Bookmark and Share    
Kennel Dream Of Labradors'

Kiki x Henry

 Gule Labrador hvalpe født den 11/7-23

💛💛💛💛💛
3 hanner & 2 tæver
 
 
De vil være 8 uger og klar til nye hjem
tirsdag den 5/9-23
 
ALLE HVALPENE ER LOVET VÆK TIL GODE HJEM!
 
 
 DKCH (U) DKV18 Kiki Okeanas Elite har fået hvalpe med:
 
 
Trewinnard The Tailor

Se hanhundens egen side hos kennel Ogham Stones i Tyksland HER
 
 
 
 
Følg denne side hver tirsdag, som er hvalpenes ugedag, fra de er 1-8 uger gamle, hvor siden vil blive opdateret med billeder og fortælling om hvalpenes udvikling!
 
Følg også vores kennel på Facebook, hvor der jævnligt vises filmninger af hvalpene. 
 
 
 
 Åbent hus i weekenderne

Første hvalpebesøg hos os foregår altid individuelt.  Men det er jo sovt at følge hvalpene og derfor holder vi åbent hus et par søndage, for de familier (kun dem som bor i husstanden), som har reserveret hvalp. Således familierne kan følge deres nye familiemedlem i opvæksten i vores kennel.
 
Åbent hus søndage:
Den 20/8  kl. 9:00-11:00
Den 27/8 kl. 9:00-11:00
Den 3/9 kl. 9:00-10:30
 

HUSK at give besked om i kommer eller ej så vi ved, hvor meget kaffe vi skal have på kanden☕️   På forhånd tak 😀 
Vi glæder os til at se jer! 
 
 
 Hvalpene er navngivet;

Tæve: Dream Of Labradors’ Your Home Is In My Heart, lilla halsbånd
Tæve: Dream Of Labradors’ Piece Of My Heart, pink halsbånd
Han: Dream Of Labradors’ King Of My Heart, blå halsbånd
Han: Dream Of Labradors’ Don't Go Breaking My Heart, grøn halsbånd
Han: Dream Of Labradors’ Tell It To My Heart, sort halsbånd
 
 
 
  • 🗓️Afhentning af hvalpene onsdag d. 6/9-23:
 
1️⃣ kl. 9:00: Mette & Mathias (sort)
2️⃣ kl. 10:00: Mette & Thomas (blå)
3️⃣ kl. 11:00: Maria & Mads (grøn)
4️⃣ kl. 12:30: Irene & Alex (lilla)

 
Medbring til afhentning af hvalpen:
- Tæppe til bilen
- Hundesnor 
- Et lækkert griseøre
- En skål og en flaske med vand
- Kontanter til afregning
 
Medfølger herfra:
- Hvalpesele
- Bamse med kendt duft
- Lille ekstra tæppe til bilen
- Lidt foder til den første tid
- DKK stamtavle & salgskontrakt samt ejerskabsoverdragelse
- Masser af kys og kram til hvalpen 💛
 
 
 
 
Hvalpene opstillet som 6 uger og 4 dage gamle: 

Tæve: Dream Of Labradors’ Piece Of My Heart, pink halsbånd
 
Tæve: Dream Of Labradors’ Your Home Is In My Heart, lilla halsbånd
 
 Han: Dream Of Labradors’ Don't Go Breaking My Heart, grøn halsbånd
 
Han: Dream Of Labradors’ Tell It To My Heart, sort halsbånd
 
 Han: Dream Of Labradors’ King Of My Heart, blå halsbånd
 
Hvalpenes 8. leveuge, mandag den 4/9-23:
 
Hvalpenes vægt er nu: 
Han med sort halsbånd: 7,7 kg. 
Han med grøn halsbånd: 7,3 kg. 
Han med blå halsbånd: 5,5 kg. 
Tæve med lilla halsbånd: 5,8 kg. 
Tæve med pink halsbånd: 7,0 kg. 
 
I dag er hvalpene 8 uger og i morgen flytter de ud til deres nye hjem.
Tænk engang... om lidt bliver her tomt! Hold op hvor er de 8 uger egentlig fløjet afsted... Men vi glæder os nu også til at kunne nyde vores egen hvalp, som vi ligeledes har set frem til i de 8 uger. Nu skal den invididuelle kontakt nydes og vi skal rigtig knytte bånd. På fredag skal vores egen hvalp med på camping, men den har jo naturligvis heller ikke oplevet en flytning til nyt hjem, som de andre hvalpe. 

Kiki virker endnu ikke til at være træt af sine hvalpe. Hun er en fantastisk mor!
Hun har stadig enorme mængder mælk, selvom vi har arbejdet med nedtrapning af mælkeproduktionen, for både hende og hvalpenes skyld. Hun har faktisk så meget mælk, at hun får medicin til at fjerne mælkeproduktionen. 

De sidste to nætter har hvalpene sovet uden Kiki og på afhentningsdagen. Vi vil gerne lave en glidende overgang for hvalpene, således at de prøver at sove uden deres mor for første gang, imens de er i vante og trygge rammer. Alt vil jo være nyt i deres kommende familier. 
 
I onsdags var hvalpene ved dyrlæge. De blev vaccineret og fik sundhedstjek - alle hvalpe fik stor ros. 
 
Vi har alrbejdet med at tage hvalpene ud én og én, så det ikke bliver så stort et chock for dem, at flyve fra reden. Det er interessant at observere, hvor detalje orienteret hvalpene egentlig er, når de er alene, og hvordan deres adfærd ændre sig. 
 
I hvalpenes sidste uge har vi også været en tur på banegården. Vi satte os ned sammen med hvalpene og de observerede folkemængden og det nye miljø , men det var ikke noget som påvirkede dem. Det var et meget spændende miljø for hvalpene og der var masser af nye dufte. 

I denne uge er de også blevet aktiveret med snusemåtter i køkkenet. Det er altid en god mentalaktivering og så kan man forvente ro bagefter. 
 
Hvalpene har fået en rigtig god fornemmelse for, at de skal gøre sig rene udenfor. Vi tænker det bliver ganske lige til for de nye familier, at få det sidste på plads.
 
Her er lidt praktisk info vedr. afhentning af hvalpene, samt omkring de første dage i deres nye hjem;
 
- hvalpene fodres 3 gange daglig med Royal Canin Maxi Junior. Deres foder sættes i blød i vand i ca. 2 timer før de får det. Afhængig af hvilke stimuli hvalpene har fået på dagen, gives halvdelen af deres foderration som uopblødt/tørt og bruges til at snuse efter på græs, i aktivitetslegetøj eller lign. Endelig ikke på gulv/fliser da det udelukkende vil resultere i at de søger med øjnene og ikke næsen, hvilket kun vil give stress for en madglad hund. De spiser ca. 80 gram foder morgen, middag og aften. Hvis alt deres mad opblødes så fylder det meget og de kan have svært ved at spise op. De er af gode grunde ikke vante til at spise på bestemte tidspunkter her hos os, så i kan med lethed tilpasse foderrutinerne til jeres hverdag.
 
- vi har en hvalpepakke fra Royal Canin til jer hver, som indeholder en lille pose foder samt et lille tæppe. 
 
- når i henter jeres lille guldklump, får i også en sele med til jeres hvalp. I kan selv vælge blandt de forskellige farver, som jeg har købt. Jeg har købt størrelsen større end den de bruger hos os nu, men samme model. I vil opleve at den er lidt stor til hvalpene den første uges tid, men da hvalpene jo vokser med 1 kg. om ugen, så skal den hurtig passe. Størrelsen mindre, som de bruger nu, vil i omvendt ikke have gavn af mere end en uges tid.
Den sele i får med, forventer jeg hvalpene kan passe til de er ca. 14 uger gamle. Den kan spændes meget ud. Selen kan vaskes i vaskemaskinen. Den er desuden nem at give hvalpene på, idet den ikke kan vendes forkert. Spred den ud på gulvet - sæt forpoterne ned i hullerne - klips selen sammen på ryggen. Undgå altid seler, som skal trækkes over hvalpenes hoved, for det vil stort set altid blive forbundet med ubehag.
 
- i får et lille stykke legetøj med hjem herfra. Den har fulgt hvalpene i deres 8 uger hos os. Den bærer en velkendt duft for hvalpene og skal bringe dem tryghed på hjemturen, de første nætter og når den bliver urolig. Selvom bamsen lugter eller bliver beskidt, så må i endelig ikke vaske den, da den jo så ikke længere tjener sit formål.
 
- husk at afskærm hvalpen for alt for meget nyt de første 5 dage, ellers kan i ende med en vild og stresset hvalp og få en dårlig start. Sørg for at lade den finde ro i hjemmet og haven. Lad den knytte sig til sit hjem og nye familie. Det er alt stimuli nok de første 5 dage, hvis i vil godt fra start! Nysgerrige gæster må vente, for hvalpens skyld.
 
- husk at sove sammen med hvalpen de første uger. Hvis i får ondt i ryggen, så er det jer vel ondt - nu er det nemlig jeres tur til at fortsætte det livsnødvendige arbejde med jeres guldklump. Alt hvad i ligger i hvalpene nu, er en investering i deres fremtid.
 
- når i går i gang med socialiseringen, så husk kun 1 ny ting om dagen, ellers får hvalpen ikke ro nok til at bearbejde stimuli og lade det synke ind som en god oplevelse. Hvis der er mere end 1 ny ting om dagen, så bliver det overstimulering, hvilket er lige så negativt som ingen stimulering. Stress er roden til alt ondt og dermed fundamentet for alle adfærdsproblemer. Skriv endelig til os, hvis i står med nogle tvivlsspørgsmål - vi vil hellere end gerne guide jer! ❤️
 
- hvalpene har fået sin 2. ormekur i dagene op til afhentning. De er behandlet med en 3 dages behandling med produktet Panacur. I skal sørge for en ny ormekur, når hvalpene er ca. 12 uger gamle. Således er det behandlet i det nye miljø (hos jer), hvor der ikke er nogen evt. gensmitte fra mor eller søskende. Ormekuren kan købes ved dyrlægen i forbindelse med revaccinationen. 
 
- i skal sørge for en revaccination af jeres hvalp nå den er 12 uger og 16 uger gammel.
Hos os er hvalpene kennelhoste vaccineret (via dråber i næsen, som optages gennem slimhinden). Denne vaccine skal de først revaccineres med om 1 år. Hvis i fremadrettet har et ønske om, at vi skal passe jeres hvalp fra tid til anden, så skal i sørge for at revaccinere med denne vaccine, som kaldes Nobivac BbPi (læs gerne afsnittet om privat pasning).
 
- sørg for at være to voksne i bilen, når i henter jeres hvalp. Vi tilråder at hvalpen sidder i bunden af bilen ved passageren. Selvom hvalpene har kørt utrolig meget bil hos os og ikke siger en lyd til det, så kan de sagtens mærke at dette er en ny bil! Desuden med fremmede mennesker, uden deres mor, søskende eller os. I må for Guds skyld ikke placere hvalpen bag i bilen alene 🙏🏻 Det vil være en frygtelig start for den! I må forvente uro de første 15-20 min. kørsel, men ud fra tidligere tilbagemeldinger, så burde hvalpen falde til ro derefter, så i stille og roligt kan køre hjem. Hvis hvalpen sover, så skal i ikke stoppe. Sørg for at have noget meget lækkert med til bilen til hvalpe. Ikke bare en tyggepind, men noget som griseøre eller andet af ovennævnte snacks, som kan tage dens fokus under hjemturen. Hvor gode snacks i medbringer, er afgørende for hvor god en hjemtur i får, så det er ikke her i skal være fedtet ☺️
 
 
Hold jer endelig ikke tilbage, hvis i har nogle spørgsmål 🤗
 
 
Vi håber vi ser hvalpene igen, måske til kenneltræf i maj 2024 eller pasning (læs om pasning her: https://dream-of-labradors.dk/pasningpension ).

Vi ønsker de nye familier alt held og lykke til med deres nye familiemedlem. Tak for denne gang.
Hvalpenes 7. leveuge, tirsdag den 29/8-23:
 
Hvalpenes vægt er nu: 
Han med sort halsbånd: 6,2 kg. 
Han med grøn halsbånd: 5,9 kg. 
Han med blå halsbånd: 4,5 kg. 
Tæve med lilla halsbånd: 4,8 kg. 
Tæve med pink halsbånd: 5,8 kg. 
 
I må gerne byde ind med, hvornår det passer for jer at afhente hvalpene. Der er lavet en tidsramme med et forslag ovenfor. Vores tanke er, at det er bedst at afhente hvalpene først på dagen, så man kan komme hjem og få ro på i løbet af dagen. 
 
Endnu en tralv uge er gået og nu har vi kun en uge tilbage med hvalpene! 

Alle hvalpene er lovet væk til nye gode familier. Vi besluttede os for ikke at beholde tæven med lilla halsbånd alligevel. 
 
Hvalpene har været på deres første lille gåtur, i sele og snor i den lille by, hvor vi bor og det tog de ganske pænt. 

Dernæst har de været en tur i Maxi Zoo, hvor altting blev flittigt undersøgt! Det glatte gulv var ingen udfordring for dem, men de lækre godbidder i gulvhøjre var meget svære at modstå. Derud over så var den mekaniske skydedør virkelig et kapitel for sig!
 
De har været en tur med ovre i stalden og hilse på vores Islandske heste. Sikke en fest hvalpene havde, da de drønede igennem stalden, imens de hev og sled i alle tingene, som havde en ny duft, som de endnu ikke kendte. 
 
Turen har også gået til Fusingø sø, hvor hvalpene virkelig nød at fræse rundt. Der blev tumlet og leget og det var virkelig en fornøjelse, at se hvor meget hvalpene nød det!
En lidt rådden sø og en panisk opdrætter resulterede dog i et bad i en håndvask på et offentligt toilet, men det gik nu ganske fint.
 
I deres store udendørs hvalpekravlrgård har de fået endnu flere udfordringer at udvikle sig med, blandt andet en stor kube med raslende legetøj. Hvalpene elsker at hive og slide i alt det nye legetøj, som skramler gevaldigt. 
 
Hvalpene er blevet udfordret med aktivitetslegetøj, som er super mentalaktivering. 
Aktivitetslegetøj er forskelligt legetøj med foder indeni, hvor hvalpene skal tumle med legetøjet og løse gåden til, hvordan de får foderet ud. Man skal have meget forskelligt legetøj, hvis hvalpene skal have fornøjelse af det mere end én gang, for de regner hurtigt ud, hvordan det virker. 
Vi gav dem aktivitetslegetøjet på en stor og knasende presenning, så de fik prøvet en anden slags underlag, men det gjorde de ikke noget notits af. 

Hvalpene er begyndt at lære, at søge efter deres foder i hvalpekravlegården udenfor. Foderet som bruges hertil er ikke opblødt og hvalpene søger ivrigt!
 
Hvalpe tåler ikke fysisk motion og skal derfor mental aktiveres for at få brugt sin energi. En hvalp på 9 uger må f.eks. ikke gå tur i mere end 9 minutter, 3 gange om dagen. Når den er 10 uger må den gå 10 minutter, 11 uger er 11 minutter osv osv. Det er en ganske fin tommelfingerregel, idet hvalpe og unghunde ikke tåler fysisk motion. Endvidere må de ikke gå på trapper, da det laver for stor belastning på deres led, hvilket kan fører til dysplasi. 
Det betyder altså at man ikke kan løbe sin hund træt med en gå tur. Derimod kan den med lethed trættes via mentale stimuli ved næsearbejde. 
 
På onsdag (i morgen) skal hvalpene til dyrlæge for at få deres sundhedsundersøgelse m.m.

Kiki er endnu ikke træt af hendes hvalpe. Hun er en fantastisk mor!
Hvalpenes 6. leveuge, tirsdag den 22/8-23:
Hvalpene vokser med ca. 1 kg. om ugen fra nu af og indtil de er udvokset. Det er vigtigt at i laver et vægtskema, og holder kontrol med jeres hvalps udvikling. Labrador hvalpe bør ikke tage mere på end maximum 1 kg. pr. uge, ellers kan der med lethed opstå nogle vækstproblemer i deres hofter og albuer, som vil give kroniske smerter. Endvidere vil de danne for mange fedtceller, som de vil være udfordret med resten af livet, hvis de får lov til at blive overvægtige som hvalp.
 
Hvalpenes vægt er nu: 
Han med sort halsbånd: 4,8 kg. 
Han med grøn halsbånd: 4,7
Han med blå halsbånd: 3,7 kg. 
Tæve med lilla halsbånd: 3,7 kg. 
Tæve med pink halsbånd: 4,5 kg. 

Hos os lader vi hvalpene spise det de kan, for vækstskaden kan ikke opstå i dette tidlige stadie.
Det er vigtigt at der serveres så meget mad, at der er noget tilbage når alle er mætte (det får Kiki så altid lov til at spise). Det er nemlig vigtigt at de ret tidlig i livet (hos os) får en opfattelse af, at der er mad nok og at de ikke behøver, at være forslugne eller slås for at få mad.
Når hvalpene flytter i deres nye familier, så skal maden afmåles, så der holdes styr på vægten.

Hvalpene er nu nået til det stadie, som vi kalder "Mere Lort End Lagkage", for at sige det rent ud. Hvalpene stiller i denne alder store krav til os, for at renlighedsprocessen skal gå så godt og let som mulig hos den nye familie. 
Hvalpene er derfor blevet flyttet fra deres hvalpekravlegård inde i køkken-alrummet og ud i hvalperummet, i vores baggang. Her går de i spåner, hvilket giver dem et konstant rent og tørt underlag. 
Når vejret byder sig, er hvalpene udenfor i deres store lækre hvalpekravlegård, og ellers opholder de sig fortsat inde i køkkenet hos familien. 
 
De er også begyndt at få diverse godbidder og snacks, og stort set alt glider ned. Når de får lidt at gumle på, falder det lettere til ro om aftenen, så vi arbejder på at lære dem at få en god døgnrytme.

I den udendørs hvalpekravlegård forsøger vi hele tiden at opsætte nye ting, så de hele tiden bliver udfordret. 
 
Når hvalpene er indenfor, hører de fortsat lydcd for fuld udblæsning og ingen af hvalpene giver den mindste reaktion på lydene. 

I denne uge har hvalpene været med en tur til gammelhaven i Fussingø. Det er nærmest en lille lagune, hvor hvalpene kan løbe rundt og udforske det stille vand, i rolige omgivelser. Det var en varm tur i bilen derud, så de nød at smide sig ned i det kølige sand ved vandkanten. Alt i de nye omgivelser blev lystigt udfordret og det er en fornøjelse at se hvalpenes mod på livet. 

Hvalpene har også været med en tur  i skoven. Fra parkeringen af bilen og ind til skoven, har vi hvalpene i en trækvogn, som vi kalder "Hvalpe Bussen". Det er en praktisk måde at transportere de 5 små guldbamser på, da de små ben ikke kan holde til en lang tur.
I skoven blev der leget med blade, gnavet i pinde, jagtet haler, tumlet og brugt alverdens energi imens de fik en masse nye stimuli. 
I skoven var vores to andre unghunde også med (Maisie på 6 mdr. & Meera på 4 måneder). Hvalpene syntes det er mega sjovt at lege med de to lidt ældre hvalpe og disse to er super gode i kropssproget over for hvalpene. Det er god social læring for hvalpene, at have omgang med ande hunde end bare deres mor. 
 
De har endvidere været på tur til stranden. Her fik de både dyppet poter, tumlet i sand og hevet i tang. Det var tydeligt at dette miljø rummede en masse andre dufte, end de før havde oplevet. 
 
De er blevet stimuleret med "slikke måtter", som er gummie måtter/skåle i forskellige udformninger. Disse påsmøres dåsemad, som hvalpene skal bruge tid og energi på at slikke rene; at slikke (og gnave for den sags skyld), udløser endorfiner som afstresser hjernen og giver øget velbefindende. 
 
Hvalpene blevet aktiveret med foder i papkasser. Kasserne skramler, dog er hvalpene naturligvis lagt mere motiveret af foderet i papkasserne, end de er skræmte af kasserne. At søge efter foder i papkasser er både mental stimulerende og udfordrende for dem, men det er faktisk også opstarten på hundesporten Nose Work.
  
På søndag kl. 9-11 holder vi igen åbent hus for de familier, som har reserveret en hvalp. Vi glæder os til at se jer :)
 
Hvalpenes 5. leveuge, tirsdag den 15/8-23:
Hvalpene vejer nu fra 3,0 kg. til 3,75 kg. 
  
Vi har trænet videre med tilvænning til sele.
Dernæst har vi trænet tilvænning til bilkørsel, hvor vi kun har kørt lidt rundt i området, hvor vi bor, således vi hurtigt kunne komme hjem, hvis der var behov for det. Men hvalpene sagde ikke en lyd under kørsel og Kiki med til at skabe tryghed. 
 
Hvalpene har været med på deres første tur, som gik til skoven. Her var skovbunden meget interessant at snuse rundt i. Selvom hvalpene endnu er forholdsvis små, så handler det om at langsomt udvide deres horisont, uden at skræmme livet af dem. Derfor gik turen til den nærmeste skov, som er knap 10 min. fra os, og vi var kun i skoven i kort tid. 
 
Hvalpe i denne alder bliver hurtig overstimuleret og pludselig kan en ellers velment tur, blive til en overvældende oplevelse og dermed en negativ socialisering. Derfor er vi altid kun på "tur stedet" i ca. 20 min., og kører ikke længere væk end en køretur på maximum 20 min. hver vej. 
  
Vi har taget hvalpenes udendørs kravlegård i brug - specielt shelteret, hvor de har masser af tæpper og dyner at putte i. Hvalpene nyder at komme ud hver dag. De er endnu ret små, så de løber ikke så langt omkring i hvalpekravlegården. 

Deres 3 daglige måltider indtages nu udenfor i deres hvalpekravlegård med shelter. Lige så snart de små hvalpe har spist et måltid, så skal de gøre sig rene. Den letteste måde at fremme denne renlighedsproces på, er dermed at fodre dem udenfor, således at de gør sig rene i det rette element. 
 
I denne uge er de blevet chipmærket med hver deres id nummer. Vi foretrækker altid at gøre det tidligt, da hvalpene i større eller mindre grad får en frygtperiode omkring 6. leveuge (den kan sammenlignes med den frygtperiode, som nogle børn får omkring 8. måned). Ved at chipmærke dem tidlig, så har de endnu en ringe hukommelse samtidig med, at vi undgår at skabe et traume i den sensitive periode omkring 6. leveuge. 
Hvalpene stod med mulen godt begravet i en portion tun, idet de fik deres micro chip indført med en stor kanyle, og de bemærkede det knap.

Renlighedsprocessen er skudt godt i gang, hvilket er af stor betydning for de nye familiers succes med henblik på at gøre hvalpene renlige.
Hvalpene er blevet rigtig gode til, at søge over i det ene hjørne af hvalpekravlegården indenfor, når de skal gøre sig rene. 

Hver gang der ligger hømhømmer, så fjerner vi dem straks vi ser det, så hvalpene ikke bliver nogle små grise, der opvokser i en svinesti - det vil nemlig kun resulterer i en langt mere kompliceret renlighed, da de opvokser med, at det er helt okay at sove, spise og lege oven i efterladenskaber.
Vores hvalpe lære at gøre sig rene på både græs, sand og grus, så der ikke bliver problemer med renlighedstræningen i det nye hjem, da de dermed ikke har præference for kun, at gøre sig rene på kun en slags underlag. 
 
På søndag afholder vi første åbent hus kl. 9-11 for de familier (husstand), som har reserveret en hvalp. Således kan man følge hvalpene tæt på indtil de flyver fra reden. 
Åbent hus afholdes udenfor i hvalpekravlegården. 
 
Hvalpenes 4. leveuge, tirsdag den 8/8-23:
Så gik halvdelen af kuldets tid hos os allerede, men vi beholder jo heldigvis de to tæver selv til en start. 
 
Hvalpenes tænder er nu ved at bryde igennem gummerne og nu begynder hvalpene at vil bide i ting/legetøj/hinanden. Legetøjet bliver brugt flittigt og hvalpene er begyndt at tumle og lege mere og mere med hinanden, samtidig med at de gøer og knurre, hvorpå de udvikler deres sociale kompetancer. 

Mallaiy & Menja færdes nu frit sammen med hvalpene. Hvalpene kan lære meget om hundesprog og grænser ved, at opvokse med andre end kun deres mor.  
Mallaiy er simpelthen så sød ved hvalpene og tlbyder sig straks som mor for dem, hvor hun lader dem die og vasker dem. Vi skal passe på, at hun ikke pludselig får mælk! 
 
Vi klipper jævnligt hvalpenes negle, så de bliver vante til dette. I denne uge var det igen tid til at få dem klippet. 

Hver dag får hvalpene en masse hygge, omsorg og håndtering. De logre lystigt med deres små haler, når de bliver nusset og er især rigtig glade for vores 3 børn - og omvendt. I forbindelse med håndteringen får de trænet, at blive nusset blandt andet omkring poter og ører, så de får tillid til dette.

Hvalpene er fortsat i deres kravlegård inde i køkkenet. Det kræver en del rengøring, for at hvalpene opvokser i et tørt og rent miljø, således at de bliver lettere at gøre renlige på sigt. 
Allerede nu kan man se, at hvalpene søger væk for at gøre sig rene, fra hvor de har sovet, spist eller leget, så det er et super godt fundament til renlighedsprocessen. 

Hvalpene har været med udenfor på græsplænen første gang. Det syntes de var en stor oplevelse og de varmeget nysgerrige.

Hver gang vi fodre hvalpene, så giver vi dem riiiiigeligt med mad i skålen. Ellers vil en madglad race som Labradoren, hurtig kunne få den opfattelse, at der ikke er nok og den vil dermed blive begærlig og føle den skal kæmpe om maden. - Hvilket straks vil være grobund for ressource aggression omkring mad, kødben, legetøj etc. senere hen i livet. Ligeledes nusser vi hvalpene stille på kroppen, når de er omkring madskålen, for give dem tillid til, at vi ikke tager maden, samtidig med at vi hele tiden fylder mere i madskålen.

Vi er bestemt af den opfattelse, at hunden altid skal have ro omkring maden, uanset om den spiser i skål eller søger sit foder på græs! Men dette er blot en del af vores træning for at hærde hvalpene og udruste dem til en evt. uheldig situation senere hen.

I slutningen af denne uge har vi arbejdet med tilvænning af seler, så hvalpene er klar til at komme med på tur i næste uge. Vi anbefaler ALTID, at man anvender sele!!!
I en undersøgelse fra 1994, lavet af den kendte svenske hundepsykolog, Anders Hallgren, (”Rygproblemer hos hunde”) fandt man, at 63% af hundene i undersøgelsen havde problemer med ryggen. I 91% af de tilfælde hvor man havde anvendt ryk og hug i linen, havde hundene skader i nakken! Af hundene med skader/smerter havde 55,33 % adfærdsproblemer. Heraf var ca. 42 % udfarende, det vil sige aggressive eller stressede.
Når en lille hvalp vil hilse på fremmede mennesker og hunde, så hopper den frem i snoren og op på bagbenene, idet den vil have ansigtskontakt. Via denne handling får den ofte ryk i nakken via halsbåndet, som kan give den skader der svarer til piskesmæld. Ved at bruge sele mindsker man risikoen for, at hunden får nakkeskader. En sele er mere skånsom, da trykket fordeles over bringen og skuldre - ikke kun halsen/nakken. Et træk i linen vil derfor være mere skånsomt for hunden. Nakke smerter kan lede til en masse håndterings konflikter mellem hund og ejer og fjerne hundens lyst til at gå tur.
Hvalpene får en sele med herfra af den model, som de er vante til at bruge hos os.

Hvalpene har fået udvidet deres kravlegår i køkkenet, så der er mere plads til udfoldelse og udfordrende legetøj. De har en alder nu, hvor de er mere aktive og dermed kræver mere plads omkring sig. De har desuden fået en gynge, som skal hjælpe dem med deres motoriske udvikling og ligeledes udruste dem til bilkørsel, uden at de så let bliver køresyge. 

 

Hvalpenes 3. leveuge, tirsdag den 1/8-23:
Hvalpene vejer nu fra 1,42 gram til 1,78 gram. De vokser rigtig godt og stortrives!
 
Nu er hvalpene kommet ud af fødekassen og over i hvalpekravlegården. Hvalpekravlegården er udstyret med en sengeslange/sengerand, så hvalpene ikke så let kommer til at stikke benene ud igennem tremmerne, hvor de kan sidde fast. Men derud over, så er sådan en sengeslags bare fantastisk at sove på.
I hvalpekravlegården har de mere plads til udfoldelse, men ikke mere end de i denne alder kan overskue.
De har også fået lidt legetøj, som de allerede er begyndt at lege med. Specielt bamserne er gode atputte op ad, når der skal soves.
Der er forskelligt legetøj og det bliver dagligt skiftet ud, så der hele tiden er noget nyt og spændende. Her i blandt er de bamser, som de hver får med ud i deres nye hjem ved 8 ugers alderen, som skal være en "nusseklud", der giver tryghed i starten.

Hvalpene kommer dagligt ud af kravlegården og ud på et tæppe, for at lege med vores børn, andre hunde samt udforske køkkenet. Hvalpene har godt af, at blive tilvænnet flere forskellige størrelser børn og andre hunde, fra en tidlig alder, hvis det foregår på en ordentlig og lærerig måde.

De tumler og leger med hinanden, imens der lyder små bjæf og knurren - der spilles på alle tangenter og det nuancerede hundesprog har startet sin udvikling.

Før de kunne styre alle fire ben, kunne de allerede logre lystigt med halerne, når vi nussede med dem - så ved man altså bare, at det er en Labrador!

Hvalpene er nu helt oppe og stå på alle fire poter. Det glatte køkkengulv er dog stadig en udfordring for dem, men det skal nok komme, og er god træning af deres muskler og motorik.
Hvalpene bliver tilvænnet flere forskellige slags underlag, som en del af deres miljøtræning. Hunde som ikke har lært det i hvalpestadiet, kan let udvikle angst over for glatte gulve senere hen i livet!

I denne uge er vi begyndt at afspille lyd CD'er for hvalpene. Disse CD'er skal forebygge, at hvalpene bliver bange for nye, høje, skarpe eller pludselige lyde senere hen. På bare en af CD'erne er der 48 forskellige lyde, f.eks. torden, fyrværkeri dyrelyde, huslige lyde, trafik, værktøj, børn, klokker.

I denne uge er de startet med at spise selv. Første måltid for en madglad Labrador er jo en stor dag. Husk at en Labrador lever for at æde - den æder ikke for at leve.... haha!
Interesseren for det opblødte/blændede hvalpefoder, var stor og hvalpene gik straks ombord i det, da vi præsenterede det. De fodres nu 2 gange om dagen med Royal Canin Maxi Junior, som vi blander Royal Canin modermælkserstatning i (ligesom man gør ved små børn, når de skal starte med at spise grød). Dernæst får de også hvalpedåsemad (Royal Canin Starter Mouss) blandet i.
Når hvalpene spiser, så kaster de sig hen over det - resultatet er hvalpe, som er total indsmurte, men Menja vasker dem gerne.

Når hvalpene skal fodres kalder vi "kom-kom-kom" og denne indlæring vil allerede begynde, at sidde fast inden for de nærmeste dage. Dette signal er en vigtig indlæring til, når vi skal på tur med hvalpene og her handler det bare om, at have en belønning klar, når hvalpene kommer susende én i møde. Det er let for den nye familie, at bygge videre på dette indkald, evt. med et nyt indkalds signal, hvis man ønsker.
Hvalpenes 2. leveuge, torsdag den 25/7-23:
 
Så blev hvalpene 2 uger gammel og de stortrives!
Hvalpene vokser godt og vejer nu fra 1000 gr. til 1330 gram og de vokser alle fint fra dag til dag. 
De er nogle små kompakte guldbamser, som stadig ikke laver meget andet end at spise og sove. Der er minimal aktivitet i fødekassen i denne alder.

Hvalpene kan lugte når Kiki er i fødekassen og de kripler hurtigt over til hende og finder sig til rette i mælkebaren. Nu er de begyndt at rejse sig mere op på benene og gå som en hund, frem for at slæbe sig frem ved hjælp af forbenene, som de har gjort indtil nu. 
Hvalpene har nu en størrelse, som gør at der er mindre plads, når alle vil til dievorterne, så de bakser noget rundt oven på hinanden. 

Om et par dage begynder hvalpene at åbne deres øjne. Når øjnene åbnes så begynder hørelsen også langsomt at komme. Det er et helt bevidst valg, at vores fødekasse står ved fjernsynet, så hvalpene hele tiden får lydpåvirkning. Vi er en familie der konstant har fjernsynet tændt som baggrundsstøj (ja som om der ik er støj nok med 3 børn...haha!). 
Hvalpene bliver tilvænnet alle hverdagslyde, og vi vil igennem deres 8 uger arbejde meget med, at tilvænne dem alt mulig slags støj, så de ikke bliver lydsensitive senere hen. 
Fordelen ved at have fødekassen under fjernsynet er også, at børnene kan ligge nede ved hvalpene imens de ser fjernsyn. 

Når hvalpene først åbner deres syn og hørelse i en alder af 14-16 dage, så er det naturens måde, at beskytte dem på. Hvis de havde kunne se og høre fra fødslen af, så ville de blive alt for let forstyrret, imens de skulle tage imod næring fra moren, hvorpå de ville dø af sult og arten ville falde i antal af individer. 

Indtil 3. leveuge har hvalpene ednu ingen nævneværdig hukommelse, men kan selvfølgelig påvirkes af gentagne duftpåvirkninger og stress. Temperatursvingninger, for meget håndtering samt en stresset mor, kan blandt andet have en negativ og skadelig effekt på hvalpene, så det er vigtigt at man som opdrætter er opmærksom på, at skabe de rette rammer omkring hvalpene. 

Når hvalpene dier mælk, så puffer de med snuden og slår med poterne - som tidligere nævnt - og derfor får de allerede fra denne alder, klippet negle med jævne mellemrum. Som to uger gamle har de fået klippet negle for første gang. 

Vi giver altid vores hvalpe halsbånd på ved denne alder, frem for at blive ved med, at mærke dem med forskellige farveprikker med neglelak. Ved tilvænning af halsbånd, imens hvalpene er meget små, giver det dem et naturligt forhold til at have halsbånd på. De vokser op og kan aldrig huske andet end, at de altid har haft halsbåndet på, og derfor bliver det helt naturligt for dem. Ellers kan man ved en 5-8 ugers hvalp have en del bøvl med tilvænning af halsbånd, hvor hvalpen vil være meget forstyrret af at skulle klø sig, hvor halsbåndet sidder. 

Halsbåndene er fordelt således;
Pigerne er; pink og lilla

Drengene er; grøn, blå og sort

Vi har endnu ledige hanner, som søger gode hjem. Skriv til os på messenger. 

Hvalpenes 1. leveuge, tirsdag den 18/7-23:

Det har været en hård uge, hvor hvalpene havde svært ved at komme fra start. De ville ikke rigtig die tilstrækkeligt ved Kiki til, at de kunne tage på i vægt. Kikis mælk skulle lige løbe til, men derefter sprøjtede den ud i hovedet af os, bare vi rørte ved hende. 
Vi har været bosat i fødekassen dag og nat her den første uge, hvor vi har støttet hvalpene når de skulle die. Nu er de endelig kommet efter det og er stærke nok til selv at die. De vokser rigtig godt nu og er blevet små og fede, ligesom de små guldbamser skal være! De vejer 605-880 gram. 

Den første uge har vi anvendt varmelampe for at støtte hvalpene, så de ikke skulle bruge unødig energi på at forsøge at holde varmen. De skal nemlig have en ret høj rumtemperatur de første dage, når de kommer inde fra en varm mave med 38 grader. 


Nu er hvalpene ved at få deres fine sorte pigment på poter og snuder. Gule hvalpe fødes nemlig helt lyserøde og så kommer pigmenten. 

Vi beholder i første omgang selv de 2 tæver, men de 3 hanner er ledige til reservation. Kontakt os gerne via vores kennel profil på Facebook. 


Fødslen den 11/7-23:
I dag har vi følelserne helt uden på tøjet 😭
Først bange og nervøse, nu taknemmelige og lettet♥️
 
 
Vi har ikke turde tro eller håbe på noget og har derfor holdt drægtigheden for os selv…🤫🤞🏻
Forhistorien melder ikke om succes ved Kikis fødsler og dem som kender os ved, hvilken sorg og bekymring det har bragt…🥺💔
 
 
Vi havde egentlig opgivet, at få flere hvalpe fra Kiki, men da drømmen aldrig blev indfriet om en tronarving fra hende, valgte vi at prøve igen og hjælpe de små til verden før termin, inden tiden løb ud 🩺 Hvalpene er derfor taget ved kejsersnit. 
 
Kiki er i blevet dag den stolte mor til 5 små vidundere; 3 drenge & 2 piger.
De to piger bliver selvfølgelig hos os❗️

Kiki er en rigtig god og dygtig mor, og vi glæder os til at få hvalpe på hende igen. 
Vi beholder selv de to tævehvalpe i kuldet, så næste generations avl er sikret hos os. 
 
De tre hanner udbydes til de rette hjem! 💛💛💛

Drægtigheden:
Vi har gjort os mange tanker og overvejelser mhp. dette kuld.

Kiki blev parret i Tyskland med den engelske hanhund Mambrinos Inner Circle, og allerede kort tid efter kunne vi fornemme, at hun var drægtig. Dog voksede maven næsten ikke, så vi forventede meget få hvalpe. 
Vi fravalgte en drægtighedsscanning, da det ville være unødvendig stress og der kom jo ikke flere hvalpe ved at få maven scannet. 
 
Dette er Kiki 3. og sidste kuld. Hendes første kuld kan ses HER og hendes andet kuld kan ses HER
 
 
Billederne er fra aftenen før hvalpene kom til verden.
 
Hvalpenes DKK stamtavle & sundhed:
Alle vores hvalpe er opdrættet efter Dansk Kennel Klubs avlsrestriktioner fra Dansk Kennel Klub. 
Forældrene til vores hvalpe er røntgenfotograferet fri for HD & AD, de er øjenlyst hos en certificeret dyrlæge og endvidere DNA testet for EIC, CNM, PRA & HNPK forud for avl. 
 
Af denne kombination af forældre, forventer vi os nogle helt unikke hvalpe med et fantastisk temperament, som både vil være gode familiehunde og en god træningsmakker, hvad enten man ønsker jagt eller hundesport.
Sidst men ikke mindst forventer vi os nogle hvalpe med et suverænt eksteriør, som vil gøre sig godt på udstillinger!

Dette kuld er lavet for vores egen skyld og kun for at vi selv kunne beholde nogle hvalpe. Vi beholder derfor de to tævehvalpe i kuldet selv med henblik på avl og udstilling i fremtiden.
 
Moren til hvalpene, har vi importeret fra Litauen da hun var 5 måneder. Hun er bare noget ganske særligt, for især Laila!

Faren til hvalpene er af engelsk afstamning, men bosat i Tyskland. Han har lige den afstamning, som vi altid ønsker at arbejde med, og faktisk har vi ejet noget af afstamningen før. 
 
 
 
Kennel Dream Of Labradors' V. Mads & Laila Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Danmark | Tlf.: 20655058 | mail@dream-of-labradors.dk