Bookmark and Share    
Kennel Dream Of Labradors'

Menja x Sylvan

   Labrador hvalpe
 
Født den 06-12-2020 
De er 8 uger og klar til nye hjem den 31-01-2021
 
3 sorte tæver 🖤🖤🖤
2 gule tæver 💛💛
1 gul han 💛
4 sorte hanner 🖤🖤🖤🖤

ALLE HVALPENE ER LOVET VÆK!
 
  
 
Dream Of Labradors' The Lovely One (Menja) har fået hvalpe med  
 
Den Ukrainske hanhund Sylvan Okeanas Elite (Sylvan).
 
 
Følg denne side hver søndag, hvor den vil blive opdateret med billeder og fortælling om hvalpenes udvikling!
 
Følg også vores kennel på Facebook, hvor der jævnligt vises filmninger af hvalpene.
 
 
  
 
 
Det er første gang vi har hvalpe i julen,
derfor er dette kuld navngivet efter julesange:

🖤Sort tæve: Dream Of Labradors' All I Want For Christmas

🖤Sort tæve: Dream Of Labradors' Shake Up Christmas
🖤Sort tæve: Dream Of Labradors' Merry Christmas Every one 
💛 Gul tæve: Dream Of Labradors' My Favorite Time Of Year
💛 Gul tæve: Dream Of Labradors' Last Christmas
🖤Sort han: Dream Of Labradors' My Only Wish This Year
🖤Sort han: Dream Of Labradors' Santa's Coming For Us
🖤Sort han: Dream Of Labradors' Let Love Be Love
🖤Sort han: Dream Of Labradors' Do They Know It's Christmas
💛 Gul han: Dream Of Labradors' Santa Tell Me 
 
Hvalpenes 8. leveuge, lørdag den 30-01-2021:
I morgen er hvalpene 8 uger gamle og alle 10 hvalpe flyver fra reden. Lige med et bliver her pludselig meget tomt...! Det er nu altid en meget underlig fornemmelse, at give hvalpene fra sig. 
Menja virker til at være klar til at komme af med hvalpene, men jeg tænker alligevel det må komme som et lille chock for hende, når alle flytter den samme dag. Hun har stadig enorme mængder mælk, selvom vi har arbejdet med nedtrapning af mælkeproduktionen, for både hende og hvalpenes skyld. Hun har faktisk så meget mælk, at vi er bange for brystbetændelse, så fra her til aften får hun medicin til at fjerne mælken. 

Det er et kuld lækre hvalpe, som vi er meget stolte af. De er bare alt hvad vi kunne ønske os af både udseende og temperament. Det er nogle ganske nemme og godt afbalanceret hvalpe, som ikke burde volde deres nye familier overvældende udfordringer. 
 
Det har været en lidt stille uge, med hovedsageligt hjemme aktiviteter, grundet det meget kolde vejr og udfordringer med Corona. 

Tiden hjemme er gået med spisning af lækre kødben, tumlen i den store udendørs hvalpekravlegård, og legen med vores børn og 4 voksne Labber. 
De har mødt havetraktor, stor traktor og hobbyfly som lander og letter hen over vores hus.

I køkken-alrummet har hvalpene leget med bolde i telt. Sikke en fest de havde, og vi havde til gengæld bolde i hele køkkenet. 
De har også haft deres legetunnel og aktivitets kube inde i køkkenet, nu da der oftest er for koldt udenfor til den slags ekstra underholdning. 

De har været på endnu en lille gåtur i vores by. De er efterhånden blevet gode til at gå tur i sele og snor, men deres energi holder ikke så længe, når det også er enormt koldt. 
 
I onsdags var hvalpene ved dyrlæge. De blev vaccineret og fik sundhedstjek - alle hvalpe var naturligvis 100% tip top og fik stor ros. 
 
Hvalpene har fået en rigtig god fornemmelse for, at de skal gøre sig rene udenfor. Vi tænker det bliver ganske lige til for de nye familier, at få det sidste på plads.

Vi håber vi ser nogle af dem igen, måske til kenneltræf eller pasning (læs om pasning her: https://dream-of-labradors.dk/pasningpension ).

Vi ønsker de nye familier alt held og lykke til med deres nye familiemedlem. Tak for denne gang.
Hvalpenes 7. leveuge, søndag den 24-01-2021:
Nu har hvalpene kun en uge tilbage hos os og tiden er fløjet afsted! Den seneste uge har været travl og hvalpene har oplevet meget.
 
De har været på besøg hos deres far. Her mødte de nye mennesker og hunde, et nyt glat gulv, nye dufte og lyde og ikke mindst deres far, som tog rigtig godt imod dem.
 
De har igen været en tur i trækvognen, som de indtager med store forventninger. Turen gik til den indre skov i Fussingø. Vejret bød sig og det gav hvalpene en masse energi til at løbe, lege og udforske.
 
De er blevet mental aktiveret med både papkasse søg (ligesom opstarten til hundesporten Nose Work), snusemåtter og aktivitets legetøj. Alle tre dele er redskaber hvor de skal søge og arbejde for at udvinde deres foder. Hvalpene syntes det er mega sjovt og går på med krum hals! De er super gode til at bruge deres næser.
 
De har været på gåtur med sele og snor. De var simpelthen så dygtige og det gik bare derud af med 10 livlige og glade hvalpe.
 
De har også fået hilst på vores tre ponyer/hest. Hvalpene skulle lige se de store væsner an, men ret hurtig overtog deres nysgerrighed. Heldigvis tog ponyerne/hesten det også meget pænt og stod stille.
 
Der er blevet tumlet og leget i sneen og hvalpene er desuden blevet rigtig gode til at gøre sig rene udenfor.
 
Da hvalpebesøgende i weekenden desværre igen måtte aflyses pga Corona, kunne tiden i stedet bruges på en lækker strandtur med hvalpene. De er efterhånden lidt af en sæk lopper at holde styr på. 
 
Hver dag får de godbidder og snaks og de små bæster er faktisk alt ædende efterhånden.... haha! Deres favoritter er griseøre, tørret kyllingetæer, tørret lunge, andehalse og lever. Vi giver dem af mærket “Treats”, som kan købes i Maxi Zoo. I dette mærk er produkterne så naturlige som mulig og ikke tilsat noget.
 
På søndag flytter hvalpene hjemmefra.... Jeg kan virkelig slet ikke forstå, der allerede er gået 8 uger! Da jeg i skrivende stund (Laila), er positiv for Corona og dermed isoleret fra resten af familien, kommer der her lidt praktisk info vedr. afhentning af hvalpene. Det er muligvis Mads, som tager imod jer på søndag. Jeg er ramt med et meget mildt tilfælde, hvor jeg sagtens kunne gå på arbejde, hvis det ikke var fordi jeg vidste det var Corona. Men forhåbentlig betyder det også, at jeg er hurtig ovre det! I hvert tilfælde møder i ikke mig på søndag, hvis ikke jeg har været symptomfri i MINDST 48 timer, som anbefalingen lyder. Mads testes 3 gange i ugen op til i skal komme. Hvis en af hans tests er positive eller der er de mindste tvivlsomme symptomer, så træder min søde svigermor til og tager imod jer på søndag.
 
Det er også mine svigerforældre, som søger for at tage hvalpene til Hornbæk Dyrehospital til deres hvalpeundersøgelser på onsdag (min arbejdsplads hvor jeg jo i øjeblikket er sygemeldt fra).
 
Det jeg ville have gennemgået med jer på søndag, kommer her for en sikkerhedsskyld:
 
- hvalpene fodres 3 gange daglig med Royal Canin Maxi Junior. Deres foder sættes i blød i vand i ca. 2 timer før de får det. Afhængig af hvilke stimuli hvalpene har fået på dagen, gives halvdelen af deres foderration som uopblødt/tørt og bruges til at snuse efter på græs, i aktivitetslegetøj eller lign. Endelig ikke på gulv/fliser da det udelukkende vil resultere i at de søger med øjnene og ikke næsen, hvilket kun vil give stress for en madglad hund. De spiser ca. 80 gram foder morgen, middag og aften. Hvis alt deres mad opblødes så fylder det meget og de kan have svært ved at spise op. De er af gode grunde ikke vante til at spise på bestemte tidspunkter her hos os, så i kan med lethed tilpasse foderrutinerne til jeres hverdag.
 
- vi har en hvalpepakke fra Royal Canin til jer hver, som indeholder en pose foder. Desværre har de sendt Labrador foder, som jo ikke er det hvalpene plejer at få hos os!!! I kan fint bruge Labrador foderet som godbidder og dernæst købe deres rigtige foder i Maxi Zoo.
 
- husk at afskærm hvalpen for alt for meget nyt de første 5 dage, ellers kan i ende med en vild og stresset hvalp og få en dårlig start. Sørg for at lade den finde ro i hjemmet og haven. Lad den knytte sig til sit hjem og nye familie. Det er alt stimuli nok de første 5 dage, hvis i vil godt fra start! Nysgerrige gæster må vente, for hvalpens skyld.
 
- husk at sove sammen med hvalpen de første uger. Hvis i får ondt i ryggen, så er det jer vel ondt - nu er det nemlig jeres tur til at fortsætte det livsnødvendige arbejde med jeres guldklump. Alt hvad i ligger i hvalpene nu, er en investering i deres fremtid.
 
- når i går i gang med socialiseringen, så husk kun 1 ny ting om dagen, ellers får hvalpen ikke ro nok til at bearbejde stimuli og lade det synke ind som en god oplevelse. Hvis der er mere end 1 ny ting om dagen, så bliver det overstimulering, hvilket er lige så negativt som ingen stimulering. Stress er roden til alt ondt og dermed fundamentet for alle adfærdsproblemer. Skriv endelig til os, hvis i står med nogle tvivlsspørgsmål - vi vil hellere end gerne guide jer! ❤️
 
- når i henter jeres lille guldklump, så får i en lyd cd med herfra. Det er en cd, som hvalpene ikke har kørt før og som i kan bruge til den videre udvikling. Lyd træning skal desuden holdes ved lige, ellers glemmer hunden det og i kan alligevel ende med en hund, som kan ske at blive bange nytårsaften etc.
 
- i får også en sele med til jeres hvalp. I kan selv vælge blandt de 3 forskellige farver, som jeg har købt. Jeg har købt størrelsen større end den de bruger hos os nu, men samme model. I vil opleve at den er lidt stor til hvalpene den første uges tid, men da hvalpene jo vokser med 1 kg. om ugen, så skal den hurtig passe. Størrelsen mindre, som de bruger nu, vil i omvendt ikke have gavn af mere end en uges tid. Denne sele forventer jeg hvalpene kan passe til de er ca. 14 uger gamle. Den kan spændes meget ud. Selen kan vaskes i vaskemaskinen. Den er desuden nem at give hvalpene på, idet den ikke kan vendes forkert. Spred den ud på gulvet - sæt forpoterne ned i hullerne - klips selen sammen på ryggen. Undgå altid seler, som skal trækkes over hvalpenes hoved, for det vil stort set altid blive forbundet med ubehag.
 
- i får en lille bamse med hjem herfra. Den har fulgt hvalpene i deres 8 uger hos os. Den bærer en velkendt duft for hvalpene og skal bringe dem tryghed på hjemturen, de første nætter og når den bliver urolig. Selvom bamsen lugter eller bliver beskidt, så må i endelig ikke vaske den, da den jo så ikke længere tjener sit formål.
 
- hvalpene har fået sin 2. ormekur i dagene op til weekenden. De er behandlet med en 3 dages behandling med produktet Panacur. I skal sørge for en ny ormekur, når hvalpene er ca. 10 uger gamle. Således er det behandlet i det nye miljø (hos jer), hvor der ikke er nogen evt. gensmitte fra mor eller søskende.
 
- i skal sørge for en revaccination af jeres hvalp nå den er 12 uger gammel. Nogle dyrlæger anbefaler yderligere en, når hvalpen er 16 uger gammel og der må i lytte til jeres dyrlæge. Hos os er hvalpene kennelhoste vaccineret (via dråber i næsen, som optages gennem slimhinden). Denne vaccine skal de først revaccineres med om 1 år. Hvis i fremadrettet har et ønske om, at vi skal passe jeres hvalp fra tid til anden, så skal i sørge for at revaccinere med denne vaccine, som kaldes Nobivac BbPi (læs gerne afsnittet om privat pasning).
 
- sørg for at være to voksne i bilen, når i henter jeres hvalp. Vi tilråder at hvalpen sidder i bunden af bilen ved passageren. Selvom hvalpene har kørt utrolig meget bil hos os og ikke siger en lyd til det, så kan de sagtens mærke at dette er en ny bil! Desuden med fremmede mennesker, uden deres mor, søskende eller os. I må for Guds skyld ikke placere hvalpen bag i bilen alene 🙏🏻 Det vil være en frygtelig start for den! I må forvente uro de første 15-20 min. kørsel, men ud fra tidligere tilbagemeldinger, så burde hvalpen falde til ro derefter, så i stille og roligt kan køre hjem. Hvis hvalpen sover, så skal i ikke stoppe. Sørg for at have noget meget lækkert med til bilen til hvalpe. Ikke bare en tyggepind, men noget som griseøre eller andet af ovennævnte snacks, som kan tage dens fokus under hjemturen. Hvor gode snacks i medbringer, er afgørende for hvor god en hjemtur i får, så det er ikke her i skal være fedtet ☺️
 
- ved afhentning af hvalpene skal vi have lavet et ejerskifte. Vi står automatisk som hvalpenes ejer, når vi har opdrættet dem. Det er vigtig at i udfylder med ejer og underskriver på linjen under min underskrift. Lad endelig ejerskifte dokumentet blive hos os, så jeg med lethed kan omregistrere hele kuldet online. På den måde er jeg nemlig sikker på at alt bliver gjort korrekt.
 
- til sidst vil i blive bedt om at underskrive en Dansk Kennel Klub salgskontrakt. Det er os pålagt af DKK, at vi SKAL udfærdige sådan en til hver af vores hvalpe. Der er ikke så meget i kontrakten, det vil sige, altså ikke nogen krav eller forbehold fra os til jer. Det eneste er, at vi krydser ja i feltet vedr. tilbagekøb. Det vil sige, at sker der noget i jeres liv, som gør at i ikke længere kan tilbyde hunden et hjem hos jer, så skal vi som det første have buddet om at købe hunde tilbage. Prisen herfor vil afhænge af hunden alder og omstændighederne, og jeg tænker altid, at vi alle er fornuftige mennesker og nok skal finde ud af det praktiske. Det betyder også at i må ikke indlevere hunden på et internat eller sælge hunden, uden vi først er blevet tilbudt at købe den tilbage.
 
Hold jer endelig ikke tilbage, hvis i har nogle spørgsmål 🤗
Hvalpenes 6. leveuge, søndag den 17-01-21:
Hvalpene er nu nået til det stadie, som vi kalder "Mere Lort End Lagkage", for at sige det rent ud. Hvalpene stiller i denne alder store krav til os, for at renlighedsprocessen skal gå så godt og let som mulig hos den nye familie. 
Hvalpene er derfor blevet flyttet fra deres hvalpekravlegård inde i køkken-alrummet og ud i hvalperummet, i vores baggang. Her går de i spåner, hvilket giver dem et konstant rent og tørt underlag. 
Spånerne er en suveren løsning, da vi jo ikke kan gøre rent efter hvalpene 24 timer i døgnet. Når de går i spåner, så bliver deres efterladenskaber straks suget ind i spåner og dækket til, når de løber rundt. Vi muger ud flere gange om dagen. På den måde skal de aldrig opleve, at spise eller sove oven i deres efterladenskaber, hvilket ellers vil gøre dem til nogle små grise mht. renlighed, og det vil gøre det svært at få dem renlige senere hen. 
Ved at hvalperummet også har en fin størrelse, så kan man allerede nu se, at hvalpene foretrækker, at søge over i det ene hjørne, når de skal af med noget (hvis vi ikke når at tage dem udenfor).
I denne alder har de brug for mere plads omkring sig, og i hvalperummet er der større plads til udfoldelse. 
 
Det bur som ses i deres indendørs hvalpekravlegård i spånerne, er udelukkende for trænings skyld. Buret har ingen låge og hvalpene skal naturligvis aldrig lukkes derinde. Buret er sat op, så de kan tumle og lege i det, imens de får følingen af at være i et bur, så det bliver lettere at tilvænne dem til bur i forbindelse med bilkørsel, udstilling eller andet.
  
Hvalpene er så småt begyndt at søge efter tørfoder i hvalpekravlegården udenfor, hvilket er den bedste mental stimulering man kan give sin hund. En hund bør søge minimum 1 time (sammenlagt) om dagen, som er bedre end 10 km gåtur, hvilket en hvalp alligevel ikke kan holde til! En hvalp/unghund bør søge sit foder 3 x 20 minutter hver dag, for at opnå optimal mental stimulering. Desuden er stressreducerende og lader hvalpen/hunden bruge sin overskudsenergi på en hensigtsmæssig måde. 
 
Hvalpene har været på tur til til Fussingø sø. 
De syntes at det nye miljø var rigtig spændende og der blev slæbt på pinde, dyppet poter i vandet, gravet huller, tumlet i sne og meget andet. 

De har også været en tur ved Udbyhøj strand i denne uge. Det er sjovt at se, hvor meget hvalpene bemærke det anderledes underlag med muslinger og tang, som jo pludelig har en anden lugt, end hvad de før har oplevet. 
Vejret er ikke helt med os på denne årstid, men vi syntes stadig at hvalpene får fyldtsgørende oplevelser inden for accetable rammer. 

De er også begyndt at få diverse godbidder og snacks, og stort set alt glider ned. Når de får lidt at gumle på, falder det lettere til ro om aftenen, så vi arbejder på at lære dem at få en god døgnrytme.

I den udendørs hvalpekravlegård forsøger vi hele tiden at opsætte nye ting, så de hele tiden bliver udfordret. De er kun i kravlegården momentvis her i kulden, men de går på alle aktiviteterne med krum hals! 
 
Når hvalpene er indenfor, hører de fortsat lydcd for fuld udblæsning og ingen af hvalpene giver den mindste reaktion på lydene. De får en lydcd med ud i deres nye hjem (en anden en den de er vante til hos os), således at træningen kan fortsættes. 
 
Hvalpene vokser med ca. 1 kg. om ugen fra nu af og indtil de er udvokset. Det er vigtigt at i laver et vægtskema, og holder kontrol med jeres hvalps udvikling. Labrador hvalpe bør ikke tage mere på end maximum 1 kg. pr. uge, ellers kan der med lethed opstå nogle vækstproblemer i deres hofter og albuer, som vil give kroniske smerter. 
De er nogle små og fede flødeboller, som helst bare vil spise konstant, så i de nye familier skal der holdes øje med dem. 
Hos os lader vi dem spise det de kan, for vækst skaden kan ikke opstå i dette tidlige stadie.
Det er vigtigt at der serveres så meget mad, at der er noget tilbage når alle er mætte (det får Menja så altid lov til at spise). Det er nemlig vigtigt at de ret tidlig i livet (hos os) får en opfattelse af, at der er mad nok og at de ikke behøver at være forslugne.  
 
I weekenden har de nye familier endelig mødt hvalpene. Det var herligt at gense alle de glade familier!
Her i weekenden er alle tæverne blevet fordelt på deres nye familier, ud fra vores bedste evne. Tæverne udvikler sig nemlig generelt hurtigere en hannerne og viser dermed deres individuelle personlighed tidligere. 
Dog er det et misundelsesværdigt kuld, bestående af en enorm ensartethed! - Både af udseende og personlighed. 

I forbindelse med hvalpebesøg i weekenden, endte vi med at være indenfor i hunderummet, grundet den hårde frost. Desværre var det ikke så let at lave de15 minutters overlap, på så lille et areal, som vi ellers havde tiltænkt i den udendørs hvalpekravlegård. Og 30 min pr. familie er lige lidt nok til et hvalpebesøg. 
Derfor vil vi skubbe lidt på tidspunkterne til næste weekend, således at der sættes 45 minutter af til hver. Vi håber at i vil skrive en privatbesked via messenger til os, hvorvidt dette tidsrum passer jer eller ej..?! 
Hvalpenes 5. leveuge, søndag den 10-01-2021:
Hvalpene udvikler sig rigtig godt! De er alle meget imødekommende og tillidsfulde, og de små haler logre konstant. Der er endnu ikke nævneværdig forskel på hvalpenes personlighed.

Hvalpene fortsætter tilvænningen med sele, og har desuden været med ude og køre bil et par gange. Det var bare korte ture for, at starte på indlæringen. Menja var hos hvalpene under hele turen og de sagde ikke en lyd.

Ved første køretur, skulle vi ikke nogen steder hen - bare køre en lille runde. 
Forud for turen var de luftet godt af, så de var dejlig trætte. Hvalpe med overskudsenergi vil nemlig også give en kraftigere reaktion i en ny eller potentiel presset situation, som de første køreture evt. kan være.
Derud over så har vi erfaret, at der er en markant bedre indlæring i forhold til tilvænning af bilkørsel, hvis man starter i en tidlig alder med hvalpene.  
 
Hvalpene har efterfølgende været med en lille tur i skoven. De syntes at skovbunden og bladene var utrolig spændende og det var sjovt, at se så små hvalpe være opmærksomme på sådanne nye ting omkring dem. 
Hvalpene får en sele med herfra af den model, som de er vante til at bruge hos os.
 
Hvalpe i denne alder bliver hurtig overstimuleret og pludselig kan en ellers velment tur, blive til en overvældende oplevelse og dermed en negativ socialisering. Derfor er vi altid kun på "tur stedet" i ca. 20 min., og kører ikke længere væk end en køretur på maximum 20 min. hver vej. 
 
De har også været med ude og lege i sne. Det var sørme en kold oplevelse!
Men alligevel en ny og lærerig oplevelse, at komme i sneen, som jo ikke ligner det underlag, som de er vante til. 
 
Vi har taget hvalpenes udendørs kravlegård i brug - specielt shelteret, hvor de har masser af tæpper og dyner at putte i. Hvalpene nyder at komme ud hver dag. De er endnu ret små, så de løber ikke så langt omkring i hvalpekravlegården. 

Deres daglige 3 måltider indtages nu udenfor i deres hvalpekravlegård med shelter. Lige så snart de små hvalpe har spist et måltid, så skal de gøre sig rene. Den letteste måde at fremme denne renlighedsproces på, er dermed at fodre dem udenfor, således at de gør sig rene i det rette element. 
 
Hvalpene elsker at lege med vores voksne hunde i hvalpekravlegården. Det er sjovt at se hvordan de små spiller på alle tangenter, når de arbejder med deres kropssprog i samværdet med vores 4 voksne hunde. Heldigvis er vores voksne hunde meget afbalanceret, så hvalpene vil aldrig på nogen måde lide overlast!
Dog er vores voksne hunde SÅ sociale, at vi helst ikke vil have dem i hvalpekravlegården når der er gæster, da de i deres iver for at snakke med mennesker, med lethed kan komme til at træde på de små hvalpe. 

I denne uge er de blevet chipmærket med hver deres id nummer. Vi foretrækker altid at gøre det i tidligt, da hvalpene i større eller mindre grad får en frygtperiode omkring 6. leveuge (den kan sammenlignes med den frygtperiode, som nogle børn får omkring 8. måned). Ved at chipmærke dem tidlig, så har de endnu en ringe hukommelse samtidig med, at vi undgår at skabe et traume i den sensitive periode omkring 6. leveuge. 
Hvalpene stod med mulen godt begravet i en portion tun, idet de fik deres micro chip indført med en stor kanyle, og de bemærkede det knap.

Renlighedsprocessen er skudt godt i gang, hvilket er af stor betydning for de nye familiers succes med henblik på at gøre hvalpene renlige.
Hvalpene er blevet rigtig gode til, at søge over i det ene hjørne af hvalpekravlegården indenfor, når de skal gøre sig rene i nattetimerne. Ligeledes er de begyndt at søge væk fra kurvene, som de sover i i shelteret, i den udendørs hvalpekravlegård, når de skal gøre sig rene.

Hver gang der ligger hømhømmer, så fjerner vi dem straks vi ser det, så hvalpene ikke bliver nogle små grise, der opvokser i en svinesti - det vil nemlig kun resulterer i en langt mere kompliceret renlighed, da de opvokser med, at det er helt okay at sove, spise og lege oven i efterladenskaber.
Vores hvalpe lære at gøre sig rene på både græs, sand og grus, så der ikke bliver problemer med renlighedstræningen i det nye hjem, da de dermed ikke har præference for kun, at gøre sig rene på kun en slags underlag. 
 
I den kommende weekend, får hvalpene besøg af deres nye familier for første gang. 
Vi har gjort os mange tanker omkring, hvordan vi skal komme igennem det på trods af corona! Vi må indrømme at det volder os meget bekymring, men mon ikke vi nok skal få det arrangeret i fællesskab :)
Vi håber vi kan holde hvalpene varme i deres udendørs shelter med dyner og tæpper. 
Vær venlig at overholde tidsrammen, ellers går der rod i planlægningen. Medbring venligst ikke andre familiemedlemmer, end dem som skal bo i husstanden med hvalpen, grundet COVID-19 samt hvalpenes overstimulering. 

Vi gør opmærksom på, at vi desværre ikke kan stille toilet til rådighed i disse tider. 

Husk på at hvalpene endnu er meget små og derfor bliver de hurtig trætte/overstimuleret. Jo flere indtryk og oplevelser de får, jo mere trætte bliver de. Derfor må man forvente, at hvalpene kommer til at sove det meste af tiden til åbent hus i denne alder, desværre.
Hvalpenes 4. leveuge, søndag den 03-01-2021:
Hvalpene trives alle sammen rigtig godt, og der er endnu ikke nogen nævneværdige forskelle på deres personligheder. 
De vokser eksplosivt - specielt i bredden. 
 
Nytårsaften er vel overstået og hvalpene sagde ikke et kny. Vi havde endda 5 friske børn under 10 år, som holdte godt gang i støjen, med alt hvad der hører med sådan en nytårsaften. 
Hvalpene er vante til en masse støj fra dagligdagen og dette var tilsyneladende ikke nævneværdig værre. De sov stort set fra det meste den aften. 

Vejret er ikke specielt indbydende i denne tid. Normalvis ville vores hvalpe i denne alder være meget mere ude, men vi er bange for de skal blive for afkølet eller få blærebetændelse. Derfor er de endnu kun udenfor i kort tid af gangen.
De syntes det hele udenfor er meget meget spændende, og det er bare herligt at se dem gå til det hele med stor nysgerrighed. 

I denne uge har vi arbejdet med tilvænning af seler, så hvalpene er klar til at komme med på tur i næste uge. Vi anbefaler ALTID, at man anvender sele!!!
I en undersøgelse lavet af den kendte svenske hundepsykolog Anders Hallgren fra 1994 (”Rygproblemer hos hunde”) fandt man at 63% af hundene i undersøgelsen havde problemer med ryggen. I 91% af de tilfælde hvor man havde anvendt ryk og hug i linen, havde hundene skader i nakken! Af hundene med skader/smerter havde 55,33 % adfærdsproblemer. Heraf var ca. 42 % udfarende, det vil sige aggressive eller stressede.
Når en lille hvalp vil hilse på fremmede mennesker og hunde, så hopper den frem i snoren og op på bagbenene, idet den vil have ansigtskontakt. Via denne handling får den ofte ryk i nakken via halsbåndet, som kan give den skader der svarer til piskesmæld. Ved at bruge sele mindsker man risikoen for, at hunden får nakkeskader. En sele er mere skånsom, da trykket fordeles over bringen og skuldre - ikke kun halsen/nakken. Et træk i linen vil derfor være mere skånsomt for hunden. Nakke smerter kan lede til en masse håndterings konflikter mellem hund og ejer og fjerne hundens lyst til at gå tur.
Hvalpene får en sele med herfra af den model, som de er vante til at bruge hos os.

Hvalpene har fået udvidet deres kravlegår i køkkenet til dobbelt sørrelse fra sidste uge. De har en alder nu, hvor de er mere aktive og dermed kræver mere plads omkring sig. De har desuden fået en masse nyt og spændende legetøj. 

Renlighedsprocessen er skudt godt i gang, hvilket er af stor betydning for de nye familiers succes med henblik på at gøre hvalpene renlige.
Hvalpene er blevet rigtig gode til, at søge over i det ene hjørne af hvalpekravlegården indenfor, når de skal gøre sig rene i nattetimerne. 
Hver gang der ligger hømhømmer, så fjerner vi dem straks vi ser det, så hvalpene ikke bliver nogle små grise, der opvokser i en svinesti - det vil nemlig kun resulterer i en langt mere kompliceret renlighed, da de opvokser med, at det er helt okay at sove, spise og lege oven i efterladenskaber.

Vores hvalpe lære at gøre sig rene på både græs, sand, fliser og grus, så der ikke bliver problemer med renlighedstræningen i det nye hjem, da de dermed ikke har præference for kun, at gøre sig rene på ét slags underlag. 

I den kommende weekend skal vi holde åbent hus for de familier, som har reserveret hvalp. 
Vi har gjort os mange tanker omkring, hvordan vi skal komme igennem det på trods af corona, men vi føler der er lagt en god slagplan. 
Dog er vejret tilsyneladende ikke med os... Vi grurer for kulden, som venter!

Normalvis ville vi opholde os indenfor med hvalpene, hvis vejret ikke bød sig, men det kan desværre ikke lade sig gøre i disse corona tider. Derfor må vi minde jer om at klæde jer på efter vejret. 
Vi gør opmærksom på, at vi desuden ikke kan stille toilet til rådighed i disse tider. 

Husk på at hvalpene endnu er meget små og derfor bliver de hurtig trætte. Jo flere indtryk og oplevelser de får, jo mere trætte bliver de. Derfor må man forvente, at hvalpene kommer til at sove det meste af tiden til åbent hus i denne alder, desværre.
Vi vil sørge for der er tæpper, dyner og puder til de små at putte i. 

Hvalpenes 3. leveuge, søndag den 27-12-2020:
Glædelig jul alle sammen <3

Hvalpene vokser fortsat med raketfart! De er nogle små og kompakte bamser, med nogle dejlige og brede hoveder, ben og haler, præcis som det skal være ved den gammeldags type.

Nu er hvalpene kommet ud af fødekassen og over i hvalpekravlegården. Hvalpekravlegården er udstyret med en sengeslange/sengerand, så hvalpene ikke så let kommer til at stikke benene ud igennem tremmerne, hvor de kan sidde fast. Men derud over, så er sådan en sengeslags bare fantastisk at sove på.
I hvalpekravlegården har de mere plads til udfoldelse, men ikke mere end de i denne alder kan overskue. 
De har også fået lidt legetøj, som de allerede er begyndt at lege med. Specielt bamserne er gode atputte op ad, når der skal soves. 
Der er forskelligt legetøj og det bliver dagligt skiftet ud, så der hele tiden er noget nyt og spændende. Her i blandt er de bamser, som de hver får med ud i deres nye hjem ved 8 ugers alderen, som skal være en "nusseklud", der giver tryghed i starten.

Hvalpene kommer dagligt ud af kravlegården og ud på et tæppe, for at lege med vores børn, andre hunde samt udforske køkkenet. Hvalpene har godt af, at blive tilvænnet flere forskellige størrelser børn og andre hunde, fra en tidlig alder, hvis det foregår på en ordentlig og lærerig måde.

De tumler og leger med hinanden, imens der lyder små bjæf og knurren - der spilles på alle tangenter og det nuanceret hundesprog har startet sin udvikling.

Før de kunne styre alle fire ben, kunne de allerede logre lystigt med halerne, når vi nussede med dem - så ved man altså bare, at det er en Labrador!

Hvalpene er nu helt oppe og stå på alle fire poter. Det glatte køkkengulv er dog stadig en udfordring for dem, men det skal nok komme, og er god træning af deres muskler og motorik.

Hvalpene bliver tilvænnet flere forskellige slags underlag, som en del af deres miljøtræning. Hunde som ikke har lært det i hvalpestadiet, kan let udvikle angst over for glatte gulve senere hen i livet!

I denne uge er vi begyndt at afspille lyd CD'er for hvalpene. Disse CD'er skal forebygge, at hvalpene bliver bange for nye, høje, skarpe eller pludselige lyde senere hen. På bare en af CD'erne er der 48 forskellige lyde, f.eks. torden, fyrværkeri dyrelyde, huslige lyde, trafik, værktøj, børn, klokker.

I slutningen af denne uge, er de startet med at spise selv. Første måltid for en madglad Labrador er jo en stor dag. Husk at en Labrador lever for at æde - den æder ikke for at leve.... haha!
Interesseren for det opblødte/blændede hvalpefoder, var stor og hvalpene gik straks ombord i det, da vi præsenterede det. De fodres nu 3 gange om dagen med Royal Canin Maxi Junior, som vi blander Royal Canin modermælkserstatning i (ligesom man gør ved små børn, når de skal starte med at spise grød). Dernæst får de også hvalpedåsemad (Royal Canin Starter Mouss) blandet i.  
Når hvalpene spiser, så kaster de sig hen over det - resultatet er hvalpe, som er total indsmurte, men Menja vasker dem gerne. 

Når hvalpene skal fodres kalder vi "kom-kom-kom" og denne indlæring vil allerede begynde, at sidde fast inden for de nærmeste dage. Dette signal er en vigtig indlæring til, når vi skal på tur med hvalpene og her handler det bare om, at have en belønning klar, når hvalpene kommer susende én i møde.  Det er let for den nye familie, at bygge videre på dette indkald, evt. med et nyt indkalds signal, hvis man ønsker.

Som 3 uger gamle har hvalpene fået deres første ormekur. De var ikke så imponeret over det, men det kom da ned som det skulle. 

Hvalpenes 2. leveuge, søndag den 20-12-2020:
Hvalpene vokser utrolig godt! De er nogle små kompakte bamser, som stadig ikke laver meget andet end at spise og sove. Der er minimal aktivitet i fødekassen i denne alder, bortset fra når de løber mod Menjas mælkebar.

De er nogle gode robuste hvalpe med brede hoveder og kraftige benstammer med tykke "odder-haler". Halen er faktisk lige så tyk som deres bagben. 

Hvalpene kan lugte når Menja er i fødekassen og de kripler hurtigt over til hende og finder sig til rette i mælkebaren. 
Hvalpene har inden for det sidste døgn åbnet deres øjne og ører. Deres syn er stadig meget sløret og man skal passe meget på, ikke at tage billeder med blitz på kameraet! Selvom de ikke kan se helt så meget endnu, så kan de fint komme omkring i fødekassen, ved at trække sig frem med forbenene - nogle af hvalpene er endda begyndt at rejse sig op på alle fire ben. 

Deres hoved er ved at have fået mere facon og de ligner efterhånden rigtige hvalpe ;)

Det er et helt bevidst valg, at vores fødekasse står ved fjernsynet, så hvalpene hele tiden får lydpåvirkning. Vi er en familie der konstant har fjernsynet tændt som baggrundsstøj (ja som om der ik er støj nok med 3 små børn...haha!). 
Hvalpene bliver tilvænnet alle hverdagslyde, og vi vil igennem deres 8 uger arbejde meget med, at tilvænne dem alt mulig slags støj, så de ikke bliver lydsensitive senere hen. 
Fordelen ved at have fødekassen under fjernsynet er også, at børnene kan ligge nede ved hvalpene imens de ser fjernsyn. 

Indtil 3. leveuge har hvalpene ednu ingen nævneværdig hukommelse, men kan selvfølgelig påvirkes af gentagne duftpåvirkninger og stress. Temperatursvingninger, for meget håndtering samt en stresset mor, kan blandt andet have en negativ og skadelig effekt på hvalpene, så det er vigtigt at man som opdrætter er opmærksom på, at skabe de rette rammer omkring hvalpene. 

Hvalpene har fået klippet deres negle for første gang. I denne uge er det ikke for deres trænings skyld, men af hensyn til Menja, da de river hendes hud, når de pumper mælken omkring dievorterne. 

Hvalpene har nu fået halsbånd på. 
Vi giver altid vores hvalpe halsbånd på ved denne alder, frem for at blive ved med, at mærke dem med neglelak prikker. Ved tilvænning til halsbånd tidligt, giver det dem et naturligt forhold til at have halsbånd på. De vokser op og kan aldrig huske andet end, at de altid har haft halsbåndet på, og derfor bliver det helt naturligt for dem. Ellers kan man ved en 8 ugers hvalp have en del bøvl med tilvænning af halsbånd. 

Pigerne er; Rød, lilla, gul, beige, sort
Drengene er; Grøn, lyseblå, brun, grå, mørkeblå
Hvalpenes 1. leveuge, søndag den 13-12-2020:
Det er et stort kuld for en førstegangsmor! Menja er på hårdt arbejde og ligeså er vi, men hold op hvor hvalpene trives godt, så det er jo fantastisk at sidde med hovedet i hvalpekassen dagen lang (og natten hehe).


Når der er så mange hvalpe i et kuld, så er de naturligvis ikke lige så store, som hvis der kun havde været halvdelen. Men heldigvis har Menja mælk til en hel hær. 
Når den første leveuge er gået, så er det altid en målestok at hvalpene gerne skulle have fordoblet deres vægt. Vi troede faktisk ikke helt på det kunne lade sig gøre med 10 hvalpe, men sørme om de ikke alle sammen kom i mål i dag 🤩

Indtil nu skulle Menja nærmest lokkes for at komme ud og tisse og maden skulle serveres for hende i hvalpekassen. Men nu begynder hun så småt at søge lidt udenfor kassen - vi tror dog mest det er pga. varmelampen, som får hende til at have det rigtig varmt i hvalpekassen. Dog kan hvalpene ikke selv holde varmen i denne alder, og vi tør ikke anvende brændeovnen for kraftigt, da det er en varme, som er svær at regulere. 

Når hvalpene dier mælk, så ser man hvordan de pumper med forpoterne og slår med snuden ned i Menjas dievorter - dette for at få mælken til at løbe. Heraf udspringer den tigge-adfærd, som vi ser senere hen ser ved vores hunde; de "giver pote", altså slår med forpoten for at få noget af et individ, hvilket kan være mad såvel som kontakt. Og ligeledes udøver nogle hunde "snudepuf". 

Fødekassen er udstyret med rundstokke, således at den trætte mor, ikke kommer til at ligge hvalpene ihjel.  
Vi sover også på en drømmeseng ved siden af fødekassen de første par uger, for at overvåge dem og ligge hvalpene til ved Menjas dievorter. 

Fødekassen står placeret i hjemmets centrale rum - nemlig vores køkken-alrum. Her er hvalpene hele tiden i fokus og opvokser som en del af familien. 

Selvom hvalpene endnu er meget små, samt døve og blinde, så kribler og krabler de rundt i hele fødekassen. De kan tydeligt dufte deres mor og fornemme om hun er i kassen eller ej. 
De trækker sig af sted med forbenene, imens bagbenene slæbes efter dem. Men allerede nu kan man se, at de første af hvalpene, også begynder at skubbe fra med bagbenene. 

Hver dag gøres der rent i fødekassen og det store isolerende uldtæppe (vetbed) bliver udskiftet. Imens bliver hvalpene lagt på det let kølige køkkengulv. Ved at de mærker det anderledes underlag - frem for uldtæppet i fødekassen - oplever de en let stresspåvirking. Men denne lette stresspåvirkning er kun kortvarrig og dermed positiv, idet den udruster hvalpene i en tidlig alder til, at forholde sig til stress og uvante situationer. 
Hver dag bliver der ligeledes lavet små lette tryg imellem deres trædepuder (naturligvis ikke noget der gør ondt!!), med en lille fingerspids, for også at tilvænne et let stressniveau.
Det giver gode og afbalanceret hunde på lang sigt, når denne udvikling fortsættes sammen med en god socialisering. 

Med små børn er der altid gang i vores hjem, og det er vores hunde helt vante til og trygge ved. Vores hvalpe bliver udrustet til at være en del af en familie, lige fra de er helt små. Vores børn færdes frit omkring fødekassen, hvilket er okay med Menja og hun kan sove fra det meste. 

Allerede nu kan man se at hvalpene drømmer, når de sover, for de giver en masse små spjæt. Da de endnu er både døve og blinde, så kan de ikke have meget at drømme ud fra, så det kan kun være fødslen, moren og håndteringen, som giver dem drømme. Sjovt at se i denne alder 😴

I weekenden har vi haft 8 søde familier på hvalpebesøg. På grund af COVID-19 har det desværre kun været muligt at mødes udenfor, men vi syntes bestemt stadig, at det var været gode besøg og nogle velovervejet familier, hvor vi glæder os til at berige dem med et firbenet familiemedlem. 

Vi har utrolig mange henvendelser på hvalpe, men vi må desværre også takke nej til mange af forskellige årsager. Vi har blandt andet valgt denne gang, at prioritere jyske familier (og her i blandt helst østjyske) af hensyn til eventuelle kommunenedlægninger. Vi har dog to familier fra Sjælland, som vi har godkendt trods afstanden imellem os, idet de begge er veterinærsygeplejersker, ligesom Laila, og endvidere hver har venner eller familie, som tidligere har fået hvalp hos os. 

Fødslen:
Søndag den 6. december kom Menjas 9 dejlige hvalpe til verden 💛💛💛🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤
Det var en lang og rolig fødsel, uden de store anstrengelser fra hverken Menjas eller vores side af (tjoo altså uden natsøvn 🥱😴😅 - men vi kan sove om 8 uger, ik 😆).
 
Det blev til:
3 sorte tæver 🖤🖤🖤
2 gule tæver 💛💛
1 gul han 💛
4 sorte hanner 🖤🖤🖤🖤
- p.s. vi har sorte hanner, som endnu ikke er efterspurgte.
1. hvalpebesøg & møde med os:
 
COVID-19 og hvalpebesøg: 
Det er ikke nemt at være opdrætter i disse COVID-19 tider....🦠
 
Vi skal passe på hinanden, ikke ses med for mange mennesker og holde afstand.
- Her opstår en del problematik i forhold til hvalpebesøg 🤔

Vi er naturligvis ikke interesseret i, at have en gennemstrøm af mennesker i vores hjem 😬
Hver hvalpekøber-familie (jer), har kun en opdrætter-familie (os) at forholde sig til, men vi skal forholde os til flere familier (alle jer) 🦠
Derfor må vi gøre tingene anderledes i disse tider 🤗

Vi har haft hvalpe tidligere i år, hvor pandemien havde sin første bølge. Vi syntes vi tog de rette hensyn til alle parter og kom godt igennnem 👋🏻
Vi håber naturligvis at familierne, som fik hvalpe fra os i foråret, havde en god oplevelse i forbindelse med anskaffelse af hvalp fra vores opdræt, trods omstændighederne 🙏🏻
 
🐾 Dansk Kennel Klub har forsøgt at hjælpe opdrættere på vej med lidt vejledning i disse tider;

👉🏻
 Vi planlægger umiddelbart tiden med vores hvalpe og de nye familier således;
De første 3-4 uger er der ikke meget at se på de små hvalpe, andet end vi kan vise jer på billeder og videoer.
Vi vil naturligvis fylde Facebook med hvalpe spam 😆
Hjemmesiden vil blive opdateret en gang om ugen, med masser af billeder og fortællinger om hvalpenes fysiske og psykiske udvikling 💪
 
Vi vil naturligvis møde de nye familier, før vi evt. lover en hvalp væk! Så i de første par uger, hvor der alligevel ikke er meget at se - og hvor hvalpene ikke er klar til besøgende - påtænker vi at mødes med jer udenfor.
Her kan vi holde forsvarlig afstand, få sat ansigt på hinanden, lære hinanden lidt at kende, afstemme forventninger, i kan se omgivelserne hvor hvalpene opvokser samt møde hvalpenes mor Menja.
 
Ud fra vores møde kan begge parter forhåbentlig danne sig et indtryk af, hvorvidt der ønskes at indgåes aftale om reservation af en hvalp. 
Ved reservation af en hvalp er reservationsgebyret 3.500 kr. Ved betaling af dette udfyldes der en kvittering, som begge parter underskriver, der indeholder begge parters oplysninger, info om hvalpekuldet samt en kode til hvalpeguiden her på hjemmesiden. 
 
I denne corona periode er Mads hjemme og har så heldigvis masser af tid til hvalpene. 
Jeg, Laila, arbejder på Hornbæk Dyrehospital, hvor jeg er privatansat som Veterinærsygeplejerske, adfærdsbehandler og hundetræner og hvor der stadig er en masse syge dyr at tilse. 
Heldigvis har ingen i vores familie været ramt af Coronavirus, men vi tager det meget seriøst og ønsker ikke at blive udsat for smitte.
 
Men COVID-19 eller ej, vores hvalpe vil få de samme oplevelser/ture med miljøtræning, oplevelser og socialisering som de plejer 🤗

Læs venligst afsnittet “Køb af hvalp” på vores hjemmeside før i påtænker hvalp fra os;
https://m.dream-of-labradors.dk/koeb-af-hvalp

Drægtigheden:
Menja blev scannet for drægtighed da hun var 4 uger henne. På det tidspunkt var der intet at se eller mærke på hende, så vi vidste ikke helt hvad vi skulle forvente forud for scanningen. 
Scaningen viste at hun bar på minimum 5 hvalpe, men da hendes mave ikke rigtig voksede, begyndte vi at forholde os til et lille kuld. 
 
Scanning;

 
Pludselig gik det stærkt og maven voksede fra dag til dag! Menja begyndte at have svært ved at holde sul på kroppen, trods kraftig fodring, fordi hvalpene tog godt fra. 
Menja er en forholdsvis lille og kompakt tæve, så den store mave gav hende ret hurtig en sjov facon, der dragede associationer til et hængebuesvin.

Drægtighed, 1 uge til termin:
 
Drægtighed, 2 uger til termin:
 
Drægtighed 3 uger til termin:

Hvalpenes stamtavle & sundhed:
Alle vores hvalpe er opdrættet efter Dansk Kennel Klubs avlsrestriktioner og avlsanbefalinger, hvilket betyder at hvalpene har en basis plus stambog fra Dansk Kennel Klub. 
Forældrene til vores hvalpe er røntgenfotograferet fri for HD & AD, de er øjenlyst hos en certificeret dyrlæge og endvidere DNA testet for EIC, CNM, PRA & HNPK forud for avl. 
 
Af denne kombination af forældre, forventer vi os hvalpe med en god udstillingstype og et super flot hovedudtryk.  

Faren er importeret fra Ukraine (fra samme kennel som vores egen tæve Kiki). Han er ejet af Kennel Posters hos vores venner Gert & Maibritt i Randers.

Moren er af vores eget opdræt. Hun er hovedsagelig ud af engelsk afstamning. Hun er vores 3. generation af egen avl og dette er hendes første kuld.  
 
Venteliste:
Vi tager imod seriøse henvendelser til venteliste. Læs venligst afsnittet "KØB AF HVALP" inden i kontakter os. 🙏

Ved henvendelse vil vi gerne vide lidt om, hvem du/I er og hvad en hvalp kan tilbydes. Hvilken erfaring man har med hund og denne race, hvad man skal bruge hunden til (f.eks. familiehund, træning af en bestemt art, udstilling, jagt eller andet) samt hvad man forventer af en hund. 

Man kan ikke sev skrive sig på venteliste - det er noget vi gør, efter at have talt med folk og "forhåndsgodkendt" dem 😊
Ved interesse i vores hvalpe, send os gerne en besked via Messenger (søg vores kennel profil "Kennel Dream Of Labradors" på Facebook). Mail tjekkes desværre ikke så ofte. 

Ved at blive skrevet på venteliste er man ikke garanteret en hvalp, da vi naturligvis først vil møde de familier, som skal overtage vores hvalpe. Men man står først i køen og bliver informeret når hvalpene er født, samt bliver inviteret til et hvalpebesøg, hvor vi kan lære hinanden lidt at kende og afstemme forventninger. Ved første møde tager begge parter stilling til, om de ønsker at indgå aftale om reservation. 
 
Da vi naturligvis ikke ønsker at holde folk for nar, skriver vi aldrig urealistisk mange på venteliste. Derfor håber vi naturligvis også på, at folk vil respektere vores opdræt og tid og give en tilbagemelding, hvis de ikke ønsker at stå på vores venteliste alligevel - således at vi kan give pladsen til en anden. Derfor bruger vi heller ikke tid på, at skrive folk på venteliste, som også er skrevet op hos andre opdrættere, da de optager pladsen for en der er mere seriøs. 
Vi takker på forhånd for forståelsen. 🙏
Parring:

Menja blev parret med Sylvan Okeanas Elite over 2 dage. Sylvan er ejet af vores venner Gert b& Maibritt fra Kennel Posters. 
 
 
Kennel Dream Of Labradors' V. Mads & Laila Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Danmark | Tlf.: 20655058 | mail@dream-of-labradors.dk