Bookmark and Share    
Kennel Dream Of Labradors'

Menja x Brad Pitt

   Labrador hvalpe
 
Født den 14/02-23
 
💛 3 gule hanner
💛 1 gul tæve
🖤 3 sorte hanner
🖤 2 sorte tæver
 
Alle hvalpene er lovet væk til gode hjem🤗
  
 
Mor: Dream Of Labradors' The Lovely One (Menja) 

Menja er 3. generation af vores egen avl. Hun har et fint eksteriør og har gjort sig rigtig godt på skuer & udstillinger! Hun er lille og kompakt med et sødt og udtryksfuldt hoved. 
Menja har gode jagtegenskaber og arbejder effektivt i et stabilt tempo i godt samarbejde med ejer. 
Hun er ubeskrivelig rolig og mild af sind. Hun er godmodig i hverdagen og hun har altid været utrolig let at træne.
Dette er Menjas 3. kuld. Hendes første kuld kan ses her og hendes andet kuld kan ses her. 
Besøg Menjas egen side her. 
 
 
 
Far: Mambrinos Brad Pitt (Brad)
 
 
 Mambrinos Brad Pitt er opdrættet i Norge og nu ejet af Karin Becker i Tyskland under kennelnavnet Ogham Stones
Brad Pitt har lavet utrolig mange fine hvalpe tidligere og har sundheden i top. Ikke nok med han er en rigtig lækker hund eksteriør mæssigt, så har han, bedst af alt, et ganske utroligt godt temperament! En meget mild hanhund💛
 
 
Hvalpene er navngivet efter temaet "Love" da de er født på Valentinsdag:

Dream Of Labradors' All My Love 
Dream Of Labradors' Love Is Real
Dream Of Labradors' True Love Never Dies
Dream Of Labradors' Faith Hope And Love
Dream Of Labradors' All For Love
Dream Of Labradors' Power Of Love
Dream Of Labradors' It Must Have Been Love
Dream Of Labradors' Love Me Like You Do
Dream Of Labradors' Love Me Tender

 
Følg denne side hver tirsdag, som er hvalpenes ugedag, hvor siden vil blive opdateret med billeder og fortælling om hvalpenes udvikling!
 
Følg også vores kennel på Facebook, hvor der jævnligt vises filmninger af hvalpene. 
 
 
 
 Åbent hus i weekenderne

Første hvalpebesøg hos os foregår altid individuelt.  Men det er jo sovt at følge hvalpene og derfor holder vi åbent hus de sidste 3 søndage, for de familier (kun dem som bor i husstanden), som har reserveret hvalp, således at familierne kan følge deres nye familiemedlem i opvæksten i vores kennel.
 
Åbent hus søndage kl. 9-12:
 den 26/3 + 2/4 + 9/4

HUSK at give besked om i kommer eller ej så vi ved, hvor meget kaffe vi skal have på kanden☕️
På forhånd tak 😀 
Vi glæder os til at se jer! 
 
 
  • 🗓️Afhentning af hvalpene mandag d. 10/4-23:
 
1️⃣ kl. 7:00-7:45: Line & Ole
2️⃣ kl. 7:45-8:30: Mette & Rune
3️⃣ kl. 8:30-9:15: Charlotte & Rene
4️⃣ kl. 9:15-10:00: Vinnie & Henrik
5️⃣ kl. 10:00-10:45: Michael & Makie
6️⃣ kl. 10:45-11:30: Karen & Anders
7️⃣ kl. 11:30-12:15: Sarah & Alexander
 
  
Praktiske spørgsmål bedes stilles i weekenderne, hvor vi ses eller sendes på messenger😊

Vær venlig at overholde det præcise tidspunk:
kommer i fortidlig; så er i en forstyrrelse og stressende for den familie, som er i gang med sin afhentning, så vent venlist i bilen, tak.🙏🏻
Kommer i for sent; så går det ud over programmet resten af dagen - og NEJ, i kan ikke bare hente jeres hvalp på mindre tid, så bliver i bedt om at komme en anden dag.😉   
 
 
Medbring til afhentning af hvalpen:
- Tæppe til bilen
- Hundesnor 
- Et lækkert griseøre
- En skål og en flaske med vand
- Kontanter til afregning
 
Medfølger herfra:
- Hvalpesele
- Bamse med kendt duft
- Lidt foder til den første tid
- DKK stamtavle & salgskontrakt samt ejerskabsoverdragelse
- Masser af kys og kram til hvalpen ♥️
Hvalpenes 8. leveuge, mandag den 10/4-23:
 
Hvalpene vejer nu:
Gul tæve, lyserød halsbånd: 6,6 kg. 
Sort tæve, rød halsbånd: 6,0 kg. 
Sort tæve, lilla halsbånd: 6,0 kg. 
Gul han, mørkegrøn halsbånd: 6,4 kg. 
Gul han, sort halsbånd: 7,0 kg. 
Gul han, mørkeblå halsbånd: 6,7 kg. 
Sort han, lys grøn halsbånd: 6,9 kg. 
Sort han, gul halsbånd: 6,6 kg. 
Sort han, lys blå halsbånd: 7,9 kg. 
I skal forvente at hvalpene vejer ca. 100 gram mere end ovenstående, ved afhentning. 
 
- Det er nogle store hvalpe! Menjas sidste kuld vejede i denne alder 5,2 - 6,3 kg.!
 
Tænk engang... om lidt bliver her tomt! Hold op hvor er de 8 uger egentlig fløjet afsted... Men vi glæder os nu også til at kunne nyde vores egne to hvalpe, som vi ligeledes har set frem til i de 8 uger. Nu skal den invididuelle kontakt nydes og vi skal rigtig knytte bånd. 

Menja virker endnu ikke til at være træt af sine hvalpe. Hun er en fantastisk mor!
Hun har stadig enorme mængder mælk, selvom vi har arbejdet med nedtrapning af mælkeproduktionen, for både hende og hvalpenes skyld. Hun har faktisk så meget mælk, at hun får medicin til at fjerne mælkeproduktionen. 

De sidste to nætter har hvalpene sovet uden Menja. Vi vil gerne lave en glidende overgang for hvalpene, således at de prøver at sove uden deres mor for første gang, imens de er i vante og trygge rammer. Alt vil jo være nyt i deres kommende familier. 

Det er et kuld lækre hvalpe, som vi er meget stolte af. De er bare alt hvad vi kunne ønske os af både udseende og temperament. Det er nogle ganske nemme og godt afbalanceret hvalpe, som ikke burde volde deres nye familier overvældende udfordringer. 
 
I onsdags var hvalpene ved dyrlæge. De blev vaccineret og fik sundhedstjek - alle hvalpe fik stor ros. 
 
Vi har alrbejdet med at tage hvalpene ud én og én, så det ikke bliver så stort et chock for dem, at flyve fra reden. Det er interessant at observere, hvor detalje orienteret hvalpene egentlig er, når de er alene, og hvordan deres adfærd ændre sig. 
 
I hvalpenes sidste uge har vi også været en tur på banegården. Vi satte os ned sammen med hvalpene og de observerede et tog , men det var ikke noget som påvirkede dem. Det var et meget spændende miljø for hvalpene og der var masser af nye dufte. 

I denne uge er de også blevet aktiveret med snusemåtter i køkkenet. Det er altid en god mentalaktivering og så kan man forvente ro bagefter. 
 
De har også været ude og gå en tur i sele og snor i vores lille by. det kan godt være en udfordring at gå med 9 hvalpe i denne alder, da de ikke nødvendigvis vil i samme retning eller i samme tempo. Men heldigvis er vores børn i en alder, hvor de sagtens kan hjælpe. 
 
Hvalpene har fået en rigtig god fornemmelse for, at de skal gøre sig rene udenfor. Vi tænker det bliver ganske lige til for de nye familier, at få det sidste på plads.
 
Her er lidt praktisk info vedr. afhentning af hvalpene, samt omkring de første dage i deres nye hjem;
 
- hvalpene fodres 3 gange daglig med Royal Canin Maxi Junior. Deres foder sættes i blød i vand i ca. 2 timer før de får det. Afhængig af hvilke stimuli hvalpene har fået på dagen, gives halvdelen af deres foderration som uopblødt/tørt og bruges til at snuse efter på græs, i aktivitetslegetøj eller lign. Endelig ikke på gulv/fliser da det udelukkende vil resultere i at de søger med øjnene og ikke næsen, hvilket kun vil give stress for en madglad hund. De spiser ca. 80 gram foder morgen, middag og aften. Hvis alt deres mad opblødes så fylder det meget og de kan have svært ved at spise op. De er af gode grunde ikke vante til at spise på bestemte tidspunkter her hos os, så i kan med lethed tilpasse foderrutinerne til jeres hverdag.
 
- vi har en hvalpepakke fra Royal Canin til jer hver, som indeholder en lille pose foder samt et lille tæppe. 
 
- når i henter jeres lille guldklump, får i også en sele med til jeres hvalp. I kan selv vælge blandt de forskellige farver, som jeg har købt. Jeg har købt størrelsen større end den de bruger hos os nu, men samme model. I vil opleve at den er lidt stor til hvalpene den første uges tid, men da hvalpene jo vokser med 1 kg. om ugen, så skal den hurtig passe. Størrelsen mindre, som de bruger nu, vil i omvendt ikke have gavn af mere end en uges tid.
Den sele i får med, forventer jeg hvalpene kan passe til de er ca. 14 uger gamle. Den kan spændes meget ud. Selen kan vaskes i vaskemaskinen. Den er desuden nem at give hvalpene på, idet den ikke kan vendes forkert. Spred den ud på gulvet - sæt forpoterne ned i hullerne - klips selen sammen på ryggen. Undgå altid seler, som skal trækkes over hvalpenes hoved, for det vil stort set altid blive forbundet med ubehag.
 
- i får en lille bamse med hjem herfra. Den har fulgt hvalpene i deres 8 uger hos os. Den bærer en velkendt duft for hvalpene og skal bringe dem tryghed på hjemturen, de første nætter og når den bliver urolig. Selvom bamsen lugter eller bliver beskidt, så må i endelig ikke vaske den, da den jo så ikke længere tjener sit formål.
 
- husk at afskærm hvalpen for alt for meget nyt de første 5 dage, ellers kan i ende med en vild og stresset hvalp og få en dårlig start. Sørg for at lade den finde ro i hjemmet og haven. Lad den knytte sig til sit hjem og nye familie. Det er alt stimuli nok de første 5 dage, hvis i vil godt fra start! Nysgerrige gæster må vente, for hvalpens skyld.
 
- husk at sove sammen med hvalpen de første uger. Hvis i får ondt i ryggen, så er det jer vel ondt - nu er det nemlig jeres tur til at fortsætte det livsnødvendige arbejde med jeres guldklump. Alt hvad i ligger i hvalpene nu, er en investering i deres fremtid.
 
- når i går i gang med socialiseringen, så husk kun 1 ny ting om dagen, ellers får hvalpen ikke ro nok til at bearbejde stimuli og lade det synke ind som en god oplevelse. Hvis der er mere end 1 ny ting om dagen, så bliver det overstimulering, hvilket er lige så negativt som ingen stimulering. Stress er roden til alt ondt og dermed fundamentet for alle adfærdsproblemer. Skriv endelig til os, hvis i står med nogle tvivlsspørgsmål - vi vil hellere end gerne guide jer! ❤️
 
- hvalpene har fået sin 2. ormekur i dagene op til afhentning. De er behandlet med en 3 dages behandling med produktet Panacur. I skal sørge for en ny ormekur, når hvalpene er ca. 12 uger gamle. Således er det behandlet i det nye miljø (hos jer), hvor der ikke er nogen evt. gensmitte fra mor eller søskende. Ormekuren kan købes ved dyrlægen i forbindelse med revaccinationen. 
 
- i skal sørge for en revaccination af jeres hvalp nå den er 12 uger og 16 uger gammel.
Hos os er hvalpene kennelhoste vaccineret (via dråber i næsen, som optages gennem slimhinden). Denne vaccine skal de først revaccineres med om 1 år. Hvis i fremadrettet har et ønske om, at vi skal passe jeres hvalp fra tid til anden, så skal i sørge for at revaccinere med denne vaccine, som kaldes Nobivac BbPi (læs gerne afsnittet om privat pasning).
 
- sørg for at være to voksne i bilen, når i henter jeres hvalp. Vi tilråder at hvalpen sidder i bunden af bilen ved passageren. Selvom hvalpene har kørt utrolig meget bil hos os og ikke siger en lyd til det, så kan de sagtens mærke at dette er en ny bil! Desuden med fremmede mennesker, uden deres mor, søskende eller os. I må for Guds skyld ikke placere hvalpen bag i bilen alene 🙏🏻 Det vil være en frygtelig start for den! I må forvente uro de første 15-20 min. kørsel, men ud fra tidligere tilbagemeldinger, så burde hvalpen falde til ro derefter, så i stille og roligt kan køre hjem. Hvis hvalpen sover, så skal i ikke stoppe. Sørg for at have noget meget lækkert med til bilen til hvalpe. Ikke bare en tyggepind, men noget som griseøre eller andet af ovennævnte snacks, som kan tage dens fokus under hjemturen. Hvor gode snacks i medbringer, er afgørende for hvor god en hjemtur i får, så det er ikke her i skal være fedtet ☺️
 
- ved afhentning af hvalpene skal vi have lavet et ejerskifte. Vi står automatisk som hvalpenes ejer, når vi har opdrættet dem. Det er vigtig at i udfylder med ejer og underskriver på linjen under min underskrift. Lad endelig ejerskifte dokumentet blive hos os, så jeg med lethed kan omregistrere hele kuldet online. På den måde er jeg nemlig sikker på at alt bliver gjort korrekt. I bedes tage et billede med jeres telefon af den udfyldte ejer attest, så vi begge har den. 
 
- til sidst vil i blive bedt om at underskrive en Dansk Kennel Klub salgskontrakt. Det er os pålagt af DKK, at vi SKAL udfærdige sådan en til hver af vores hvalpe. Der er ikke så meget i kontrakten, det vil sige, altså ikke nogen krav eller forbehold fra os til jer. Det eneste er, at vi krydser ja i feltet vedr. tilbagekøb. Det vil sige, at sker der noget i jeres liv, som gør at i ikke længere kan tilbyde hunden et hjem hos jer, så skal vi som det første have buddet om at købe hunde tilbage. Prisen herfor vil afhænge af hunden alder og omstændighederne, og jeg tænker altid, at vi alle er fornuftige mennesker og nok skal finde ud af det praktiske. Det betyder også at i må ikke indlevere hunden på et internat eller sælge hunden, uden vi først er blevet tilbudt at købe den tilbage.
 
Hold jer endelig ikke tilbage, hvis i har nogle spørgsmål 🤗
 
 
Vi håber vi ser nogle af dem igen, måske til kenneltræf DEN 28/5-23 eller pasning (læs om pasning her: https://dream-of-labradors.dk/pasningpension ).

Vi ønsker de nye familier alt held og lykke til med deres nye familiemedlem. Tak for denne gang.
Hvalpenes 7. leveuge, tirsdag den 4/4-23:
Hvalpene vejer nu:
Gul tæve, lyserød halsbånd: 5,67 kg. 
Sort tæve, rød halsbånd: 5,20 kg. 
Sort tæve, lilla halsbånd: 5,25 kg. 
Gul han, mørkegrøn halsbånd: 5,58 kg. 
Gul han, sort halsbånd: 6,0 kg. 
Gul han, mørkeblå halsbånd: 5,77 kg. 
Sort han, lys grøn halsbånd: 5,90 kg. 
Sort han, gul halsbånd: 5,77 kg. 
Sort han, lys blå halsbånd: 6,85 kg. 
 
Endnu en tralv uge er gået og nu har vi kun en uge tilbage med hvalpene. Dejligt vi har påsken til at nå en masse spændende ting med dem. 

Nu er hvalpene blevet fordelt på deres nye familier, ud fra vores bedste evne og overbevisning. Vi håber alle er glade for deres match :)
 
Hvalpene har været på deres første lille gåtur, i sele og snor i den lille by, hvor vi bor og det tog de ganske pænt. 
Dernæst har de været en tur i Maxi Zoo, hvor altting blev flittigt undersøgt! Det glatte gulv var ingen udfordring for dem, men de lækre godbidder i gulvhøjre var meget svære at modstå. Derud over så var den mekaniske skydedør virkelig et kamptel for sig; flere af hvalpene satte sig bare ned og stirrede på den underlige dør, som blev ved med at åbne og lukke sig. 
 
De har været en tur med ovre i stalden og hilse på vores 3 Islandske heste. Sikke en fest hvalpene havde, da de drønede igennem stalden, imens de hev og sled i alle tingene, som havde en ny duft, som de endnu ikke kendte. 
 
Turen har også gået til skoven, hvor hvalpene virkelig nød det gode vejr. Der blev tumlet og leget og det var virkelig en fornøjelse, at se hvor meget hvalpene nød det!
 
I deres store udendørs hvalpekravlrgård har de fået endnu flere udfordringer at udvikle sig med, blandt andet en stor kube med raslende legetøj. Hvalpene elsker at hive og slide i alt det nye legetøj, som skramler gevaldigt. 
 
Hvalpene er blevet udfordret med aktivitetslegetøj, som er super mentalaktivering. 
Aktivitetslegetøj er forskelligt legetøj med foder indeni, hvor hvalpene skal tumle med legetøjet og løse gåden til, hvordan de får foderet ud. Man skal have meget forskelligt legetøj, hvis hvalpene skal have fornøjelse af det mere end én gang, for de regner hurtigt ud, hvordan det virker. 
Vi gav dem aktivitetslegetøjet på en stor og knasende presenning, så de fik prøvet en anden slags underlag, men det gjorde de ikke noget notits af. 

Hvalpene er begyndt at lære, at søge efter deres foder i hvalpekravlegården udenfor. Foderet som bruges hertil er ikke opblødt og hvalpene søger ivrigt!
 
Hvalpe tåler ikke fysisk motion og skal derfor mental aktiveres for at få brugt sin energi. En hvalp på 9 uger må f.eks. ikke gå tur i mere end 9 minutter, 3 gange om dagen. Når den er 10 uger må den gå 10 minutter, 11 uger er 11 minutter osv osv. Det er en ganske fin tommelfingerregel, idet hvalpe og unghunde ikke tåler fysisk motion, da de ved motion og ved at gå på trapper, laver for stor belastning på deres led, hvilket kan fører til dysplasi. 
Det betyder altså at man ikke kan løbe sin hund træt med en gå tur. Derimod kan den med lethed trættes via mentale stimuli ved næsearbejde. 
 
På onsdag (i morgen) skal hvalpene til dyrlæge for at få deres sundhedsundersøgelse m.m.

Menja er endnu ikke træt af hendes hvalpe. Hun er en fantastisk mor!

HUSK at hæve kontanter til afhentning af jeres hvalpe (jvf. jeres underskrevne kvittering!)! 
 
Hvalpenes 6. leveuge, tirsdag den 28/3-23:
Hvalpene vejer nu:
Gul tæve, lyserød halsbånd: 4,65 kg.
Sort tæve, rød halsbånd: 4,14 kg.
Sort tæve, lilla halsbånd: 4,20 kg. 
Gul han, mørkegrøn halsbånd: 4,52 kg. 
Gul han, sort halsbånd: 4,91 kg.
Gul han, mørkeblå halsbånd: 4,68 kg. 
Sort han, lys grøn halsbånd: 4,72 kg. 
Sort han, gul halsbånd: 4,54 kg. 
Sort han, lys blå halsbånd: 5,42 kg. 
 
En travl uge er gået og sikke en udvikling hvalpene har gennemlevet. 
 
Hvalpene er nu nået til det stadie, som vi kalder "Mere Lort End Lagkage", for at sige det rent ud. Hvalpene stiller i denne alder store krav til os, for at renlighedsprocessen skal gå så godt og let som mulig hos den nye familie. 
Hvalpene er derfor blevet flyttet fra deres hvalpekravlegård inde i køkken-alrummet og ud i hvalperummet, i vores baggang. Her går de i spåner, hvilket giver dem et konstant rent og tørt underlag. 
Spånerne er en suveren løsning, da vi jo ikke kan gøre rent efter hvalpene 24 timer i døgnet. Når de går i spåner, så bliver deres efterladenskaber straks suget ind i spåner og dækket til, når de løber rundt. Vi muger ud flere gange om dagen. På den måde skal de aldrig opleve, at spise eller sove oven i deres efterladenskaber, hvilket ellers vil gøre dem til nogle små grise mht. renlighed, og det vil gøre det svært at få dem renlige senere hen. 
Ved at hvalperummet også har en fin størrelse, så kan man allerede nu se, at hvalpene foretrækker, at søge over i det ene hjørne, når de skal af med noget (hvis vi ikke når at tage dem udenfor).
I denne alder har de brug for mere plads omkring sig, og i hvalperummet er der større plads til udfoldelse. 
 
Det bur som ses i deres indendørs hvalpekravlegård i spånerne, er udelukkende for trænings skyld. Buret har ingen låge og hvalpene skal naturligvis aldrig lukkes derinde. Buret er sat op, så de kan tumle og lege i det, imens de får følingen af at være i et bur, så det bliver lettere at tilvænne dem til bur i forbindelse med bilkørsel, udstilling eller andet.
  
Hvalpene er så småt begyndt at søge efter tørfoder i hvalpekravlegården udenfor, hvilket er den bedste mental stimulering man kan give sin hund. En hund bør søge minimum 1 time (sammenlagt) om dagen, som er bedre end 10 km gåtur, hvilket en hvalp alligevel ikke kan holde til! En hvalp/unghund bør søge sit foder 3 x 20 minutter hver dag, for at opnå optimal mental stimulering. Desuden er stressreducerende og lader hvalpen/hunden bruge sin overskudsenergi på en hensigtsmæssig måde
 
De er desuden blevet mental stimuleret og udfordret med fodersøg i papkasser. Hvalpene syntea det var mega sjovt at hoppe rundt i papkasserne efter foderet. 
 
Hvalpene har været på tur til til Fussingø sø. 
De syntes at det nye miljø var rigtig spændende og der blev slæbt på pinde, dyppet poter i vandet, gravet huller, tumlet i mudder og meget andet. 
 
De har også været med en tur i gammelhaven, et andet sted ved Fussingø sø. 
Vi anvender altid en trækvogn, når vi skal fra bilen og til stedet, hvor hvalepne skal lege, og ligeledes når vi skal retur. De tager det meget roligt at blive sat op i trækvognen, hvor vi er sikre på at have styr på dem. 
 
De er også begyndt at få diverse godbidder og snacks, og stort set alt glider ned. Når de får lidt at gumle på, falder det lettere til ro om aftenen, så vi arbejder på at lære dem at få en god døgnrytme.

I den udendørs hvalpekravlegård forsøger vi hele tiden at opsætte nye ting, så de hele tiden bliver udfordret. De er kun i kravlegården momentvis når vejret ikke er lunt, men de går på alle aktiviteterne med krum hals! 
 
Vi har afholdt første åbent hus i søndags og det var en kold fornøjelse! Hvalpene var lidt overvældet af kulden og alle de nye mennesker, men det gik hurtigt over. 
Hvalpenes 5. leveuge, tirsdag den 21/3-23:
Hvalpene vejer nu fra 2,8 kg. til 3,80 kg. 
 
Hvalpene har nu nået en alder, hvor de udvikler sig rigtig meget fysisk og mentalt, hvilket selvfølgelig også betyder, at de kræver både mere plads og stimulering. 
 
De er alle meget imødekommende og tillidsfulde, og de små haler logre konstant. Der er endnu ikke nævneværdig forskel på hvalpenes personlighed.

Hvalpene fortsætter tilvænningen med sele, og har desuden været med ude og køre bil et par gange. Det var bare korte ture for, at starte på indlæringen. Menja var hos hvalpene under hele turen og de sagde ikke en lyd.

Ved første køretur, skulle vi ikke nogen steder hen - bare køre en lille runde. 
Forud for turen var de luftet godt af, så de var dejlig trætte. Hvalpe med overskudsenergi vil nemlig også give en kraftigere reaktion i en ny eller potentiel presset situation, som de første køreture evt. kan være.
Derud over så har vi erfaret, at der er en markant bedre indlæring i forhold til tilvænning af bilkørsel, hvis man starter i en tidlig alder med hvalpene.  
 
Hvalpene har efterfølgende været med en lille tur i skoven. De syntes at skovbunden og bladene var utrolig spændende og det var sjovt, at se så små hvalpe være opmærksomme på sådanne nye ting omkring dem. 

De har også været med på tur til stranden. De syntes at sand og tang var noget spændende noget og der var også mod til at dyppe poterne i vandkanten. 
 
Hvalpe i denne alder bliver hurtig overstimuleret og pludselig kan en ellers velment tur, blive til en overvældende oplevelse og dermed en negativ socialisering. Derfor er vi altid kun på "tur stedet" i ca. 20 min., og kører ikke længere væk end en køretur på maximum 20 min. hver vej. 
  
Vi har taget hvalpenes udendørs kravlegård i brug - specielt shelteret, hvor de har masser af tæpper og dyner at putte i. Hvalpene nyder at komme ud hver dag. De er endnu ret små, så de løber ikke så langt omkring i hvalpekravlegården. 

Deres 3 daglige måltider indtages nu udenfor i deres hvalpekravlegård med shelter. Lige så snart de små hvalpe har spist et måltid, så skal de gøre sig rene. Den letteste måde at fremme denne renlighedsproces på, er dermed at fodre dem udenfor, således at de gør sig rene i det rette element. 
 
I denne uge er de blevet chipmærket med hver deres id nummer. Vi foretrækker altid at gøre det tidligt, da hvalpene i større eller mindre grad får en frygtperiode omkring 6. leveuge (den kan sammenlignes med den frygtperiode, som nogle børn får omkring 8. måned). Ved at chipmærke dem tidlig, så har de endnu en ringe hukommelse samtidig med, at vi undgår at skabe et traume i den sensitive periode omkring 6. leveuge. 
Hvalpene stod med mulen godt begravet i en portion tun, idet de fik deres micro chip indført med en stor kanyle, og de bemærkede det knap.

Renlighedsprocessen er skudt godt i gang, hvilket er af stor betydning for de nye familiers succes med henblik på at gøre hvalpene renlige.
Hvalpene er blevet rigtig gode til, at søge over i det ene hjørne af hvalpekravlegården indenfor, når de skal gøre sig rene. 

Hver gang der ligger hømhømmer, så fjerner vi dem straks vi ser det, så hvalpene ikke bliver nogle små grise, der opvokser i en svinesti - det vil nemlig kun resulterer i en langt mere kompliceret renlighed, da de opvokser med, at det er helt okay at sove, spise og lege oven i efterladenskaber.
Vores hvalpe lære at gøre sig rene på både græs, sand og grus, så der ikke bliver problemer med renlighedstræningen i det nye hjem, da de dermed ikke har præference for kun, at gøre sig rene på kun en slags underlag. 
 
I må gerne booke jer ind på et tidspunkt, hvor i ønsker at afhente hvalpen, ud fra ovennævnte skema.
Hvalpenes 4. leveuge, tirsdag den 14/3-23:
Hvalpene vejer nu 2,1 kg.-2,7 kg. og de er nogle store bamser!
Til sammenligning vejede hendes sidste kuld, fra julen 2021, 1,8 kg.-2,2 kg. i denne alder. 
 
Vejret er ikke specielt indbydende i denne tid og derfor har hvalpene kun været udenfor en enkelt gang. Trods det markante temperaturskift fra køkkenet med brændeovn, til en kølig græsplæne i blæsevejr, så havde hvalpene et kæmpe mod på livet og havde endda overskud til at tumle og lege med hinanden og vores børn. 
 
Om sommren ville vores hvalpe i denne alder have være meget mere ude, men vi er bange for de skal blive for afkølet eller få blærebetændelse. 
Fra næste leveuge, begynder de at komme lidt mere med ud i kort tid af gangen, og de skal begynde på deres første ture. Det bliver rigtig spændende at se, hvad de siger til den store verden. 
 
Hvalpenes tænder er nu ved at bryde igennem gummerne og nu begynder hvalpene at vil bide i ting/legetøj/hinanden. Legetøjet bliver brugt flittigt og hvalpene er begyndt at tumle og lege mere og mere med hinanden, samtidig med at de gøer og knurre, hvorpå de udvikler deres sociale kompetancer. 
 
Mallaiy og Kiki færdes nu frit sammen med hvalpene. Særligt Mallaiy er glad for hvalpene. Hun er simpelthen så sød ved hvalpene og tlbyder sig straks som mor for dem, hvor hun lader dem die og vasker dem. Vi skal passe på, at hun ikke pludselig får mælk!
 
Vi klipper jævnligt hvalpenes negle, så de bliver vante til dette. I denne uge var det igen tid til at få dem klippet. 

Hver dag får hvalpene en masse hygge, omsorg og håndtering. Det er en dejlig alder, hvor de begynder at søge os mennesker. De logre lystigt med deres små haler, når de hører vores stemmer, ser os eller når de bliver nusset. De er især rigtig glade for vores 3 små børn - og omvendt. I forbindelse med håndteringen får de trænet, at blive nusset blandt andet omkring poter og ører, så de får tillid til dette.

Hver gang vi fodre hvalpene, så giver vi dem riiiiigeligt med mad i skålen. Ellers vil en madglad race som Labradoren, hurtig kunne få den opfattelse, at der ikke er nok og den vil dermed blive begærlig og føle den skal kæmpe om maden. - Hvilket straks vil være grobund for ressource aggression omkring mad, kødben, legetøj etc. senere hen i livet. Ligeledes nusser vi hvalpene stille på kroppen, når de er omkring madskålen, for give dem tillid til, at vi ikke tager maden, samtidig med at vi hele tiden fylder mere i madskålen.

Vi er bestemt af den opfattelse, at hunden altid skal have ro omkring maden, uanset om den spiser i skål eller søger sit foder på græs! Men dette er blot en del af vores træning for at hærde hvalpene og udruste dem til en evt. uheldig situation senere hen.

I slutningen af denne uge har vi arbejdet med tilvænning af seler, så hvalpene er klar til at komme med på tur i næste uge. Vi anbefaler ALTID, at man anvender sele!!!
I en undersøgelse fra 1994, lavet af den kendte svenske hundepsykolog, Anders Hallgren, (”Rygproblemer hos hunde”) fandt man, at 63% af hundene i undersøgelsen havde problemer med ryggen. I 91% af de tilfælde hvor man havde anvendt ryk og hug i linen, havde hundene skader i nakken! Af hundene med skader/smerter havde 55,33 % adfærdsproblemer. Heraf var ca. 42 % udfarende, det vil sige aggressive eller stressede.
Når en lille hvalp vil hilse på fremmede mennesker og hunde, så hopper den frem i snoren og op på bagbenene, idet den vil have ansigtskontakt. Via denne handling får den ofte ryk i nakken via halsbåndet, som kan give den skader der svarer til piskesmæld. Ved at bruge sele mindsker man risikoen for, at hunden får nakkeskader. En sele er mere skånsom, da trykket fordeles over bringen og skuldre - ikke kun halsen/nakken. Et træk i linen vil derfor være mere skånsomt for hunden. Nakke smerter kan lede til en masse håndterings konflikter mellem hund og ejer og fjerne hundens lyst til at gå tur.
Hvalpene får en sele med herfra af den model, som de er vante til at bruge hos os.

Hvalpene har fået udvidet deres kravlegår i køkkenet, så der er mere plads til udfoldelse og udfordrende legetøj. De har en alder nu, hvor de er mere aktive og dermed kræver mere plads omkring sig. De har desuden fået en gynge, som skal hjælpe dem med deres motoriske udvikling og ligeledes udruste dem til bilkørsel, uden at de så let bliver køresyge. 
Hvalpenes 3. leveuge, tirsdag den 7/3-23:
Hvalpene vejer nu 1,3 kg. til 1,7 kg.
Nu er hvalpene kommet ud af fødekassen og over i hvalpekravlegården. Hvalpekravlegården er udstyret med en sengeslange/sengerand, så hvalpene ikke så let kommer til at stikke benene ud igennem tremmerne, hvor de kan sidde fast. Men derud over, så er sådan en sengeslags bare fantastisk at sove på.

I hvalpekravlegården har de mere plads til udfoldelse, men ikke mere end de i denne alder kan overskue. 
De har også fået lidt legetøj, som de allerede er begyndt at lege med. Specielt bamserne er gode atputte op ad, når der skal soves. 
Der er forskelligt legetøj og det bliver dagligt skiftet ud, så der hele tiden er noget nyt og spændende. Her i blandt er de bamser, som de hver får med ud i deres nye hjem ved 8 ugers alderen, som skal være en "nusseklud", der giver tryghed i starten.

Hvalpene kommer dagligt ud af kravlegården og ud på et tæppe, for at lege med vores børn, andre hunde samt udforske køkkenet. Hvalpene har godt af, at blive tilvænnet flere forskellige størrelser børn og andre hunde, fra en tidlig alder, hvis det foregår på en ordentlig og lærerig måde.

De tumler og leger med hinanden, imens der lyder små bjæf og knurren - der spilles på alle tangenter og det nuancerede hundesprog har startet sin udvikling.

Før de kunne styre alle fire ben, kunne de allerede logre lystigt med halerne, når vi nussede med dem - så ved man altså bare, at det er en Labrador!

Hvalpene er nu helt oppe og stå på alle fire poter. Det glatte køkkengulv er dog stadig en udfordring for dem, men det skal nok komme, og er god træning af deres muskler og motorik.

Hvalpene bliver tilvænnet flere forskellige slags underlag, som en del af deres miljøtræning. Hunde som ikke har lært det i hvalpestadiet, kan let udvikle angst over for glatte gulve senere hen i livet!

I denne uge er vi begyndt at afspille lyd CD'er for hvalpene. Disse CD'er skal forebygge, at hvalpene bliver bange for nye, høje, skarpe eller pludselige lyde senere hen. På bare en af CD'erne er der 48 forskellige lyde, f.eks. torden, fyrværkeri dyrelyde, huslige lyde, trafik, værktøj, børn, klokker.

I denne uge er de startet med at spise selv. Første måltid for en madglad Labrador er jo en stor dag. Husk at en Labrador lever for at æde - den æder ikke for at leve.... haha!
Interesseren for det opblødte/blændede hvalpefoder, var stor og hvalpene gik straks ombord i det, da vi præsenterede det. De fodres nu 2 gange om dagen med Royal Canin Maxi Junior, som vi blander Royal Canin modermælkserstatning i (ligesom man gør ved små børn, når de skal starte med at spise grød). Dernæst får de også hvalpedåsemad (Royal Canin Starter Mouss) blandet i.  
Når hvalpene spiser, så kaster de sig hen over det - resultatet er hvalpe, som er total indsmurte, men Menja vasker dem gerne. 

Når hvalpene skal fodres kalder vi "kom-kom-kom" og denne indlæring vil allerede begynde, at sidde fast inden for de nærmeste dage. Dette signal er en vigtig indlæring til, når vi skal på tur med hvalpene og her handler det bare om, at have en belønning klar, når hvalpene kommer susende én i møde.  Det er let for den nye familie, at bygge videre på dette indkald, evt. med et nyt indkalds signal, hvis man ønsker.

Som 3 uger gamle har hvalpene fået deres første ormekur. De var ikke så imponeret over det, men det kom da ned som det skulle. 

Hvalpene går i deres 9. leveuge den 11/4. De kan afhentes den 10/4 eller den 12/4, da vi desværre ikke har mulighed for at tage fri fra arbejde den 11/4. 

Vi har en gul hanhvalp ledig til det rette hjem! Henvendelse på Messenger eller mob. 20655058.

 

Hvalpenes 2. leveuge, tirsdag den 28/2-23:
Hvalpene vejer nu 840-1055 gram. 
De er nogle små kompakte bamser, som stadig ikke laver meget andet end at spise og sove. Der er minimal aktivitet i fødekassen i denne alder, bortset fra når de kravler mod Menjas mælkebar.
Nu har Menja fået fjernet stingene efter kejsersnittet og alt er som det skal være og vi kan ligge det kapitel bag os. 

De er nogle gode robuste hvalpe med brede hoveder og kraftige benstammer med tykke "odder-haler". Halen er faktisk lige så tyk som deres bagben. 

Hvalpene kan lugte når Menja er i fødekassen og de kripler hurtigt over til hende og finder sig til rette i mælkebaren. 
Hvalpene har inden for det sidste døgn åbnet deres øjne og ører. Deres syn er stadig meget sløret og man skal passe meget på, ikke at tage billeder med blitz på kameraet! Selvom de ikke kan se helt så meget endnu, så kan de fint komme omkring i fødekassen, ved at trække sig frem med forbenene - nogle af hvalpene er endda begyndt at rejse sig op på alle fire ben. 

Deres hoved er ved at have fået mere facon og de ligner efterhånden rigtige hvalpe ;)

Det er et helt bevidst valg, at vores fødekasse står ved fjernsynet, så hvalpene hele tiden får lydpåvirkning. Vi er en familie der konstant har fjernsynet tændt som baggrundsstøj (ja som om der ik er støj nok med 3 børn...haha!). 
Hvalpene bliver tilvænnet alle hverdagslyde, og vi vil igennem deres 8 uger arbejde meget med, at tilvænne dem alt mulig slags støj, så de ikke bliver lydsensitive senere hen. 
Fordelen ved at have fødekassen under fjernsynet er også, at børnene kan ligge nede ved hvalpene imens de ser fjernsyn. 

Indtil 3. leveuge har hvalpene ednu ingen nævneværdig hukommelse, men kan selvfølgelig påvirkes af gentagne duftpåvirkninger og stress. Temperatursvingninger, for meget håndtering samt en stresset mor, kan blandt andet have en negativ og skadelig effekt på hvalpene, så det er vigtigt at man som opdrætter er opmærksom på, at skabe de rette rammer omkring hvalpene. 

Hvalpene har fået klippet deres negle for første gang. I denne uge er det ikke for deres trænings skyld, men af hensyn til Menja, da de river hendes hud, når de pumper mælken omkring dievorterne. 

Hvalpene har nu fået halsbånd på. 
Vi giver altid vores hvalpe halsbånd på ved denne alder, frem for at blive ved med, at mærke dem med neglelak prikker. Ved tilvænning til halsbånd tidligt, giver det dem et naturligt forhold til at have halsbånd på. De vokser op og kan aldrig huske andet end, at de altid har haft halsbåndet på, og derfor bliver det helt naturligt for dem. Ellers kan man ved en 8 ugers hvalp have en del bøvl med tilvænning af halsbånd. 

Pigerne er; Rød, lyserød og lilla
Drengene er; mørke grøn, lysegrøn, lyseblå, mørkeblå, sort og gul
Hvalpenes 1. leveuge, tirsdag den 21/2-23:
De små hvalpe stortrives! De vejer nu fra 660 gram til 850 gram.
Når den første leveuge er gået, så er det altid en målestok at hvalpene gerne skulle have fordoblet deres vægt. Menja har altid godt med mælk og hvalpene har taget fint på. 🤩

Når hvalpene dier mælk, så ser man hvordan de pumper med forpoterne og slår med snuden ned i Menjas dievorter - dette for at få mælken til at løbe. Heraf udspringer den tigge-adfærd, som vi ser senere hen ser ved vores hunde; de "giver pote", altså slår med forpoten for at få noget af et individ, hvilket kan være mad såvel som kontakt. Og ligeledes udøver nogle hunde "snudepuf". 

Fødekassen er udstyret med rundstokke, således at den trætte mor, ikke kommer til at ligge hvalpene ihjel.  
Vi sover også på en drømmeseng ved siden af fødekassen de første par uger, for at overvåge dem og ligge hvalpene til ved Menjas dievorter. 

Fødekassen står placeret i hjemmets centrale rum - nemlig vores køkken-alrum. Her er hvalpene hele tiden i fokus og opvokser som en del af familien. 

Selvom hvalpene endnu er meget små, samt døve og blinde, så kribler og krabler de rundt i hele fødekassen. De kan tydeligt dufte deres mor og fornemme om hun er i kassen eller ej. 
De trækker sig af sted med forbenene, imens bagbenene slæbes efter dem. Men allerede nu kan man se, at de første af hvalpene, også begynder at skubbe fra med bagbenene. 

Hver dag gøres der rent i fødekassen og det store isolerende uldtæppe (vetbed) bliver udskiftet. Imens bliver hvalpene lagt på det let kølige køkkengulv. Ved at de mærker det anderledes underlag - frem for uldtæppet i fødekassen - oplever de en let stresspåvirking. Men denne lette stresspåvirkning er kun kortvarrig og dermed positiv, idet den udruster hvalpene i en tidlig alder til, at forholde sig til stress og uvante situationer. 
Hver dag bliver der ligeledes lavet små lette tryg imellem deres trædepuder (naturligvis ikke noget der gør ondt!!), med en lille fingerspids, for også at tilvænne et let stressniveau.
Det giver gode og afbalanceret hunde på lang sigt, når denne udvikling fortsættes sammen med en god socialisering. 

Med 3 børn er der altid gang i vores hjem, og det er vores hunde helt vante til og trygge ved. Vores hvalpe bliver udrustet til at være en del af en familie, lige fra de er helt små. Vores børn færdes frit omkring fødekassen, hvilket er okay med Menja og hun kan sove fra det meste. 

Allerede nu kan man se at hvalpene drømmer, når de sover, for de giver en masse små spjæt. Da de endnu er både døve og blinde, så kan de ikke have meget at drømme ud fra, så det kan kun være fødslen, moren og håndteringen, som giver dem drømme. Sjovt at se i denne alder 😴

Nu er de gule hvalpe ved at få deres fine pigment. Som det ses på de første billeder, så fødes de helt lyserøde om snuden og på poterne. 

Hvalpenes fødsel: 

💘 Så kom Valentins kuldet til verden 💘
Det var en lang og hård fødsel og efter 9 timer var kun 7 af hvalpene kommet til verden. Fødslen gik i stå og intet hjalp på fremmelsen af Menjas veer, hvorpå vi desværre måtte ty til kejsersnit🩺⚕️
Ved kejsersnittet kom yderligere 3 hvalpe til verden, men den der sad først for i fødselskanalen, stod desværre ikke til at redde…😥
Vi er hjemme i fødekassen igen, hvor Menja sover det sidste af narkoserusen ud, imens hvalpene har indfundet sig i mælkebaren 🍼♥️🐾
 
🐾Det blev til:

💛 3 gule hanner
💛 1 gul tæve
🖤 3 sorte hanner
🖤 2 sorte hunner
 
 
Menja tog 12 kg. på under drægtigheden! Men det er også nogle forholdsvis store hvalpe, som vejer mellem 395-485 gram.
Menja har altid masser af mælk og er en rigtig god mor, så de små fede hvalpe skal nok komme til at vokse godt. Normalvis tager hendes hvalpe 25-50 gram på i døgnet. 
Første hvalpebesøg hos os:
I weekenden den 25/2 og den 26/2 tager vi imod de første hvalpebesøg. Vi imødeser forholdsvis korte besøg på 1 times tid, så det er overskueligt for Menja. En tæve med hvalpe bliver nemlig med lethed stresset og så går mælkeproduktionen i stå. Dette giver skrigende, sultne og stressede hvalpe 💔 
 
Vi imødeser at børn ikke medbringes til første hvalpebesøg, hvor Menja og hvalpene opholder sig i fødekassen.Første besøg er mest med henblik på at både jer og os får sat ansigt på hinanden, hilst pænt på, får afstemt forventninger, mærket mavefornemmelsen - og i skal møde moren og se de omgivelser, som hvalpene opvokser i. I virkeligheden er der jo endnu ikke så meget at se på hvalpene på dette stadie.
Når hvalpene bliver større og tumler rundt, så er der rig mulighed for, at børnene kan komme med og få fornøjelse af hvalpene. Ved at vi voksne har mødtes før, så er der til gengæld først og fremmest plads til børnenes behov omkring hvalpene ved deres møde.
 
Læs venlist afsnittet "Køb af hvalp" forud for besøget hos os. Tak :) 
 
En hvalp betragtes ikke som reserveret, før et reservationsgebyr er lagt. Ved reservation udfylder vi en kvittering
 
 Drægtigheden:
 

1 uge til termin og Menja ligner et lille hængebuesvin og er meget besværet. Den sidste tid af drægtigheden bliver hård. 
 
Her har Menja 2 uger og 2 dage til termin og maven begynder at tage form. 
 
 
 
Da Menja var c. 4 uger henne i drægtigheden blev hun scannet for at bekræfte drægtigheden. Scanningen viste, at hun ventede et ganse stort kuld på 8+. Men vi var nu aldrig i tvivl om, at hun var drægtig for hendes adfærd havde ændret sig. 
 
 
 
 
Hvalpenes DKK stamtavle:
 
Kennel Dream Of Labradors' V. Mads & Laila Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Danmark | Tlf.: 20655058 | mail@dream-of-labradors.dk