Bookmark and Share    
Kennel Dream Of Labradors'

Cocio x Zorro

 
   Labrador hvalpe 
 
Den 17-06-2019 blev der født 8 hvalpe;
4 sorte hanner, 1 brun han, 2 brune tæver & 1 sort tæve

 
 
Vores brune tæve Dream of Labradors' Cocio (Cocio)
har fået hvalpe med hanhunden DKCH SECH (U)
A Sense Of Pleasure's Tip Top (Zorro). 

 
 
 
 
Følg vores hvalpe uge for uge via denne side, hvor vi vil opdatere med tekst omkring hvalpenes udvikling samt billeder. 📅 
Siden opdateres hver mandag, da det er hvalpenes ugedag.


OBS! 
Vi holder åbent hus for de familier, som har reserveret hvalp, følgende søndage: 🤗
den 14/7 kl. 10-12
den 21/7 kl. 10-12
den 28/7 kl. 10-12
den 4/8 kl. 10-12

- HUSK at give besked om i kommer 📞
 
 
 
 
 
 
Hvalpene er opkaldt efter drinks temaet,
ligesom deres mor Cocio er i katagorien drikkelse: 

Brun han; Dream Of Labradors' Filur
Sort han; Dream Of Labradors' Mojito
Sort han; Dream Of Labradors' Gin N' Tonic
Sort han; Dream Of Labradors' Dark N' Stormy
Sort han; Dream Of Labradors' Cosmopolitan
Brun hun; Dream Of Labradors' Bloody Mary
Sort hun; Dream Of Labradors' Margarita
   Brun hun; Dream Of Labradors' Ginger Colada

 

Hvalpenes 8. leveuge, lørdag den 10-08-2019:
Så går der ikke længe, før hvalpene flyver fra reden. Vi håber vi ser nogle af dem igen, måske til kenneltræf eller pasning. 

Hvalpene vejer nu:
Rød; 6,9 kg.
Beige; 5,9 kg. 
Lilla; 6,2 kg.
Grøn; 6,2 kg. 
Brun; 6,2 kg. 
Gul; 5,8 kg. 
Blå 6,9 kg. 
Orange; 6,4 kg. 

Det har igen været en travl uge, hvor hvalpene blandt andet har været en tur i Pet World. Her blev de mødt med åbne arme af personalet, som var meget vilde med de små spilopper!
 
De har også været en tur ved dyrlægen og alle var tip top! de har fået deres vaccination og sidste ormekur. Næste ormekur skal bare gives ved 10 ugers alderen og så revaccination ved 12 og 16 ugers alderen. 

Vejret har ikke helt været med os, da der har været kraftig regn og torden næsten hver dag. Heldigvis er hvalpene ikke bange for torden. 
I stedet har de leget med snusemåtter indenfor. Se evt. her, hvordan man selv laver snusemåtter: https://www.youtube.com/

Vi har været på en gå tur med hvalpene igen. De er bare SÅ gode til, at drøne afsted i sele og snor, at det er en hel fornøjelse at se! :)

Deres sociale færdigheder er super fine og de socialiser godt med vores voksne hunde, som de omgåes frit på marken. De har et stort mod på vores hunde, selvom man kunne tro det var voldsomt med så mange voksne på en gang. Heldigvis er vores voksne hunde meget fornuftige omkring hvalpe. 

Hvalpene har fået en rigtig god fornemmelse for, at de skal gøre sig rene udenfor. Vi tænker det bliver ganske lige til for de nye familier, at få det sidste på plads. 

Vi ønsker de nye familier alt held og lykke til med deres nye familiemedlem og håber vi ses igen <3 Tak for denne gang. 

Hvalpenes 7. leveuge, mandag den 05-08-2019:
Hvalpene vejer nu fra 5,1 kg. - 5,94 kg. 

Det har været en travl uge, da hvalpene nu har store behov i forhold til deres socialisering og miljøtræning. 

De har været ude og gå en tur i den lille by, hvor vi bor. De har mødt lidt mennesker og trafik, samt mærket asfalt under poterne for første gang. Dog var de ikke hæmmet af noget og stormede afsted og fik gået en ganske fin lille tur. 

Der er blevet leger i en stor balje med bolde. Først syntes det, at det var en underlig larm der kom fra baljen og dernæst kiggede de skævt til de mange bolde, som benene forsvandt i. Men da vore søn Mathias hoppede op i baljen, så tog det dem ikke mange sekunder at indtage baljen. Lige siden har den været flittigt brugt og boldene ligger nu spredt fra alle vinde i hvalpekravlegården. 

Haven er ligeledes blevet indtaget med storm! Vi har en stor grund omkring os og haven er et kapitel for sig, idet den er indhegnet og hvalpene ikke selv kan skabe sig adgang dertil. De stormede lystigt rundt i haven, hvor de mødte nye udfordringer, som de mestrede så flot!

Vi har trænet med tilvænning af støvsuger. Hvalpe har nemlig en tendens til at tro, at de store larmende monster kan sluge dem ;) 
træningen foregik ved, at støvsugeren blev fundet frem (uden at være tændt), imens der blev smidt dåsetun rundt omkring den på gulvet. Det skulle være noget lækkert og ildelugtende ofr at kunne tage deres fokus, når det blev potentielt skræmmende idet den skulle tændes. 
Støvsuger slangen blev strakt ud, så det sugende og larmende mundstykke var længst væk fra hvalpene. 
Lige først kiggede de skævt til støvsugeren, men tunen var heldigvis mere spændende :) En Labrador kan næsten lokkes til alt, hvis bare man har det rette lokkemiddel! 

Turen gik også til Maxi Zoo, hvor de jo var en stor attraktion for både personale og kunder. Det kan godt være svært, når vi er på tur med hvalpene, for inden vi når til vores egentlige formål med turen, så har hvalpene fået drænet alt sin energi via nysgerrige forbipasserende, som klapper alle hårene af dem. 
derfor er vi desværre oftest nød til at sige nej tak til mange forbipasserende, da det ødelægger vores tur. 
Vi sørger selvfølgelig for, at vores hvalpe møder masser af mennesker på andre tidspunkter. Men sagen er også den, at en Labrador er yderst social og den tror jo, at den kender alle mennesker på forhånd og er dermed taknemmelig at socialisere. Derfor består der også en vis kunst i, at lære en Labrador at beherske sig og lære, at den ikke skal snakke med alle den kommer forbi. Denne begrænsning er der desværre mange der glemmer, når de tager deres hvalp med ud i bybilledet, men som grusomt bliver klogere, når hunden er udvokset og stadig tror den er på socialiseringstur... haha!
I forhold til de 3 hvalpe, som skal være førehunde, så er det især vigtigt, at de lærer at de ikke skal tage kontakt med alle der kommer omkring dem. De skal nemlig først og fremmest koncentere sig om, at følge sin blinde ejer afsted. 

Ugens sidste tur gik til banegården, hvor vi mødte nye udfordringer, men alle hvalpene tog bare det nye miljø i stiv pote! Der kom endda et tog bragende forbi, men hvalpene stod bare og gloede på det, som om det var det mest almindelige i hele verden. Vi var stolte, for så er vores opgave de første 8 uger ved at være fuldendt! 
 
 
P.s Næste update kommer lørdag den 10/8-19. 
 
Hvalpene opstillet 6 uger gamle:
 

Dream Of Labradors' Bloody Mary


Dream Of Labradors' Ginger Colada
 

Dream Of Labradors' Margarita
 

Dream Of Labradors' Cosmopolitan
 
 Dream Of Labradors' Mojito
 
Dream Of Labradors' Pina Colada 


Dream Of Labradors' Gin N' Tonic
 

Dream Of Labradors' Filur
Hvalpenes 6. leveuge, mandag den 29-07-2019:
Hvalpene vejer nu fra 4,10 kg. til 4,83 kg. Gul halsbånd er mindst, efterfulgt af beige og lilla, hvorimod rød halsbånd er den største. 
De vokser nu med 1 kg som ugen, som er det en Labrador optimalt skal, til den er næsten færdigudvokset.

Hvalpene er nu fordelt på deres nye familier og vi håber alle er tilfredse. 
Dansk Blindesamfund har også været og udvælge deres 2 hanhvalpe (det blev gul og blå) samt deres tæve hvalp (det blev beige). Det var også de hvalpe, som jeg havde tiltænkt passede bedst til formålet som førehunde, så det var jo fantastisk!
 
Hvalpene har nu en alder, hvor der er "mere lort end lagkage" så at sige..! Samtidig er de også ved at være så store, at de kræver mere plads omkring sig. De er derfor flyttet fra vores hvalpekravlegård i køkken-alrummet og ud i vores bryggers, hvor de går i spåner. Således er der altid tørt og rent omkring dem, hvilket fremmer deres renlighed. De er allerede blevet dygtige til, at alle sammen søge over i det samme hjørne, når de skal gøre sig rene om natten. 
Vi træner hvalpene meget i at de skal gøre sig rene udenfor og de har tydeligvis også forstået det, da de gør det så snart de kommer udenfor.

Når hvalpene er luftet af til aftenen og skal "puttes" i hunderummet, så får de en masse lækkerier/godbidder/hundekiks/tørret & røget snacks i deres store hundekurv. 
Når de får lidt at gumle på, falder de lettere til ro om aftenen, så vi lære dem at få en god døgnrytme med lidt at hygge med, når natten falder på.

Hvalpene har leget lidt med "Nose Work", hvor de har søgt efter foder i papkasser og forskellige plastic kurve og bøtter med lavendelduft i. Hvalpene lærer at duften forbindes med mad og er værd at søge efter. Men samtidig så er det også den bedste måde at mental aktivere en hvalp (eller en voksen for den sags skyld) på. En hund bør søge minimum 1 time om dagen, som er bedre end 10 km gåtur (som den alligevel ikke kan holde til som hvalp!). Læs evt. om hvad Nose Work er på denne side:
https://www.hundetraeningmedhjerte.dk/side2 

Når hvalpene er indenfor, hører de fortsat lydcd for fuld udblæsning og ingen af hvalpene giver den mindste reaktion på lydene. 
 
På årets varmeste dag, havde vi hvalpene med i sommerhus, hvor vi satte en parasol og en hvalpektavlegård op, samt et åbent bur til at søge skygge og tryghed i. Fra sommerhuset kunne vi let tage ned til stranden og bade med hvalpene, så de kunne blive afkølet i det dejlige vand. Hvalpene havde stort mod på at bade og de syntes det var meget spændende, at snuse til tang og strandskaller. 
Det er sjovt at se, hvor meget hvalpene egentlig bemærker det anderledes underlag; glat gulv, græs, sand, jord, blade, tang, vand osv. - men det er alt sammen med til, at give dem en god miljøtræning og hvalpene mestrer det utrolig flot!
 
Hvalpene har også været en tur med ude og besøge Hanne & Kim, som i forvegen har Sigu på 4 år fra os. Det var en dejlig oplevelse for hvalpene, men Sigu var jo ikke lige så vild med de små, som hans ejere ;)

Turen har også gået til Fussingø sø, hvor de også fik mulighed for at tumle, lege, bade og udforske. De er nu efterhånden blevet udrustet så godt til nye miljøer, at de indtager området med storm og går på opdagelse! 
 
Sidst men ikke mindst har hvalpene søgt efter foder på en stor knasende presenning, så de kunne prøve at gå på et anderledes og larmene underlag, samtidig med, at der blev skabt en positiv association via godbidssøg. Da presenningen var tilvænnet fik de efterfølgende aktivitetslegetøj der på.
Aktivitetslegetøj er legetøj af forskellig udformning, som gemmer på en masse foder indeni, hvor pointen er, at hvalpene selv skal finde ud af, hvordan de får det ud. Hvalpene sprang lige på alle de forskellige slags og tumlede flittigt rundt og fik en masse foder ud. Husk hvis man vil bruge aktivitetslegetøj i det nye hjem, så bør man minimum have 15-20 forskelige slags at skifte med, så hvalpen hele tiden har en ny!! Når først hvalpen har fundet ud af, hvor foderet kommer ud henne, så går det hurtigt med at tømme aktivitetslegetøjet. Dette kræver ofte ikke mange minutter og ved gentagelse med samme legetøj, er det derfor ikke længere en mental aktivering, men nærmere bare tidsfordriv! Derfor ved at have mange forskellige slags, kan hvalpen i mellemtiden når at glemme, hvordan det var at det enkelte stykke legetøj virkede, og prøve kræfter med det på ny. Man kan også være kreativ og lave en del aktiveringslegetøj selv - dog skal man selvfølgelig være obs på, at hvalpen ikke kan komme til skade på det.
 
 

Hvalpenes 5. leveuge, mandag den 22-07-2019:
Hvalpene vejer nu fra 3,31 kg. til 3,75 kg. 

Hvalpene stortrives og vokser rigtig godt! De er nogle kompakte hvalpe med meget tykke maver - ja faktisk har de lettere ved at trille end at løbe.... haha!

Vi holder sommerferie i disse uger, men vejret er meget varierende. Hvalpene er udenfor så meget som vejret tillader og de udfolder sig mere og mere i hvalpekravlegården og vokser med de udfordringer, som de møder deri.
De er blevet præsenteret for et lille badebassin, så de kan afkøle poterne på de varme dage. Desuden var formålet, at de skulle stifte bekendtskab med det våde element i trygge og vante omgivelser, inden turen går til stranden.

De er meget imødekommende og de små haler logre konstant. Deres individuelle personligheder begynder så småt så småt at vise sig og hver hvalp er charmerende på sin helt egen måde.

På søndag kommer de fra Dansk Blindesamfund og skal udvælge 2 hanhvalpe & 1 tæve hvalp, som forhåbentlig bliver førehunde for blinde i fremtiden. Vi er spændte!

Husk det også er på søndag, at faren til hvalpene kommer på besøg (ankommer ca. kl. 11). Han skal altså mødes!

Renlighedsprocessen er skudt godt i gang, hvilket er af stor betydning for de nye familiers succes med henblik på at gøre hvalpene renlige.

Hvalpene er blevet rigtig gode til, at søge over i det ene hjørne af hvalpekravlegården indenfor, når de skal gøre sig rene i nattetimerne. Ligeledes er de begyndt at søge væk fra shelteret, i den udendørs hvalpekravlegård, når de skal gøre sig rene.

Endvidere bliver de altid luftet af, indtil alle har gjort sig rene, inden de bliver puttet til natten (de sover naturligvis indenfor!).

Hver gang der ligger hømhømmer, så fjerner vi dem straks vi ser det, så hvalpene ikke bliver nogle små grise, der opvokser i en svinesti - det vil nemlig kun resulterer i en langt mere kompliceret renlighed, da de opvokser med, at det er helt okay at sove, spise og lege oven i efterladenskaber.

Vores hvalpe lære at gøre sig rene på både græs, sand og grus, så der ikke bliver problemer med renlighedstræningen i det nye hjem, da de dermed ikke har præference for kun, at gøre sig rene på kun en slags underlag. 

De har været med ude og køre bil to gange i denne uge. Det var bare et par korte ture for, at starte på indlæringen. Cocio var hos hvalpene under hele turen og de sagde ikke en lyd.

Forud for turen var de luftet godt af, så de var dejlig trætte. Hvalpe med overskudsenergi vil nemlig også give en kraftigere reaktion i en ny eller potentiel presset situation, som de første køreture evt. kan være.

De har været med en tur i skoven. Dette var deres første tur, ud af mange oplevelser i løbet af de næste par uger hos os. De tog det hele i stiv pote og udforskede lystigt skovbunden, imens de tumlede og legede.

I denne uge er de blevet chipmærket med hver deres id nummer. Vi foretrækker altid at gøre det i starten af denne leveuge, da hvalpene i større eller mindre grad får en frygtperiode omkring 6. leveuge (den kan sammenlignes med den frygtperiode, som nogle børn får omkring 8. måned). Ved at chipmærke dem tidlig, så har de endnu en ringe hukommelse, samtidig med at vi undgår at skabe et traume i den sensitive periode omkring 6. leveuge. 
Hvalpene stod med mulen godt begravet i en portion tun, idet de fik deres micro chip indført med en stor kanyle, og de bemærkede det knap.

Hvalpene lystigt med vores oldefar Tristan, som eeeeeelsker hvalpe! Han smider sig altid ned, så de kan kravle rundt på ham og han lader dem gerne bide ham alle steder - til gengæld udviser han dem et meget fint kropssprog, ved brug af det man kalder de "dæmpende signaler" (smasker, gaber, kigger væk etc.), hvorved han dæmper deres adfærd over for ham. Adfærdsundersøgelser lavet af den svenske hundepsykologen Anders Hallgren har vist, at hanhvalpe som opvokser med en fornuftig hanhund med godt temperament (rollemodel), får lettere ved at omgås andre hanhunde i sit voksne liv (altså uden hankøns aggression). Og man må sige, at Tristan kun har positive ting at lære fra sig!

I denne uge har vi arbejdet med tilvænning af seler, så hvalpene er klar til at komme med på tur. Vi anbefaler ALTID, at man anvender sele!

I en undersøgelse lavet af den kendte svenske hundepsykolog Anders Hallgren fra 1994 (”Rygproblemer hos hunde”) fandt man at 63% af hundene i undersøgelsen havde problemer med ryggen. I 91% af de tilfælde hvor man havde anvendt ryk og hug i linen, havde hundene skader i nakken! Af hundene med skader/smerter havde 55,33 % adfærdsproblemer. Heraf var ca. 42 % udfarende, det vil sige aggressive eller stressede.

Når en lille hvalp vil hilse på fremmede mennesker og hunde, så hopper den frem i snoren og op på bagbenene, idet den vil have ansigtskontakt. Via denne handling får den ofte ryk i nakken pga. halsbåndet, som kan give den skader der svarer til piskesmæld. Ved at bruge sele mindsker man risikoen for, at hunden får nakkeskader. En sele er mere skånsom, da trykket fordeles over bringen og skuldre - ikke kun halsen/nakken. Et træk i linen vil derfor være mere skånsomt for hunden. Nakke smerter kan lede til en masse håndterings konflikter mellem hund og ejer og fjerne hundens lyst til at gå tur.

Hvis man ønsker kan man købe den første str. hvalpesele med fra os til 85 kr. af den model, som hvalpene er vante til at bruge hos os.

Hvalpenes 4. leveuge, mandag den 15-07-2019:
Hvalpene vejer nu fra 2,40 kg. - 2,61 kg.
Der er ikke den store forskel på de mindste, som er den brune han med orange halsbånd, efterfulgt af sort han med gul halsbånd på 2,43 kg. & sort han med brun halsbånd på 2,48 kg., og den største som er den brune tæve med rød halsnånd, der vejer 2,61 kg.  Normalvis har vi faktisk større udsving mellem den største og den mindste i kuldet, men det skal man nu aldrig lade sig narre af, for det er nemlig genetikken, som afgør hvor store hvalpene bliver når de er udvokset. Det kan sammenlignes med børn, som bliver født meget små, de bliver jo heller ikke nødvendigvis små som voksne. 
Flere gange har vi oplevet at den mindste hvalp er blevet den største, som udvokset. 

Hvalpene trives alle sammen rigtig godt og der er endnu ikke nogen nævneværdige forskelle på deres personligheder. 

I denne uge har de været med udenfor alle dage, da vi heldigvis har være heldige med vejret. F
ørste gang de skulloe udenfor, fik de et brugt tæppe fra kravlegården idenfor med udenfor, da det gav tryghed og var velkendt for dem i det nye udendørs miljø. De startede med at spise udenfor i hvalpekravlegården, da det gav dem en positiv association til det nye miljø.  

Nu hvor hvalpene er begyndt at komme udenfor, så vil de fremover spise 3 måltider udenfor. Hver gang de har spist skal de nemlig aaaaltid gøre sig rene, og derfor er det lettest at fremme renlighedsprocessen på den måde, så man er sikker på, at de alle sammen når at gøre det udenfor.

Hver gang vi fodre hvalpene, så giver vi dem riiiiigeligt med mad i skålen. Ellers vil en madglad hvalp hurtig kunne få den opfattelse, at der ikke er nok og den vil dermed blive begærlig og føle den skal kæmpe om maden. - Hvilket straks vil være grobund for ressource aggression omkring mad, kødben, legetøj etc. senere hen i livet. Ligeledes nusser vi hvalpene på kroppen, når de er omkring madskålen, for give dem tillid til, at vi ikke tager maden, samtidig med at vi hele tiden fylder mere i madskålen.

Vi er bestemt af den opfattelse, at hunden altid skal have ro omkring maden, uanset om den spiser i skål eller søger sit foder på græs, men dette er blot en del af vores træning for at hærde hvalpene og udruste dem til en evt. uheldig situation senere hen.

Hvalpene er også små småt begyndt at lære, at søge efter sit foder på tæppet i kravlegården indenfor og udenfor. Som ugerne går vil deres søgeareal blive øget.
At lade en hund snuse/søge efter sit foder er nemlig utrolig mental aktiverende og idet en hvalp ikke kan holde til ret meget fysisk aktivering det første legeår, må man trætte den på anden vis - og intet virker bedre end snuse arbejde på den ene eller anden facon. 

Laila er uddannet Nose Work instruktør og vi vil med dette kuld lave et lille forsøg, hvor vi vil prøve at prædisponere dem for lavendelduft for at se, om de vil blive mere motiveret for at søge efter denne duft i træningsøjemed senere hen. 
Vi ved at en af de kommende familier til en af hvalpene, vil udøve denne træningsform med hunden og forhåbentlig kan flere motiveres til det. 
 
Hvalpene bliver dagligt præsenteret for et tæppe, som er kontamineret med lavendelduft, som de søger foder på. 
Læs mere om Nose Work på denne side: https://www.hundetraeningmedhjerte.dk/side2

Hvalpene er ved at have en alder nu, hvor de er mere aktive. De leger og tumler mere og mere, samtidig med at de gøer og knurre for at udvikle deres sociale kompetancer. De leger også lystigt med legetøjet i kravlegården. De er så småt ved at have fået tænder, og er blevet bedre til, at stå fast på det glatte gulv.

Hver dag får hvalpene en masse hygge, omsorg og håndtering. De logre lystigt med deres små haler, når de bliver nusset og er især rigtig glade for vores 3 små børn.
I forbindelse med håndteringen får de trænet, at blive nusset blandt andet omkring poter og ører, så de får tillid til dette.

Hvalpene har stor glæde af hjemmets andre hunde, som frit omgåes vores hvalpe. Hver hund kan lære hvalpene noget i forhold til deres udvikling af sociale færdigheder. Vores unge tæver Mallaiy (hvalpenes storesøster) & Tiago (vores nye avlshan fra Polen) har ikke oplevet så mange hvalpe i deres liv, men de er simpelthen så dygtige omkring de små og enormt omsorgsfulde. Thia vasker straks de små og er en super reservemor!  
Tristan... ja han er jo bare verdens bedste legeonkel!! Den kæmpe bamse er vild med at komme med ind i hvalpekravlegården i tide og utide og opsøger selv de små. Han eeeeelsker hvalpe! Straks triller han rundt på ryggen med benene i vejret og udviser en masse dæmpene signaler, imens han logre lystigt med halen og nusser de små.

Cocio nyder selskabet, når de andre hunde er omkring hendes hvalpe. Heldigvis har vi en rolig hundeflok med god harmoni - dog med meget forskellige personligheder.

Hvalpene er fortsat i deres kravlegård inde i køkkenet. Det kræver en del rengøring, for at hvalpene opvokser i et tørt og rent miljø, således at de bliver lettere at gøre renlige på sigt. Renlighedsprocessen starter nemlig meget tidlig i hvalpenes liv.

Cocios moderinstinkt blomstre i fuld flor og er også helt utrolig effektiv til at rydde op efter hvalpene.

 

Hvalpenes 3. leveuge, mandag den 08-06-2019:
Hvalpene vejer nu fra 1,56 kg. til 1,81 kg. og vokser utrolig godt. Den sorte sæve (lilla halsbånd) er den som vejer mest, selvom hun ikke er den der har den største krop, så hun er klart bare tyggest.

De er nogle små og kompakte bamser, med nogle dejlige og brede hoveder, ben og haler, præcis som det skal være ved den gammeldags type.

Hvalpene kommer dagligt ud af kravlegården og ud på et tæppe, for at lege med vores børn, andre hunde samt udforske køkkenet, alrummet og stuen. Hvalpene har godt af, at blive tilvænnet flere forskellige størrelser børn og andre hunde, fra en tidlig alder, hvis det foregår på en ordentlig og lærerig måde.

Hvalpene bliver nusset og pusset med største forsigtighed af vores andre tæver, som elsker hvalpe, hvilket Cocio syntes det er helt fint.

Vores 8½ årige hanhund Tristan, som er oldefar til hvalpene, eeeeelsker hvalpe! Det store skrummel på knap 45 kg. bliver som en lille hvalp selv, når han ser hvalpe - han smider sig ned på gulvet og udviser det bedste hundesprog, men alle slags dæmpende kropssignaler. Det er SÅ godt for hvalpenes sociale udvikling, at møde andre hunde end deres mor, samt lære at begå sig allerede fra et tidligt stadie i livet. 

Hvalpene er glimtvis helt oppe og stå på alle fire (når de har fast fodfæste i form af et tæppe) og man kan se, at de så småt er begyndt at tumle og lege med hinanden. Før de kunne styre alle fire ben, kunne de allerede logre lystigt med halerne, når vi nussede med dem - så ved man altså bare, at det er en Labrador!
Det glatte køkkengulv er dog stadig en udfordring for dem, men det skal nok komme og er god træning af deres muskler og motorik.
Hvalpene bliver tilvænnet flere forskellige slags underlag, som en del af deres miljøtræning. Hunde som ikke har lært det i hvalpestadiet, kan let udvikle angst over for glatte gulve senere hen i livet!

I denne uge er vi begyndt at afspille lyd CD'er for hvalpene. Disse CD'er skal forebygge, at hvalpene bliver bange for nye, høje, skarpe eller pludselige lyde senere hen. På bare en af CD'erne er der 48 forskellige lyde, f.eks. torden, fyrværkeri dyrelyde, huslige lyde, trafik, værktøj, børn, klokker.
Hvalpene får også en ny lyd cd med ud i det nye hjem, da træningen altid skal vedligeholdes. 

Hvalpene er kommet ud af deres fødekasse og er sat i kravlegården.
I hvalpekravlegården har de fået en masse bamser og legetøj, som udforskes lystigt. Der er meget forskelligt og det bliver dagligt skiftet ud, så der hele tiden er noget nyt og spændende. Her i blandt er de bamser, som de hver får med ud i deres nye hjem ved 8 ugers alderen, som skal være en "nusseklud", der giver tryghed i starten.

Hvalpene har fået deres første måltid i slutningen af deres 2. leveuge. De er meget velnærede af Cocios mælk, så vi har ikke haft så travlt med at få dem i gang med at spise. Men de var meget meget interesseret i det opblødte/blændede hvalpefoder, så de gik straks ombord i det. Kort tid herefter var de smurt ind fra top til tå :)

Vores hvalpe fodres med Royal Canin Maxi Junior (Large dog), som er opblødt og blændet. Heri blander vi Royal Canin modermælkserstatning (ligesom man gør ved små børn, når de skal starte med at spise grød) til hvalpe samt hvalpedåsemad. 

De er i skrivende stund i gang med 2 måltider om dagen og inden for et par dage, vil de blive sat op til 3 gange daglig, som de fortsat vil få indtil de flyver fra reden.
Vi anbefaler man fortsætter med fodring 3 gange daglig til de er 14-16 uger gamle.

Når hvalpene skal fodres kalder vi "kom-kom-kom" og denne indlæring vil allerede begynde, at sidde fast inden for de nærmeste dage. Dette signal er en vigtig indlæring, til når vi skal på tur med hvalpene og her handler det bare om, at have en belønning klar, når hvalpene kommer susende én i møde :)  Det er let for den nye familie at bygge videre på dette indkald, evt. med et nyt indkalds signal, hvis man ønsker.

Som 3 uger gamle har hvalpene fået deres første ormekur. De var ikke så imponeret over det, men det kom da ned som det skulle. 

På søndag er der åbent hus, kl. 10-12, for de familier, som har reserveret hvalp. Vi håber på godt vejr og vil tage imod jer udenfor. Husk at give besked, om i kan komme - vi håber på at se jer :)
Dog skal vi lige minde om, at hvalpene endnu er meget små, så det må forventes, at jo flere indtryk de får, jo mere sover de. 

Hvalpene vil fra midten af denne uge, langsomt begynde at blive præsenteret for hvalpekravlegården udenfor, hvor der venter dem en masse miljøtræning og berigelse samt masser af plads til udfoldelse (hvalpekravlegården er 250 m2). 

OBS! Helle Holm fra kennel Jollygold, som ejer hvalpenes far; A Sense Of Pleasure's Tip Top, kommer på besøg og fremviser faren den 28/7!!!!!!!!
Whiiii det glæder vi os til - han skal bare ses og opleves <3

Hvalpenes 2. leveuge, mandag den 01-07-2019:
Hvalpene vejer nu fra 1090 gr. til 1265 gr. og er nogle små pølser, som stadig ikke laver meget andet end at spise og sove. Der er minimal aktivitet i fødekassen, men der er godt med lyd på, når de er utilfredse med varmen... 

De er nogle gode robuste hvalpe med brede hoveder og kraftige benstammer med tykke "odder-haler". Halen er faktisk lige så tyk som deres bagben. 

En tæve har altid mest mælk i de bagerste dievorter, så normalvis vil vi bruge ubeskrivelig meget tid på, at placere de mindste hvalpe bagerst og de største hvalpe forrest. 

Hvalpene kan lugte når deres mor er i fødekassen og de kripler hurtigt over til hende og finder sig til rette i mælkebaren.
De er så småt ved at åbne deres øjne og har et rigtig sødt udtryk. Deres syn er stadig meget sløret og man skal passe meget på, ikke at tage billeder med blitz på kameraet! Selvom de ikke kan se helt så meget endnu, så kan de fint komme omkring i fødekassen, ved at trække sig frem med forbenene - nogle af hvalpene er endda begyndt at rejse sig op på alle fire ben. 
Deres hoved er ved at have fået mere facon og de ligner efterhånden rigtige hvalpe ;)

Når øjnene åbnes så begynder hørelsen også langsomt at komme. Det er et helt bevidst valg, at vores fødekasse står under fjernsynet, så hvalpene hele tiden får lydpåvirkning, idet vi er en familie der konstant har fjernsynet tændt som baggrundsstøj (ja som om der ik er støj nok med 3 små børn...haha!). 
Hvalpene bliver tilvænnet alle hverdagslyde og vi vil igennem deres 8 uger arbejde meget med, at tilvænne dem alt mulig slags støj, så de ikke bliver lydsensitive senere hen. 
Fordelen ved at have fødekassen under fjernsynet er også, at børnene kan ligge nede ved hvalpene imens de ser fjernsyn. 

Indtil 3. leveuge har hvalpene ednu ingen nævneværdig hukommelse, men kan selvfølgelig påvirkes af gentagne duftpåvirkninger og stress. 

Hvalpene har fået klippet deres negle for første gang. I denne uge er det ikke for deres trænings skyld, men af hensyn til Cocio, da de river hendes hud, når de pumper mælken omkring dievorterne. 

I weekenden har der været en del hvalpebesøgende, hvilket har været hårdt for Cocio og hun har virket stresset.
Vores tæver er godheden selv, yderst selskabssyg og møder gerne gæster i døre. Men dette må ikke forveksles med, at en tæve syntes det okay, at man som fremmede vil "tage" hendes hvalpe. Det er en naturlig adfærd for en tæve, at være overbeskyttende over for hvalpene i alderen 0-4 ugers alderen, idet de er yderst sårbare. Så tævernes moderinstinkt er tip top!
Når hvalpene kommer ud af "reden" i ca. 3 ugers alderen, så bløder tæven også helt naturligt mere op. I naturen vil en tæve have flyttet sine hvalpe til en anden rede/hule i denne alder - netop derfor plejer vi, at flytte hvalpene fra fødekassen og over i hvalpekravlegården i den alder/når de nærmer sig 3. leveuge. 

Nogle af hvalpene er allerede begyndt at logre med halerne når de dier mælk hos Cocio. Det er simpelthen så sjovt at se! 

Cocio er begyndt at forlade hvalpene lidt mere end i sidste uge, og hun vil gerne med en lille tur ud på marken, sammen med de andre hunde. Vores andre hunde er også begyndt at komme ind i køkkenet og færdes omkring hvalpekravlegården, hvilket er helt okay med Cocio. Dog lader Cocio helst ikke hendes datter fra sidste års kuld, færdes oppe i fødekassen. Cocios mor, Thia, derimod er meget velkommen og disse to tæver har et særligt bånd. 

Vi gør opmærksom på, at vi har ændret tidspunktet for Åbenthus søndage, så de alle er kl. 10-12. Vi håber ikke dette er til gene for nogen.  

Hvalpenes 1. leveuge, mandag den 24-06-2019:
Cocio har godt med mælk og hvalpene vokser så fint. De vejer nu fra 784 gr. til 952 gr. og hvalpene har alle fordoblet deres vægt, som man forventer den første uge. 

Hvalpene bliver nusset og pusset efter alle kunstens regler. Cocio udstråler ro og hviler enormt meget i sig selv, som mor.
Hun forlader helst ikke fødekassen og skal helst fodres dernede i. 

Når hvalpene dier mælk, så ser man hvordan de pumper med forpoterne og slår med snuden ned i Cocios dievorter - dette for at få mælken til at løbe. Heraf udspringer den tigge-adfærd, som vi ser senere hen ser ved vores hunde; de "giver pote", altså slår med forpoten for at få noget af et individ, hvilket kan være mad såvel som kontakt. Og ligeledes udøver nogle hunde "snudepuf". 

Fødekassen er udstyret med rundstokke, således at den trætte mor, ikke kommer til at ligge hvalpene ihjel.  
Vi sover også på en drømmeseng ved siden af fødekassen de første par uger, for at overvåge dem og ligge hvalpene til ved Cocios dievorter. 

Selvom hvalpene endnu er meget små, samt døve og blinde, så kribler og krabler de rundt i hele fødekassen. De kan tydeligt dufte deres mor og fornemme om hun er i kassen eller ej. 
De trækker sig af sted med forbenene, imens bagbenene slæbes efter dem. Men allerede nu kan man se, at de første af hvalpene, også begynder at skubbe fra med bagbenene. 

Hver dag gøres der rent i fødekassen og det store isolerende uldtæppe (vetbed) bliver udskiftet. Imens bliver hvalpene lagt på det let kølige køkkengulv. Ved at de mærker det anderledes underlag - frem for uldtæppet i fødekassen - oplever de en let stresspåvirking. Men denne lette stresspåvirkning er kun kortvarrig og dermed positiv, idet den udruster hvalpene i en tidlig alder til, at forholde sig til stress og uvante situationer. 
Hver dag bliver der ligeledes lavet små lette tryg imellem deres trædepuder (naturligvis ikke noget der gør ondt!!), med en lille fingerspids, for også at tilvænne et let stressniveau.
Det giver gode og afbalanceret hunde på lang sigt, når denne udvikling fortsættes sammen med en god socialisering. 

Med små børn er der altid gang i vores hjem, og det er vores hunde helt vante til og trygge ved. Vores hvalpe bliver udrustet til at være en del af en familie, lige fra de er helt små. Vores børn og katte færdes frit omkring fødekassen, hvilket er okay med Cocio og hun kan sove fra det meste. 
Dog vil hun endnu ikke være tryg ved, at fremmede larmer eller håndter hendes hvalpe - selvom hun selv er meget social og opsøgende, så vil hun alligevel ikke have fremmeds opmærksomhed på reden. 
Dette er en helt naturlig adfærd og når hvalpene når 3 ugers alderen og ikke længere er så sårbare, så slapper moren altid mere af. 


Hvalpene bliver dagligt nusset forsigtigt, så de kan vænne sig til håndtering.

Allerede nu kan man se at hvalpene drømmer, når de sover, for de giver en masse små spjæt. Da de endnu er både døve og blinde, så kan de ikke have meget at drømme ud fra, så det kan kun være fødslen, moren og håndteringen, som giver dem drømme. Sjovt at se i denne alder ;)

Hvalpene har allerede fået halsbånd på. 
Vi giver altid vores hvalpe halsbånd på ved denne alder, frem for at blive ved med, at mærke dem med forskellige farveprikker eller tynde silkebånd, da det giver dem et naturligt forhold til at have halsbånd på. De vokser op og kan aldrig huske andet end, at de altid har haft halsbåndet på, og derfor bliver det helt naturligt for dem. Ellers kan man ved en 8 ugers hvalp have en del bøvl med tilvænning af halsbånd. 
Pigerne er; rød, beige & lilla
Drengene er; orange, gul, grøn, blå & brun

I slutningen af ugen kommer der hvalpebesøgende og vi er meget spændte på, at møde familierne fra vores venteliste. 
Hvalpene holdes kun til side til familierne på venteliste indtil første besøg er aflagt. Herefter er man kun garanteret en hvalp, hvis begge parter er interesseret og hvis der er lagt et reservationsgebyr. Ved betaling af reservationsgebyr tildeles man et log in til hvalpeguiden, hvor man får råd og vejledning i forhold til, at komme godt fra start med den lille hvalp i det nye hjem. 

Fødsel mandag den 17-06-2019:
Så kom hvalpene til verden og alt gik så godt, som man kunne håbe på. ❤️
En fødsel er altid meget nervepirrende og utrolig meget kan gå galt. Igennem vores næsten 12 år som opdrættere, og med Lailas erhverv som veterinærsygeplejerske, har vi oplevet lidt af hvert...  

Dette er Cocios 2. kuld og hun er en absolut fantastisk tæve! 🏆
(Hendes 1. kuld ses her - vi har selv en tæve fra Cocios første kuld, nemlig Mallaiy)
Hun har et helt utroligt og stort moderinstinkt, ligesom hendes mor, Thia, som også bor hos os. Allerede inden fødslen, havde Cocio rigtig meget mælk, så de små skal nok få rigeligt at spise 😋
Hun søger tryghed under opblokningen, hvor hun faktisk helst vil sidde oven på én. Men føder alligevel selvstændigt og hurtigt, med en god ro. Hun vil dog rigtig gerne have, at man sidder hos hende, hvilket er helt naturligt ❣️  
 
Cocio startede hendes opblokningsfase (udvidelses fase) søndag eftermiddag, hvor hun pustede, stønnede og gravede. Den gravende adfærd er pga. flokveerne, som er tiltagende men også fordi instinktet siger hende, at hun skal grave en hule til de kommende hvalpe.
Det var en lang og urolig nat imellem søndag og mandag, men allerede kl. 8:35 meldte den første sorte hanhvalp sin ankomst, med en fin vægt på 488 gram. kl. 8:56 kom den anden sorte han med en vægt på 480 gram og kl. 9:30 kom den tredje sorte han med numsen først (sædefødsel) med en vægt på 442 gram. Trods han blev født med bagenden først, voldte det ingen komplikationer.
Indtil nu var fødslen gået ret hurtig og uden de store anstrengelser, men nummer 4 hvalp sad bare FAST! Det blev til en masse asen og masen, men hvalpen flyttede sig ikke det mindste fremad. Ved vaginal undersøgelse, kunne jeg mærke at hvalpen stod med hoved først og var ude af sin fosterhinde - hvilket betyder, at hvis den ikke snart kommer ud, så lider den af iltmangel. Skedeåbningen blev udvidet og trukket tilbage, så den lille kunne få ilt, imens hvalpen blev trukket ud ved håndkraft. Cocio stolede blindt på mig og gjorde ikke den mindste modstand, trods det må have voldt hende smerte... 😥 Men hvalpen skulle ud, og ud fra dens position var dette den eneste udvej! Kl. 10:30 fik jeg den endelig hevet ud og det var ligeledes en fin og velskabt sort han på 502 gram 🙏

Jeg nåede lige at tænke, om Cocio kun havde tænkt sig at føde hanhvalpe, da hun kl. 10:50 smutter en sort tæve hvalp ud på 460 gram. Det var bare med at stå klar under fødslen, for det gik ganske stærk og der skulle ikke mange presseveer til, før hvalpene kom til verden! 😳
kl. 11:03 fødes en brun tæve på 490 gram. 
Kl. 11:14 fødes en dødfødt brun tæve hvalp på kun 300 gram. Det var tydeligt, at den havde været død i nogle dage. Men heldigvis havde den ikke skabt nogen infektion i livmoderen og inficeret nogle af de andre hvalpe og fostervandet var ligeledes helt klart og fint. 
Herefter tager Cocio en pause og sover fint. Jeg er dog ikke et sekundt i tvivl om, at fødslen endnu ikke er overstået, da jeg kan mærke flere hvalpe i livmoderen. 
kl. 12:17 fødes en brun han på 474 gram og til sidst en brun tæve kl. 12:50 på 430 gram. 
Så var Cocios fødsel endelig veloverstået og både Cocio og hvalpene var tilpas. Jeg åndede lettet op, for som altid frygter jeg det værste, forventer det meste, men håber det bedste. 😉
Rengøringen efter fødslen kunne starte og efterfølgende kunne roen atter falde over det lille hjem  😍

Som udgangspunkt er alle hvalpene holdt til side til familier på ventelister. Dog er de ikke reserveret, før vi har mødt de pågældende familier, afstemt forventninger samt vurderet på mavefornemmelsen. Endvidere holdes en hvalp ikke til side, yderligere end til første møde, hvis ikke reservationsgebyret er lagt. 
Vi imødeser at man læser afsnittet "Køb af hvalp" forud for hvalpebesøget hos os. 

3 af hvalpene skal ud til Dansk Blindesamfund, hvor de skal trænes op som førehund for en blind. Et livslangt venskab og samarbejde, som enhver Labrador vil elske!
Vi har siden 2015 haft et lille samarbejde med Dansk Blindesamfund, hvor de oftest adopter 1-2 hvalpe fra hvert af vores kuld. 🐕
Dansk Blindesamfund kommer og udvælger de 3 hvalpe, som de ser potentiale i til den pågældende opgave som førehund (2 hanner og 1 tæve, farve er ligegyldig), når hvalpene er 6 uger gamle. Herefter vil vi begynde at se på, hvilke hvalpe der skal fordeles hvor i forhold til de andre familier. Heldigvis er næsten alle på ventelisten ligeglad med, om de bliver en han eller en tæve, om den bliver sort eller brun. Det er jo virkelig fedt, at kunne se udelukkende på hvalpenes personlighed, når de skal fordeles på familierne! 

Hvalpene opvokser inde i vores køkken og er et såkaldt "køkken-opdræt", hvor de er en del af vores hverdag med børn, katte, mindre hunde, gæster, støj osv. 
Hvalpene er de første døgn under konstant overvågning, men Cocio er en super hundemor og har ikke brug for den store hjælp. Der hviler en kæmpe ro over fødekassen, som ingen anden tæve, end hendes mor Thia, kan skabe 😇
Vi sover derfor også ved siden af fødekassen de første 14 dage, for at sikre os, at alt går som det skal. 

P.s. vi håber i vil følge vores facebook side, hvor vi løbende vil opdatere med videoer og billeder af hvalpene 👍
Drægtighed:
Den 15. maj blev Cocio scannet for drægtighed og desværre kunne vi umiddelbart ikke bekræfte en drægtighed... Skuffelsen var stor! 😩 

Men da Cocio er en stor tæve og med en dyb bug, så kan hun gemme hvalpe dybt oh skjule dem ved en scanning. Den samme historie har gentaget sig flere gange ved Cocios mor, Thia. Derfor anede vi stadig et lille håb...
 
Tiden går og pludselig syntes vi, at Cocios krop begynder at forandre sig. Derfor vælger vi alt få Cocio scannet igen - og WUPTI!!! Den 23. maj kunne vi konkludere, at Cocio alligevel er drægtig! 😍
 
Parring:
Cocio er blevet parret og forventet fødselstermin er i uge 25.
 
 
Venteliste:
Vi takker for den store interesse for vores hvalpe. Ventelisten er hermed fyldt og vi skriver ikke flere op. 🙏

Vi tager imod seriøse henvendelser til venteliste. Læs gerne afsnittet KØB AF HVALP inden i kontakter os. 

Ved henvendelse vil vi gerne vide lidt om, hvem du/I er og hvad en hvalp kan tilbydes. Hvilken erfaring man har med hund og denne race, hvad man skal bruge hunden til (f.eks. familiehund, træning af en bestemt art, udstilling, jagt eller andet) samt hvad man forventer af en hund. 

Man kan ikke sev skrive sig på venteliste - det er noget vi gør, efter at have talt med folk og "forhåndsgodkendt" dem 😊

Ved at blive skrevet på venteliste er man ikke garanteret en hvalp, da vi naturligvis først vil møde de familier, som skal overtage vores hvalpe. Men man står først i køen og bliver informeret når hvalpene er født, samt bliver inviteret til et hvalpebesøg, hvor vi kan lære hinanden lidt at kende og afstemme forventninger. Ved første møde tager begge parter stilling til, om de ønsker at indgå aftale om reservation. 
 
Da vi naturligvis ikke ønsker at holde folk for nar, skriver vi aldrig urealistisk mange på venteliste. Derfor håber vi naturligvis også på, at folk vil respektere vores opdræt og tid og give en tilbagemelding, hvis de ikke ønsker at stå på vores venteliste alligevel - således at vi kan give pladsen til en anden. Derfor bruger vi heller ikke tid på, at skrive folk på venteliste, som også er skrevet op hos andre opdrættere, da de optager pladsen for en der er mere seriøs.
Vi takker på forhånd for forståelsen. 🙏
Hvalpenes stamtavle:
Alle vores hvalpe er opdrættet efter Dansk Kennel Klubs avlsrestriktioner og avlsanbefalinger, hvilket betyder at hvalpene har en basis plus stambog fra Dansk Kennel Klub. 
Forældrene til vores hvalpe er røntgenfotograferet fri for HD & AD, de er øjenlyst hos en certificeret dyrlæge og endvidere DNA testet fri for EIC, CNM, PRA & HNPK forud for avl. 
Klik på forældre hundenes navne, for at komme til deres egen side med mere info. 
 
Af denne kombination af forældre, forventer vi os hvalpe med et nervefast, roligt og godmodigt temperament. Derud over forventes de at blive kompakte og med et flot hovedtryk.
Hvalpenes slægt er hovedsageligt ud af dansk, tysk, finsk, engelsk og amerikansk afstamning. 
Afstamningen på vores hunde er altid kun "den gammeldags type"/udstillings typen, altså ikke F1. 
 
Kennel Dream Of Labradors' V. Mads & Laila Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Danmark | Tlf.: 20655058 | mail@dream-of-labradors.dk