Bookmark and Share    
Kennel Dream Of Labradors'

Køb af hvalp

Vores opdræt er kun et hygge-opdræt, også kaldet køkken-opdræt og vi har  ca. 2 kuld om året. Dog er vi ikke mindre seriøse i vores avl af den grund!

Vi planlægger kun hvalpe, når vi har tid, lyst og overskud til dem, så vi er sikre på at kunne opfylde alle deres behov og mere til, så de får den bedste start på livet. Hos os handler det om at være kvalitativ end kvantitativ! Vi lægger meget stor vægt på, at give hvalpene den helt rette socialisering, så de er godt udrustet til lidt af hvert, bliver til stor glæde i deres nye familie og dermed får et langt og lykkeligt liv. Ved at give hvalpen en fyldsgørende socialisering, forebygger man mange adfærdsproblemer i hundens liv (naturligvis kommer det også meget an på det nye hjem, hvalpen kommer til!).

Vi har ikke mange hunde, da de skal trives som familiemedlemmer inde i huset. Vi prioritere at have tid til vores hunde, og vi nyder lange gåture i skoven og ved stranden. Vi træner vores hunde til jagt og markprøver flere gange om ugen, og går også meget gerne på markprøver og udstilling med dem.

Alle vores hunde er sammen, og har adgang til hele huset. De hygger med os i stuen om aftenen og er hele tiden tæt på os. Selvom vi har kennel, er vi i hverdagen bare en almindelig familie, der er meget glad for sine hunde, som er almindelige kæledyr.

Vi ønsker alt det bedste for vores hvalpe og derfor vil vi stille en del spørgsmål til jeres forventninger, ønsker og krav til en kommende hvalp, når i kontakter os. Vi vil gerne vide lidt om hvordan i bor, om i har andre dyr, hvilke forhold hvalpen skal leve under og også spørge til, hvor meget du kender til racen i forvejen, og om i er interesseret i nogen form for hundesport. Alt dette for at kunne hjælpe med, at finde den ideelle hvalp til jer og det ideelle hjem til vores hvalp :)

Vores forventninger til hvalpekøbere:
Som hvalpekøber har man oftest en del forventninger til stedet, hvor man køber hund og der er nogle ting, som man ønsker at se er i orden.
Ligeledes har vi naturligvis også nogle forventninger til vores hvalpekøbere;

- Vi forventer at man i hundens unge år går til noget træning med den og anvender positive træningsmetoder! Som minimum forventer vi, at man går til hvalpetræning og sørger for, at følge vores store arbejde til dørs ved at fuldende hvalpesocialiseringen.

-Vi forventer at hvalpen skal indgå i en del af en ny familie, ligesom den så grundigt er opdrættet til hos os. Dermed sagt, at vi ønsker på intet punkt, at sælge hund til nogen, som hovedsageligt holder den i en løbegård, baggang, stald eller lign. (heller ikke når den er alene hjemme!).

- Vi forventer at man er engageret i hundens opvækst og så vidt muligt deltager i vores åbent-hus om søndagen, som afholdes de sidste 3 uger, hvor hvalpene er i vores opdræt. Vi har naturligvis forståelse for, hvis man kommer langt væk fra, eller af anden årsag ikke kan deltage alle søndage - men det er et ønske at lære de nye familier at kende, så godt som muligt :)
Vi har en forventning/krav om, at man kan komme til minimum 1 åbent-hus-søndag :)

- Vi forventer at man læser hvalpeguiden (man får tildelt et login) INDEN hvalpen flytter ind, så man er godt forberedt og har haft mulighed for at rådføre sig med os. 

Hvalpenes opvækst:
Vores hvalpe bliver født og vokser op inde i huset som en del af familien! De første 5 uger opholder hvalpene sig i vores køkken-alrum i en kravlegård og derefter, når de begynder at kræve mere plads og aktivering, plejer de at komme ud i vores "hunderum", som vi har i forlængelse af vores køkken. Naturligvis er hvalpene stadig inde i huset ved os, men ind i mellem kræver det en time-out med sådan en flok lømler. Når vejret byder sig, vil de komme med ud og få mange gode oplevelser - vi nyder at være sammen med hvalpene når de oplever verden. Vi har indrettet en stor hvalpekravlegård udenfor, og har endvidere 3 tdl. omkring vores nedlagte landbrug, som er indhegnet. Således kan de også komme ud på små gåture rundt på markerne og opleve omgivelserne. Vi lægger stor vægt på at give hvalpene den bedste start på livet, med den rette socialisering, og hvalpene vil derfor blive præsenteret for mange forskellige ting. Blandt andet præsenteres de for et stykke vildt, i form af en and, fasan eller en due og dernæst vil der blive affyret skud for dem for så småt at tilvænne de, som måtte blive brugt på jagt i fremtiden. Vi benytter flere forskellige lydcd'er til hvalpene, blandt andet CD'erne "Auritus" og "Karups", fra hvalpene er 3 uger gamle. Denne CD er lavet specielt til hvalpe, for at vænne dem til forskellige lyde så som fyrværkeri, børn, trafik, huslige lyde, torden, landlige lyde, jagt og skud. Når hvalpene færdes ude, vil de opleve skud fra jægerne i skovene og på markerne ikke langt fra vores gård, og de vil opleve hobby fly som letter og lander fra flyvepladsen nær os. Hvalpene vil blandt andet også have prøvet at køre i bil, og have haft sele og snor på og været ude og gå tur. De bliver håndteret meget dagligt af både os, vores familie og venner samt gæster og de opvokser, som meget tillidsfulde hvalpe med stort mod på livet. Vi har altid kun fået positive tilbagemeldinger fra vores hvalpes nye familier!

Venteliste:
Vi opretter først venteliste, når tæven er kommet i løbetid og der gøres ingen undtagelser. Det vil fremgå af vores hjemmeside og Facebook side, når parringen har fundet sted. 
Da vi ikke skriver urealistisk mange op på vores venteliste, imødeser vi, at folk melder fra, hvis de i mellemtiden ombestemmer sig og ikke er interesseret alligevel. 

Ved interesse i vores hvalpe, ønsker vi at vide, hvad man kan tilbyde en hvalp, lidt om den nye familie i forhold til, hvor i landet man bor, boligform, har man haft hund før, er der andre husdyr, børn, hvad man ønsker og forventer sig af en hund etc.  

Når hvalpene er født, kontakter vi familierne på venteliste. Hjemmesiden vil blive opdateret med billeder og fortælling om fødselsforløbet.
Hernæst aftaler vi tid til det første hvalpebesøg. Ved dette besøg vil vi lære hinanden lidt at kende, samt afstemme forventninger og begge parter vil envidere danne sig en mening om, om de har lyst til at indgå aftale om reservation. 
Da vi oftest har mange interesserede i vores hvalpe, forbeholder vi os også retten til at udvælge de familier, som vi vurderer kan tilbyde vores hvalpe det bedste liv - lige så vel, som mange familier besøger flere forskellige kenneler, inden de afgør, hvor de ønsker at købe dere fremtidige hvalp. 
I dagene efter et hvalpebesøg vil vi tage kontakt til familierne, som har været på besøg og aftale nærmere mht. reservation af hvalp eller ej. I så flad begge parter ønsker at indgå aftale om reservation, vil der blive lavet en reservationskontrakt, som begge parter vedkender sig og dermed underskriver. Reservationsgebyret betales ved efterfølgende besøg. 

Selvom man står på vores venteliste, betyder det naturligvis ikke, at man på nogen måde er lovet en hvalp! Vi lover selvfølgelig ikke en hvalp væk på forhånd, til en familie som vi ikke kender ;)
Men ved at stå på venteliste, har man naturligvis et godt forspring.
Ved interesse i vores hvalpe, send os gerne en besked via Messenger (søg vores kennel profil "Kennel Dream Of Labradors" på Facebook). Mail tjekkes desværre ikke så ofte.

Besøg hos os:
Når vores hvalpe bliver født, tager vi ikke imod besøg de første 1-2 uger, idet tæven og hvalpene skal have fred og ro. Vores tæver er utrolig godmodige, men trods det skal de alligevel have fred omkring sig. Det vil være individuelt fra tæve til tæve, hvornår vi lader interesserede komme på besøg og se hvalpene. 

Vi imødeser at det første hvalpebesøg er et kort visit, og aller helst uden børn, da de giver for meget støj og uro omkring tæven og de nyfødte, hvilket får store konsekvenser for de firebenede!

Ved første hvalpebesøg, er hvalpene meget små og der er ikke meget, at se for børn. Vi oplever at det oftest er rigtig svært, at få en konstruktiv samtale med forældrene eller et godt indtryk af dem, for den sags skyld, fordi børnene og deres behov fylder hele samtalen. Endvidere ser vi ingen grund til at inddrage børnene i noget, før begge parter er enige og interesseret i, at indgå aftale om reservation.

Der kommer mange besøgende til et hvalpekuld, og det kan hurtigt blive overvældende for tæven. Vi imødeser at det første hvalpebesøg, hvor hvalpene stadig er i fødekassen, afholdes forholdsvis kort for at minimere tævens stress og ubehag omkring fødekassen. 
Endvidere er det vigtigt, at man ikke stresser tæven ved, at gå op i fødekassen eller røre ved hendes hvalpe. Vi vil naturligvis løfte hvalpene op og lade de besøgende nusse hvalpene. Stress omkring tæven vil reducere hendes mælkeproduktion og hvalpene kan desuden mærke tævens stress, som vil påvirke dem yderst negativt. 

Vi bliver nød til kraftigt at pointere, at hvis man vil holde vores hvalpe (også i tiden efter fødekassen), så SKAL man sidde ned på enden på gulvet med dem - og det gælder både voksne og børn!!! Vi vil ikke på nogen måde risikere at hvalpe bliver tabt (hvilket ER sket tidligere, og derfor denne skrivelse!)!

Vi imøde ser, at den nye familie kommer og besøger hvalpen i dens opvægst og gerne hver søndag de sidste 4 uger, hvor vi holder åbent hus. Endvidere ønsker vi, at holde en tæt kontakt til alle vores hvalpekøbere, ikke mindst i tiden hvor hvalpen er hos os, men også løbende resten af hvalpens liv. Vi engageret i afkommets ve og vel, og det er endvidere vigtigt for det fremtidige opdræt, at kende til tidligere afkoms udvikling.

Vi håber selvfølgelig at køber også vil sætte pris på denne kontakt. Ud over at det betyder meget for os og vores avl, at kende til hvalpens udvikling, så er det også bare så hyggeligt med en hundesnak og vi eeeeeeelsker billeder :)

Fordeling af hvalpene:
Vi foretrækker at møde vores hvalpekøbere, så vi kan lære hinanden at kende. Det er en tillidssag både at købe og sælge en hvalp, da der er mange følelser involveret, og vi vil naturligvis sikre os at det er ordentlige familier som vi sælger til, før vi lover en hvalp væk. I perioden fra hvalpene fødes til de er 4 uger gamle, tager vi imod besøg fra familierne som er interesseret i at købe en hvalp, og lærer hinanden at kende. Vi er naturligvis interesseret i at vide, hvad familierne kan tilbyde en hvalp, og hvad de har af ønsker og planer med hvalpen med hensyn til træning, udstilling eller jagt. Dog skal det lige nævnes, at familierne ikke udelukkende får lov til at vælge en hvalp selv, men at vi fordeler hvalpene når de er ca. 7 uger gamle; hvis der er flere hvalpe at vælge imellem (f.eks. hvis der er 4 sorte hanner og 4 familier, så foretrækker vi at de bliver fordelt bedst muligt). Idet vi går op ad hvalpene hver dag i 8 uger, er vi dem som kender dem bedst. Derfor ser vi gerne at alle familierne fortæller om sig selv, så vi ud fra dette kan kombinere den rigtige familie med den helt rigtige hvalp. Som vi plejer at sige: en børnefamilie skal ikke have den mest tilbageholdne hvalp, og et ældre ægtepar skal ikke have den mest frække hvalp. Samtidig skal en jæger ikke have den smukkeste hvalp, hvis den ikke skal udstilles og en person der gerne vil udstille men ikke træne jagt, skal ikke have den hvalp med størst arbejdsiver. Der skal gerne være en balance. Naturligvis lytter vi også til folks ønsker og tager det med os, når vi fordeler hvalpene. Hvis der. f.eks. er to hvalpe, som begge kunne egne sig til den pågældende familie, så kan familien også selv vælge imellem de to. 

Hvis en familie f.eks. kun ønsker en sort han, og der kun er én sort han i kuldet, jamen så må det jo selvfølgelig blive sådan. Men i de tilfælde hvor der måske er 4 sorte hanner og 4 familier, så vil vi meget gerne guide familierne til at vælge den rigtige hvalp for dem.

Åbent hus for hvalpekøbere:
Fra hvalpene er cirka 4 til 8 uger gamle (typisk de sidste 2-3 søndage hvalpene er hos os), kan alle familierne som har reserveret en hvalp, frit komme på besøg i et fastsat tidsrum og følge sin hvalp i udviklingen. For de som har mulighed for det, er det dejligt at kunne følge sin hvalp tæt på, men dermed også sagt, at det er et luksus problem, hvis man ikke lige har mulighed for at komme hver søndag og der bliver således ikke stillet en anden dag til rådighed.
Tidsrummet for åbent hus bliver fastsat fra kuld til kuld og er typsik 2-3 timer, afhængig af kuldets størrelse/antal besøgende. 
Rigtig mange som køber hvalp hos os har naturligvis familie, som er meget nysgerrig for at se hvalpene. Vi har stor forståelse herfor, men små hvalpe bliver meget hurtig trætte og mætte af indtryk, så hvis én familie kommer rigtig mange, så går det måske ud over en anden familie, som så kun får fornøjelsen af en flok sovende hvalpe. De hovedpersoner som har reserveret en hvalp har førsteret! 

Hvalpene er salgsklare fra den dato de er 8 uger gamle. Når hvalpene flytter får de hver en bamse med herfra, som har lagt hos hvalpene og deres mor i noget tid inden og dermed har vores hundes og hjems duft. Dette kan gøre hvalpens flytning og de første par døgn noget lettere. Flere tidligere hvalpekøbere har også meldt tilbage, at denne bamse er hundens ynglingslegetøj flere år ud i fremtiden, trods den også har meget andet legetøj!

Reservation & betaling:
Ved reservation af en hvalp, betales der et reservationsgebyr på 4.500 kr. En hvalp betragtes ikke som reserveret før reservationsgebyret er lagt, og reservationsgebyret er naturligvis altid bindende uanset om køber springer fra. Hvis vi af en eller anden årsag vælger at annullere reservationen, tilbagebetales reservationsgebyret. Vi holder ikke en hvalp til side uden reservationsgebyr.
Gebyret trækkes fra prisen på hvalpen. Reservationsgebyret er jeres sikkerhed for, at vi ikke sælger hvalpen til anden side, og vores sikkerhed for, at interessen og reservationen er reel.
Når reservationsgebyret er betalt, modtager I en kvittering for jeres reservation, som underskrives af begge parter. Reservationsgebyret kan betales kontant ved hvalpebesøg.
Ved reservation får man endvidere tildelt et login til vores hvalpeguide her på hjemmesiden. Denne hvalpeguide er på ca. 30 sider og omhandler alt omkring, hvordan man kommer godt fra start med sin lille hvalp og meget mere.
OBS! Vi tager ikke imod et reservationsgebyr, før vi har mødt folk. Dermed er man som sådan ikke lovet en hvalp, ved at man står på venteliste, da vi ikke lover en hvalp væk til folk, som vi ikke har haft mulighed for at danne os et indtryk af. Det kan selvfølgelig betyde, at folk er nød til at køre langt for et besøg, når hvalpene er meget små og der endnu ikke er meget at se. Men det er vigtigt for os at danne os et indtryk af de familier, som skal overtage vores hvalpe, så vi så godt som muligt sikre os, at hvalpene kommer ud til gode familier. Altså handler det ikke kun om, om man som køber er interesseret i en hvalp fra vores kennel, men også om, om vi er interesseret i at sælge.
Ligeledes bør man som hvalpekøber aldrig ligge billet ind på en hvalp, hvor man ikke har mødt hvalpenes mor og set forholdene, som hvalpene skal opvokse under. 

Endvidere gør vi opmærksom på, at vi tager imod kontant betaling ved afhentning af hvalpen, ellers bliver den på ingen måde udleveret til den nye familie! Vi oplever gentagne gange, at folk tror de bare kan afhente en hvalp og alle tilhørende papir og så efterfølgende gå hjem og overføre restbeløbet. Men vi har absolut ingen garanti for, at denne overførsel nogen sinde finder sted! Derfor må folk gå tomhændet herfra, hvis de ikke er obs på dette!

Afhentning af hvalp:
Hvis man ikke har mulighed for at afhente den bestilte hvalp i dagene omkring, hvor den bliver 8 uger, så forventer vi at folk spørger ind til det, inden de betaler et reservationsgebyr. Det er nemlig ikke altid belejligt for os, at skulle beholde en hvalp i væsentlig længere tid! Og hvis vi selv beholder en hvalp fra samme kuld, så går det også ud over vores start og tid med den.  
Derimod vil vi måske have valgt en anden køber, og den pågældende familie skulle måske have valgt et kuld, som var leveringsklar, når det passede bedre ind hos dem.
Men naturligvis er vi fleksible når det er muligt for os, og vi er altid til at snakke med!
 

Den dag hvalpen bliver afhentet, udfærdiges det endelig salg på en købekontrakt fra Dansk Kennel Klub. Samtidig laver vi en ejerregistrering til Dansk Hunderegister og Dansk Kennel Klub.  
Hvalpen betales kontant ved afhentning. Vi tager ikke imod mobilepay.

Papir og vaccinationer:
Hvalpene er stambogsførte i Dansk Kennel Klub. I forbindelse med stambogsføringen, har vi sørget for at hvalpene er blevet chipmærket og indregistreret i det Danske Hunderegister.
Hvalpene bliver ormebehandlet med Banminth pasta og Procox oral suspension 2 gange hos os. - Ved 4 og 7 ugers alderen. Hvalpen bør få mindst 1 ormekur mere i det nye hjem.

Hvalpene får lavet et sundhedstjek af dyrlægen, kort tid før afrejse til nyt hjem. I den forbindelse bliver hvalpene også vaccineret. Vær opmærksom på at de skal revaccineres når de er 12 uger gamle. Hos os er hvalpene vaccineret med vaccinen "Eurican DHPPI2L vet." og endvidere imod kennelhoste med en vaccine som hedder "Duramune BbPi", der gives som nasal dråber af dyrlægen. Der medfølger sundheds- og vaccinations-attest herpå.

Kenneltræf:
Vi holder hvalpe/kenneltræf hvert år i maj, for alle vores Dream of Labradors' afkom :) Det plejer at være en fantastisk dag for både to og firbenede med et godt gensyn, hvor hundene kan lege og tumle frit på vores indhegnede marker. Imens hygger vi og spiser kage og udveksler erfaringer om vores kære firbenede venner. Det er altid hyggeligt at gense vores afkom og deres familier, som vi sætter stor pris på, at have et godt forhold til. Det er sjovt at se, hvordan hundene hver især har udviklet sig fysisk og mentalt siden sidste gensyn og altid sjovt ,at høre om alle deres bedrifter på godt og "ondt" ;) Vi håber at mange af vores hvalpekøbere vil deltage. 

Pasning af din hund i fremtiden:
Vi tilbyder professionel og kærlig pasning af hunde, som er købt hos os. Læs mere under "Pasning/Pension"

Kennel Dream Of Labradors' V. Mads & Laila Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Danmark | Tlf.: 20655058 | mail@dream-of-labradors.dk