Bookmark and Share    
Kennel Dream Of Labradors'

Cocio x Noah

   Labrador hvalpe
Født den 16-02-2021
6 brune hanner & 5 brune tæver

De er 8 uger og klar til nye hjem den 13-04-2021

Alle hvalpene er lovet væk!
 
 Tæven: Dream Of Labradors' Cocio 


Hanhunden: Hookhill’s Incanto Vanitas
 
 
Følg denne side hver tirsdag, som er hvalpenes ugedag, idet siden vil blive opdateret med billeder og fortælling om hvalpenes udvikling!
 
Følg også vores kennel på Facebook, hvor der jævnligt vises filmninger af hvalpene. 
 
Hvalpenes navne:

Dream Of Labradors' Winter Light
Dream Of Labradors' Heaven's Light
Dream Of Labradors' In The Light
Dream Of Labradors' Every Light
Dream Of Labradors' I See The Light
Dream Of Labradors' Bring The Light
Dream Of Labradors' Light N' Shine
Dream Of Labradors' Hit The Light

Dream Of Labradors' Forever Light
Dream Of Labradors' Into The Light
Dream Of Labradors' The Inner Light

                             Afhentning af hvalpene
Flere af hvalpenes nye familier har allerede spurgt til afhentning af hvalpene, hvilket jo er fint, således vi alle kan planlægge i god tid. 
Jeg, Laila, har ikke mulighed for at holde fri fra arbejde tirsdag, hvor hvalpene bliver 8 uger. Jeg kan dog møde lidt senere på arbejde og således tage imod 3 familier på dagen. Resten af familierne må jeg desværre holde hen til om onsdagen. 


Book gerne jeres afhentnings tid via Messenger (først til mølle). 

Tirsdag den 13/4-21:
Kl. 8:30: familie 1; Susanne & Mads
Kl. 9:30: familie 2; Gitte & Kim
Kl. 10:30: familie 3; Maria & Martin
Kl. 13:00: familie 4; Jeanette & Steffen (Mads tager imod)

Onsdag den 14/4-21:
Kl. 8:30: familie 5; Birgitte & Niels
Kl. 9:30: familie 6; Mai & Niclas
Kl. 10:30: familie 7; Katja & Esben
Kl. 11:30: familie 8; Lars & Hanne 
Kl. 12:30: familie 9; Line & Jacob
Kl. 13:30: familie 10; Lotte & Michael
 
Den 11. hvalp bliver hos os. 
 
Vi imødeser at afhentning af hvalpene foregår uden børn. 

🐕 Besøg din hvalp hos os i 5-7 ugers alderen: 
Fra hvalpene er 5-7 uger vil familierne kunne besøge hvalpene 2 gange hver 👨‍👩‍👧‍👦
Igennem årene har vi altid holdt åbent hus for hvalpekøbere i weekenderne, men dette kan desværre ikke gøres forsvarligt i disse tider.
Vi tage i stedet imod hver familie individuelt, og præsentere jer for hvalpene.
Vi vil forsøge at planlægge 2 weekender, således at i hver kan booke jer ind på et tidspunkt og 1 times besøg.
  
🐕 Hvalpebesøg afholdes kun for husstanden, som skal bo med hvalpen, desværre ikke den øvrige familie. Det er for mange indtryk for så små hvalpe, som hurtigt falder i søvn. Energien skal bruges på de aktuelle familier. Dernæst bliver vi jo hurtigt blive til unødvendig mange mennesker vi mødes med i forhold til corona.  

📢 Grundet COVID-19 vil vi være nødsaget til at tage imod hvalpenes nye familier, med visse forholdsregler;

- Hold afstand og vis hensyn.
- Afsprit dine hænder ved ankomst. 
- Bliv hjemme, hvis du har symptomer.
- Bliv hjemme, hvis du har været sammen med nogen, som har udvist symptomer.
 
🔴 Vi gør opmærsom på;
- At man skal fremvise en negativ corona test, som tidligst er foretaget 72 timer før hvalpebesøget. Dette gælder for både børn og voksne! 

- At vi ikke stiller toilet til rådighed
- At vi er udenfor uanset vejr
 Plan B er, at vi evt. er i vores "hvalperum" med åbne vinduer og afstand, hvis vejret modarbejder os i forhold til, hvad hvalpene kan holde til. Hvis det er tilfældet, så vil hver familie komme individuelt og tidsplanen vil dermed blive lavet om. Familierne vil i så fald fordeles på lørdag og søndag.
 


Mørkeblå
 

Brun
 
Grå
 
 
Grøn
 

Tyrkis
 
Sort
 
Gul
 
Lyserød
 
Lilla
 
Rød
 
 
Orange
Hvalpenes 8. leveuge, mandag den 12-04-2021;
Hvalpene vejer nu 5,8 kg. - 6,9 kg. Det er faktiskvores egen tæve, som har udviklet sig til at være den mindste, selvom hun ikke var i den lave ende ved fødslen. 
Selvom det er hårdt at have hvalpe, så er tiden alligevel fløjet afsted! Det er slet ikke til at forstå, de flyver fra reden tirsdag og onsdag...
 
Vi er godt tilfredse med hvalpenes fysiske og psykiske udvikling, og vi har gjort vores absolut bedste for at give dem en god start på livet. 

I den seneste uge har vi arbejdet med fravænning af hvalpene. Det kan være rigtig svært for både mor og hvalpe, at blive seperareret lige med ét, så det er klart en fordel at lave en langsom tilvænning. Cocios mælkeproduktion er dog så voldsom, at vi hele tiden går og frygter at hendes yver skal springe med en brystbetændelse! Derfor er hun nu i medicinsk behandling, for at fjerne mælken og det lader bestemt til at have god effekt på hende. 
De sidste 2-3 nætter hos os, sover hvalpene uden Cocio. Vi syntes det er alt for stor en omvæltning, at de skal starte med at sove uden deres mor i deres nye hjem, og derfor skal de prøve dette i trygge rammer, blandt søskende. 

I ugens løb har hvalpene været med ude og gå tur i sele og snor i vores lille by. De flyver bogstavelig talt afsted i snoren, med et kæmpe gå på mod og en stor iver, hvilket er en sand fornøjelse at se!

De har været med en tur i Maxi Zoo, hvor det glatte gulv, de nye hunderacer, mange dufte og det søde personale var en spændende oplevelse for Flødebollerne. 

Vores have er et område, som er hegnet seperat ind, så det er et areal, som hvalpene ikke tiligere har haft mulighed for at udforske. Haven blev dog indtaget med storm, sammen med vores tre børn. Både tramponil og legehus blev indtaget. 
 
Vi har trænet hvalpene i tilvænning til vores larmene traktor. Det tog ikke mange omdrejninger, før de var komplet ligeglade med den, selvom den var stor og tæt på. Når tilvænningen går så let, selv til så kraftig en stimuli, så er det grundet det solide fundament som nu ligger i hvalpene, hvilket gør hvalpene robuste og rummelige. 
 
Før hvalpene flyver fra reden får de deres vaccinationer, ormekur, negleklip og sundhedstjek af dyrlægen. 

De nye familier skal huske at medbrine noget meget lækker til køreturen hjem; gerne et griseøre eller lign., som kan tage hvalpens fokus fra evt. stress. 
 
Vi syntes hvalpene er godt udrustet til deres nye familier; de er godt i gang med deres renligheds proces, de har kørt meget i bil, de er tilvænnet både sele/halsbånd/snor, de er trygge ved alle lyde, de har hilst på mange forskellige mennesker og dyr, de har mødt stort og småt trafik samt set by og skov. 

Vi siger på gensyn og håber at se hvalpene igen til kenneltræf maj 2022 og måske i privat pasning hos os, hvis behovet opstår hos de nye familier. 

Vi ønsker hvalpene og deres nye familier alt godt fremover. 
Hvalpenes 7. leveuge, tirsdag den 06-04-2021:
Hvalpene vejer nu 5,0-6,0 kg. 

Nu er alle hvalpene blevet fordelt på deres nye familier. Vi håber inderligt, at alle er tilfredse, selvom vi fornemmer lidt tvivl hos nogle familier...
Vi har fordelt hvalpene ud fra vores daglige vurdering af hvalpene, vores erfaring og bedste evne. Endnu har vi da aldrig fået en negativ tilbagemelding fra vores hvalpes nye familier, så vi håber naturligvis at disse familier bliver lige så glade 🤎
Ellers er det i hvert tilfælde vigtigt for os at nævne, at der på ingen måde er købetvang eller sure miner fra vores side af. 
 
Det har været en travl uge, da hvalpene nu har store behov i forhold til deres socialisering og miljøtræning.

Hvalpene tumler og leger med vores voksne hunde og det er virkelig en fornøjelse at se, hvor god en oplevelse det er for hvalpene, og hvor søde og velfungerende vores voksne hunde er. 
Hvalpenes sociale færdigheder er super fine. De har et stort mod på vores hunde, selvom man kunne tro det var voldsomt med så mange voksne på en gang. 


I ugens løb har vi været på banegården, hvor vi mødte nye udfordringer, men alle hvalpene tog bare det nye miljø i stiv pote! Der kom endda et tog bragende forbi, men hvalpene stod bare og gloede på det, som om det var det mest almindelige i hele verden. Vi var stolte, for så er vores opgave de første uger hos os ved at være fuldendte!
 
Hvalpene har også været med på besøg hos Maria & Martin (Maria er en gammel studiekammerat fra veterinærsygeplejerske uddannelsen), som skal have hannen med det brune halsbånd. Desuden skal Cocio flytte ind hos dem, så vi syntes det var rart at præsentere hende for det nye hjem, inden hun skal flytte ind. 
 
I hvalpekravlegården hygger hvalpene sig med skramlende bolde i en stor balje. Utrolig de ikke bliver bange for den larm, som de laver der i. 
 
Vi har også været en tur i Fussingø skov, hvor hvalpene fik rig mulighed for at udforske alle de nedfaldene blade, grene og den spændende skovbund. Man kan godt mærke at hvalpene er frygtløse og selvstændige, for de går gerne på oplevelse på egne poter. Heldigvis er de super gode til at komme, når vi kalder kom-kom-kom. 
De er desuden blevet udfordret med aktivitetslegetøj og snusemåtter, som er super mentalaktivering. 
Aktivitetslegetøj er forskelligt legetøj med foder indeni, hvor hvalpene skal tumle med legetøjet og løse gåden til, hvordan de får foderet ud. Man skal have meget forskelligt legetøj, hvis hvalpene skal have fornøjelse af det mere end én gang, for de regner hurtigt ud, hvordan det virker. 
Vi gav dem aktivitetslegetøjet på en stor og knasende presenning, så de fik prøvet en anden slags underlag, men det gjorde de ikke noget notits af. 

En snusemåtte er en bunke fleese strimler i en gummiemåtte, som skal imitere en stor græstot. I denne gemmes der foder, som hvalpene skal snuse efter. Det fungerer på samme måde, som når hvalpene laver fodersøg udenfor, men til en dag med dårligt vejr, eller når hvalpen har for meget krudt i rumpen om aftenen, så er en snusemåtte en super god løsning. Se evt. på YouTube, hvordan man selv laver snusemåtter.

Hvalpene er nu blevet så store, at de kræver mere plads omkring sig, samt mere fokus på renlighedsprocessen, for at det skal gå så godt og let som muligt for de nye familier. Da de i denne alder producerer 6 maskiner vasketøj og holder to voksen fuldtbeskæftiget i forhold til luftning for at gøre sig rene udenfor, så er det tid til, at de flytter ud i hvalperummet. Hvalperummet er i vores forgang, som er i forlængelse af køkkenet og soveværelset. Her går de i spåner, således de altid oplever at der er rent og tørt i underlaget, trods uheld indenfor. Det giver dem en klar fornemmelse for, at man ikke bare skal tisse og lave, hvor man også skal sove og lege. 
Det er helt tydeligt at se, at hvalpene søger over i ét bestemt hjørne i hvalperummet, når de skal gøre sig rene. 
Ligeledes søger de hovedsageligt hjørnerne i den udendørs hvalpekravlegård, når de skal gøre sig rene. 
Når vi tager hvalpene udenfor, så gør de sig rene som de første på vores gårdsplads. Så alt i alt, så syntes vi deres renlighedsprocess er skudt rigtig godt i gang. 

Næste opdatering kommer mandag. 
Hvalpenes 6. leveuge, tirsdag den 30-03-2021;
Hvalpene vejer nu 4,0-4,9 kg. De tager 1 kg. på om ugen fra nu, og indtil de er færdigudvokset.
Vi ser ofte at der er stor størrelsel forskel på hvalpene i vores kuld, men deres størrelse i hvalpestadiet afspejler på ingen måde deres størrelse om voksne!
Fødsels størrelsen afspejler deres moderkages evne til at ernære dem. Deres voksen størrelse afhænger af deres genetik, og ikke af deres ernæringstilstand i fosterstadiet, eller forslugenhed i hvalpestadiet hos os. 

Vi er så småt gået i gang med at fordele hvalpene på deres nye familier. 
Vi håber at alle familier er tilfredse med vores vurderinger og fordelinger.

Hvalpene er så småt begyndt at søge efter tørfoder i hvalpekravlegården udenfor, hvilket er den bedste mental stimulering man kan give sin hund. En hund bør søge minimum 1 time (sammenlagt) om dagen, som er bedre end 10 km gåtur, hvilket en hvalp alligevel ikke kan holde til. En hund tåler ikke fysisk motion før den er udvokset i knoglerne som 12 måneder gammel.
 
I denne uge er de blevet udfordret med at lave "Nose Work" - det vil sige søge efter foder i papkasser. Det er godt som mental aktivering og samtidig en god miljøtræning, at skulle bulre rundt i papkasserne. Hvalpene sprang selvfølgelig i kasserne med krum hals.

Hvalpene har været på tur til til søen. Vi anvender altid vores trækvogn til hvalpene, da der kan være langt at gå fra bilen og hen til den spot, hvor vi har tænkt os, at hvalpene skal løbe, lege og udforske. De små ben kan ikke holde til ret mange skridt, så vi må forme turen, så vi opnår den tiltænkte miljøtræning.  
De syntes at det nye miljø var rigtig spændende og der blev slæbt på pinde, dyppet poter i vandet, gravet huller og meget andet. 
 
De er også begyndt at få diverse godbidder og snacks, og stort set alt glider ned. Når de får lidt at gumle på, falder det lettere til ro om aftenen, så vi lære dem at få en god døgnrytme.
Sidste måltid gives senest kl. 19 og herefter er der kun et par lufteture ud på plænen, inden der bliver sagt godnat kl. 22.

På de tørre og solrige dage, er hvalpene meget udenfor i hvalpekravlegården. Her forsøger vi hele tiden at opsætte nye ting, så de hele tiden bliver udfordret. 
 
Når hvalpene er indenfor, hører de fortsat lydcd for fuld udblæsning og ingen af hvalpene giver den mindste reaktion på lydene. 
 
De har været ude og gå deres første tur i vores lille by. Vi anvender altid seler, som ikke skal trækkes over hvalpenes hoved, da det vil blive forbundet med ubehag for hvalpene! Det havde et kæmpe mod på livet og drønede af sted i stram snor for at se og opleve mere og mere. De syntes dog det var lidt noget mærkelig noget, at de var begrænset af en snor og ikke bare kunne løbe frit, men det tog det rigtig pænt.
De får en sele med ud i deres nye hjem, af den model, som de er tilvænnet hos os. 
 
Hvalpene og Cocio har været med ude og besøge en familie i Randers området, som har en hund (Choko) fra os fra tidligere, og som skal have en hvalp fra kuldet.
Choko tog godt imod hvalpene, som havde en rigtig god oplevelse i det nye miljø og med en venlig fremmede hund, som gerne ville lege. 
 
Hvalpene har hilst på vores ponyer/hest og var meget nysgerrige. Det var yderst spændende for hvalpene, som nu er så trygge ved ponyerne/hesten, at de kommer løbende til hegnet, når vi rider forbi. 

Det er vigtigt at de nye familier laver et vægtskema, således der laves en ugentlig vægtkontrol. Hvalpene må ikke tage mere end maximum 1 kg. på pr. uge, ellers kan der med lethed opstå nogle vækstproblemer i deres hofter og albuer, som vil give kroniske smerter. Samtidig danner hvalpene for mange fedtceller, hvis man lader dem blive overvægtige, og disse fedtceller vil give anledning til problematik igennem resten af hundens liv. 
Hvis en hvalp bliver for tyk, så kan man ikke motionere de overskydende gram/kg. af, da hvalpe og unghunde ikke tåler motion - det betyder at hunden i stedet skal sultes... 

Hos os lader vi dem spise det de kan, for skaden kan ikke opstå i dette tidlige stadie. Det er der imod vigtigt, at der serveres så meget mad, at der er noget tilbage når alle er mætte (det får Cocio så altid lov til at spise). Det er nemlig vigtigt at de ret tidlig i livet (hos os) får en opfattelse af, at der er mad nok og at de ikke behøver at være forslugne eller behøver at slås med søskende om maden.  
 
I weekenden afholdes sidste omgang åbent-hus/hvalpebesøg. 
Det lader til at vejret er mere med os i den kommende weekend, så vi planlægger at være udenfor. Da hvalpene bruger mere energi på at være udenfor, bliver der lavet lidt om på tidsrammen for nogle af besøgende (se nedenstående skema).
Lad os endelig vide, hvis det passer dårligt for jer. 
Ved at vi er udenfor i den friske luft og bedre kan holde afstand, så samler vi flere besøgende af gangen, så tidsrammen ikke bliver så stor for hvalpene som sidst. 
Men af samme grund, imøde ser vi dog stadig at vi alle er testet negativ for Corona, tidligst 72 timer før besøger. Vi takker endnu en gang for jeres forståelse. 
 
Ny tidsplan for hvalpebesøg søndag den 4/4-21:

Kl. 9:00-10:30:
Familie 1: Susanne & Mads
Familie 2: Maria & Martin med 2 børn
Familie 3: Jeanette & Steffen med 1 barn
Familie 4: Lars & Hanne med 2 store børn
 
Kl. 10:30-11:30:
Familie 5: Mai & Niclas med 2 små børn
Familie 6: Line & Jacob med 2 børn
 
Kl. 11:30-13:00:
Familie 7: Katja & Esben med 2 børn
Familie 8: Gitte & Kim med 2 voksne hjemmeboende børn
Familie 9: Birgitte & Niels med 2 halvstore børn
Familie 10: Lotte & Michael med 3 børn
Hvalpenes 5. leveuge, tirsdag den 23-03-2021:
Hvalpene vejer nu 3,0-3,9 kg. 
Alle hvalpene er meget imødekommende og tillidsfulde, og de små haler logre konstant. 
Der er endnu ikke en afgørende forskel på hvalpene. Oftest vil vi begynde at kunne se hannernes personlighed før tævernes.
Vi har også meget svært ved selv at afgøre endnu, hvilken tæve vi selv skal beholde. De er alle super lækre! 
 
Vi har fået trænet mere med tilvænning af sele og bilkørsel og det går rigtig godt. Hvalpene sover faktisk inden vi når at lukke bagsmækken på bilen, så de er ganske trygge. 
I forbindelse med tilvænning til bilkørsel og brug af kropssele, så har hvalpene været en tur ved stranden. De syntes sand, tang og vand var utrolig spændende og det var sjovt at se så små hvalpe være opmærksomme på sådanne nye ting omkring dem. Flere af hvalpene gik endda ud og dyppede poterne i det kolde vand. 
 
De har også været med på tur til Fussing skov og det syntes de også var utrolig spændende. Vi var så heldige at have hele arealet for os selv, så hvalpene kunne bare drøne rundt. Gudskelov er de allerede ret gode til at komme, når vi kalder for ellers kan 11 hvalpe være lidt af en flok at holde styr på. 

Hvalpe i denne alder bliver hurtig overstimuleret og pludselig kan en ellers velment tur, blive til en overvældende oplevelse og dermed en negativ socialisering. Derfor er vi altid kun på "tur-stedet" i ca. 25 min., og kører normalvis ikke længere væk end en køretur på 25 min. hver vej. 

Dette var deres første ture, ud af mange oplevelser i løbet af de næste par uger hos os. 
 
Hvalpekravlegården i køkkenet er blevet udvidet endnu en gang. Der er kommet en gynge ind, som er god til at træne hvalpenes motorik/balance. Den kan desuden give anledning til mange timers leg. 
 
I hvalpekravlegården er vi så småt begyndt at træne med foder søg. Det vil sige, at nu begynder hvalpene at arbejde med at søge efter deres foder, hvilket er den absolut bedste mental stimulering for en hund. En hvalp bør søge 3x20 minutter hver dag og en voksen hund bør søge 2x30 min., for at blive tilpas mental stimuleret og i psykisk balance. 1 times søg om dagen er mere givende for en hund, end 10 km. gåtur!
I og med at en hvalp ikke kan tåle motion før den er 12 mdr. gammel, så er næsearbejde et super godt redskab til at få en veltilpas hvalp. 


I den udendørs hvalpekravlegård har hvalpene indtaget deres shelter. Vejret er ikke så super indbydende for tiden, men hvalpene er nød til at blive vænnet til at komme lidt udenfor.
Hvalpene spiser nu deres 3 daglige måltider udenfor, i ly af shelteret - dette for at fremme deres renligheds process. Lige så snart hvalpene er færdige med at spise, så skal de gøre sig rene, og de lærer lettest at blive renlighe ved, at dette sker flest gange udenfor, frem for indenfor. 
 
Efterhånden som hvalpene bliver ældre, vil de bevæge sig mere og mere ud fra området omkring shelteret, som er basen i den store udendørs hvalpekravlegård på 250 m2. Der er masser af udfordringer i hvalpekravlegården samt en masse forskelligt legetøj, til at stimulere dem både fysisk/motorisk og mentalt. 
 
Hvalpenes negle vokser helt vildt og er igen blevet klippet. Det er super god træning for de små, at blive vænnet til den slags håndtering helt fra små af. 
 
I weekenden står den på hvalpebesøg. Dog ser det ikke ud til at vejrudsigten er med os, da der skulle komme en del regn! Hvalpene kan ikke holde til blæst, kulde og regn, derfor ser vi os nødsaget til at afholde hvalpebesøgende indenfor. 
Derfor stiller vi det som et krav, at man fremviser en negativ coronatest, som er foretaget tidligst torsdag, hvis man ønsker at komme på hvalpebesøg.
Vi er desværre nød til at tage nogle forholdsregler, så vi alle kan passe på hinanden. Hvis man er vaccineret, så er attest herpå naturligvis gyldig grund til ikke at få foretaget en test. 
Vi håber på folks forståelse og samarbejdsvilje og takker på forhånd. 

Husk sommertid på søndag, i forhold til besøgstidspunktet ;) 
Hvalpenes 4. leveuge, tirsdag den 16-03-2021 :
Så er halvdelen af hvalpenes tid hos os gået.
Hvalpene trives alle sammen rigtig godt, og der er endnu ikke nogen nævneværdige forskelle på deres personligheder. 

De vejer nu mellem 2,1-2,6 kg. 

I denne uge har vi arbejdet med tilvænning af seler, så hvalpene er klar til at komme med på tur i næste uge. Vi anbefaler ALTID, at man anvender sele!!!
I en undersøgelse lavet af den kendte svenske hundepsykolog Anders Hallgren fra 1994 (”Rygproblemer hos hunde”) fandt man at 63% af hundene i undersøgelsen havde problemer med ryggen. I 91% af de tilfælde hvor man havde anvendt ryk og hug i linen, havde hundene skader i nakken! Af hundene med skader/smerter havde 55,33 % adfærdsproblemer. Heraf var ca. 42 % udfarende, det vil sige aggressive eller stressede.
Når en lille hvalp vil hilse på fremmede mennesker og hunde, så hopper den frem i snoren og op på bagbenene, idet den vil have ansigtskontakt. Via denne handling får den ofte ryk i nakken via halsbåndet, som kan give den skader der svarer til piskesmæld. Ved at bruge sele mindsker man risikoen for, at hunden får nakkeskader. En sele er mere skånsom, da trykket fordeles over bringen og skuldre - ikke kun halsen/nakken. Et træk i linen vil derfor være mere skånsomt for hunden. Nakke smerter kan lede til en masse håndterings konflikter mellem hund og ejer og fjerne hundens lyst til at gå tur.
Hvalpene får en sele med herfra af den model, som de er vante til at bruge hos os.

I denne uge er de blevet chipmærket med hver deres id nummer. Vi foretrækker altid at gøre det i tidligt, da hvalpene i større eller mindre grad får en frygtperiode omkring 6. leveuge (den kan sammenlignes med den frygtperiode, som nogle børn får omkring 8. måned). Ved at chipmærke dem tidlig, så har de endnu en ringe hukommelse, samtidig med at vi undgår at skabe et traume i den sensitive periode omkring 6. leveuge. 
Hvalpene stod med mulen godt begravet i en portion tun, idet de fik deres micro chip indført med en stor kanyle, og de bemærkede det knap.

Hvalpene har fået udvidet deres kravlegår i køkkenet. De har en alder nu, hvor de er mere aktive og dermed kræver mere plads omkring sig. De har desuden fået en masse nyt og spændende legetøj, som de gerne tumler og leger med. 

Hvalpene omgåes frit vores andre hunde, som alle er rigtig fornuftige og søde omkring vores hvalpe. Hvalpene har godt af at lære at omgåes andre end deres mor.
 
Det er sjovt at se, hvordan hvalpene allerede i denne alder, bemærker når der er nye personer og dufte omkring dem. Specielt bliver man snust og kravlet op på, hvis man sætter sig ned til hvalpene i hestetøj. 
 
Hvalpene har så småt været udenfor. Kun i kort tid af gangen, når vejret byder sig. Det nye underlag/græs, syntes de er enormt spændende. Det er sjovt at se så små hvalpe være opmærksomme på ting som underlag og dufte.  



Hvalpenes 3. leveuge, tirsdag den 09-03-2021:
Hvalpene vokser fortsat med raketfart! De er nogle små og kompakte bamser, med nogle dejlige og brede hoveder, ben og haler, præcis som det skal være ved den gammeldags type. Hvalpene vejer nu mellem 1560 gram og 1810 gram. 

Hvalpene kommer dagligt ud af kravlegården og ud på et tæppe, for at lege med vores børn, andre hunde samt udforske køkkenet og alrummet. Hvalpene har godt af, at blive tilvænnet flere forskellige størrelser børn og andre hunde, fra en tidlig alder, hvis det foregår på en ordentlig og lærerig måde.

Hvalpene bliver nusset og pusset med største forsigtighed af vores andre tæver, som elsker hvalpe, hvilket Cocio syntes det er helt fint.

Hvalpene er glimtvis helt oppe og stå på alle fire (når de har fast fodfæste i form af et tæppe) og man kan se, at de så småt er begyndt at tumle og lege med hinanden. Før de kunne styre alle fire ben, kunne de allerede logre lystigt med halerne, når vi nussede med dem - så ved man altså bare, at det er en Labrador!
Det glatte køkkengulv er dog stadig en udfordring for dem, men det skal nok komme og er god træning af deres muskler og motorik.
Hvalpene bliver tilvænnet flere forskellige slags underlag, som en del af deres miljøtræning. Hunde som ikke har lært det i hvalpestadiet, kan let udvikle angst over for glatte gulve senere hen i livet!

I denne uge er vi begyndt at afspille lyd CD'er for hvalpene. Disse CD'er skal forebygge, at hvalpene bliver bange for nye, høje, skarpe eller pludselige lyde senere hen. På bare en af CD'erne er der 48 forskellige lyde, f.eks. torden, fyrværkeri dyrelyde, huslige lyde, trafik, værktøj, børn, klokker.

Hvalpene er kommet ud af fødekassen og over i kravlegården, hvor de har mere plads omkring sig.
I hvalpekravlegården har de fået en masse bamser og legetøj, som udforskes lystigt. Der er meget forskelligt og det bliver dagligt skiftet ud, så der hele tiden er noget nyt og spændende. Her i blandt er de bamser, som de hver får med ud i deres nye hjem ved 8 ugers alderen, som skal være en "nusseklud", der giver tryghed i starten.

De er meget velnærede af Cocios mælk, så vi har ikke haft så travlt med at få dem i gang med at spise. Men de var meget meget interesseret i det opblødte/blændede hvalpefoder, så de gik straks ombord i det, da vi præsenterede 1. måltid for dem. De fodres nu 3 gange om dagen med Royal Canin Maxi Junior (Large dog), som er opblødt og blændet. Heri blander vi Royal Canin modermælkserstatning (ligesom man gør ved små børn, når de skal starte med at spise grød) til hvalpe samt hvalpedåsemad. 
Når hvalpene spiser, så er de smurt ind - ikke bare i hovedet, men på hele kroppen! Det kræver lidt rengøring fra Cocio ;)
Inden længe vil de nye familier til hvalpene, modtage en kode, som kan bruges til at bestille en prøvepose (typisk 4-5 kg.) hos Royal Canin, af det foder, som de er vante til. 

Når hvalpene skal fodres kalder vi "kom-kom-kom" og denne indlæring vil allerede begynde, at sidde fast inden for de nærmeste dage. Dette signal er en vigtig indlæring, til når vi skal på tur med hvalpene og her handler det bare om, at have en belønning klar, når hvalpene kommer susende én i møde :)  Det er let for den nye familie at bygge videre på dette indkald, evt. med et nyt indkalds signal, hvis man ønsker.

Som 3 uger gamle har hvalpene fået deres første ormekur. De var ikke så imponeret over det, men det kom da ned som det skulle. 

Flere af jer har allerede været søde at spørge til planlægningen i forhold til hvalpebesøg og afhentning. Der vil blive lavet en planlægning/tidsskema øverst på siden.

Hvalpenes 2. leveuge, tirsdag den 02-03-2021:
Hvalpene vokser utrolig godt! De er nogle små kompakte flødeboller, som stadig ikke laver meget andet end at spise og sove. Der er minimal aktivitet i fødekassen i denne alder.
De vejer nu mellem 950-1200 gram. 

De er nogle gode robuste hvalpe med brede hoveder og kraftige benstammer med tykke "odder-haler". Halen er faktisk lige så tyk som deres bagben. 

Hvalpene kan lugte når Cocio er i fødekassen og de kripler hurtigt over til hende og finder sig til rette i mælkebaren. 
Nogle af hvalpene er så småt ved at åbne deres øjne og har et rigtig sødt udtryk. Deres syn er stadig meget sløret og man skal passe meget på, ikke at tage billeder med blitz på kameraet! Selvom de ikke kan se helt så meget endnu, så kan de fint komme omkring i fødekassen, ved at trække sig frem med forbenene - nogle af hvalpene er endda begyndt at rejse sig op på alle fire ben. 

Deres hoved er ved at have fået mere facon og de ligner efterhånden rigtige hvalpe ;)

Når øjnene åbnes så begynder hørelsen også langsomt at komme. Det er et helt bevidst valg, at vores fødekasse står ved fjernsynet, så hvalpene hele tiden får lydpåvirkning. Vi er en familie der konstant har fjernsynet tændt som baggrundsstøj (ja som om der ik er støj nok med 3 små børn...haha!). 
Hvalpene bliver tilvænnet alle hverdagslyde, og vi vil igennem deres 8 uger arbejde meget med, at tilvænne dem alt mulig slags støj, så de ikke bliver lydsensitive senere hen. 
Fordelen ved at have fødekassen under fjernsynet er også, at børnene kan ligge nede ved hvalpene imens de ser fjernsyn. 

Indtil 3. leveuge har hvalpene ednu ingen nævneværdig hukommelse, men kan selvfølgelig påvirkes af gentagne duftpåvirkninger og stress. Temperatursvingninger, for meget håndtering samt en stresset mor, kan blandt andet have en negativ og skadelig effekt på hvalpene, så det er vigtigt at man som opdrætter er opmærksom på, at skabe de rette rammer omkring hvalpene. 

Hvalpene har fået klippet deres negle for første gang. I denne uge er det ikke for deres trænings skyld, men af hensyn til Cocio, da de river hendes hud, når de pumper mælken omkring dievorterne. 

Nogle af hvalpene er allerede begyndt at logre med halerne når de dier mælk hos Cocio. Det er simpelthen så sjovt at se! 

De sidste to weekender er gået med hvalpebesøgende og alle hvalpene er lovet væk. Det har været en kold omgang, at tage imod så mange familier udenfor, under disse Corona restriktioner, hvor man ikke må mødes med så mange mennesker. 
Vi er glade for at de interesserede hvalpe-familier alligevel ville komme og hilse på. 

Vi planlægger at afholde hvalpebesøg i weekenderne omkring, hvor hvalpene er 6 og 7 uger gamle, men vi afventer om der kommer nyt i forhold til Corona restriktioner. Samtidig så vil vi gerne lidt tættere på i forhold til vejrudsigten, og om hvorvidt vi kan være udenfor med hvalpene. 
1. hvalpebesøg & møde med os:
 
COVID-19 og hvalpebesøg: 
Det er ikke nemt at være opdrætter i disse COVID-19 tider....🦠
 
Vi skal passe på hinanden, ikke ses med for mange mennesker og holde afstand.
- Her opstår en del problematik i forhold til hvalpebesøg 🤔

Vi er naturligvis ikke interesseret i, at have en gennemstrøm af mennesker i vores hjem 😬
Hver hvalpekøber-familie (jer), har kun en opdrætter-familie (os) at forholde sig til, men vi skal forholde os til flere familier (alle jer) 🦠
Derfor må vi gøre tingene anderledes i disse tider 🤗

Vi har haft hvalpe sidste år i marts, under første nedlukning, samt i december/januar, hvor pandemien havde sin anden bølge. Vi syntes vi tog de rette hensyn til alle parter og kom godt igennnem 👋🏻
Vi håber naturligvis at familierne, som fik hvalpe fra os i foråret, havde en god oplevelse i forbindelse med anskaffelse af hvalp fra vores opdræt, trods omstændighederne 🙏🏻
 
🐾 Dansk Kennel Klub har forsøgt at hjælpe opdrættere på vej med lidt vejledning i disse tider;

👉🏻
 Vi planlægger umiddelbart tiden med vores hvalpe og de nye familier således;
De første 3-4 uger er der ikke meget at se på de små hvalpe, andet end vi kan vise jer på billeder og videoer.
Vi vil naturligvis fylde Facebook med hvalpe spam 😆
Hjemmesiden vil blive opdateret en gang om ugen, med masser af billeder og fortællinger om hvalpenes fysiske og psykiske udvikling 💪
 
Vi vil naturligvis møde de nye familier, før vi evt. lover en hvalp væk! Så i de første par uger, hvor der alligevel ikke er meget at se - og hvor hvalpene ikke er klar til besøgende - påtænker vi at mødes med jer udenfor.
Her kan vi holde forsvarlig afstand, få sat ansigt på hinanden, lære hinanden lidt at kende, afstemme forventninger, i kan se omgivelserne hvor hvalpene opvokser samt møde hvalpenes mor Cocio.
 
Ud fra vores møde kan begge parter forhåbentlig danne sig et indtryk af, hvorvidt der ønskes at indgåes aftale om reservation af en hvalp. 
Ved reservation af en hvalp er reservationsgebyret 3.500 kr. Ved betaling af dette udfyldes der en kvittering, som begge parter underskriver, der indeholder begge parters oplysninger, info om hvalpekuldet samt en kode til hvalpeguiden her på hjemmesiden. 
 
I denne corona periode er Mads hjemme og har så heldigvis masser af tid til hvalpene. 
Jeg, Laila, arbejder på Hornbæk Dyrehospital, hvor jeg er privatansat som Veterinærsygeplejerske, adfærdsbehandler og hundetræner og hvor der stadig er en masse syge dyr at tilse. 
I vores iver i forbindelse med socialiseing af vores sidste kuld, blev vi desværre smittet med Corona, trods det at vi i vores familie tager det meget seriøst og er ret hysteriske omkring det!
 
Men COVID-19 eller ej, vores hvalpe vil få de samme oplevelser/ture med miljøtræning, oplevelser og socialisering som de plejer 🤗

Læs venligst afsnittet “Køb af hvalp” på vores hjemmeside før i påtænker hvalp fra os;
https://m.dream-of-labradors.dk/koeb-af-hvalp
 
 
 
Hvalpenes 1. leveuge, tirsdag den 23-02-2021:
Det er helt utroligt som de små flødeboller vokser! 
De trives bare helt utrolig godt og Cocio er en fantastisk mor med masser af mælk. 

Hvalpene bliver nusset og pusset efter alle kunstens regler. Cocio udstråler ro og hviler enormt meget i sig selv, som mor.
Hun forlader helst ikke fødekassen og skal helst fodres dernede i. 

Når hvalpene dier mælk, så ser man hvordan de pumper med forpoterne og slår med snuden ned i Cocios dievorter - dette for at få mælken til at løbe. Heraf udspringer den tigge-adfærd, som vi ser senere hen ser ved vores hunde; de "giver pote", altså slår med forpoten for at få noget af et individ, hvilket kan være mad såvel som kontakt. Og ligeledes udøver nogle hunde "snudepuf". 

Fødekassen er udstyret med rundstokke, som forhindre den trætte mor, ikke kommer til at ligge hvalpene ihjel.  
Vi sover også på en drømmeseng ved siden af fødekassen de første par uger, for at overvåge dem og ligge hvalpene til ved Cocios dievorter. 

Selvom hvalpene endnu er meget små, samt døve og blinde, så kribler og krabler de rundt i hele fødekassen. De kan tydeligt dufte deres mor og fornemme om hun er i kassen eller ej. 
De trækker sig af sted med forbenene, imens bagbenene slæbes efter dem. Men allerede nu kan man se, at de første af hvalpene, også begynder at skubbe fra med bagbenene. 

Hver dag gøres der rent i fødekassen og det store isolerende uldtæppe (vetbed) bliver udskiftet. Imens bliver hvalpene lagt på det let kølige køkkengulv. Ved at de mærker det anderledes underlag - frem for uldtæppet i fødekassen - oplever de en let stresspåvirking. Men denne lette stresspåvirkning er kun kortvarrig og dermed positiv, idet den udruster hvalpene i en tidlig alder til, at forholde sig til stress og uvante situationer. 
Hver dag bliver der ligeledes lavet små lette tryg imellem deres trædepuder (naturligvis ikke noget der gør ondt!!), med en lille fingerspids, for også at tilvænne et let stressniveau.
Det giver gode og afbalanceret hunde på lang sigt, når denne udvikling fortsættes sammen med en god socialisering. 

Med små børn er der altid gang i vores hjem, og det er vores hunde helt vante til og trygge ved. Vores hvalpe bliver udrustet til at være en del af en familie, lige fra de er helt små. Vores børn færdes frit omkring fødekassen, hvilket er okay med Cocio og hun kan sove fra det meste. 
Dog vil hun endnu ikke være tryg ved, at fremmede larmer eller håndter hendes hvalpe - selvom hun selv er meget social og opsøgende, så vil hun alligevel ikke have fremmeds personers opmærksomhed på reden. 
Dette er en helt naturlig adfærd og når hvalpene når 3 ugers alderen og ikke længere er så sårbare, så slapper moren altid mere af. 


Allerede nu kan man se at hvalpene drømmer, når de sover, for de giver en masse små spjæt. Da de endnu er både døve og blinde, så kan de ikke have meget at drømme ud fra, så det kan kun være fødslen, moren og håndteringen, som giver dem drømme. Sjovt at se i denne alder ;)

Da hvalpene blev 1 uge gamle, fik de hver deres farve halsbånd på. 
Vi giver altid vores hvalpe halsbånd på ved 1-2 ugers alderen, frem for at blive ved med, at mærke dem med forskellige farveprikker, da det giver dem et naturligt forhold til at have halsbånd på. De vokser op og kan aldrig huske andet end, at de altid har haft halsbåndet på, og derfor bliver det helt naturligt for dem. Ellers kan man ved en 8 ugers hvalp have en del bøvl med tilvænning af halsbånd. 
Pigerne er; lyserød, gul, lilla, orange og rød.
Drengene er; Grøn, sort, brun, grå, lyseblå, mørkeblå

Hvalpene er blevet navngivet efter temaet "Light! - altså lys. Forhåbentlig går vi snart mod lysere tider og forår <3

Fødslen:
Den 16. februar kom Cocios hvalpe til verden. Aldrig har vi haft en tæve, som var så stor under drægtigheden!
 
De sidste 4-6 dage før termin var Cocio meget besværet af den store mave, som var eksplosiv stor! Hun kune ikke holde på urinen i mere end 2 timer af gangen, havde svært ved at komme op og stå fra kurven/gulvet og havde svært ved at finde en sovestilling. Ja det er jo næsten ligesom når mennesker er gravide..:

Hun blev langt større end hun gjorde i hendes forrige kuld.
Det var dog svært at forud sige, om hun ventede sig et stort kuld, eller om hun ventede sig store hvalpe - men det var sørme begge dele!
Hun fødte 11 hvalpe og alle med en vægt mellem 450-550 gram.
Vi har aldrig haft et kuld på mere end 10 levende hvalpe, så Cocio har virkelig sat rekorden.
Dernæst så er hun bare verdens mest omsorgsfulde tæve og rigtig til at føde og passe dem, så det ville også være synd for hende, hvis det havde været en meget lille kuld. Hun har altid utrolig meget mælk, så hvalpene skal nok blive vel ernærede, selvom de er 11 munde at mætte.
 
Fødslen gik i gang med opblokning mandag eftermiddag og det gav naturligvis en meget urolig nat. Tirsdag morgen gjorde Cocio klar til at presse, men det var som om hun ikke kunne komme helt i gang. Med lidt vestimulerende gik det stærkt og de første 4 hvalpe blev født med 15 min. interval, hvilket er eksplosivt hurtigt!

Men hun er en suveræn avlstæve der føder uden besvær - selv sædefødsler, hvor store hvalpe kommer med rumpen først!
Der er filmninger af fødslen på vores facebook side. Det er måske ikke for sarte sjæle, men i min optik er en fødsel noget af det smukkeste i verden! Et nyt liv skabes.

Vi glæder os selv rigtig meget til at beholde en tæve fra dette kuld. Dette er vores 2. hvalp efter Cocio, da vi også har Mallaiy fra Cocios 1. kuld. 
Drægtighed:
Den 13. januar var Cocio 4 uger henne i sin drægtighed og blev scannet. Vi var egentlig ikke i tvivl om at hun var drægtige, for vi kunne mærke det på hendes personlighed. Hun blomstrer altid ganske særligt, når hun har hvalpe i maven. 
Ved scanningen fik vi et indtryk af, at Cocio ventede sig et forholdsvist stort kuld. 

Cocio var i god, fin og slank form ved parringen, så det var ganske let at se, da maven begyndte at vokse fra 5. drægtighedsuge. 
 
 

På billedet har Cocio 1 uge til termin:
Hvalpenes stamtavle & sundhed:
Alle vores hvalpe er opdrættet efter Dansk Kennel Klubs avlsrestriktioner og avlsanbefalinger, hvilket betyder at hvalpene har en basis plus stambog fra Dansk Kennel Klub. 
Forældrene til vores hvalpe er røntgenfotograferet fri for HD & AD, de er øjenlyst hos en certificeret dyrlæge og endvidere DNA testet for EIC, CNM, PRA & HNPK forud for avl. 
 
Af denne kombination af forældre, forventer vi os nogle store og kompakte hvalpe med et flot hovedtryk og et meget kælent, godmodigt og socialt temperament. 

Faren er importeret fra Finland. Han er ejet af Kennel Lab Lodurs på Sjælland og der kan læses mere om ham på deres egen side www.lab-lodurs.dk/Hookhill-s-Incanto-Vanitas

Moren er af vores eget opdræt. Hun er hovedsagelig ud af Fransk, engelsk og Svensk afstamning. Dette er Cocios 3. og sidste kuld. 
Cocio er den mest fantastiske hunde-mor, som man overhovedet kan tænke sig til! Hun stortrives som drægtig, føder let og ukompliceret og uden de store anstrengelser og sidst men ikke mindst, har hun et fantastisk moderinstinkt, som gør at hun passer hendes hvalpe 120% til den dag de flyver fra reden. Hendes dejlige væsen giver hun videre til alle sine afkom. 
 
Venteliste:
Vi tager imod seriøse henvendelser til venteliste. Læs venligst afsnittet "KØB AF HVALP" inden i kontakter os. 🙏

Ved henvendelse vil vi gerne vide lidt om, hvem du/I er og hvad en hvalp kan tilbydes. Hvilken erfaring man har med hund og denne race, hvad man skal bruge hunden til (f.eks. familiehund, træning af en bestemt art, udstilling, jagt eller andet), samt hvad man forventer af en hund. 

Man kan ikke sev skrive sig på venteliste - det er noget vi gør, efter at have talt med folk og "forhåndsgodkendt" dem 😊
Ved interesse i vores hvalpe, send os gerne en besked via Messenger (søg vores kennel profil "Kennel Dream Of Labradors" på Facebook). Mail tjekkes desværre ikke så ofte.

Ved at blive skrevet på venteliste er man ikke garanteret en hvalp, da vi naturligvis først vil møde de familier, som skal overtage vores hvalpe. Men man står først i køen og bliver informeret når hvalpene er født, samt bliver inviteret til et hvalpebesøg, hvor vi kan lære hinanden lidt at kende og afstemme forventninger. Ved første møde tager begge parter stilling til, om de ønsker at indgå aftale om reservation. 
 
Da vi naturligvis ikke ønsker at holde folk for nar, skriver vi aldrig urealistisk mange på venteliste. Derfor håber vi naturligvis også på, at folk vil respektere vores opdræt og tid og give en tilbagemelding, hvis de ikke ønsker at stå på vores venteliste alligevel - således at vi kan give pladsen til en anden. Derfor bruger vi heller ikke tid på, at skrive folk på venteliste, som også er skrevet op hos andre opdrættere, da de optager pladsen for en der er mere seriøs. 
Vi takker på forhånd for forståelsen. 🙏

VENTELISTEN ER FULDT BOOKET!
Kennel Dream Of Labradors' V. Mads & Laila Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Danmark | Tlf.: 20655058 | mail@dream-of-labradors.dk