små børn, når de skal lære starte med at spise grød) samt hvalpedåsemad. 
De får i skrivende stund allerede mad 2 gange om dagen og de tager godt fra! Inden deres 4. leveuge vil de begynde at få mad 3 gange dagligt, hvilket man bør fortsætte til de er 14-16 uger gamle.

Når hvalpene skal fodres kalder vi "kom-kom-kom", og denne indlæring vil begynde at sidde fast, inden for de nærmeste dage. Dette signal er en vigtig indlæring, til når vi skal på tur med hvalpene. Her handler det bare om, at have en belønning klar, når hvalpene kommer susende én i møde :) Det er let for den nye familie at bygge videre på dette indkald, evt. med et nyt indkalds signal, hvis man ønsker.

Hvalpene har nu fået halsbånd på. 
Vi giver altid vores hvalpe halsbånd på ved denne alder, frem for at blive ved med, at mærke dem med forskellige farveprikker eller tynde silkebånd, da det giver dem et naturligt forhold til at have halsbånd på. De vokser op og kan aldrig huske andet end, at de altid har haft halsbåndet på, og derfor bliver det helt naturligt for dem. Ellers kan man ved en 8 ugers hvalp have en del bøvl med tilvænning af halsbånd. 
 
Efter dette kuld er Thia pensioneret som avlshund. I forbindelse med kejsersnittet besluttede vi, at hun skulle steriliseres. Hun bliver 7 år den 1/5-20 og vi har det seneste år gået og talt om, hvorvidt hun skal nyde sit otium hos en anden familie. 
Hvis vi finder den helt rette familie, som har masser af tid til hende og er meget hjemme samt har en hund i forvejen (yngre end hende, så hun ikke er alene, når den dør!), så vil vi overveje at lade hende flytte... Det er ikke nogen nem beslutning! Men der er nogle begrænsninger i, at have mange hunde. Inden for de næste 2-3 år, vil vi have 3 nye hvalpe/unghunde i vores hjem, fra hvalpe vi planlægger et beholde fra kommende kuld. 
Vores ønske er, at hun måske flytter med en af sine hvalpe eller Cocios hvalpe (hendes børnebørn) ud i nyt hjem, hos en af familierne, som ønsker at benytte vores feriepasning, således at vi kan få fornøjelsen af at have hende boende i ny og næ. 
Hvalpenes 2. leveuge:
Hold nu op som tgiden den flyver og hvalpene vokser jo med raketfart!!! 
De gule hvalpe har nu fået deres pigment på poter og snude og er nu fine sorte, frem for lyserøde. De har alle tre fået mere facon på hovedet og begynder at ligne små hvalpe. 
 
De tre hvalpe er alle meget forskellige i størrelse, men de har det tilfælles, at de tager lige meget på i døget i forhold til deres vægt. På deres 10. levedag havde de alle præcis fordoblet deres fødselsvægt og det er jo mega flot! 

Vi mennesker fødes også i meget forskellige størrelser, men fødselsstørrelsen afgør ikke voksenstørrelsen, da denne afhænger af genetikken. Fødselsstørrelsen afhænger alene af mængden af næring fra moderkagen. 
Hvalpene udvikler sig rigtig fint og de følger deres egen vækstkurve. 
 
Hver dag bliver der skiftet tæppe i fødekassen og når det foregår, så bliver hvalpene lagt ud på det kølige køkkengulv, bare et øjeblik. Den korte påvirkning af det nye kølige underlag, hjælper hvalpene til at takle stess fra et tidligs stadie og det er naturligvis essentielt, at det i denne alder kun er en meget kort påvirkning.

Hvalpene håndteres forsigt hver dag og bliver nusset alle steder - blandt andet omkring poterne, så de fra starten af, kan vænne sig til berøring her.

Desuden vejes alle vores hvalpen altid 2 gange dagligt, så vi kan følge dem nøje.
 
Den sorte tæve vokser simponerende godt! Hun vejede kun 178 gram ved fødslen, men er en stærk lille en, som ikke selv har nogen anelse om, hvor lille hun har været ;) Hun tager lige så meget på i døgnet som alle de andre, men der skal noget mere tid til, før hun kan indhente dem helt. 
 
Den gule tæve er noget af en bulddozer omkring dievorterne og selvom der kun er 3 hvalpe og 10 dievorter, så vil hun bare aaaaltid have den dievorte, som hendes søskende har. Derfor har vi valgt, at hun hovedsageligt bor i storesøster Cocios fødekasse, da Cocio har mælk nok til en hel hær og samtidig kan den gule tæve få noget mere modstand ved dievorten. Hvis hun oplever at hun altd bare kan mase sig på og komme til det hun gerne vil have, så vil hun bliver negativ påvirket første gang livet stiller hende modstand i en større alder. Derfor er det godt for hende at ligge blandt en flok, der maser lige så meget som hende selv. 
 
Den gule dreng er en rolig lille fyr, der bare tilpasser sig og ikke gør meget væsen af sig selv. Han har et godt sovehjerte og skriger ikke om natten (det gør den sorte pige nu heller ikke). 
 
Thia er bare verdens bedste mor og hun har en engels tålmodighed og nusser og pusser hvalpene efter alle kunstens regler. 
Om et par uger kommer alle hvalpene ud af deres fødekasser og så er det planen at de to mødre skal gå sammen i én stor hvalpekravlegård i vores køkken, sammen med deres i alt 10 hvalpe. 

Følg Cocios kuld her. 
Hvalpebesøg og Corona virus:
Grundet coronavirus er det noget kompliceret, at afholde hvalpebesøg og derfor vil vi gøre vores bedste for, at hvalpene kommer til jer via filmninger & billeder 🐾
Hvalpene kan følges her på siden via billeder og på vores Facebook side med både billeder og videoer. 
Så bered jer på hvalpespam!!! 😆

Vi ville ønske vi kunne byde jer alle på hvalpebesøg, hvor vi stolte ville præsentere jer for vores hvalpe og voksne hunde. Men i øjeblikket skal man jo desværre anse alle som raske smittebærere 😷

Derfor kan vi i skrivende stund kun mødes kort med folk udenfor, hvor vi kan holde afstand.
Her kan vi få sat ansigt på hinanden, mærke vores mavefornemmelser, i kan se omgivelserne hvor vores hvalp opvokser, samt den udendørs hvalpekravlegård. Efter afspeitning af hænderne kan i endvidere hilse på de dejlige mødre.

Forhåbentlig kommer der mere ro på COVID-19 situationen som ugerne går - og forhåbentlig inden hvalpene skal flyve fra reden!
I skrivende stund forventer vi stadig, at kunne afholde åbent hus lørdag og/eller søndag (vi fordeler familierne på dagene og fordeler folk på forskellige arealer, om nødvendigt) de sidste 3-4 weekender, hvor hvalpene er hos os.
Vi har 3 Tønder land omkring os, og vi har en masse ideer til sikkerhedsmæssige forholdsregler, så vi undgår alt for meget nærkontakt.
(Det er naturligvis underforstået, at man ikke møder op, hvis man har nogen form for symptomer 😉).


I denne corona periode er Mads hjemme med børnene og har så heldigvis masser af tid til hvalpene. 
Jeg, Laila, arbejder på Hornbæk Dyrehospital, hvor jeg er privatansat som Veterinærsygeplejerske, adfærdsbehandler og hundetræner og hvor der stadig er en masse syge dyr at tilse. 
Heldigvis har ingen i vores familie været ramt af Coronavirus. 
Hvalpenes 1. leveuge:
Der er en dejlig ro i fødekassen, hvalpene virker tilpasse og vokser som de skal. 
Nu begynder de to gule at udvikle deres pigment, således at deres snude og trædepuder på poterne skifter farve fra lyserød til sort.
Så kom hvalpene til verden:

Thias hvalpe er kommet til verden ❤️💜 💙 

Desværre kom fødslen ikke rigtig i gang af sig selv, efter at vandet var gået, så hvalpene måtte hjælpes til verden ved kejsersnit. 
Det blev til 1 gul pige, 1 sort pige og 1 gul dreng. 
 
 
 

 
Maven vokser godt:
Thia stortrives i sin drægtighed og maven vokser eksplosivt! 
Nu nærmer tiden sig for fødslen og vi begynder at være mere nervøse end spændte...
Vi glæder os til det hele er veloverstået og vi kan nyde synet af Thia med hendes sidste kuld hvalpe. Hun er den mest fantastiske mor og laver skønne hvalpe. 
 
Thia 1 uge til termin:
 
Thia 2 uger til termin:
 
Thia 3 uger til termin:
Drægtighed:
Den 26/2 blev Thia scannet og det var meget tydeligt at hun var med hvalpe! Vi syntes nu også at vi havde set maven begynde at bule lidt, men det var nu rart at få det bekræftet via en scanning. Der sås en fint stort kuld og det var nogle tydelige og gode scanningsbilleder. 
Hvalpene ventes i slutningen af uge 13. 

Ventelisten er stadig åben til sorte hanner & tæver samt gule hanner. Den er lukket til gule tæver, som der tilsyneladende er stor efterspørgsel på denne gang. 
Send os gerne en besked via vores kennel profil på Facebook og fortæl os lidt om jer selv, hvis i er interesseret i at blive skrevet op til en hvalp. 
 
Parring den: Den 25. & 26. januar blev Thia parret med Manny. 
Nu krydser vi bare fingre de næste 4 uger ca., hvorefter vi vil få foretaget en drægtighedsscanning, som forhåbentlig vil bekræfte, at Thia venter hvalpe i uge 13! 
 
Venteliste:
Vi tager imod seriøse henvendelser til venteliste. Læs venligst afsnittet "KØB AF HVALP" inden i kontakter os. 🙏

Ved henvendelse vil vi gerne vide lidt om, hvem du/I er og hvad en hvalp kan tilbydes. Hvilken erfaring man har med hund og denne race, hvad man skal bruge hunden til (f.eks. familiehund, træning af en bestemt art, udstilling, jagt eller andet) samt hvad man forventer af en hund. 

Man kan ikke sev skrive sig på venteliste - det er noget vi gør, efter at have talt med folk og "forhåndsgodkendt" dem 😊
Ved interesse i vores hvalpe, send os gerne en besked via Messenger (søg vores kennel profil "Kennel Dream Of Labradors" på Facebook). Mail tjekkes desværre ikke så ofte.

Ved at blive skrevet på venteliste er man ikke garanteret en hvalp, da vi naturligvis først vil møde de familier, som skal overtage vores hvalpe. Men man står først i køen og bliver informeret når hvalpene er født, samt bliver inviteret til et hvalpebesøg, hvor vi kan lære hinanden lidt at kende og afstemme forventninger. Ved første møde tager begge parter stilling til, om de ønsker at indgå aftale om reservation. 
 
Da vi naturligvis ikke ønsker at holde folk for nar, skriver vi aldrig urealistisk mange på venteliste. Derfor håber vi naturligvis også på, at folk vil respektere vores opdræt og tid og give en tilbagemelding, hvis de ikke ønsker at stå på vores venteliste alligevel - således at vi kan give pladsen til en anden. Derfor bruger vi heller ikke tid på, at skrive folk på venteliste, som også er skrevet op hos andre opdrættere, da de optager pladsen for en der er mere seriøs. 
Vi takker på forhånd for forståelsen. 🙏
Hvalpenes stamtavle & sundhed:
Alle vores hvalpe er opdrættet efter Dansk Kennel Klubs avlsrestriktioner og avlsanbefalinger, hvilket betyder at hvalpene har en basis plus stambog fra Dansk Kennel Klub. 
Forældrene til vores hvalpe er røntgenfotograferet fri for HD & AD, de er øjenlyst hos en certificeret dyrlæge og endvidere DNA testet fri for EIC, CNM, PRA & HNPK forud for avl. 
 
Af denne kombination af forældre, forventer vi os nogle store og kompakte hvalpe med et flot hovedtryk og et meget socialt, godmodigt og nervefast temperament.

Faren er importeret fra USA og venligst udlånt til parring af kennel Juelsgaard. Hjemmesiden kan besøges på www.juelsgaard.com

Moren er af vores eget opdræt. Hun er hovedsagelig ud af Fransk, engelsk og Svensk afstamning. Dette er hendes 4. og sidste kuld.
Hendes 1. kuld kan ses HER
Hendes 2. kuld kan ses HER.
Hendes 3. kuld kan ses HER.
Besøg Thias egen side HER.
 
Kennel Dream Of Labradors' V. Mads & Laila Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Danmark | Tlf.: 20655058 | mail@dream-of-labradors.dk