Bookmark and Share    
Kennel Dream Of Labradors'

Thia x Louis

 
 
Vores sorte tæve Dream Of Labradors' Light My Fire (Thia) har den 12-03-2016 fået 10 hvalpe med Sostack's Louis
3 brune tæver, 3 sorte tæver & 4 sorte hanner 
De er 8 uger og klar til nye hjem den 07-05-2016.

Alle hvalpene er lovet væk! :)

 
 
Følg vores hvalpe uge for uge via hjemmesiden, 
hvor vi vil opdatere med tekst og billeder af hvalpene.

OBS! Vi holder åbent hus for de familier, som har reserveret hvalp, 
følgende søndage; den 10/4, 17/4, 24/4 & 1/5 kl. 13-16.

 
 
 
De 10 hvalpe er:
Brun tæve: Dream of Labradors'
Cocio, Lilla halsbånd  
Brun tæve: Dream of Labradors' Matilde, Pink halsbånd 
Brun tæve: Dream of Labradors' Maja, Lys lilla halsbånd  

Sort tæve: Dream of Labradors' Coca Cola, Lys orange halsbånd
Sort tæve: Dream of Labradors' Pepsi, Mørk laks halsbånd  
Sort tæve: Dream of Labradors' Fanta, Grå halsbånd

Sort han: Dream of Labradors' Faxe Kondi, Sort halsbånd  
Sort han: Dream of Labradors' Sprite, Grøn halsbånd
Sort han: Dream of Labradors' 7 Up, Brun halsbånd
Sort han: Dream of Labradors' Squash, Blå halsbånd 



Vi anbefaler træning hos Ditte Nors
www.hundensgaard.dk i Hammel. 

Hvalpehold opstartes i maj!
Hvalpenes 8. leveuge, fredag den 06-05-2016:
Lilla: Fødselsvægt; 430 gr. & 8 ugers vægt; 5,7 kg. 
Pink: Fødselsvægt; 400 gr. & 8 ugers vægt; 6,2 kg. 
Lys lilla: Fødselsvægt; 340 gr. & 8 ugers vægt; 5,4 kg.
Mørk laks: Fødselsvægt; 450 gr. & 8 ugers vægt; 7,2 kg. 
Lys orange: Fødselsvægt;360 gr. & 8 ugers vægt; 5,5 kg. 
Grå: Fødselsvægt;330 gr. & 8 ugers vægt; 5,5 kg. 
Grøn: Fødselsvægt; 370 gr. & 8 ugers vægt; 6,5 kg. 
Blå: Fødselsvægt; 290 gr. & 8 ugers vægt; 5,9 kg. 
Sort: Fødselsvægt; 400 gr. 8 ugers vægt; 6,1 kg.
Brun: Fødselsvægt; 400 gr. & 8 ugers vægt; 7,0 kg. 
 
I denne uge har hvalpene været ved dyrlæge på Hornbæk Dyrehospital (hvor jeg er ansat som veterinærsygeplejerske, men på barsel fra). Hvalpene fik sundhedstjek og blev vaccineret. De tog det rigtig pænt, men var ikke så vilde med den store transportkasse, som de skulle ind til dyrlægen i. 
De har også fået deres 2. ormekur - bestemt ikke noget de kunne lide ;)

De har igen været ude og gå tur i sele og snor og de er efterhånden ved at være ret gode til det. Ind i mellem stopper de lige op og har brug for at "coope" med situationen og så er de klar igen - det er vigtigt at man ikke presser dem. 

De har haft besøg af en gul slædehunde blanding på 2 år. De syntes han var mega spændende og jagtede ham rundt, men når han blev for ivrig og ville lege eller sagde fra, så syntes de nu alligevel ikke han var så sjov. Lige børn leger bedst (altså samme race) og de er jo vante til at omgås vores egne Labradors i forskellige aldre ;)

De har fået slagteben for første gang - nøj det var et hit! Det var bare vigtigt at igen få givet dem riiiigelig med kødben, så der ikke blv kamp om dem. 

De har fået mod på at udforske hele vores indhegnede mark. Det er så hyggeligt at kunne stå ved køkkenvinduet, og se de små suse rundt hele nede i bunden af marken. Vi har også haft hvalpene med omme i haven, hvor de aldrig har været før. Her fik de undersøgt alle børnenes legesager, fik prøvet trampolinen og udforsket samtlige buske og krat. 

Hvalpene har også været med ude og besøge Canto, som er storebror (samme mor) til vores afdøde Malou. Han bor hos Madses forældre og han fik invaderet sin have med 19 hvalpe - han var ikke voldsomt imponeret ;)

Imorgen bliver hvalpene 8 uger gamle og inden weekenden er omme, er de alle flyttet hjemmefra! 
Hvalpene er alle vokset godt og har udviklet sig præcis som vi havde ønsket. Det er nogle glade, harmoniske, afbalanceret og imødekommende hvalpe <3
Vi har gjort alt, hvad der stod i vores magt for, at give dem den bedste start på livet her hos os. Nu er resten op til de nye familier og vi håber de bliver glade, for deres nye familiemedlemmer :)

Husk at være to voksne i bilen, når i afhenter jeres hvalp, så én kan sidde med hvalpen og én kan styre bilen. Husk også at medbringe, sele, snor, halsbånd samt vigtigst af alt; et griseøre og andre lækre snacks, så hvalpen er beskæftiget under turen hjem! 

Vi ønsker jer alt held og lykke og håber på at se jer til dette års kenneltræf den 29-05-2016. 
Hvalpenes 7. leveuge, lørdag den 30-04-2016:
Hvalpene vejer nu 4,7 kg. - 6,15 kg. 
 
Hvalpene har været med i børnehave. Det var en stor oplevelse for både hvalpe og børn, og det gik rigtig godt. Alle børnene fik besked på at sidde stille og forholde sig rolige, og så blev hvalpene stille og roligt lukkede ud af deres enorme transportkasse. Efter en halv time var hvalpene trætte og vi kørte hjem igen. 

De har igen været ude at gå tur i vores lille by. Det er helt tydeligt at den største udfordring for hvalpene, er at mærke asfalten under poterne. Sjovt nok så er det ikke det at blive koblet til en snor med selen. 

De har prøvet kræfter med en masse larmende bolde i en balje, og det havde de en stor fest ud af. Boldene fløj om ørerne på dem, og hvalpene kastede sig rundt i dem og løb med dem i munden. Det gik over stok og sten i hele køkkenet.  

Hvalpene har været med ude og besøge vores gode venner, som har en lækker ældre tæve fra vores første kuld. Hun er godheden selv, og har en kæmpe fornøjelse ud af, at lege med hvalpene, som hun udviser et fantastisk imødekommende kropssprog. 
 
Hvalpene er igen blevet præsenteret for vildt; denne gang i form af en and og en krage. det er tydeligt at hvalpene efterhånden har set vildt nogle gange nu, for de er ikke mange sekunder om, at slæbe afsted med det i vingen. Interessen for vildt er stor!

Hvalpene er blevet præsenteret for aktivitetslegetøj. Det vil sige legetøj af forskellig udformning, som gemmer på en masse foder indeni, hvor pointen er, at hvalpene selv skal finde ud af, hvordan de får det ud. Hvalpene sprang lige på alle de forskellige slags og tumlede flittigt rundt og fik en masse foder ud. 
Husk hvis man vil bruge aktivitetslegetøj i det nye hjem, så bør man minimum have 15-20 forskelige slags at skifte med, så hvalpen hele tiden har en ny!! Når først hvalpen har fundet ud af, hvor foderet kommer ud henne, så går det hurtigt med at tømme aktivitetslegetøjet. Dette kræver ofte ikke mange minutter og ved gentagelse med samme legetøj, er det derfor ikke længere en mental aktivering, men nærmere bare tidsfordriv! Derfor ved at have mange forskellige slags, kan hvalpen i mellemtiden når at glemme, hvordan det var at det enkelte stykke legetøj virkede, og prøve kræfter med det på ny. Man kan også være kreativ og lave en del aktiveringslegetøj selv - dog skal man selvfølgelig være obs på, at hvalpen ikke kan komme til sakde på det. 

Vi er begyndt at tage hvalpene med ind og ud én og én, således de ikke får et chok den dag de flyver fra reden. Samtidig forsøger vi at kalde hvalpene de navne, som vi har fået oplyst af deres nye familier. 
Hvalpenes 6. leveuge, lørdag den 23-04-2016:
Hvalpene vejer nu 3,8-4,95 kg. og er vokset helt vanvittigt i denne uge!
De fodres med opblødt hvalpefoder af mærket Royal Canin Junior Large Dog kl. 05:00, kl. 09:00, kl. 13:00, kl. 17:00 & kl. 22.30. Tidspunktet varier maksimum 30 min. 

Hvalpene er også så småt begyndt at søge efter tørfoder i hvalpekravlegården, hvilket er den bedste mental stimulering man kan give sin hund. En hund bør søge minimum 1 time om dagen, som er bedre end 10 km gå tur (som den alligevel ikke kan holde til som hvalp!).
De er også begyndt at få diverse godbidder og snacks, og stort set alt glider ned ;)

Nu er hvalpene ved at være så store, at de kræver mere plads omkring sig, og derfor er de flyttet ud i hvalperummet, hvor de går i spåner. Ved at de går i spåner, så er der altid rent og tørt omkring dem, selvom de har uheld indenfor (det er faktisk meget lidt de laver indenfor i løbet af natten osv.). På den måde opvokser de i et rent miljø og er dermed lettere at gøre renlige senere hen. 

Når hvalpene er indenfor, hører de fortsat lydcd for fuld udblæsning og vi har også affyret skud for dem, da flere af dem skal bruges på jagt. Desuden hærder det hvalpene og forebygger nytårsangst. 

I hvalpekravlegårde leger hvalpene lystigt og de har fået papkasser til udfoldelse, samt et badebassin. Først blev bassinnet gravet ned og brugt uden vand i, efterfølgende med lidt vand i og næste trin var så en tur til Fussingø Sø. Hvalpene var meget interesseret i det våde element og flere stak poterne i. Nogle af dem kom også helt i ved uheld og måtte puttes i tæpper i klapvognen, som de elsker at ligge i.

De er blevet tilvænnet sele (gjort af mange omgange, kort tid af gangen, imens de spiser og leger) og har nu været ude og går tur i vores lille by. Det gik over stok og sten og hvalpene har et stort mod på livet. 
Vi anvender altid seler, som ikke skal trækkes over hvalpenes hoved, da det vil blive forbundet med ubehag for hvalpene!

Hvalpene har også været med en tur i Fussingø skov, hvilket de syntes var en spændende oplevelse. Thia var med og de fulgte hende igennem alt krat og hev og sled i diverse pinde. 

Hvalpene har også været med hjemme og besøge vores venner, som blev dybt forelsket i de små vapser, der straks kastede sig over dem <3 Hvalpene brugte meget energi på at undersøge den nye have og alle legesagerne. 

Hvalpene leger dagligt med deres morfar Tristan og vores unge tæve på bare 10 mdr., Choko. Der bliver talt et fornuftigt hundesprog og det er tydeligt, at hvalpenes sociale kompetancer udvikles fantastisk!

Hvalpene kan følges næsten dagligt på vores Facebook side på dette link: https://www.facebook.com/dreamoflabradors/
Hvalpenes 5. leveuge, lørdag den 16-04-2016:
Hvalpene vejer nu 2,7-3,7 kg. Kuldet er egentlig meget ens i størrelse, bortset fra pigen med det mørk laksefarvet halsbånd, som er 400 gram større end den største af de andre hvalpe. 

Hvalpene stortrives og er super skønne!!! De er dog alle sammen helt utrolig ens endnu og hvis vi tog deres halsbånd af, ville det være meget svært, hvis ikke umuligt, at kende forskel på dem. Derfor vil hvalpene (ud fra vores koncept, som i jo allerede kender ;)) først blive fordelt på deres nye familier i slutningen af 6. leveuge/starten af 7. leveuge. Vi forstå SÅ udmærket, at de nye familier er utålmodige og glæder sig helt vildt, men det vil være for usikkert, at love noget allerede nu. Det skulle meget gerne ende ud til alles fordel :) Og nej, vi ved heller ikke endnu, hvilken hvalp der skal blive hos os og vi er nøjagtig lige så spændte som jer andre :) Vi er nød til at se mere af hvalpenes udvikling.
 
Det har været et dejligt vejr i starten af denne uge, og hvalpene har været meget udenfor i deres store kravlegård. De elsker at drøne rundt og lege med alle deres nye legesager :)
Sidst på ugen har vejret været tarveligt, men nu har hvalpene jo fået en rytme med at komme ud og der er dermed blevet skabt et nyt behov. Derfor har vi været nød til at sætte en pavilion op, så hvalpene kan søge ly, hvis det begynder at dryppe, før end de er færdige med at spise og gøre sig rene. Vinden blæser grundigt i taget af pavilionen, som giver en ret høj knasende lyd, men hvalpene giver slet ingen reaktion på dette. Men det er jo også vante til et ret støjende indendørs miljø ;)

Udenfor i kravlegården vil der løbende komme nye aktiviteter, så miljøet beriges. 
Alt indlæring foregår bedst via langsom tilvænning og derfor har de i denne uge fået gravet et tomt badebassin ned. Langsomt vil der komme mere og mere vand i, og når de er trygge ved det våde element, vil de efterfølgende komme med til sø/strand. 
 
De har været med ude og lege på vores mark. Alt er blevet hegnet ekstra godt ind med havehegn på vores store (grimme) indhegning, så de små kan komme mere frit udenfor, uden vi skal frygte at de kan rende igennem hegnet. 500 meter hegn tager kun 40 timer, at sætte op... haha!! ;)
Det var sjovt at se hvalpene første gang de oplevede græs under poterne :) De bed i græsset og hoppede glade rundt.
Vores hvalpe lære at gøre sig rene på både græs, sand og grus, så der ikke bliver problemer med renlighedstræningen i det nye hjem, fordi de har præference for kun at gøre sig rene på bare en slags underlag.
På marken og i hvalpekravlegården leger de lystigt med deres morfar Tristan, som eeeeeelsker hvalpe! Han smider sig meget gerne ned, så de kan kravle rundt på ham. 
Adfærdsundersøgelser lavet af hunde psykologen Anders Hallgren har vist, at hanhvalpe som opvokser med en fornuftig hanhund med godt temperament, får lettere ved at omgås andre hanhunde i sit voksne liv (altså uden hankøns aggression). Og man må sige at Tristan kun har positive ting at lære fra sig!

Hvalpene har været ude og køre i bil et par gange i denne uge, og de har taget det rigtig pænt. Mads sad ved dem under turen, og de havde ligeledes Thia og en masse godbidder at trøste sig med. Her i starten er det kun små overskuelige ture, som foretages når hvalpene er godt trætte og luftet af, således at de lettere finder til ro i bilen under de rette forhold. 

I denne uge har vi arbejdet med tilvænning af seler, så hvalpene er klar til at komme med på tur i næste uge. Vi anbefaler ALTID, at man anvender sele!!!
I en undersøgelse lavet af den kendte svenske hundepsykolog Anders Hallgren fra 1994 (”Rygproblemer hos hunde”) fandt man at 63% af hundene i undersøgelsen havde problemer med ryggen. I 91% af de tilfælde hvor man havde anvendt ryk og hug i linen, havde hundene skader i nakken!

Af hundene med skader/smerter havde 55,33 % adfærdsproblemer. Heraf var ca. 42 % udfarende, det vil sige aggressive eller stressede.
Når en lille hvalp vil hilse på fremmede mennesker og hunde, så hopper den frem i snoren og op på bagbenene, idet den vil have ansigtskontakt. Via denne handling får den ofte ryk i nakken via halsbåndet, som kan give den skader der svarer til piskesmæld.
Ved at bruge sele mindsker man risikoen for, at hunden får nakkeskader. En sele er mere skånsom, da trykket fordeles over bringen og skuldre - ikke kun halsen/nakken. Et træk i linen vil derfor være mere skånsomt for hunden. Nakke smerter kan lede til en masse håndterings konflikter mellem hund og ejer og fjerne hundens lyst til at gå tur. 

De er igen blevet præsenteret for vildt - denne gang i form af en kanin og en krage. Det er tydeligt at interessen for vildt stiger kraftigt for hver gang de får lov til at få det. Kraven ville de rigtig gerne slæbe afsted med i vingen!

Hvalpenes 4. leveuge, lørdag den 09-04-2016:
Hvalpene vejer nu 1,95 kg.-2,65 kg. 

Det går over alle forventninger med de to kuld hvalpe, trods kun en mor. Det er dejligt at se de alle trives godt <3
Idet Thia har taget Malous små hvalpe til sig, siger det meget om hendes kraftige moderinstinkt. Hunde er fra naturens side af flokdyr (via forfaderen ulven) og de har fælles yngelpleje. 
Man oplever ind i mellem at nogle tæver får en "falsk drægtighed", 2 måneder efter en løbetid - altså på det tidspunkt, hvor tæven ville have født, hvis den havde været parret. Denne falske drægtighed får tæven til at producere mælk, og med det resultat, at tæven er i stand til at passe alfa tævens hvalpe i flokken i naturen. Dette er igen et udtryk for moderinstingt, men ikke alle har det i samme grad. 
Moderinstinktet er ikke kun til for at ernære afkommet, men naturligvis også i høj grad til at beskyttelse! Hvalpe er yderst sårbare de første 3 leveuger og derfor vil de i naturen blive holdt i en underjordisk hule, hvor fremmede hunde ikke får adgang til. Ligeledes vil en tæve i en kennel, sjældent lade andre hunde eller fremmede mennesker i nærheden af hvalpene de første 3 uger. 
Selvom Thia er yyyyyderst social over for mennesker og imødekommer folk ved døren, så betyder det altså ikke, at hun syntes det er okay, at fremmede bare stikker ned til hendes hvalpe!!! Hendes grænser er desværre blevet groft overskredet flere gange, i forbindelse med disse to kuld, og nu har hun sagt fra! Det er meget vigtigt, at man respekter en tæve med små hvalpe og afventer, samt skaber ro og plads omkring hvalpene. 
Det er tydeligt at se at alle Thias instinkter er intakte og hun handler lige efter teorien. Hendes eget kuld hvalpe er i skrivende stund 4 uger gamle og den seneste uge har hun været helt afslappet omkring fremmede der tager kontakt til dem. Malous hvalpe er endnu kun 2 uger gamle og da Thia overtog dem, startede hendes moderinstinkter helt forfra, præcis som de skulle. 

Hvalpene er ved at have en alder nu, hvor de er mere aktive. De leger og tumler mere og mere, samtidig med at de gøer og knurre for at udvikle deres sociale kompetancer. 
De er også ved at have fået tænder, og er blevet gode til at stå fast på det glatte gulv.
De drøner lystigt rundt og undersøger huset og de har fået en masse spændene legetøj til at udfolde sig med. Blandt andet har de fået deres "grønne skal", som er et stykke sanselegetøj, som oprindelig er lavet til børn, men som også er ganske udmærket til hvalpe. Udformingen af den er ikke til noget bestemt formål, men kun til at udvikle individet kreativt. I denne uge er den blevet brugt til at sove i. 
Hvalpene har også fået deres store røde knasende tunnel ind i køkkenet. Umiddelbart skulle man tro, at den ville virke skræmmende for hvalpene, men de sprang bare lige på med logrende haler. 
 
I denne uge er de blevet chipmærket med hver deres id nummer. Vi foretrækker altid at gøre det i denne leveuge, da hvalpene i større eller mindre grad får en frygtperiode omkring 6. leveuge (den kan sammenlignes med den frygtperiode, som nogle børn får omkring 8. måned). Ved at chipmærke dem tidlig, så har de endnu en ringe hukommelse samtidig med at vi undgår at skabe et traume i den sensitive periode omkring 6. leveuge. 
Hvalpene stod med mulen godt begravet i en portion tun, idet de fik deres micro chip indført med en stor kanyle og de bemærkede det knap.
I denne uge har de også fået deres første ormekur, hvilket de ikke sagde meget til, da den var meget smagsneutral. 

Hver dag får hvalpene en masse hygge, omsorg og håndtering. De logre lystigt med deres små haler, når de bliver nusset og er især rigtig glade for vores 3 små børn. 
I forbindelse med håndteringen får de trænet, at blive nusset blandt andet omkring poter og ører, så de får tillid til dette. I den forbindelse har de igen fået klippet negle.

De er igen i denne uge blevet præsenteret for vildt, i form af en due og ben fra råvildt. Hvalpene syntes det var enormt spændende og snuste utrolig meget til det, hvilket er rigtig spændende for de 5 hvalpe, som senere hen skal bruges til jagt.  

Det meste af dagen opholder hvalpene sig frit i køkkenet, hvor de også bliver fodret 5-6 gange daglig. Ud over deres faste fodring, får de nærhed omsorg og mælk hos Thia. 
Når hvalpene er i kravlegården, er det vigtigt at vi holder rent omkring dem, så de ikke får en oplevelse af, at opvokse i et beskidt miljø. De spiser på køkkengulvet og gør sig rene inden de bliver lagt til at sove i kravlegården, men hvis der skulle ske at være et uheld i kravlegården, så er det med at være hurtig om at fjerne det (deraf har vi så 8 maskiner vasketøj i døgnet!!) 
Men heldigvis har de allerede udvist forståelse for grundprincipperne i renlighedsprocessen; at man ikke gør sig ren hvor man sover og leger - idet de har udvalgt et hjørne, hvor de søger hen, når de er trængende.

Nu er hvalpene blevet så store, at de sidst på ugen har været udenfor for første gang. De får altid et brugt tæppe fra kravlegården idenfor med udenfor, da det giver tryghed samt beskytter dem mod jorden, som endnu kan være kold på denne årstid. 
Hvalpene var meget nysgerrige da de kom udenfor første gang, men de havde dog mor Thia med, så de kunne søge tryghed. 

Nu hvor hvalpene er begyndt at komme udenfor, så spiser de fast i den forbindelse. Hver gang de har spist skal de nemlig aaaaltid gøre sig rene, og derfor er det lettest at fremme renlighedsprocessen på den måde. 

Hver gang vi fodre hvalpene, så giver vi dem riiiiigeligt med mad i skålen. Ellers vil en madglad hvalp hurtig kunne få den opfattelse, at der ikke er nok og den vil dermed blive begærlig og føle den skal kæmpe om maden, hvilket straks vil være grobund for ressource aggression omkring mad, kødben, legetøj etc. senere hen i livet. Ligeledes nusser vi hvalpene på kroppen, når de er omkring madskålen, for give dem tillid til, at vi ikke tager maden, samtidig med at vi hele tiden fylder mere i madskålen. 
Vi er bestemt af den opfattelse, at hunden altid skal have ro omkring maden, uanset om den spiser i skål eller søger sit foder på græs, men dette er blot en del af vores træning for at hærde hvalpene og udruste dem til en evt. uheldig situation senere hen. 

Imorgen er der åbent hus for første gang, men da vejret endnu kan være lidt ustabilt og lidt for køligt til, at hvalpene kan være ude i længere tid, vil Mads tage imod jer indenfor. 

OBS!!!! Ved åbent hus næste weekend den 17-04-2016, vil det være muligt at møde hvalpenes far, Sostack's Louis, hvis alt går efter planen. Han vil besøge os sammen med hans opdrætter/ejer Pia Rix :)
Hvalpenes 3. leveuge, lørdag den 02-04-2016:
Hvalpene vejer nu fra 1350-1750 gram og er små og kompakte med store maver.

Hver dag kommer hvalpene ud af kravlegården og ud på et tæppe, for at lege med vores børn, andre hunde samt udforske hjemmet. De er efterhånden blevet rigtig gode til at stå fast på vores glatte køkkengulv, hvilket er god træning af deres muskler og motorik. Hvalpene bliver tilvænnet flere forskellige slags underlag, som en del af deres miljøtræning. Hunde som ikke har lært det i hvalpestadiet, kan let udvikle angst over for glatte gulve senere hen i livet!

Hvalpene har mødt hjemmets andre hunde, nemlig Choko på 9 måneder (hun er fra vores sidte kuld), og Tristan som er deres morfar. 
Selvom Choko er så ung, så er hun på listetå, når hun bevæger sig ind i kravlegårdsarealet. Hvalpene bliver nusset og pusset med største forsigtighed, og Thia syntes det er helt fint.
Tristan eeeeelsker hvalpe! Det store skrummel på knap 45 kg. bliver som en lille rolig hund, når han ser hvalpe - han smider sig ned på gulvet og udviser det bedste hundesprog, men alle slags dæmpende kropssignaler. Det er SÅ godt for hvalpenes sociale udvikling, at møde andre hunde end deres mor, samt lære at begå sig allerede fra et tidligt stadie i livet.

I denne uge er vi begyndt at afspille lyd CD'er for hvalpene. Disse CD'er skal forebygge, at hvalpene bliver bange for nye, skarpe eller pludselige lyde senere hen. På bare en af CD'erne er der 48 forskellige lyde, f.eks. torden, fyrværkeri dyrelyde, huslige lyde, trafik, værktøj, børn, klokker.

Hvalpene har fået en masse legetøj i kravlegården, som udforskes lystigt. De har også fået de bamser, som de hver får med ud i deres nye hjem ved 8 ugers alderen, som skal være en "nusseklud", der giver tryghed i starten.
 
Da hvalpene var 16 dage gamle, åbnede de deres øje og ører. De begyndte reagere, når de kunne høre hinanden give små bjæf.
 
Hvalpene er godt i gang med fodring. Tænk sig at være en madglad Labrador og skulle have sit livs første måltid - det er da faktisk en stor dag, ik?! ;) De kastede sig over deres opblødte hvalpemos og dyppede både hoved og poter. De spiste op og var smurt ind fra top til tå. Thia nyder at slikke hvalpene rene bagefter og gøre deres tallerken heeeelt ren!
Når hvalpene skal fodres, så kalder vi "kom-kom-kom" og det er tydeligt, at den indlæring hurtig sidder fast! Dette signal er en vigtig indlæring, til når vi skal på tur med hvalpene og her handler det bare om, at have en belønning klar, når hvalpene kommer susende én i møde :)   

Natten mellem torsdag og fredag blev mit værste mareridt som opdrætter til virkelighed, da vores anden tæve Malou pludselig døde og efterlod sig 9 små hvalpe på bare 4 dage gamle... Det er et stort tab for os og vi er i kæmpe sorg...
Der stod vi tilbage med de små stakkels hvalpe, som lå og drak mælk ved deres døde mor. Det var simpelthen så hjerteskærende!

Held i uheld har vi før første gang i knap 10 år lavet to kuld hvalpe, på næsten samme tid, og vores tæver er meget knyttet til hinanden. Nu er Thias hvalpe 3 uger gamle og vældig godt i gang med at spise opblødt Royal Canin tørkost med Royal Canin dåse mabymos samt hvalpemælkeerstatningspulver i, flere gange daglig. 
Så Thia tog sig hurtigt af de små nyfødte hvalpe, som hun faktisk er storesøster til.
Guderne må vide, at vi har overvejet mange løsningerne, men enden af det bliver, at Thia passer begge kuld 50% og vi passer dem 50%. På den måde at forstå, at vi supplere hendes egne hvalpe kraftigt med fodring (hver 3.-4. time), og de små nyfødte med mælkeerstatning (dog producerer hun voldsomt meget mælk allerede nu!). På den måde lider Thia ikke overlast og hvalpene får stadig en god ernæring, nærhed og omsorg af en moderfigur. Hvalpene vil derfor aldrig lide et afsavn eller blive mærket på nogen måde... 
Vi har sat en stor og en lille hvalpekravlegård op i forlængelse af hinanden, så hvalpene er opdelt i kuldene, da aldersforskellen på dem gør, at de mindste hvalpe hurtigt bliver tromlet.

Thia har et fantastisk moderhjerte og allerede imens Malou har været på dyrehospitalet, har Thia varetaget hendes hvalpe uden opfordring. På den måde slap de små pus for at blive transporteret frem og tilbage til dyrehospitalet i tide og utide. Så derfor var det åbenbart helt naturligt for hende, at tage de små til sig. Det var også tydeligt, hun var klar over, at Malou var død...

Thia har på kort tid sat hendes mælkeproduktion kraftigt op og begge kuld har allerede en meget fin daglig vægtøgning. 
(Læs mere om alt dette på Malou/det andet kulds side HER!)

Næste søndag kl. 13-16 er der åbent hus for de familier, som har reserveret en hvalp. Husk at sende en SMS, hvis i ønsker at komme, så vi lige ved, hvor mange vi skal vente og hvor meget kaffe/kage vi skal have på bordet. Vi ved godt, at mange løbende har sagt, at de kommer de og de datoer, men det kan vi altså desværre ikke huske så lang tid i forvejen ;)
Hvis vejret tillader det, vil vi være uden for i hvalpekravlegården med hvalpene. Ellers bliver vi nød til, at være inde i køkkenet, hvor der jo godt kan blive noget trængsel, når kuldet er så stort og der er mange familier. Derfor bliver vi nød til at holde på, at man ikke tager gæster med til at besøge hvalpene og håber at det flasker sig, så folk kommer på forskellige tidspunkter i løbet af tiden, hvor vi har åbent hus ;)

Så folk ikke bliver skuffet, vil vi lige fortælle, at hvalpe i denne alder ikke laver meget andet end at sove, spise og s....øh lave. De er vågne i små intervaller, hvor de leger og undersøger lidt, og så falder de igen i dyb søvn. Og jo mere der sker omkring dem, jo mere trætte bliver de ;) 
Hvalpenes 2. leveuge, lørdag den 26-03-2016:
Hvalpene vejes fortsat dagligt og vejer nu 750-1140 gram. Der er i øjeblikket langt fra den største til den mindste hvalp, men det er genetikken, som afgør deres størrelse som udvokset. I livmoderen har det handlet om, hvem der har haft den bedste placering i forhold til næring. En tæve har altid mest mælk i de bagerste dievorter, så derfor sidder vi lænket til hvalpekravlegården i døgndrift, for at placere de mindste hvalpe bagerst og de største hvalpe forrest. De store hvalpe kan med lethed vælte de mindste af dievorten. Men så længe både de største og de mindste tager det på, som de skal hver dag - altså følger sin egen udviklingskurve - så er alt som det skal være. Ofte har vi endda set at den mindste i kuldet, ender som en af de største som voksen. 

De har nu fået 10 forskellige farver halsbånd på. Nogle af hvalpene er nød til at have halsbåndet snoet lidt, da de endnu er rigelig store til selv de største af hvalpene. 
De brune piger har farverne; pink, mørkelilla & lys lilla
De sorte piger har farverne; lys orange, mørk laks & grå.
De sorte drenge har farverne; brun, sort, grøn & blå.

Hvalpene har endnu ikke åbnet deres øjne eller hørelse, men det må ske en af de nærmeste dage. Indtil 3. leveuge har hvalpene desuden ingen nævneværdig hukommelse, men kan selvfølgelig påvirkes af gentagne duftpåvirkninger og stress. 

Hvalpene har fået klippet deres negle for første gang. I denne uge er det ikke for deres trænings skyld, men af hensyn til Thia, da de river hendes hud, når de pumper mælken omkring dievorterne. 

Det er et stort kuld for en førstegangs-mor og det har været overvældende for Thia med alle de besøgende. Heldigvis har langt de fleste været meget forstående, været rolige omkring hvalpene og afholdt korte barselsvisit. Dog har Thia været meget stresset (nok kun synligt for os som kender hende og kan aflæse hende), dermed mistet mælken efter besøg og det har påvirket hvalpene, som har skreget i flere timer efter. Vi sover fortsat ved hvalpene og der har været urolige nætter, efter dage med besøgende. 
Selvom Thia er godheden selv og yderst selskabssyg, så er hun alligevel ikke tryg ved, at fremmede vil "tage" hendes hvalpe. Men det er helt naturligt, idet hvalpene er yderst sårbare i 0-4 ugers alderen, så hendes moderinstinkt er tip top! Når hvalpene kommer ud af "reden" i 3-4 ugers alderen, så bløder tæven også helt naturligt mere op. I naturen vil en tæve have flyttet sine hvalpe til en anden rede/hule i denne alder - netop derfor plejer vi, at flytte hvalpene fra fødekassen og over i hvalpekravlegården i den alder. 
Men pga. de mange besøgende, valgte vi at flytte hende allerede i hvalpenes 2. leveuge, da hun fik mere højere kanter omkring sig og dermed ikke vil føle sig så truet.

Alle hvalpene er lovet væk til rigtig søde familier og 5 af hvalpene (inklusiv vores egen) skal bruges til jagt. Vi finder det yderst spændende, at arbejde med en hunderace, ud fra de egenskaber, som den er skab med igennem hundredevis af generationer. Det er den bedste berigelse og stimulering man kan give sin race. 
 
P.s. beklager at nogle af billederne vender på siden - programmet er meget drilsk! :(
Hvalpenes 1. leveuge, lørdag den 19-03-2016:
Hvalpene vejer nu fra 480-740 gram. 
Thia er en rigtig god mor - faktisk helt imponerende! Hun er utrolig omsorgefuld, tillidsfuld og rolig. Hun er også utrolig tolerant, og lader både os og fremmede gerne nusse om hendes hvalpe. Hun møder endda hjemmets gæster i døren - hun nyder bare opmærksomheden.
Alle hvalpene er umiddelbart lovet til familier på venteliste, og de første 4 familier har allerede været på besøg. Thia tager det simpelthen med ophøjet ro, og vi er ovenud tilfreds med hendes præstation, hele vejen igennem!
Vi har valgt selv, at beholde en lækker brun tæve.... vi kunne simpelthen ikke modstå fristelsen ;)

Når hvalpene dier mælk, så ser man hvordan de pumper med forpoterne og slår med snuden ned i Thias dievorter - dette for at få mælken til at løbe. Heraf udspringer den tikke-adfærd, som vi ser senere hen ved vores hunde; de "giver pote", altså slår med forpoten for at få noget af et individ, hvilket kan være mad såvel som kontakt. Og ligeledes udøver nogle hunde "snudepuf". 

Selv hjemmets 3 andre hunde må allerede nu komme tæt på fødekassen, uden at hun bliver stresset eller irriteret. Vores anden tæve Malou vil rigtig gerne med op i fødekassen til hvalpene, men det er jo vigtigt at hun gemmer råmælken, til hendes kommende hvalpe i næste uge. 

Fødekassen er udstyret med rundstokke, således at den trætte mor, ikke kommer til at ligge hvalpene ihjel. Selvom de endnu er meget små, samt døve og blinde, så kribler og krabler de rundt i hele fødekassen. De kan tydeligt dufte deres mor og fornemme om hun er i kassen eller ej. Hvis de vågner imens hun er ude og tisse, så skriger de højlydt og Thia bliver meget ivrig, for at komme ind igen!
De trækker sig afsted med forbenene, imens bagbenene slæbes efter dem. Men allerede nu kan man se, at de første af hvalpene, også begynder at skubbe fra med bagbenene. 
Der er kun ro i fødekassen i kort tid af gangen, og her i den første uge har Thia lagt i fødekassen non stop, og vi har ikke viget fra hendes side,dag eller nat.  

Hver dag gøres der rent i fødekassen og det store isolerende uldtæppe (vetbed) bliver udskiftet. Imens bliver hvalpene lagt på det let kølige køkkengulv. Ved at de mærker det anderledes underlag - frem for uldtæppet i fødekassen - oplever de en let stresspåvirking. Men denne lette stresspåvirkning er kun kortvarrig og dermed positiv, idet den udruster hvalpene i en tidlig alder til, at forholde sig til stress og uvante situationer. 
Hver dag bliver der ligeledes lavet små lette tryg imellem deres trædepuder (naturligvis ikke noget der gør ondt!!), med en lille fingerspids, for også at tilvænne et let stressniveau.
Det giver gode og afbalanceret hunde på lang sigt, når denne udvikling fortsættes sammen med en god socialisering. 


Med små børn er der altid gang i vores hjem, og det er vores hunde helt vante til og trygge ved. Vores hvalpe bliver udrustet til at være en del af en familie, lige fra de er helt små. Vores børn og katte færdes frit omkring fødekassen, hvilket er okay med Thia og hun kan sove fra det meste. 

Hvalpene bliver dagligt nusset forsigtigt, så de kan vænne sig til håndtering.

Allerede nu kan man se at hvalpene drømmer, når de sover, for de giver en masse små spjæt. Da de endnu er både døve og blinde, så kan de ikke have meget at drømme ud fra, så det kan kun være fødslen, moren og håndteringen, som giver dem drømme. Sjovt at se i denne alder ;)

I denne uge har de fået deres første duftprægning, i form af en and, som blev lagt ned i fødekassen. De mulede rundt oven på den og snuste ihærdigt. 
Hvalpene er allerede i denne alder i stand til at gøre sig en masse duftindtryk - ligesom de kan kende os opdrættere i 9 år frem i tiden, uden at have haft kontakt, fordi vi var deres første duftprægning. Narko-hunde og andre servicehunde duftpræges ligeledes i en meget tidlig alder.
Duftprægningen er til fordel for de hvalpe, som senere hen skal bruges til jagt og markprøver. 


Hvalpene er mærket med neglelak pletter forskellige steder, så vi kan kende dem fra hinanden; drengene har blå pletter & pigerne har røde platter. Inden længe får de hver sin farve halsbånd på, men vi har fået købt en større størrelse end vi plejer, så de kan desværre ikke passe dem allerede nu. 

Fødsel af hvalpene den 12-03-2016:
Allerede den 09-03-2016 begyndte Thia at grave i fødekassen, så vi var klar over at der var ved at ske noget. Fredag aften den 11-03-2016 begyndte Thia at puste mere og mere og vi forventede, at hun skulle opstarte fødslen i løbet af natten, eller tidlig om morgenen, så Mads sov ved siden af Thia i fødekassen. Fødekassen står naturligvis placeret i vores køkken alrum, så den er centralt i hjemmet og vi har mor og hvalpene tæt på.
Lørdag morgen, den 12-03-2016, gik vandet på stuegulvet og kl. 08:00 fødte hun pludselig den første hvalp, i en tilfældig hundekurv, uden de store anstrengelser. Så gik der lidt før fødslen kom ordentlig i gang, men efterfølgende gik det stærkt! Det blev til 10 hvalpe på 5 timer og Thia var absolut den bedste tæve vi har haft til at føde - og så er det endda hendes første kuld!
Hun udtrykte klart, at hun havde brug for, at vi sad fast ved hende, og så fødte hun ellers hvalpene i ro og mag. Hen var på intet tidspunkt anstrengt eller udmattet, trods hun fødte 10 hvalpe. Det er helt utroligt! 
Nok var hun tyk under drægtigheden, men vi havde ikke forventet mere en 7-8 hvalpe! 

Hvalpene vejer fra 290 gram til 450 gram. De er nu blevet mærket med neglelak pletter, så vi kan kende forskel på dem, og de vil blive vejet en gang i døgnet. 

Kl. 7.55 fødsel af sort tæve
Kl. 9.20 fødsel af brun tæve
Kl. 9.55 fødsel af sort tæve
Kl. 10.27 fødsel af sort han
Kl. 10.42 fødsel af sort tæve
Kl. 11.15 fødsel af sort han
Kl. 11.35 fødsel af sort han
Kl. 11.47 fødsel af sort han
Kl. 12.16 fødsel af brun tæve
Kl. 13.00 fødsel af brun tæve
 
 
 
Thias drægtighed:
Thia er opdrættet i vores egen kennel og er vores 2. generations avl. Dette er hendes første kuld og det er spændende at kende både hendes far, mor og mormor, eftersom vi selv ejer/har ejet dem. Det giver os en god forudsigelighed i forhold til, hvad vi skal forvente os af hvalpene i forhold til temperament/socialt væsen, type, sundhed og arbejdsiver. 
 
Allerede få uger efter parring, var vi sikre på at hun var drægtig, for hun ændrede markant adfærd og blev meget stille. Thia blev også ret hurtig tyk om maven, og vi følte næsten, at vi kunne se hende vokse om maven fra dag til dag! I drægtigheden har hun været meget rolig og da hun er en meget selskabssyg hund, har hun elsket at ligge på ryggen og blive nusset på hendes tykke mave. 
Faktisk så viser adfærdsundersøgelser, at strøg på tævens mave under drægtigheden, kan opfattes af hvalpene og det bevirker, at de fødes med et naturligt større socialt behov. 
 
Vi forventer at hvalpene udvikler sig til nogle fine kompakte bamser med god potentiale for udstilling og jagt/markprøver. Vi forventer et godt, udadvendt og socialt temperament med mod på livet.
Hvalpenes stamtavle:
 
 
Disse hvalpe er avlet efter Dansk Retriever Klub og Dansk Kennel Klubs avlsanbefalinger. 
Kennel Dream Of Labradors' V. Mads & Laila Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Danmark | Tlf.: 20655058 | mail@dream-of-labradors.dk