Bookmark and Share    
Kennel Dream Of Labradors'

Mallaiy x Smokey

Hvalpe født den 7/7-21

5 tæver❤️❤️❤️❤️❤️
4 hanner💙 💙 💙 💙 


De er 8 uger og klar til nye hjem den 1/9-21 
  


Mor: Dream Of Labradors' Mallaiy  & Far: Zeuthens Karlos, Tysk import
 
 
 
Følg denne side hver onsdag, som er hvalpenes ugedag, hvor siden vil blive opdateret med billeder og fortælling om hvalpenes udvikling!
 
Følg også vores kennel på Facebook, hvor der jævnligt vises filmninger af hvalpene. 
 
Hvalpene er navngivet;

🌸Dream Of Labradors’ Summer Crush, orange halsbånd
🌼Dream Of Labradors’ Summer Vibe, grøn halsbånd
🌻Dream Of Labradors’ Summer Breeze, lilla halsbånd
🌷Dream Of Labradors’ Summer Bloom, rød halsbånd
🌹Dream Of Labradors’ Summer Glow, grå halsbånd
🌴Dream Of Labradors’ Summer Time, sort halsbånd
☀️Dream Of Labradors’ Summer Joy, blå halsbånd
🌞Dream Of Labradors’ Summer Love, gul halsbånd
💐Dream Of Labradors’ Summer Fling, brun halsbånd
 
Afhentning af hvalpene onsdag den 1. september:

kl. 8:00: Jeppe & Maria
kl. 9:00:
Jan & Ann Louise
kl. 10:00: 
Jannie & Ann Kristine
kl. 11:00: Lise-Marie & Henning
kl. 12:00: Michael & Helle
kl. 13:00: Kaj & Inge-Lise
Kl. 14:00: Helle & Danny. 
kl. 15:00: Nele
Kl. 19:00: Lotte & Torben
 
Hvalpenes 8. leveuge, tirsdag den 31-08-2021:
I morgen bliver hvalpene 8 uger gamle og de flyver alle fra reden. Med ét bliver der pludselig meget tomt!

Vi er godt tilfredse med hvalpenes fysiske og psykiske udvikling og har gjort vores absolut bedste for at give dem en god start på livet. 

Hvalpene vejer nu:
Rød; 6,05 kg. 
Lilla; 6,20 kg. 
Gul; 7,15 kg. 
Orange: 5,50 kg. 

Grå: 6,10 kg. 
Grøn; 7,00 kg.  
Sort; 6,20 kg. 
Blå; 5,70 kg. 
Brun; 6,45 kg. 


I den seneste uge har vi arbejdet med fravænning af hvalpene. Det kan være rigtig svært for både mor og hvalpe at blive seperareret lige med ét, så det er klart en fordel at lave en langsom tilvænning. Hvalpene har derfor sovet de sidste par nætter uden Mallaiy og det er gået rigtig fint. 
Mallaiys mælkeproduktion er dog så stor, at hun nu i medicinsk behandling, for at fjerne mælken og det lader bestemt til at have god effekt på hende. 
 
I ugens løb har hvalpene været en tur på banegården, hvor de mødte et tog. De tog det faktisk rigtig pænt, selvom toget kom susende forbi dem. 

Hvalpene har været en tur med i stalden og møde vores heste. Igen var det sjovt at se hvalpene blive så optaget af de nye og ukendte dufte i stalden. Alt blev undersøgt og de blev ikke engang bange for hestene. 

De har også været ude og gå en tur i vores lille by. De ræser afsted med stor intensitet og glæde, så det kan nogle gange være lidt svært for dem at forstå, at de er begrænset af en snor. Men det er også noget de skal lære. 

Hvalpene har fået en rigtig god fornemmelse for, at de skal gøre sig rene udenfor. Vi tænker det bliver ganske lige til for de nye familier, at få det sidste på plads. 

Vi håber vi ser nogle af dem igen, måske til kenneltræf eller pasning.
Vi ønsker de nye familier alt held og lykke til med deres nye familiemedlem. Tak for denne gang.
 
Hvalpenes 7. leveuge, onsdag den 25-08-2021:
Hvalpene vokser fortsat som de skal. Tæverne vejer fra 4,7 kg. til 6,0 kg, hvor hende med gul halsbånd klart er den største.
Hannerne vejer fra 4,7 kg. til 5,9 kg., hvor ham med grøn halsbånd er størst.
 
Det har været en travl uge, da hvalpene nu har store behov i forhold til deres socialisering og miljøtræning.
 
I den udendørs hvalpekravlegård har de fået en stor aktivitetskube med forskelligt skramlende og raslende legetøj, samt en stor balje med plasticbolde og en stor knasende tunnel. Det er utroligt aom hvalpene bare kaster sig over det hele uden betænkeligheder, men det er jo udelukkende positivt :))

Hvalpene er blevet udfordret med aktivitetslegetøj og snusemåtter, som er super mentalaktivering. 
Aktivitetslegetøj er forskelligt legetøj med foder indeni, hvor hvalpene skal tumle med legetøjet og løse gåden til, hvordan de får foderet ud. Man skal have meget forskelligt legetøj, hvis hvalpene skal have fornøjelse af det mere end én gang, for de regner hurtigt ud, hvordan det virker. 
Vi gav dem aktivitetslegetøjet på en stor og knasende presenning, så de fik prøvet en anden slags underlag, men det gjorde de ikke noget notits af. 

En snusemåtte er en bunke fleese strimler i en gummiemåtte, som skal imitere en stor græstot. I denne gemmes der foder, som hvalpene skal snuse efter. Det fungerer på samme måde, som når hvalpene laver fodersøg udenfor, men til en dag med dårligt vejr, eller når hvalpen har for meget krudt i rumpen om aftenen, så er en snusemåtte en super god løsning. 
 
De har været en tur med i Fussingø skoven, hvor vi slap dem fri i den indre skov. Vi kunne sørme godt mærke de var blevet ældre, for der var godt nok et stort aktivitets niveau hos hvalpene og et kæmpe mod på livet, så de fræste frem og tilbage. Vi fik talt til 9 en del gange for at orientere os. 
 
Turen i denne uge gik ogdå til Maxi Zoo. Her fik vi trænet at gå i snor, færdes på glat gulv samt distraktioner af lækre dufte. Hvalpene troede selvfølgelig at reolerne med godbidder og kødben var en buffet, så der skulle holdes lidt fast i den anden ende af snoren. 

Hvalpene har været en tur ved dyrlægen og er nu så småt ved at være klar til at flyve fra reden i næste uge. 
De har fået deres vaccine som 7 uger gammel og skal revaccineres ved 12 og 16 ugers alderen. 

På onsdag flyver alle hvalpene fra reden og derfor vil hjemmesiden blive opdateret på tirsdag.
Hvalpenes 6. leveuge, onsdag den 18-08-2021:
Tæverne vejer nu fra 3,8 kg. til 4,9 kg. Hannerne vejer nu fra 3,8 kg. til 4,7 kg. 
 
Hvalpene vokser med ca. 1 kg. om ugen fra nu af og indtil de er udvokset. Det er vigtigt at i laver et vægtskema, og holder kontrol med jeres hvalps udvikling. Labrador hvalpe bør ikke tage mere på end maximum 1 kg. pr. uge, ellers kan der med lethed opstå nogle vækstproblemer i deres hofter og albuer, som vil give kroniske smerter.
De er nogle små og fede flødeboller, som helst bare vil spise konstant, så i de nye familier skal der holdes øje med dem.
Hos os lader vi dem spise det de kan, for vækstskaden kan ikke opstå i dette tidlige stadie.
Det er vigtigt at der serveres så meget mad, at der er noget tilbage når alle er mætte (det får Mallaiy så altid lov til at spise). Det er nemlig vigtigt at de ret tidlig i livet (hos os) får en opfattelse af, at der er mad nok og at de ikke behøver at være forslugne.
Når hvalpene flytter i deres nye familier, så skal maden afmåles, så der holdes styr på vægten.

Hvalpene er nu nået til det stadie, som vi kalder "Mere Lort End Lagkage", for at sige det rent ud. Hvalpene stiller i denne alder store krav til os, for at renlighedsprocessen skal gå så godt og let som mulig hos den nye familie. 
Hvalpene er derfor blevet flyttet fra deres hvalpekravlegård inde i køkken-alrummet og ud i hvalperummet, i vores gang. Her går de i spåner, hvilket giver dem et konstant rent og tørt underlag. 
Spånerne er en suveren løsning, da vi jo ikke kan gøre rent efter hvalpene 24 timer i døgnet. Når de går i spåner, så bliver deres efterladenskaber straks suget ind i spåner og dækket til, når de løber rundt. Vi muger ud flere gange om dagen. På den måde skal de aldrig opleve, at spise eller sove oven i deres efterladenskaber, hvilket ellers vil gøre dem til nogle små grise mht. renlighed, og det vil gøre det svært at få dem renlige senere hen. 
Ved at hvalperummet også har en fin størrelse, så kan man allerede nu se, at hvalpene foretrækker, at søge over i det ene hjørne, når de skal af med noget (hvis vi ikke når at tage dem udenfor).
I denne alder har de brug for mere plads omkring sig, og i hvalperummet er der større plads til udfoldelse. 
 
Det bur som ses i deres indendørs hvalpekravlegård i spånerne, er udelukkende for trænings skyld. Buret har ingen låge og hvalpene skal naturligvis aldrig lukkes derinde. Buret er sat op, så de kan tumle og lege i det, imens de får følingen af at være i et bur, så det bliver lettere at tilvænne dem til bur i forbindelse med bilkørsel, udstilling eller andet.
  
Hvalpene er så småt begyndt at søge efter tørfoder i hvalpekravlegården udenfor, hvilket er den bedste mental stimulering man kan give sin hund. En hund bør søge minimum 1 time (sammenlagt) om dagen, som er bedre end 10 km gåtur, hvilket en hvalp alligevel ikke kan holde til! En hvalp/unghund bør søge sit foder 3 x 20 minutter hver dag, for at opnå optimal mental stimulering. Desuden er stressreducerende og lader hvalpen/hunden bruge sin overskudsenergi på en hensigtsmæssig måde. 
 
Hvalpene har været en tur med børnene omme og lege i haven. Da haven er seperat inhegnet vil de ikke ellers have adgang dertil, så det var et helt nyt eventyr for dem. 
 
De har også været med ude og gå deres første lille tur i sele og snor. De var bestemt ikke enige om, hvilken retning vi skulle gå, så det var lidt af et tålmodigheds projekt. Heldigvis er børnene så store nu, at vi ikke skubber dem i en klapvogn ved siden af, men derimod kan de give en hjælpende hånd med hvalpene. 
 
Hvalpene har været på tur til Fussingø sø - endda i silene regnvejr, men det lod nu ikke til at bekymre dem det mindste. Det var bare en våd fornøjelse for os andre. Ved søen var der igen et nyt og spændende miljø, som hvalpene fik gennemsnust med stor fornøjelse. 
Ved søen blev der slæbt på pinde, dyppet poter i vandet, gravet huller, tumlet i sand og meget andet. 
Det er så fantastisk at se, hvordan de bare indtager et nyt miljø uden hæmninger. 
 
De har også været på tur i trækvognen til gammelhaven ved Fussingø sø. Hvalpene er meget interesseret i vandet og sivene, så man skal næsten have et øje på hver finger, nu hvor de er så store at de løber livligt omkring. Heldigvis har de et indkalds signal, som de forbinder med mad, så det er dog muligt for os, at få samling på hvalpene. 
 
De er også begyndt at få diverse godbidder og snacks, og stort set alt glider ned. Når de får lidt at gumle på, falder det lettere til ro om aftenen, så vi arbejder på at lære dem at få en god døgnrytme.

I den udendørs hvalpekravlegård forsøger vi hele tiden at opsætte nye ting, så de hele tiden bliver udfordret. 
 
Når hvalpene er indenfor, hører de fortsat lydcd for fuld udblæsning og ingen af hvalpene giver den mindste reaktion på lydene. 
 
Åbent hus i weekenderne

Vi holder åbent hus for de familier (kun dem som bor i husstanden), som har reserveret hvalp, således at familierne kan følge deres nye familiemedlem i opvæksten i vores kennel.

Da corona restriktionerne heldigvis er lempet de fleste steder efterhånden, så er de naturligvis også hos os. Derfor behøver i ikke at have foretaget en test eller fremvise pas ved hvalpebesøg/åbent hus. 

Vi gør opmærsom på;
- At vi ikke stiller toilet til rådighed
- At vi er udenfor uanset vejr
 
Åbent hus søndage kl. 9-12:
 den 15/8 + den 22/ + den 29/8

HUSK at give besked om i kommer eller ej så vi ved, hvor meget kaffe vi skal have på kanden! På forhånd tak :)
Vi glæder os til at se jer! 
 
Hvalpenes 5. leveuge, onsdag den11-08-2021;
Tæverne vejer nu fra 2,9 kg. til 3,7 kg.
Hannerne vejer nu fra 2,8 kg. til 3,6 kg.

Hvalpene udvikler sig rigtig godt! Alle hvalpene er meget imødekommende og tillidsfulde, og de små haler logre konstant. Deres individuelle personligheder begynder først nu, at så småt at vise sig, og hver hvalp er charmerende på sin helt egen måde.
Som altid udvikler hannerne deres personlighed før tæverne. 
 
Vi har fået trænet lidt mere med tilvænning af sele og bilkørsel og det går rigtig godt. Hvalpene sover faktisk inden vi når at lukke bagsmækken på bilen, så de er ganske trygge. 
I forbindelse med tilvænning til bilkørsel og brug af kropssele, så har hvalpene været en tur ved stranden. De syntes sand, tang og vand var utrolig spændende og det var sjovt at se så små hvalpe være opmærksomme på sådanne nye ting omkring dem. Flere af hvalpene gik endda ud og dyppede poterne i det kolde vand. 
 
De har også været med på tur til skoven og det syntes de også var utrolig spændende. Bladende som lå på skovbunden var noget som hvalpene aldrig havde set før og dem kunne de rigtig snuse og tumle i.
Gudskelov er de allerede ret gode til at komme når vi kalder, for ellers kan 9 hvalpe være lidt af en flok at holde styr på. 

Hvalpe i denne alder bliver hurtig overstimuleret og pludselig kan en ellers velment tur, blive til en overvældende oplevelse og dermed en negativ socialisering. Derfor er vi altid kun på "tur stedet" i ca. 20 min., og kører ikke længere væk end en køretur på 25 min. hver vej. 

Dette var deres første ture, ud af mange oplevelser i løbet af de næste par uger hos os. 
 
Hvalpene elsker at lege med vores voksne hunde i hvalpekravlegården. Det er sjovt at se hvordan de små spiller på alle tangenter, når de arbejder med deres kropssprog i samværdet med vores voksne hunde. Heldigvis er vores voksne hunde meget afbalanceret, så hvalpene vil aldrig på nogen måde lidt overlast!
Dog er vores voksne hunde SÅ sociale, at vi helst ikke vil have dem i hvalpekravlegården når der er gæster, da de i deres iver for at snakke med mennesker, med lethed kan komme til at træde på de små hvalpe. 

I den udendørs hvalpekravlegård har hvalpene en masse forskelligt legetøj samt ting til at stimulere dem både fysisk og mentalt og motorisk. De kaster sig over alle forlystelserne med krum hals og det er simpelthen en fornøjelse at se! 

Vi er begyndt at give dem diverse snacks og alt glider ned. Det skal gøres med langsom tilvænning, således de ikke får diarre. 
Når man har mulighed for at byde hvalpene en snack dagligt, så er der også lidt til tænderne og til aktivering. 
 
I denne uge er de blevet chipmærket med hver deres id nummer. Vi foretrækker altid at gøre det i tidligt, da hvalpene i større eller mindre grad får en frygtperiode omkring 6. leveuge (den kan sammenlignes med den frygtperiode, som nogle børn får omkring 8. måned). Ved at chipmærke dem tidlig, så har de endnu en ringe hukommelse, samtidig med at vi undgår at skabe et traume i den sensitive periode omkring 6. leveuge. 
Hvalpene stod med mulen godt begravet i en portion tun, idet de fik deres micro chip indført med en stor kanyle, og de bemærkede det knap.
 
I weekenden afholder vi første åbent hus; søndag kl. 9-12. Familierne (kun husstanden!) kommer som de kan i det tidsrum - altså behøver man ikke stå på pletten kl. 9, hvis det er for tidligt at komme afsted til. 

Hvalpene er endnu meget små og det betyder også, at de i forbindelse med åbent hus, hurtigt vil blive mætte af de mange intryk, hvorefter de vil lægge sig til at sove for at fordøje dem. De vil være vågne i intervaller. Det er i vores værden en "dødssynd" at forstyrre sovende hvalpe og børn. Den lille hjerne har brug for ro til at udvikle sig optimalt. Hvalpene skal nok vågne igen når de er klar :)

I må gerne, allerede nu, gøre jer lidt tanker omkring, hvornår i kunne tænker jer af afhente jeres hvalp. Laila har fri fra arbejde onsdag den 1. september, hvor hvalpene er klar til at flyve fra reden. Vi sætter 1 time af til hver familie, som skal afhente hvalp og vi er klar til at tage imod første familie kl. 7:00.  
 
Hvalpenes 4. leveuge, onsdag den 04-08-2021;
Hvalpene trives alle sammen rigtig godt, og der er endnu ikke nogen nævneværdige forskelle på deres personligheder. 
De vokser eksplosivt - specielt i bredden. Tæverne vejer nu fra 2120 gram til 2820 gram. Hannerne vejer fra 2015 gram til 2555 gram. 

Vi har taget hvalpenes udendørs kravlegård i brug - specielt shelteret, hvor de har masser af tæpper og dyner at putte i. Hvalpene nyder at komme ud hver dag. De er endnu ret små, så de løber ikke så langt omkring i hvalpekravlegården. 

Hvalpene har haft fornøjelsen af at hilse på en del forskellige feriehunde, som vi har her i sommeren. Dog foregår det kun igennem hegnet. 

Vores egne hunde omgåes dagligt hvalpene, hvilket er en stor hjælp i forhold til udvikling af hvalpenes sociale kompetencer. 
Vores egen hvalp Malva får også lov til at komme ind til hvalpene. Det er første gang hun skal omgås små hvalpe, men det gør hun faktisk ganske godt og hun er en super legetante for de små. 

I denne uge har vi arbejdet med tilvænning af seler, så hvalpene er klar til at komme med på tur i næste uge. Vi anbefaler ALTID, at man anvender sele!!!
I en undersøgelse lavet af den kendte svenske hundepsykolog Anders Hallgren fra 1994 (”Rygproblemer hos hunde”) fandt man at 63% af hundene i undersøgelsen havde problemer med ryggen. I 91% af de tilfælde hvor man havde anvendt ryk og hug i linen, havde hundene skader i nakken! Af hundene med skader/smerter havde 55,33 % adfærdsproblemer. Heraf var ca. 42 % udfarende, det vil sige aggressive eller stressede.
Når en lille hvalp vil hilse på fremmede mennesker og hunde, så hopper den frem i snoren og op på bagbenene, idet den vil have ansigtskontakt. Via denne handling får den ofte ryk i nakken via halsbåndet, som kan give den skader der svarer til piskesmæld. Ved at bruge sele mindsker man risikoen for, at hunden får nakkeskader. En sele er mere skånsom, da trykket fordeles over bringen og skuldre - ikke kun halsen/nakken. Et træk i linen vil derfor være mere skånsomt for hunden. Nakke smerter kan lede til en masse håndterings konflikter mellem hund og ejer og fjerne hundens lyst til at gå tur.
Hvalpene får en sele med herfra af den model, som de er vante til at bruge hos os.

Renlighedsprocessen er skudt godt i gang, hvilket er af stor betydning for de nye familiers succes med henblik på at gøre hvalpene renlige.
Hvalpene er blevet rigtig gode til, at søge over i det ene hjørne af hvalpekravlegården indenfor, når de skal gøre sig rene i nattetimerne. Ligeledes er de begyndt at søge væk fra kurvene, som de sover i i shelteret i løbet af dagen, i den udendørs hvalpekravlegård, når de skal gøre sig rene.
Endvidere bliver de altid luftet af, indtil alle har gjort sig rene, inden de bliver puttet til natten (de sover naturligvis indenfor!).
Hver gang der ligger hømhømmer, så fjerner vi dem straks vi ser det, så hvalpene ikke bliver nogle små grise, der opvokser i en svinesti - det vil nemlig kun resulterer i en langt mere kompliceret renlighed, da de opvokser med, at det er helt okay at sove, spise og lege oven i efterladenskaber.
Vores hvalpe lære at gøre sig rene på både græs, sand og grus, så der ikke bliver problemer med renlighedstræningen i det nye hjem, da de dermed ikke har præference for kun, at gøre sig rene på kun en slags underlag. 
 
Hvalpene har nu fået deres første ormekur. Det var bestemt ikke noget de kunne lide, men ned skulle det desværre. 
Hvalpenes 3. leveuge, onsdag den 28-07-2021;
Hvalpene vokser fortsat med raketfart! De er nogle små og kompakte bamser, med nogle dejlige og brede hoveder, ben og haler, præcis som det skal være ved den gammeldags type.
Tæverne vejer nu fra 1350 gram til 1860 gram. Hannerne vejer fra 1315 gram til 1605 gram. 

I deres korte liv har hvalpene allerede været godt berejst og kørt i bil mange gange og på lange ture. Det hele går over alle forventninger!
De har været en del med på camping her i sommerferien, hvor turen først gik til Løkken, herefter Rømø og sidst men ikke mindst Fjellerup. 

Hvalpene er kommet ud af fødekassen og over i hvalpekravlegården, hvor de har mere plads. I hvalpekravlegården har de fået en masse bamser og legetøj, som udforskes lystigt. Der er meget forskelligt og det bliver dagligt skiftet ud, så der hele tiden er noget nyt og spændende. Her i blandt er de bamser, som de hver får med ud i deres nye hjem ved 8 ugers alderen, som skal være en "nusseklud", der giver tryghed i starten.
 
Hvalpene kommer dagligt ud af kravlegården og ud på et tæppe, for at lege med vores børn, andre hunde samt udforske køkkenet, alrummet og stuen. Hvalpene har godt af, at blive tilvænnet flere forskellige størrelser børn og andre hunde, fra en tidlig alder, hvis det foregår på en ordentlig og lærerig måde.

Hvalpene bliver nusset og pusset med største forsigtighed af vores andre tæver, som elsker hvalpe, hvilket Mallaiy syntes det er helt fint.

Hvalpene er glimtvis helt oppe og stå på alle fire (når de har fast fodfæste i form af et tæppe) og man kan se, at de så småt er begyndt at tumle og lege med hinanden. Før de kunne styre alle fire ben, kunne de allerede logre lystigt med halerne, når vi nussede med dem - så ved man altså bare, at det er en Labrador!
Det glatte køkkengulv er dog stadig en udfordring for dem, men det skal nok komme og er god træning af deres muskler og motorik.
Hvalpene bliver tilvænnet flere forskellige slags underlag, som en del af deres miljøtræning. Hunde som ikke har lært det i hvalpestadiet, kan let udvikle angst over for glatte gulve senere hen i livet!

I denne uge er vi begyndt at afspille lyd CD'er for hvalpene. Disse CD'er skal forebygge, at hvalpene bliver bange for nye, høje, skarpe eller pludselige lyde senere hen. På bare en af CD'erne er der 48 forskellige lyde, f.eks. torden, fyrværkeri dyrelyde, huslige lyde, trafik, værktøj, børn, klokker.

De er meget velnærede af Mallaiys mælk, så vi har ikke haft så travlt med at få dem i gang med at spise. Men de var meget meget interesseret i det opblødte/blændede hvalpefoder, så de gik straks ombord i det, da vi præsenterede 1. måltid for dem. De fodres nu 3 gange om dagen med Royal Canin Maxi Junior (Large dog), som er opblødt og blændet. Heri blander vi Royal Canin modermælkserstatning (ligesom man gør ved små børn, når de skal starte med at spise grød) til hvalpe samt hvalpedåsemad. 

Når hvalpene skal fodres kalder vi "kom-kom-kom" og denne indlæring vil allerede begynde, at sidde fast inden for de nærmeste dage. Dette signal er en vigtig indlæring, til når vi skal på tur med hvalpene og her handler det bare om, at have en belønning klar, når hvalpene kommer susende én i møde :)  
Det er let for den nye familie at bygge videre på dette indkald, evt. med et nyt indkalds signal, hvis man ønsker.

Hvalpenes 2. leveuge, onsdag den 21-07-2021;
Så blev hvalpene 2 uger gammel og hjemmesiden opdateres desværre med lidt forsinkelse.

Vi er midt i vores sommerferie, hvilket betyder at vi ikke sidder hjemme og blomstre ;) Derfor har hvalpene nu været med på camping i både Løkken og på Rømø. I næste uge går ferien til Fjellerup i campingvogn. 
Mallaiy er suuuper god til at campere og hun stresser heldigvis ikke over det. Så hvalpene er bare med i en hvalpekravlegård. Så længe de ikke har en alder, hvor de skal drøne rundt, så går det meget let med at have dem med.  
 
Hvalpene vokser godt og vejer nu fra 880 gr. til 1350 gram og de vokser alle fint fra dag til dag. 
De er nogle små kompakte flødeboller, som stadig ikke laver meget andet end at spise og sove. Der er minimal aktivitet i fødekassen i denne alder.
 
De er nogle gode robuste hvalpe med brede hoveder og kraftige benstammer med tykke "odder-haler". Halen er faktisk lige så tyk som deres bagben. 

Hvalpene kan lugte når Mallaiy er i fødekassen og de kripler hurtigt over til hende og finder sig til rette i mælkebaren. 
Nogle af hvalpene er så småt ved at åbne deres øjne og har et rigtig sødt udtryk. Deres syn er stadig meget sløret og man skal passe meget på, ikke at tage billeder med blitz på kameraet! Selvom de ikke kan se helt så meget endnu, så kan de fint komme omkring i fødekassen, ved at trække sig frem med forbenene - nogle af hvalpene er endda begyndt at rejse sig op på alle fire ben. 

Når øjnene åbnes så begynder hørelsen også langsomt at komme. Det er et helt bevidst valg, at vores fødekasse står ved fjernsynet, så hvalpene hele tiden får lydpåvirkning. Vi er en familie der konstant har fjernsynet tændt som baggrundsstøj (ja som om der ik er støj nok med 3 små børn...haha!). 
Hvalpene bliver tilvænnet alle hverdagslyde, og vi vil igennem deres 8 uger arbejde meget med, at tilvænne dem alt mulig slags støj, så de ikke bliver lydsensitive senere hen. 
Fordelen ved at have fødekassen under fjernsynet er også, at børnene kan ligge nede ved hvalpene imens de ser fjernsyn. 

Indtil 3. leveuge har hvalpene ednu ingen nævneværdig hukommelse, men kan selvfølgelig påvirkes af gentagne duftpåvirkninger og stress. Temperatursvingninger, for meget håndtering samt en stresset mor, kan blandt andet have en negativ og skadelig effekt på hvalpene, så det er vigtigt at man som opdrætter er opmærksom på, at skabe de rette rammer omkring hvalpene. 

Hvalpene har allerede fået halsbånd på.
Vi giver altid vores hvalpe halsbånd på ved denne alder, frem for at blive ved med, at mærke dem med forskellige farveprikker med neglelak. Ved tilvænning af halsbånd imens hvalpene er meget små, giver det dem et naturligt forhold til at have halsbånd på. De vokser op og kan aldrig huske andet end, at de altid har haft halsbåndet på, og derfor bliver det helt naturligt for dem. Ellers kan man ved en 8 ugers hvalp have en del bøvl med tilvænning af halsbånd. 

Halsbåndene er fordelt således;
Pigerne er; grå, gul, orange, lilla og rød.

Drengene er; Grøn, blå, brun og sort
Hvalpenes 1. leveuge, onsdag den 14-07-2021;
Hvalpene stortrives og vokser godt. De vejer nu fra 570 gram til 900 gram. 

Mallaiy er super god til at passe dem. De bliver gjort rene efter alle kunstens regler, hvilket betyder at der aldrig er pletter på hvalpenes tæppe i fødekassen. 

Varmen disse dage er lidt til gene for Mallaiy, som har svært ved at holde ud at ligge på det varme tæppe i fødekassen. Det driver hende ud på det kølige køkkengulv, trods hun ellers ikke har forladt hvalpene før - kun når hun skulle lokkes ud og tisse. 
Hun lever helt op til vores forventninger som avlstæve og vi kan fuldstændig spejle hendes moderegenskaber i hendes mor Cocio og mormor Thia. 
 
De sidste par tage har vi taget imod hvalpebesøg fra interesserede familier. Vi har været meget spændt på, hvordan Mallaiy vill tage det som førstegangs mor! Mallaiy har nydt selskabet og taget det med ophøjet ro. Heldigvis har folk været søde og forstående og ikke taget hendes hvalpe op. 
Husk at en hvalp ikke er reserveret før reservationsgebyret er lagt. 

Når hvalpene dier mælk, så ser man hvordan de pumper med forpoterne og slår med snuden ned i Mallaiys dievorter - dette for at få mælken til at løbe. Heraf udspringer den tigge-adfærd, som vi ser senere hen ser ved vores hunde; de "giver pote", altså slår med forpoten for at få noget af et individ, hvilket kan være mad såvel som kontakt. Og ligeledes udøver nogle hunde "snudepuf". 

Fødekassen er udstyret med rundstokke, således at den trætte mor, ikke kommer til at ligge hvalpene ihjel. Dog er Mallaiy super dygtig og forsigtig, så vi som opdrættere, hvilker mere i opgaven når der skal ydes suppert.  
Vi sover på en drømmeseng ved siden af fødekassen de første par uger, for at overvåge dem og ligge hvalpene til ved Mallaiys dievorter. 

Selvom hvalpene endnu er meget små, samt døve og blinde, så kribler og krabler de rundt i hele fødekassen. De kan tydeligt dufte deres mor og fornemme om hun er i kassen eller ej. 
De trækker sig af sted med forbenene, imens bagbenene slæbes efter dem. Men allerede nu kan man se, at de første af hvalpene, også begynder at skubbe fra med bagbenene. I skrivende stund er deres hale lige så kraftig som deres bagben, hvilket ser ret sjovt ud. Men faktisk er det et ønske inden for Labrador racen, at de har tykke odder haler. 

Hver dag gøres der rent i fødekassen og det store isolerende uldtæppe (vetbed) bliver udskiftet. Imens bliver hvalpene lagt på det let kølige køkkengulv. Ved at de mærker det anderledes og kølige underlag - frem for uldtæppet i fødekassen - oplever de en let stresspåvirking. Men denne lette stresspåvirkning er kun kortvarrig og dermed positiv, idet den udruster hvalpene i en tidlig alder til, at forholde sig til stress og uvante situationer. 
Hver dag bliver der ligeledes lavet små lette tryg imellem deres trædepuder (naturligvis ikke noget der gør ondt!!), med en lille fingerspids, for også at tilvænne et let stressniveau.
Det giver gode og afbalanceret hunde på lang sigt, når denne udvikling fortsættes sammen med en god socialisering. 

Allerede nu kan man se at hvalpene drømmer, når de sover, for de giver en masse små spjæt. Da de endnu er både døve og blinde, så kan de ikke have meget at drømme ud fra, så det kan kun være fødslen, moren og håndteringen, som giver dem drømme. Sjovt at se i denne alder ;)

P.s. vi har faktisk en tævehvalp, som endnu ikke er lovet væk, men af frygt for telefon storm af henvendelser, som vi ikke kan navigere rundt i, har vi umiddelbart ikke annonceret det på Facebook. Vi søger aller helst en familie i øst- eller midtjylland, da det giver den bedste mulighed for besøg, kontakt og support både nu og i fremtiden.

 
Første hvalpebesøg hos os:
De familier som vi har haft på venteliste, bydes på et individuelt hvalpebesøg (uden børn). Vi har brug for at begge parter i husstanden kommer til hvalpebesøg, før vi kan danne os et indtryk af, hvorvidt vi ønsker at indgå i en reservation af en af vores hvalpe. Man er således ikke garanteret en hvalp, fordi man har stået på venteliste. 

Første hvalpebesøg afholdes forholdsvis kort, da hvalpene endnu er meget små og moren skal have ro til dem. Mallaiy er en meget sød og imødekommende hund, men hun vil naturligvis blive stresset over fremmedes håndtering af hendes hvalpe. Derfor må hvalpene ikke løftes op af andet en vores familie, som hun er helt tryg ved. 
Hvis en tæve med nyfødte hvalpe stresses via hvalpebesøg, så vil hun typisk miste mælken i en periode. Dette leder til stressede hvalpe som skriger af sult 💔
 
Hvis vi alle er interesseret i at gå videre med en reservation, betales der 3.500 kr. i reservationsgebyr. Dette gebyr kan betales kontant ved første hvalpebesøg. 

Ved reservation skrives der en kvittering/pre-kontrakt, hvorpå et login til vores hvalpeguide fremgår. 

Det er udelukkende os, som fordeler hvalpene på deres nye familier. Hvalpene forventes at være fordelt op til den sidste weekend med Åbent hus (den 29/8). 


Vær opmærksom på, at i skal være corona testet tidligst 72 timer før besøg, med et negativt testsvar før i kommer ind i vores hjemme! Det er uanset om i er vaccineret eller ej, da i stadig kan viderebringe smitte. 
Hvis i ikke er testes, så kan vi kun mødes udenfor - altså ingen adgang til hvalpene!

OBS!! Vi forventer at i har læst afsnittet "Køb af hvalp" forud for hvalpebesøget, således vi undgår misforståelser og har lettere ved at afstemme forventninger uden at spilde hinandens tid. TAK! 
Fødslen & den første tid;
Dette er Mallaiys første kuld. Hendes mave var ikke specielt tyk under drægtigheden og da vi endvidere ikke havde valgt at få hende drægtighedsscannet, så forventede vi kun et lille kuld. Vi blev kun noget overrasket da vi tog imod 9 hvalpe!

Mallaiy gik et døgn over fødselstermin. Vi er altid meget nervøse op til en hundefødsel, grundet forhistoriens rædsler! Man ser altid mest af alt frem til at det er overstået og man ved, hvad man har at forholde sig til. 
Men fødslen gik ganske let og uden de store anstrengelser. Mallaiy fødte ganske uproblematisk og uden de store anstrengelser - faktisk skulle man holde et vågent øje med hende, da hvalpene nogle gange kom til verden uden man havde set hende presse 😱
Selv de hvalpe som kom med bagenden først, fødte hun ganske uproblematisk. 

Kuldet består af 5 tæver & 4 hanner. Den første hvalp blev født kl. 19:20 og den sidste hvalp kl. 01:38. De har en vægt mellem 305 gram og 440 gram. 

Mallaiy er en rigtig god og dygtig mor, trods det er hendes første kuld. Hun er vores 3. generation af egen avl og hun lever bestemt op til sine forfædres præstation i avlen. 
 
Da hvalpene havde et par dage på bagen, drog vi afsted på camping med hvalpe og hele hundeholdet. Mallaiy er meget glad for camping og da weekenden var booket for længst, valgte vi at drage afsted. Det gik simpelthen over alle forventninger og Mallaiy tog det hele SÅ roligt og nemt! 
Drægtigheden:
Mallaiy viste ikke store tegn på drægtighed, ud over hun var lidt mere stille. Først 3½ uge før termin begyndte en lille fin bule på maven at vise sig og vi forventede derfor ikke et stort kuld, hvilket faktisk også var helt fint 🥰

På første billede er der 3½ uge til termin, på andet billede er der 2 uger til termin og på tredje billede er der 2 dage til termin. 
Først den sidste uge begyndte maven at vokse meget! Mallaiy var på intet tidspunkt hæmmet af sine mave 💝
Hvalpenes stamtavle & sundhed:
Alle vores hvalpe er opdrættet efter Dansk Kennel Klubs avlsrestriktioner og avlsanbefalinger, hvilket betyder at hvalpene har en basis plus stambog fra Dansk Kennel Klub. 
Forældrene til vores hvalpe er røntgenfotograferet fri for HD & AD, de er øjenlyst hos en certificeret dyrlæge og endvidere DNA testet for EIC, CNM, PRA & HNPK forud for avl. 
 
Af denne kombination af forældre, forventer vi os nogle store og kompakte hvalpe med et flot hovedtryk og et meget kælent og socialt temperament. 

Faren er importeret fra Tyskland. Han er ejet af Kennel A Lab Carte i sønderjylland og der kan læses mere om ham på deres egen side www.alabcarte.dk

Moren er af vores eget opdræt. Hun er hovedsagelig ud af Fransk, engelsk, Skotsk og Svensk afstamning. 

Vi har før brugt denne hanhund i vores avl; han blev parret med Mallaiys mor, Cocio, i 2019 og kuldet kan ses HER
 
Kennel Dream Of Labradors' V. Mads & Laila Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Danmark | Tlf.: 20655058 | mail@dream-of-labradors.dk