Bookmark and Share    
Kennel Dream Of Labradors'

Macy x Tristan 1

    Labrador hvalpe

Den 08-08-2012 blev der født 6 dejlige hvalpe.
De er klar til nye hjem den 03-10-2012 (uge 40).
 

Vores smukke gule tæve Macy Dream Of Labradors Love Fire

har fået hvalpe med



vores egen sorte hanhund Tristan (Silronray's Great Pretender), som vi har importeret fra Frankrig.

Læs mere om vores hunde på deres egen side.

 

De 6 hvalpe er:
Sort tæve: Dream of Labradors' After The Fire - Lyserød halsbånd - RESERVERET
Sort tæve: Dream of Labradors' Fire On Fire - Orange halsbånd - RESERVERET
Sort tæve: Dream of Labradors' Ring Of Fire - Beige halsbånd - RESERVERET
Sort han: Dream of Labradors' Fire It Up - Blå halsbånd - RESERVERET
Sort han: Dream of Labradors' Ragin Fire - Brun halsbånd - RESERVERET
Sort han: Dream of Labradors' Dance On Fire - Grå halsbånd - RESERVERET

Følg vores hvalpe uge for uge via hjemmesiden,
hvor vi vil opdater med tekst og billeder af hvalpene.

OBS! Vi holder åbent hus for de familier, som har reserveret hvalp,
søndag den 9/9, 16/9, 23/9 & 30/9 kl. 14-17.

Når hvalpene flytter hjemmefra, får de hver en fin hvalpe sele sponsoreret af All4dogs, samt et gavekort med 10 % til køb af alt hundeudstyr i webshoppen www.all4dogs.dk


Hvalpenes 8. leveuge:
Hvalpene vejer nu fra 6,4 kg. til 7,2 kg.

De har været med Laila på arbejde, for at komme til dyrlæge og få deres vacciner og sundhedstjek. Alle hvalpene var tip top :) Hvalpene syntes det var mega sjovt at rende rundt og undersøge alt ting og når dyrlægen skulle undersøge dem, så sad de bare pænt ned og logrede artigt med halen.
Efter dyrlægens undersøgelse, skulle hvalpene være på dyrehospitalet indtil Laila fik fri, så de blev sat i en kravlegård med nogle kødben. De lå stille og guffede kødben i 5 timer og sagde ikke et kny! Der var endda kun 3 små tissetåre da vi nåede fyraften!
De har også fået deres 2. ormekur.

De har fortsat været med ude og køre i bil og ude at gå tur. Det er lidt af en flok at holde styr på i denne alder ;)

Far Tristan elsker at lege med hvalpene, som flittigt drøner efter ham, hvis han tager en bold i munden. Selvom Tristan kan være en stor knold, så er han ganske forsigtig omkring hvalpene.

Hvalpene omgåes dagligt hjemmets andre hunde og de er rigtig gode til at snakke et godt hunde-sprog (kropssprog). Hvalpene underkaster sig hurtigt, hvis der er en voksen, som syntes de går over grænsen.

Imorgen bliver hvalpene 8 uger gamle og de første flyver fra reden. Vores dreng Mathias kommer til at savne sine legekammerater, som gerne følger med i sandkassen og legehuset.

Hvalpene er begyndt at blive fravænnet deres mor og vænnet til at være adskilt fra søskende, for at det ikke skal blive så hårdt for dem at flytte hjemmefra. Hvalpene er ikke kede af at blive adskilte og undersøger gerne ting på egen hånd og nyder at få vores fulde opmærksomhed.

Vi er godt tilfredse med hvalpene, der har udviklet sig i sind og type, som vi havde håbet på/forventet. Det er nogle ganske fornuftige hvalpe og der er ikke nogen i kuldet, som skiller sig ud.
Vi håber at deres nye familier får stor glæde af dem i mange år fremover og vi ønsker alt held og lykke.

Hvalpenes 7. leveuge:
Hvalpene vejer nu fra 5,3 kg. til 6,4 kg.

I denne uge har hvalpene været med ude og besøge vores venner, som har en tæve fra vores første kuld. Det var øsende regnvejr (derfor ingen billeder), men hvalpene hyggede sig helt vildt! De undersøgte lystigt den nye have og legede med den nye hund, imens der var legende børn med støjende legetøj omkring dem.

De har også været med på skovtur. De syntes det var rigtig sjovt at rende rundt og snuse til alle de nye dufte og slæbe på pinde. Her fik de også mødt Cairn Terrieren Ludvig, som de syntes var en sjov fætter :)
Nu er de ved at være ret gode til at køre i bil og de sover det meste af turen.

De er blevet vante til at gå i sele og snor og har været med på små-ture i vores lille by. Her oplever de også mange forskellige ting, blandt andet trafik (dog ikke meget).

Der skal efterhånden mere og mere til at stimulere hvalpene, så nu er vi gået i gang med aktivitetslegetøjet. Vi har en masse forskellige, som kan fyldes med foder og godbidder, hvor hvalpene skal få det ud på forskellige måder. Det tog dem ikke mange sekunder, at finde ud af, hvordan de skulle få noget at spise!

Hvalpene er nu blevet fordelt på deres familier og vi håber at alle er tilfredse med fordelingen.

Den sorte tæve med lyserød halsbånd har desværre mistet sit halsbånd, så på billederne skal der ses efter en uden halsbånd.

 

Hvalpene 6. uger gamle:

After The FireAfter The Fire
Dream Of Labradors' After The Fire - Lyserød halsbånd
 
Ring Of FireRing Of Fire
Dream Of Labradors' Ring Of Fire - Beige halsbånd
 
Fire On FireFire On Fire
Dream Of Labradors' Fire On Fire - Orange halsbånd
 
Fire It UpFire It Up
Dream Of Labradors' Fire It Up - Blå halsbånd
 
Dance On FireDance On Fire
Dream Of Labradors' Dance On Fire - Grå halsbånd
 
Raging FireRaging Fire
Dream Of Labradors' Raging Fire - Brun halsbånd
Hvalpenes 6. leveuge:
Hvalpene vejer nu fra 4,15 kg. til 4,60 kg.
 
Nu er hvalpene blevet flyttet ud i hvalperummet, hvor de har meget mere plads omkring sig. Hvalperummet er i forlængelse af vores køkken og bryggers. I hvalperummet går de i spåner, således at der altid er tørt og rent omkring dem, så det fremmer en positiv udvikling i deres renlighedsproces. Allerede nu kan vi se, at alle hvalpene søger over i et bestemt hjørne, når de har uheld indenfor.
De er dygtige til at gøre sig rene udenfor og kommer ud mange gange om dagen.
Det har været dårligt vejr på det sidste, og så er det rart for hvalpene at komme ind i de lune og tøre spåner, når de er lidt våde og kolde, efter at have leget ude på marken.

I hvalperummet har vi sat et bur op, så hvalpene kan vænne sig til sådan et. Det er ikke et bur som kan lukkes til, men det giver dem stadig en ide om, hvordan det er at være i et bur. Således er det forhåbentlig ikke så skræmmende at skulle i et hundebur i en bil eller på en udstilling senere hen.
 
De er nu ved at være godt vante til deres lyd-cd, som drøner derud af fra morgen til aften, når de er indenfor. Lyd-cd'en spiller alle slags lyde så som lyde af trafik, klokker, fyrværker, børn der leger, spæde der skriger, bondegårds dyrs lyde og meget mere.
De er også blevet præsen´teret for skud og det reageret de heller ikke på. I forbindelse med skud, fik de lov til at lege med noget fuglevildt og det havde de stor fornøjelse ud af.

De får opblødt tørkost 3 gange om dagen. Dagligt får de også lov til at søge efter deres foder i kravlegården, så de kan lære at bruge næsen. Det er god mental aktivering for dem.

De er ved at blive vænnet til at gå med selere, så de kan komme med ud på tur. Lige først da de fik seler på, syntes de at det var noget underligt noget og skulle hele tiden klø sig. Men efter kort tid glemte de alt om det og drønede rundt for at lege som normalvis.
Hvalpenes 5. leveuge:
Hvalpene vejer nu fra 3,2 kg. til 3,6 kg.

De er begyndt at komme ud hver dag i nogle timer og de nyder at kunne udforske omgivelserne. Hvalpene er meget trygge og er ikke bange for at bevæge sig væk fra deres mor eller søskende, for at gå på opdagelse på egen pote.

De har været ude og køre bil. Forinden køreturen havde de været ude og lege, så de var godt trætte. Deres mor kom også med i bilen, så hvalpene kunne søge trøst hos hende. Og så blev der smidt en masse foder i bagagerummet, som de kunne ligge og hygge sig med.
Ingen af hvalpene sagde en lyd under køreturen og da vi kom hjem og ville tage dem ud af bilen igen, sov flere af dem.
De vil fortsat, flere gange om ugen, blive trænet i at køre bil.
 
Hvalpene er blevet chipmærket/idmærket. Det foregik på vores havebord, med snuden dybt begravet i en skål med tun. Ingen af hvalpene opdagede, hvad der foregik, fordi de havde så travlt med at spise.
Vi chipmærker altid vores hvalpe i en tidlig alder, så vi undgår at gøre det midt i deres frygtperiode i 7-ugers alderen, da det kan sætte livslange ar på sjælen, hvis en hvalp uheldigvis får en grim oplevelse.
 
Hvalpene omgåes frit vores 4 andre hunde, og de har stor glæde af specielt vores unge tæve Malou på 8 måneder.
 
De får opblødt foder 2 gange om dagen, men fra næste uge vil de blive fodret 3 gange om dagen. Det anbefaler vi at de nye familier fortsætter med indtil hvalpene er 12-16 uger gamle.

Alle hvalpene er lovet væk! De vil blive fordelt på deres nye familier, når de er ca. 6 uger gamle.
Hvalpenes 4. leveuge:
Hvalpene vejer nu fra 2,25 kg. til 2,55 kg. og der er ikke stor forskel på dem.

Hvalpene er alle meget sociale og tillidsfulde. Det er et kuld som er godt med i udviklingen og det betyder også at de hurtigt kom til at kede sig i fødekassen. Derfor har de nu fået udvidet med en kravlegård i forbindelse af fødekassen og fået en masse legetøj, som de lystigt undersøger.

De drøner rundt i hele vores køkken og leger og undersøger alt. De opsøger gerne vores søn, som elsker at lege med dem. Når han kører rundt på sin lille scooter, så elsker de at løbe efter ham. De har de alle meget sjov ud af.

De har fået deres første ormekur og klippet negle, hvilet de tog i stiv pote.

De er begyndt at få mad en gang om dagen nu. De startede med at få noget tynd kartoffelmos og de guffede det flittigt i sig med stor appetit!

Der er stadig en sort tæve hvalp, som endnu ikke er lovet væk.

På søndag er der åbent hus for første gang, for de familier som har reserveret hvalp. Vi er spændte på, hvordan hvalpene tager imod så mange mennesker på én gang og håber at vejret tillader at vi kan være udenfor i hvalpekravlegården.

Hvalpenes 3. leveuge:
Hvalpene vejer nu fra 1,80 kg. til 2,05 kg.
De udvikler sig meget lige nu. De har åbnet deres øjne og er kommet op og gå på benene, så når de får øje på os, kommer de os glade i møde med logrende haler. De er også begyndt at tumle og lege lidt sammen og ind i mellem kan man høre nogle små vuf fra dem.

De undersøger lystigt vores køkken-alrum, hvor fødekassen er placeret, og de er allerede ret gode til at stå fast på det glatte køkkengulv, trods benene stadig er lidt ustabile. I køkken-alrummet møder de vores katte, som de er meget interesseret i –det er dog ikke altid gengældt!

De opvokser som en del af familien og bliver vante til alle de almindelige lyde i et hjem.

Deres mor Macy er yderst tolerant over for hjemmets andre hunde, som frit færdes omkring fødekassen og hvalpene. Det er en fornøjelse at se!
Hun lader også gerne fremmede håndtere hendes hvalpe.

Der er 1 tæve hvalp tilbage!

Hvalpenes 2. leveuge
Nu er vores små lakrids-bamser allerede blevet 2 uger gamle og de vokser godt. Man skulle næsten tro at Macy havde fløde i babserne ;) Hvalpenes vægt ligger nu fra 1,2 kg. til 1,52 kg. 
De begynder nu også at få lidt mere hovedfacon og ligne rigtige Labradors. De har et rigtig dejligt udtryk og flot bredt hoved, ligesom deres forældre.

Dagligt får hvalpene rent og tørt underlag i fødekassen, og imens bliver de lagt ud på det kølige gulv, da adfærdsundersøgelser har vist at det kølige nye underlag, påvirker hvalpene med en let kortvarig stress. Denne lette kortvarige stress gør, at hvalpene lærer at håndtere stress fra en tidlig alder, og vokser dermed op og kan bedre forholde sig til stress senere hen i livet.

De dage, hvor der har været meget varmt, har der været meget uro og piben i fødekassen. Men når de er blevet lagt ud på det kølige stengulv, så er der straks faldet ro over flokken.
Generelt er der ellers meget ro i fødekassen og de laver ikke meget andet end at spise og sove.

De er ikke begyndt at få øjne endnu (men det er snart) og de maver sig stadig fremad. Ind i mellem kan vi se at de så småt prøver at komme op på benene at stå, selvom de ikke kan se noget. Men trods det kan de sagtens komme omkring i fødekassen.
 
I weekenden kommer der flere besøgende til hvalpene og vi glæder os til, at møde de potentielle nye familier til vores hvalpe :)
Hvalpenes 1. leveuge:
Hvalpene er nu blevet en uge gamle og de har fordoblet deres fødselsvægt og vejer nu fra 840 gram til 930 gram.
De har fået hver sin farve halsbånd på, så man lettere kan kende forskel på dem. Hannerne har farverne blå, brun og grå. Tæverne har farverne lyserød, orange og beige.
Hvalpene er fortsat meget ens. Dog har tæven med orange halsbånd en lille hvid brystplet (er acceptabelt i forhold til racens standard).
 
Macy er en godmodig tæve, som gerne tillader hjemmets 4 andre hunde og vores søn i og omkring fødekassen. Særligt vores unge tæve på 7 måneder (Malou), vil gerne op og hygge i fødekassen og sjovt nok, så har Macy ikke noget imod det.
Fødekassen står i vores køkken-al-rum, så hvalpene hele tiden er tæt på og en del af familien.

En han og en tæve er efterspurgt/reserveret.
Hvalpenes fødsel:
Om morgen den 8. august begyndte Macy at puste, så vi vidste godt at nu var den store dag kommet. Om aftenen startede Macy sin fødsel, som gik utrolig let og hurtig. Macy havde meget let ved det og hvalpene kom, som perler på en snor uden de store anstrengelser. Det blev til 6 fine og velskabte hvalpe af god kompakt størrelse. Der er 3 hanner & 3 tæver.
Det er umiddelbart et meget ens kuld og hvalpene vejer fra 440 gram til 470 gram.

Selvom det er Macys første kuld, så har hun klaret det som en erfaren tæve.
Vi har selv faren til kuldet og det er hans 2. kuld. Han fik tidligere i år et kuld med vores brune tæve, som kan ses på siden "Seneste kuld/latest litter".

Hvalpene er navngivet efter temaet ild (Fire), ligesom Macy selv og Macys mor og morfar. Vi syntes det har været lidt sjovt at holde ved det tema og navnene er fra sangtitler.

Vi forventer at hvalpene udvikler sig til nogle fine kompakte bamser med god potentiale for udstilling og jagt/markprøver. Vi forventer et godt, udadvendt og socialt temperament med mod på livet.
Kennel Dream Of Labradors' V. Mads & Laila Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Danmark | Tlf.: 20655058 | mail@dream-of-labradors.dk