Bookmark and Share    
Kennel Dream Of Labradors'

Aktuelle hvalpe

 
   Labrador hvalpe 
 
Den 17-06-2019 blev der født 8 hvalpe;
4 sorte hanner, 1 brun han, 2 brune tæver & 1 sort tæve

 
 
Vores brune tæve Dream of Labradors' Cocio (Cocio)
har fået hvalpe med hanhunden DKCH SECH (U)
A Sense Of Pleasure's Tip Top (Zorro). 

 
 
 
 
Følg vores hvalpe uge for uge via denne side, hvor vi vil opdatere med tekst omkring hvalpenes udvikling samt billeder. 📅 
Siden opdateres hver mandag, da det er hvalpenes ugedag.


OBS! 
Vi holder åbent hus for de familier, som har reserveret hvalp, følgende søndage: 🤗
den 14/7 kl. 10-12
den 21/7 kl. 10-12
den 28/7 kl. 10-12
den 4/8 kl. 10-12

- HUSK at give besked om i kommer 📞
 
 
 
 
 
 
Hvalpene er opkaldt efter drinks temaet,
ligesom deres mor Cocio er i katagorien drikkelse: 

Brun han; Dream Of Labradors' Filur
Sort han; Dream Of Labradors' Mojito
Sort han; Dream Of Labradors' Gin N' Tonic
Sort han; Dream Of Labradors' Pina Colada
Sort han; Dream Of Labradors' Cosmopolitan
Brun hun; Dream Of Labradors' Bloody Mary
Sort hun; Dream Of Labradors' Margarita
   Brun hun; Dream Of Labradors' Ginger Colada

 

Hvalpenes 4. leveuge, mandag den 15-07-2019:
Hvalpene vejer nu fra 2,40 kg. - 2,61 kg.
Der er ikke den store forskel på de mindste, som er den brune han med orange halsbånd, efterfulgt af sort han med gul halsbånd på 2,43 kg. & sort han med brun halsbånd på 2,48 kg., og den største som er den brune tæve med rød halsnånd, der vejer 2,61 kg.  Normalvis har vi faktisk større udsving mellem den største og den mindste i kuldet, men det skal man nu aldrig lade sig narre af, for det er nemlig genetikken, som afgør hvor store hvalpene bliver når de er udvokset. Det kan sammenlignes med børn, som bliver født meget små, de bliver jo heller ikke nødvendigvis små som voksne. 
Flere gange har vi oplevet at den mindste hvalp er blevet den største, som udvokset. 

Hvalpene trives alle sammen rigtig godt og der er endnu ikke nogen nævneværdige forskelle på deres personligheder. 

I denne uge har de været med udenfor alle dage, da vi heldigvis har være heldige med vejret. F
ørste gang de skulloe udenfor, fik de et brugt tæppe fra kravlegården idenfor med udenfor, da det gav tryghed og var velkendt for dem i det nye udendørs miljø. De startede med at spise udenfor i hvalpekravlegården, da det gav dem en positiv association til det nye miljø.  

Nu hvor hvalpene er begyndt at komme udenfor, så vil de fremover spise 3 måltider udenfor. Hver gang de har spist skal de nemlig aaaaltid gøre sig rene, og derfor er det lettest at fremme renlighedsprocessen på den måde, så man er sikker på, at de alle sammen når at gøre det udenfor.

Hver gang vi fodre hvalpene, så giver vi dem riiiiigeligt med mad i skålen. Ellers vil en madglad hvalp hurtig kunne få den opfattelse, at der ikke er nok og den vil dermed blive begærlig og føle den skal kæmpe om maden. - Hvilket straks vil være grobund for ressource aggression omkring mad, kødben, legetøj etc. senere hen i livet. Ligeledes nusser vi hvalpene på kroppen, når de er omkring madskålen, for give dem tillid til, at vi ikke tager maden, samtidig med at vi hele tiden fylder mere i madskålen.

Vi er bestemt af den opfattelse, at hunden altid skal have ro omkring maden, uanset om den spiser i skål eller søger sit foder på græs, men dette er blot en del af vores træning for at hærde hvalpene og udruste dem til en evt. uheldig situation senere hen.

Hvalpene er også små småt begyndt at lære, at søge efter sit foder på tæppet i kravlegården indenfor og udenfor. Som ugerne går vil deres søgeareal blive øget.
At lade en hund snuse/søge efter sit foder er nemlig utrolig mental aktiverende og idet en hvalp ikke kan holde til ret meget fysisk aktivering det første legeår, må man trætte den på anden vis - og intet virker bedre end snuse arbejde på den ene eller anden facon. 

Laila er uddannet Nose Work instruktør og vi vil med dette kuld lave et lille forsøg, hvor vi vil prøve at prædisponere dem for lavendelduft for at se, om de vil blive mere motiveret for at søge efter denne duft i træningsøjemed senere hen. 
Vi ved at en af de kommende familier til en af hvalpene, vil udøve denne træningsform med hunden og forhåbentlig kan flere motiveres til det. 
 
Hvalpene bliver dagligt præsenteret for et tæppe, som er kontamineret med lavendelduft, som de søger foder på. 
Læs mere om Nose Work på denne side: https://www.hundetraeningmedhjerte.dk/side2

Hvalpene er ved at have en alder nu, hvor de er mere aktive. De leger og tumler mere og mere, samtidig med at de gøer og knurre for at udvikle deres sociale kompetancer. De leger også lystigt med legetøjet i kravlegården. De er så småt ved at have fået tænder, og er blevet bedre til, at stå fast på det glatte gulv.

Hver dag får hvalpene en masse hygge, omsorg og håndtering. De logre lystigt med deres små haler, når de bliver nusset og er især rigtig glade for vores 3 små børn.
I forbindelse med håndteringen får de trænet, at blive nusset blandt andet omkring poter og ører, så de får tillid til dette.

Hvalpene har stor glæde af hjemmets andre hunde, som frit omgåes vores hvalpe. Hver hund kan lære hvalpene noget i forhold til deres udvikling af sociale færdigheder. Vores unge tæver Mallaiy (hvalpenes storesøster) & Tiago (vores nye avlshan fra Polen) har ikke oplevet så mange hvalpe i deres liv, men de er simpelthen så dygtige omkring de små og enormt omsorgsfulde. Thia vasker straks de små og er en super reservemor!  
Tristan... ja han er jo bare verdens bedste legeonkel!! Den kæmpe bamse er vild med at komme med ind i hvalpekravlegården i tide og utide og opsøger selv de små. Han eeeeelsker hvalpe! Straks triller han rundt på ryggen med benene i vejret og udviser en masse dæmpene signaler, imens han logre lystigt med halen og nusser de små.

Cocio nyder selskabet, når de andre hunde er omkring hendes hvalpe. Heldigvis har vi en rolig hundeflok med god harmoni - dog med meget forskellige personligheder.

Hvalpene er fortsat i deres kravlegård inde i køkkenet. Det kræver en del rengøring, for at hvalpene opvokser i et tørt og rent miljø, således at de bliver lettere at gøre renlige på sigt. Renlighedsprocessen starter nemlig meget tidlig i hvalpenes liv.

Cocios moderinstinkt blomstre i fuld flor og er også helt utrolig effektiv til at rydde op efter hvalpene.

 

Hvalpenes 3. leveuge, mandag den 08-06-2019:
Hvalpene vejer nu fra 1,56 kg. til 1,81 kg. og vokser utrolig godt. Den sorte sæve (lilla halsbånd) er den som vejer mest, selvom hun ikke er den der har den største krop, så hun er klart bare tyggest.

De er nogle små og kompakte bamser, med nogle dejlige og brede hoveder, ben og haler, præcis som det skal være ved den gammeldags type.

Hvalpene kommer dagligt ud af kravlegården og ud på et tæppe, for at lege med vores børn, andre hunde samt udforske køkkenet, alrummet og stuen. Hvalpene har godt af, at blive tilvænnet flere forskellige størrelser børn og andre hunde, fra en tidlig alder, hvis det foregår på en ordentlig og lærerig måde.

Hvalpene bliver nusset og pusset med største forsigtighed af vores andre tæver, som elsker hvalpe, hvilket Cocio syntes det er helt fint.

Vores 8½ årige hanhund Tristan, som er oldefar til hvalpene, eeeeelsker hvalpe! Det store skrummel på knap 45 kg. bliver som en lille hvalp selv, når han ser hvalpe - han smider sig ned på gulvet og udviser det bedste hundesprog, men alle slags dæmpende kropssignaler. Det er SÅ godt for hvalpenes sociale udvikling, at møde andre hunde end deres mor, samt lære at begå sig allerede fra et tidligt stadie i livet. 

Hvalpene er glimtvis helt oppe og stå på alle fire (når de har fast fodfæste i form af et tæppe) og man kan se, at de så småt er begyndt at tumle og lege med hinanden. Før de kunne styre alle fire ben, kunne de allerede logre lystigt med halerne, når vi nussede med dem - så ved man altså bare, at det er en Labrador!
Det glatte køkkengulv er dog stadig en udfordring for dem, men det skal nok komme og er god træning af deres muskler og motorik.
Hvalpene bliver tilvænnet flere forskellige slags underlag, som en del af deres miljøtræning. Hunde som ikke har lært det i hvalpestadiet, kan let udvikle angst over for glatte gulve senere hen i livet!

I denne uge er vi begyndt at afspille lyd CD'er for hvalpene. Disse CD'er skal forebygge, at hvalpene bliver bange for nye, høje, skarpe eller pludselige lyde senere hen. På bare en af CD'erne er der 48 forskellige lyde, f.eks. torden, fyrværkeri dyrelyde, huslige lyde, trafik, værktøj, børn, klokker.
Hvalpene får også en ny lyd cd med ud i det nye hjem, da træningen altid skal vedligeholdes. 

Hvalpene er kommet ud af deres fødekasse og er sat i kravlegården.
I hvalpekravlegården har de fået en masse bamser og legetøj, som udforskes lystigt. Der er meget forskelligt og det bliver dagligt skiftet ud, så der hele tiden er noget nyt og spændende. Her i blandt er de bamser, som de hver får med ud i deres nye hjem ved 8 ugers alderen, som skal være en "nusseklud", der giver tryghed i starten.

Hvalpene har fået deres første måltid i slutningen af deres 2. leveuge. De er meget velnærede af Cocios mælk, så vi har ikke haft så travlt med at få dem i gang med at spise. Men de var meget meget interesseret i det opblødte/blændede hvalpefoder, så de gik straks ombord i det. Kort tid herefter var de smurt ind fra top til tå :)

Vores hvalpe fodres med Royal Canin Maxi Junior (Large dog), som er opblødt og blændet. Heri blander vi Royal Canin modermælkserstatning (ligesom man gør ved små børn, når de skal starte med at spise grød) til hvalpe samt hvalpedåsemad. 

De er i skrivende stund i gang med 2 måltider om dagen og inden for et par dage, vil de blive sat op til 3 gange daglig, som de fortsat vil få indtil de flyver fra reden.
Vi anbefaler man fortsætter med fodring 3 gange daglig til de er 14-16 uger gamle.

Når hvalpene skal fodres kalder vi "kom-kom-kom" og denne indlæring vil allerede begynde, at sidde fast inden for de nærmeste dage. Dette signal er en vigtig indlæring, til når vi skal på tur med hvalpene og her handler det bare om, at have en belønning klar, når hvalpene kommer susende én i møde :)  Det er let for den nye familie at bygge videre på dette indkald, evt. med et nyt indkalds signal, hvis man ønsker.

Som 3 uger gamle har hvalpene fået deres første ormekur. De var ikke så imponeret over det, men det kom da ned som det skulle. 

På søndag er der åbent hus, kl. 10-12, for de familier, som har reserveret hvalp. Vi håber på godt vejr og vil tage imod jer udenfor. Husk at give besked, om i kan komme - vi håber på at se jer :)
Dog skal vi lige minde om, at hvalpene endnu er meget små, så det må forventes, at jo flere indtryk de får, jo mere sover de. 

Hvalpene vil fra midten af denne uge, langsomt begynde at blive præsenteret for hvalpekravlegården udenfor, hvor der venter dem en masse miljøtræning og berigelse samt masser af plads til udfoldelse (hvalpekravlegården er 250 m2). 

OBS! Helle Holm fra kennel Jollygold, som ejer hvalpenes far; A Sense Of Pleasure's Tip Top, kommer på besøg og fremviser faren den 28/7!!!!!!!!
Whiiii det glæder vi os til - han skal bare ses og opleves <3

Hvalpenes 2. leveuge, mandag den 01-07-2019:
Hvalpene vejer nu fra 1090 gr. til 1265 gr. og er nogle små pølser, som stadig ikke laver meget andet end at spise og sove. Der er minimal aktivitet i fødekassen, men der er godt med lyd på, når de er utilfredse med varmen... 

De er nogle gode robuste hvalpe med brede hoveder og kraftige benstammer med tykke "odder-haler". Halen er faktisk lige så tyk som deres bagben. 

En tæve har altid mest mælk i de bagerste dievorter, så normalvis vil vi bruge ubeskrivelig meget tid på, at placere de mindste hvalpe bagerst og de største hvalpe forrest. 

Hvalpene kan lugte når deres mor er i fødekassen og de kripler hurtigt over til hende og finder sig til rette i mælkebaren.
De er så småt ved at åbne deres øjne og har et rigtig sødt udtryk. Deres syn er stadig meget sløret og man skal passe meget på, ikke at tage billeder med blitz på kameraet! Selvom de ikke kan se helt så meget endnu, så kan de fint komme omkring i fødekassen, ved at trække sig frem med forbenene - nogle af hvalpene er endda begyndt at rejse sig op på alle fire ben. 
Deres hoved er ved at have fået mere facon og de ligner efterhånden rigtige hvalpe ;)

Når øjnene åbnes så begynder hørelsen også langsomt at komme. Det er et helt bevidst valg, at vores fødekasse står under fjernsynet, så hvalpene hele tiden får lydpåvirkning, idet vi er en familie der konstant har fjernsynet tændt som baggrundsstøj (ja som om der ik er støj nok med 3 små børn...haha!). 
Hvalpene bliver tilvænnet alle hverdagslyde og vi vil igennem deres 8 uger arbejde meget med, at tilvænne dem alt mulig slags støj, så de ikke bliver lydsensitive senere hen. 
Fordelen ved at have fødekassen under fjernsynet er også, at børnene kan ligge nede ved hvalpene imens de ser fjernsyn. 

Indtil 3. leveuge har hvalpene ednu ingen nævneværdig hukommelse, men kan selvfølgelig påvirkes af gentagne duftpåvirkninger og stress. 

Hvalpene har fået klippet deres negle for første gang. I denne uge er det ikke for deres trænings skyld, men af hensyn til Cocio, da de river hendes hud, når de pumper mælken omkring dievorterne. 

I weekenden har der været en del hvalpebesøgende, hvilket har været hårdt for Cocio og hun har virket stresset.
Vores tæver er godheden selv, yderst selskabssyg og møder gerne gæster i døre. Men dette må ikke forveksles med, at en tæve syntes det okay, at man som fremmede vil "tage" hendes hvalpe. Det er en naturlig adfærd for en tæve, at være overbeskyttende over for hvalpene i alderen 0-4 ugers alderen, idet de er yderst sårbare. Så tævernes moderinstinkt er tip top!
Når hvalpene kommer ud af "reden" i ca. 3 ugers alderen, så bløder tæven også helt naturligt mere op. I naturen vil en tæve have flyttet sine hvalpe til en anden rede/hule i denne alder - netop derfor plejer vi, at flytte hvalpene fra fødekassen og over i hvalpekravlegården i den alder/når de nærmer sig 3. leveuge. 

Nogle af hvalpene er allerede begyndt at logre med halerne når de dier mælk hos Cocio. Det er simpelthen så sjovt at se! 

Cocio er begyndt at forlade hvalpene lidt mere end i sidste uge, og hun vil gerne med en lille tur ud på marken, sammen med de andre hunde. Vores andre hunde er også begyndt at komme ind i køkkenet og færdes omkring hvalpekravlegården, hvilket er helt okay med Cocio. Dog lader Cocio helst ikke hendes datter fra sidste års kuld, færdes oppe i fødekassen. Cocios mor, Thia, derimod er meget velkommen og disse to tæver har et særligt bånd. 

Vi gør opmærksom på, at vi har ændret tidspunktet for Åbenthus søndage, så de alle er kl. 10-12. Vi håber ikke dette er til gene for nogen.  

Hvalpenes 1. leveuge, mandag den 24-06-2019:
Cocio har godt med mælk og hvalpene vokser så fint. De vejer nu fra 784 gr. til 952 gr. og hvalpene har alle fordoblet deres vægt, som man forventer den første uge. 

Hvalpene bliver nusset og pusset efter alle kunstens regler. Cocio udstråler ro og hviler enormt meget i sig selv, som mor.
Hun forlader helst ikke fødekassen og skal helst fodres dernede i. 

Når hvalpene dier mælk, så ser man hvordan de pumper med forpoterne og slår med snuden ned i Cocios dievorter - dette for at få mælken til at løbe. Heraf udspringer den tigge-adfærd, som vi ser senere hen ser ved vores hunde; de "giver pote", altså slår med forpoten for at få noget af et individ, hvilket kan være mad såvel som kontakt. Og ligeledes udøver nogle hunde "snudepuf". 

Fødekassen er udstyret med rundstokke, således at den trætte mor, ikke kommer til at ligge hvalpene ihjel.  
Vi sover også på en drømmeseng ved siden af fødekassen de første par uger, for at overvåge dem og ligge hvalpene til ved Cocios dievorter. 

Selvom hvalpene endnu er meget små, samt døve og blinde, så kribler og krabler de rundt i hele fødekassen. De kan tydeligt dufte deres mor og fornemme om hun er i kassen eller ej. 
De trækker sig af sted med forbenene, imens bagbenene slæbes efter dem. Men allerede nu kan man se, at de første af hvalpene, også begynder at skubbe fra med bagbenene. 

Hver dag gøres der rent i fødekassen og det store isolerende uldtæppe (vetbed) bliver udskiftet. Imens bliver hvalpene lagt på det let kølige køkkengulv. Ved at de mærker det anderledes underlag - frem for uldtæppet i fødekassen - oplever de en let stresspåvirking. Men denne lette stresspåvirkning er kun kortvarrig og dermed positiv, idet den udruster hvalpene i en tidlig alder til, at forholde sig til stress og uvante situationer. 
Hver dag bliver der ligeledes lavet små lette tryg imellem deres trædepuder (naturligvis ikke noget der gør ondt!!), med en lille fingerspids, for også at tilvænne et let stressniveau.
Det giver gode og afbalanceret hunde på lang sigt, når denne udvikling fortsættes sammen med en god socialisering. 

Med små børn er der altid gang i vores hjem, og det er vores hunde helt vante til og trygge ved. Vores hvalpe bliver udrustet til at være en del af en familie, lige fra de er helt små. Vores børn og katte færdes frit omkring fødekassen, hvilket er okay med Cocio og hun kan sove fra det meste. 
Dog vil hun endnu ikke være tryg ved, at fremmede larmer eller håndter hendes hvalpe - selvom hun selv er meget social og opsøgende, så vil hun alligevel ikke have fremmeds opmærksomhed på reden. 
Dette er en helt naturlig adfærd og når hvalpene når 3 ugers alderen og ikke længere er så sårbare, så slapper moren altid mere af. 


Hvalpene bliver dagligt nusset forsigtigt, så de kan vænne sig til håndtering.

Allerede nu kan man se at hvalpene drømmer, når de sover, for de giver en masse små spjæt. Da de endnu er både døve og blinde, så kan de ikke have meget at drømme ud fra, så det kan kun være fødslen, moren og håndteringen, som giver dem drømme. Sjovt at se i denne alder ;)

Hvalpene har allerede fået halsbånd på. 
Vi giver altid vores hvalpe halsbånd på ved denne alder, frem for at blive ved med, at mærke dem med forskellige farveprikker eller tynde silkebånd, da det giver dem et naturligt forhold til at have halsbånd på. De vokser op og kan aldrig huske andet end, at de altid har haft halsbåndet på, og derfor bliver det helt naturligt for dem. Ellers kan man ved en 8 ugers hvalp have en del bøvl med tilvænning af halsbånd. 
Pigerne er; rød, beige & lilla
Drengene er; orange, gul, grøn, blå & brun

I slutningen af ugen kommer der hvalpebesøgende og vi er meget spændte på, at møde familierne fra vores venteliste. 
Hvalpene holdes kun til side til familierne på venteliste indtil første besøg er aflagt. Herefter er man kun garanteret en hvalp, hvis begge parter er interesseret og hvis der er lagt et reservationsgebyr. Ved betaling af reservationsgebyr tildeles man et log in til hvalpeguiden, hvor man får råd og vejledning i forhold til, at komme godt fra start med den lille hvalp i det nye hjem. 

Fødsel mandag den 17-06-2019:
Så kom hvalpene til verden og alt gik så godt, som man kunne håbe på. ❤️
En fødsel er altid meget nervepirrende og utrolig meget kan gå galt. Igennem vores næsten 12 år som opdrættere, og med Lailas erhverv som veterinærsygeplejerske, har vi oplevet lidt af hvert...  

Dette er Cocios 2. kuld og hun er en absolut fantastisk tæve! 🏆
(Hendes 1. kuld ses her - vi har selv en tæve fra Cocios første kuld, nemlig Mallaiy)
Hun har et helt utroligt og stort moderinstinkt, ligesom hendes mor, Thia, som også bor hos os. Allerede inden fødslen, havde Cocio rigtig meget mælk, så de små skal nok få rigeligt at spise 😋
Hun søger tryghed under opblokningen, hvor hun faktisk helst vil sidde oven på én. Men føder alligevel selvstændigt og hurtigt, med en god ro. Hun vil dog rigtig gerne have, at man sidder hos hende, hvilket er helt naturligt ❣️  
 
Cocio startede hendes opblokningsfase (udvidelses fase) søndag eftermiddag, hvor hun pustede, stønnede og gravede. Den gravende adfærd er pga. flokveerne, som er tiltagende men også fordi instinktet siger hende, at hun skal grave en hule til de kommende hvalpe.
Det var en lang og urolig nat imellem søndag og mandag, men allerede kl. 8:35 meldte den første sorte hanhvalp sin ankomst, med en fin vægt på 488 gram. kl. 8:56 kom den anden sorte han med en vægt på 480 gram og kl. 9:30 kom den tredje sorte han med numsen først (sædefødsel) med en vægt på 442 gram. Trods han blev født med bagenden først, voldte det ingen komplikationer.
Indtil nu var fødslen gået ret hurtig og uden de store anstrengelser, men nummer 4 hvalp sad bare FAST! Det blev til en masse asen og masen, men hvalpen flyttede sig ikke det mindste fremad. Ved vaginal undersøgelse, kunne jeg mærke at hvalpen stod med hoved først og var ude af sin fosterhinde - hvilket betyder, at hvis den ikke snart kommer ud, så lider den af iltmangel. Skedeåbningen blev udvidet og trukket tilbage, så den lille kunne få ilt, imens hvalpen blev trukket ud ved håndkraft. Cocio stolede blindt på mig og gjorde ikke den mindste modstand, trods det må have voldt hende smerte... 😥 Men hvalpen skulle ud, og ud fra dens position var dette den eneste udvej! Kl. 10:30 fik jeg den endelig hevet ud og det var ligeledes en fin og velskabt sort han på 502 gram 🙏

Jeg nåede lige at tænke, om Cocio kun havde tænkt sig at føde hanhvalpe, da hun kl. 10:50 smutter en sort tæve hvalp ud på 460 gram. Det var bare med at stå klar under fødslen, for det gik ganske stærk og der skulle ikke mange presseveer til, før hvalpene kom til verden! 😳
kl. 11:03 fødes en brun tæve på 490 gram. 
Kl. 11:14 fødes en dødfødt brun tæve hvalp på kun 300 gram. Det var tydeligt, at den havde været død i nogle dage. Men heldigvis havde den ikke skabt nogen infektion i livmoderen og inficeret nogle af de andre hvalpe og fostervandet var ligeledes helt klart og fint. 
Herefter tager Cocio en pause og sover fint. Jeg er dog ikke et sekundt i tvivl om, at fødslen endnu ikke er overstået, da jeg kan mærke flere hvalpe i livmoderen. 
kl. 12:17 fødes en brun han på 474 gram og til sidst en brun tæve kl. 12:50 på 430 gram. 
Så var Cocios fødsel endelig veloverstået og både Cocio og hvalpene var tilpas. Jeg åndede lettet op, for som altid frygter jeg det værste, forventer det meste, men håber det bedste. 😉
Rengøringen efter fødslen kunne starte og efterfølgende kunne roen atter falde over det lille hjem  😍

Som udgangspunkt er alle hvalpene holdt til side til familier på ventelister. Dog er de ikke reserveret, før vi har mødt de pågældende familier, afstemt forventninger samt vurderet på mavefornemmelsen. Endvidere holdes en hvalp ikke til side, yderligere end til første møde, hvis ikke reservationsgebyret er lagt. 
Vi imødeser at man læser afsnittet "Køb af hvalp" forud for hvalpebesøget hos os. 

3 af hvalpene skal ud til Dansk Blindesamfund, hvor de skal trænes op som førehund for en blind. Et livslangt venskab og samarbejde, som enhver Labrador vil elske!
Vi har siden 2015 haft et lille samarbejde med Dansk Blindesamfund, hvor de oftest adopter 1-2 hvalpe fra hvert af vores kuld. 🐕
Dansk Blindesamfund kommer og udvælger de 3 hvalpe, som de ser potentiale i til den pågældende opgave som førehund (2 hanner og 1 tæve, farve er ligegyldig), når hvalpene er 6 uger gamle. Herefter vil vi begynde at se på, hvilke hvalpe der skal fordeles hvor i forhold til de andre familier. Heldigvis er næsten alle på ventelisten ligeglad med, om de bliver en han eller en tæve, om den bliver sort eller brun. Det er jo virkelig fedt, at kunne se udelukkende på hvalpenes personlighed, når de skal fordeles på familierne! 

Hvalpene opvokser inde i vores køkken og er et såkaldt "køkken-opdræt", hvor de er en del af vores hverdag med børn, katte, mindre hunde, gæster, støj osv. 
Hvalpene er de første døgn under konstant overvågning, men Cocio er en super hundemor og har ikke brug for den store hjælp. Der hviler en kæmpe ro over fødekassen, som ingen anden tæve, end hendes mor Thia, kan skabe 😇
Vi sover derfor også ved siden af fødekassen de første 14 dage, for at sikre os, at alt går som det skal. 

P.s. vi håber i vil følge vores facebook side, hvor vi løbende vil opdatere med videoer og billeder af hvalpene 👍
Drægtighed:
Den 15. maj blev Cocio scannet for drægtighed og desværre kunne vi umiddelbart ikke bekræfte en drægtighed... Skuffelsen var stor! 😩 

Men da Cocio er en stor tæve og med en dyb bug, så kan hun gemme hvalpe dybt oh skjule dem ved en scanning. Den samme historie har gentaget sig flere gange ved Cocios mor, Thia. Derfor anede vi stadig et lille håb...
 
Tiden går og pludselig syntes vi, at Cocios krop begynder at forandre sig. Derfor vælger vi alt få Cocio scannet igen - og WUPTI!!! Den 23. maj kunne vi konkludere, at Cocio alligevel er drægtig! 😍
 
Parring:
Cocio er blevet parret og forventet fødselstermin er i uge 25.
 
 
Venteliste:
Vi takker for den store interesse for vores hvalpe. Ventelisten er hermed fyldt og vi skriver ikke flere op. 🙏

Vi tager imod seriøse henvendelser til venteliste. Læs gerne afsnittet KØB AF HVALP inden i kontakter os. 

Ved henvendelse vil vi gerne vide lidt om, hvem du/I er og hvad en hvalp kan tilbydes. Hvilken erfaring man har med hund og denne race, hvad man skal bruge hunden til (f.eks. familiehund, træning af en bestemt art, udstilling, jagt eller andet) samt hvad man forventer af en hund. 

Man kan ikke sev skrive sig på venteliste - det er noget vi gør, efter at have talt med folk og "forhåndsgodkendt" dem 😊

Ved at blive skrevet på venteliste er man ikke garanteret en hvalp, da vi naturligvis først vil møde de familier, som skal overtage vores hvalpe. Men man står først i køen og bliver informeret når hvalpene er født, samt bliver inviteret til et hvalpebesøg, hvor vi kan lære hinanden lidt at kende og afstemme forventninger. Ved første møde tager begge parter stilling til, om de ønsker at indgå aftale om reservation. 
 
Da vi naturligvis ikke ønsker at holde folk for nar, skriver vi aldrig urealistisk mange på venteliste. Derfor håber vi naturligvis også på, at folk vil respektere vores opdræt og tid og give en tilbagemelding, hvis de ikke ønsker at stå på vores venteliste alligevel - således at vi kan give pladsen til en anden. Derfor bruger vi heller ikke tid på, at skrive folk på venteliste, som også er skrevet op hos andre opdrættere, da de optager pladsen for en der er mere seriøs.
Vi takker på forhånd for forståelsen. 🙏
Hvalpenes stamtavle:
Alle vores hvalpe er opdrættet efter Dansk Kennel Klubs avlsrestriktioner og avlsanbefalinger, hvilket betyder at hvalpene har en basis plus stambog fra Dansk Kennel Klub. 
Forældrene til vores hvalpe er røntgenfotograferet fri for HD & AD, de er øjenlyst hos en certificeret dyrlæge og endvidere DNA testet fri for EIC, CNM, PRA & HNPK forud for avl. 
Klik på forældre hundenes navne, for at komme til deres egen side med mere info. 
 
Af denne kombination af forældre, forventer vi os hvalpe med et nervefast, roligt og godmodigt temperament. Derud over forventes de at blive kompakte og med et flot hovedtryk.
Hvalpenes slægt er hovedsageligt ud af dansk, tysk, finsk, engelsk og amerikansk afstamning. 
Afstamningen på vores hunde er altid kun "den gammeldags type"/udstillings typen, altså ikke F1. 
 
Kennel Dream Of Labradors' V. Mads & Laila Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Danmark | Tlf.: 20655058 | mail@dream-of-labradors.dk