Bookmark and Share    
Kennel Dream Of Labradors'

Aktuelle hvalpe

 
   Labrador hvalpe
 
Født den 29/3-24 & 8 uger den 24/5-24
De er alle lovet væk!
 
💛 Gul han: Dream Of Labradors' Sweet Little Easter Lamb
💛 Gul han: Dream Of Labradors' Easter Basket Full Of Love
🖤 Sorte han: Dream Of Labradors' Born With An Easter Tie
💛 Gul tæve: Dream Of Labradors' Dressed In Yellow For Easter
 
  
 
Mor: Dream Of Labradors' The Lovely One (Menja) 

Menja er 3. generation af vores egen avl. Hun har et fint eksteriør og har gjort sig rigtig godt på skuer & udstillinger! Hun er lille og kompakt med et sødt og udtryksfuldt hoved. 
Menja har gode jagtegenskaber og arbejder effektivt i et stabilt tempo i godt samarbejde med ejer. 
Hun er ubeskrivelig rolig og mild af sind. Hun er godmodig i hverdagen og hun har altid været utrolig let at træne.
 
Besøg Menjas egen side her. 
 
 
 
  
 Far: Trewinnard The Tailor (Henry)
 
 Trewinnard The Tailor er opdrættet i England og nu ejet af Karin Becker i Tyskland under kennelnavnet Ogham Stones
Sidste år brugte vi Henry til en parring på vores anden tæve Kiki og deraf beholdte vi selv den lækreste tævehvalp! Se kuldet HER
Ikke nok med han er en rigtig lækker hund eksteriør mæssigt, så har han, bedst af alt, et ganske utroligt godt temperament! En meget mild hanhund💛 
 
 
 

Følg denne side hver uge på hvalpenes ugedag (fredag), hvor siden vil blive opdateret med billeder og fortælling om hvalpenes udvikling!

Følg også vores kennel på Facebook, hvor der jævnligt vises filmninger af hvalpene.


 

Åbent hus i weekenderne

Første hvalpebesøg hos os foregår altid individuelt. Men det er jo sovt at følge hvalpene og derfor holder vi åbent hus de sidste 3 søndage, for de familier (kun dem som bor i husstanden), som har reserveret hvalp, således at familierne kan følge deres nye familiemedlem i opvæksten i vores kennel.

Åbent hus søndage kl. 10-12:
den 5/5 + 12/5 + 19/5

HUSK at give besked om i kommer eller ej så vi ved, hvor meget kaffe vi skal have på kanden☕️
På forhånd tak 😀 Vi glæder os til at se jer!
 
 Kenneltræf
Vi inviter alle vores ejere (i husstanden!) af Dream Of Labradors' hunde til
kenneltræf den 20/5-24 kl. 13:00-16:00.
 
Dette kuld vil være med udenfor i hvalpekravlegården den første del af kenneltræf, hvorpå de vil være tilgængelige for deres nye familier. 
 
Hvalpenes 8. leveuge, fredag den 24/5-24:
Hvalpenes 7. leveuge, fredag den 17/5-24:
Hvalpenes 6. leveuge, fredag den 10/5-24:
Hvalpenes 5. leveuge, fredag den 3/5-24:
Hvalpenes 4. leveuge, fredag den 26/4-24:
Hvalpenes 3. leveuge, fredag den 19/4-24:
 
Hvalpene vejer nu:
💛 Gul han, blå halsbånd: 2,1 kg. 
💛 Gul han, grå halsbånd: 2,1 kg. 
🖤 Sorte han, gul halsbånd: 2,0 kg.  
💛 Gul tæve, pink halsbånd: 1,8 kg.  

Nu er hvalpene kommet ud af fødekassen og over i hvalpekravlegården. 
I hvalpekravlegården har de mere plads til udfoldelse, men ikke mere end de i denne alder kan overskue. 
De har også fået lidt legetøj, som de allerede er begyndt at lege med. Specielt bamserne er gode at putte op ad, når der skal soves. 
Der er forskelligt legetøj og det bliver dagligt skiftet ud, så der hele tiden er noget nyt og spændende. Her i blandt er de bamser, som de hver får med ud i deres nye hjem ved 8 ugers alderen, som skal være en "nusseklud", der giver tryghed i starten.

Hvalpene kommer dagligt ud af kravlegården og ud på et tæppe, for at lege med vores børn, andre hunde samt udforske køkkenet. Hvalpene har godt af, at blive tilvænnet flere forskellige størrelser børn og andre hunde, fra en tidlig alder, hvis det foregår på en ordentlig og lærerig måde.

De er begyndt at tumle og lege med hinanden, imens der lyder små bjæf og knurren - der spilles på alle tangenter og det nuanceret hundesprog har startet sin udvikling.

Før de kunne styre alle fire ben, kunne de allerede logre lystigt med halerne, når vi nussede med dem - så ved man altså bare, at det er en Labrador!

Hvalpene er nu helt oppe og stå på alle fire poter. Det glatte køkkengulv er dog stadig en udfordring for dem, men det skal nok komme, og er god træning af deres muskler og motorik.

Hvalpene bliver tilvænnet flere forskellige slags underlag, som en del af deres miljøtræning. Hunde som ikke har lært det i hvalpestadiet, kan let udvikle angst over for glatte gulve senere hen i livet!

I denne uge er vi begyndt at afspille lyd CD'er for hvalpene. Disse CD'er skal forebygge, at hvalpene bliver bange for nye, høje, skarpe eller pludselige lyde senere hen. På bare en af CD'erne er der 48 forskellige lyde, f.eks. torden, fyrværkeri dyrelyde, huslige lyde, trafik, værktøj, børn, klokker.

I dag har de fået deres første måltid med. Da det er et lille kuld, har vi ikke haft så travlt med at få dem i gang med at spise, da Menja har mælk nok. Men da vi bemærkede at de søgte Menjas madskål og slikkede den i bunden, så viste de tydeligt, at de var klar til fast føde.
Første måltid for en madglad Labrador er jo en stor dag. Husk at en Labrador lever for at æde - den æder ikke for at leve.... haha!

Interesseren for det opblødte/blændede hvalpefoder, var stor og hvalpene gik straks ombord i det, da vi præsenterede det. Når hvalpene spiser, så kaster de sig hen over det - resultatet er hvalpe, som er total indsmurte, men Menja vasker dem gerne. 

Inden for de næste tre dage, vil de nå op på at blive fodret 3 gange om dagen med Royal Canin Maxi Junior.

Når hvalpene skal fodres kalder vi "kom-kom-kom" og denne indlæring vil allerede begynde, at sidde fast inden for de nærmeste dage. Dette signal er en vigtig indlæring til, når vi skal på tur med hvalpene og her handler det bare om, at have en belønning klar, når hvalpene kommer susende én i møde.  Det er let for den nye familie, at bygge videre på dette indkald, evt. med et nyt indkalds signal, hvis man ønsker.

Som 3 uger gamle har hvalpene fået deres første ormekur. De var ikke så imponeret over det, men det kom da ned som det skulle. 

Hvalpenes 2. leveuge, fredag den 12/4-24:
 
Hvalpene vejer nu:
💛 Gul han, blå halsbånd: 1545 gr.
💛 Gul han, grå halsbånd: 1555 gr. 
🖤 Sorte han, gul halsbånd: 1390 gr. 
💛 Gul tæve, pink halsbånd: 1345 gr. 
 
Hvalpene vokser utrolig godt! De er nogle små kompakte bamser, som stadig ikke laver meget andet end at spise og sove. Der er minimal aktivitet i fødekassen i denne alder, bortset fra når de løber mod Menjas mælkebar.

De er nogle gode robuste hvalpe med brede hoveder og kraftige benstammer med tykke "odder-haler". Halen er faktisk lige så tyk som deres bagben. 

Hvalpene kan lugte når Menja er i fødekassen og de kripler hurtigt over til hende og finder sig til rette i mælkebaren. 

Deres hoved er ved at have fået mere facon, deres pigment er fuldendt og de ligner efterhånden rigtige hvalpe ;)

Inden for de næste par dage, vil hvalpene begynde at åbne deres øjne og ører og på samme tid åbner der sig en helt ny verden for hvalpene, som er fyldt med indtryk på godt og ondt.
Hvalpene opvokser som en del af vores familie, og det er et helt bevidst valg, at deres fødekasse står ved fjernsynet, så hvalpene hele tiden får lydpåvirkning. 

Hvalpene bliver tilvænnet alle hverdagslyde, og vi vil igennem deres 8 uger arbejde meget med, at tilvænne dem alt mulig slags støj, så de ikke bliver lydsensitive senere hen. 

Indtil 3. leveuge har hvalpene ednu ingen nævneværdig hukommelse, men kan selvfølgelig påvirkes af gentagne duftpåvirkninger og stress. Temperatursvingninger, for meget håndtering samt en stresset mor, kan blandt andet have en negativ og skadelig effekt på hvalpene, så det er vigtigt at man som opdrætter er opmærksom på, at skabe de rette rammer omkring hvalpene. 

Hvalpene har fået klippet deres negle for første gang. I denne uge er det ikke for deres trænings skyld, men af hensyn til Menja, da de river hendes hud, når de pumper mælken omkring dievorterne. 

I dag hvor hvalpene er 2 uger gamle, har de fået deres første galsbånd på.  
Vi giver altid vores hvalpe halsbånd på ved denne alder, frem for at blive ved med, at mærke dem med neglelak prikker. Ved tilvænning til halsbånd tidligt, giver det dem et naturligt forhold til at have halsbånd på. De vokser op og kan aldrig huske andet end, at de altid har haft halsbåndet på, og derfor bliver det helt naturligt for dem. Ellers kan man ved en 8 ugers hvalp have en del bøvl med tilvænning af halsbånd. 
Hvalpenes 1. leveuge, fredag den 5/4-24:
De små hvalpe stortrives! De vejer nu fra 825 gram til 995 gram. De er nogle meget store hvalpe på nuværende tidspunkt i forhold til hendes kuld sidste år. Men de her hvalpe skal naturligvis heller ikke dele mælken med så mange andre. 
 
Når den første leveuge er gået, så er det altid en målestok at hvalpene gerne skulle have fordoblet deres vægt. Menja har altid godt med mælk og hvalpene har taget fint på. 🤩

Når hvalpene dier mælk, så ser man hvordan de pumper med forpoterne og slår med snuden ned i Menjas dievorter - dette for at få mælken til at løbe. Heraf udspringer den tigge-adfærd, som vi ser senere hen ser ved vores hunde; de "giver pote", altså slår med forpoten for at få noget af et individ, hvilket kan være mad såvel som kontakt. Og ligeledes udøver nogle hunde "snudepuf". 

Fødekassen er udstyret med rundstokke, således at den trætte mor, ikke kommer til at ligge hvalpene ihjel.  
Vi sover også på en drømmeseng ved siden af fødekassen de første par uger, for at overvåge dem og ligge hvalpene til ved Menjas dievorter. 

Fødekassen står placeret i hjemmets centrale rum - nemlig vores køkken-alrum. Her er hvalpene hele tiden i fokus og opvokser som en del af familien. 

Selvom hvalpene endnu er meget små, samt døve og blinde, så kribler og krabler de rundt i hele fødekassen. De kan tydeligt dufte deres mor og fornemme om hun er i kassen eller ej. 
De trækker sig af sted med forbenene, imens bagbenene slæbes efter dem. Men allerede nu kan man se, at de første af hvalpene, også begynder at skubbe fra med bagbenene. 

Hver dag gøres der rent i fødekassen og det store isolerende uldtæppe (vetbed) bliver udskiftet. Imens bliver hvalpene lagt på det let kølige køkkengulv. Ved at de mærker det anderledes underlag - frem for uldtæppet i fødekassen - oplever de en let stresspåvirking. Men denne lette stresspåvirkning er kun kortvarrig og dermed positiv, idet den udruster hvalpene i en tidlig alder til, at forholde sig til stress og uvante situationer. 
Hver dag bliver der ligeledes lavet små lette tryg imellem deres trædepuder (naturligvis ikke noget der gør ondt!!), med en lille fingerspids, for også at tilvænne et let stressniveau.
Det giver gode og afbalanceret hunde på lang sigt, når denne udvikling fortsættes sammen med en god socialisering. 

Med 3 børn er der altid gang i vores hjem, og det er vores hunde helt vante til og trygge ved. Vores hvalpe bliver udrustet til at være en del af en familie, lige fra de er helt små. Vores børn færdes frit omkring fødekassen, hvilket er okay med Menja og hun kan sove fra det meste. 

Allerede nu kan man se at hvalpene drømmer, når de sover, for de giver en masse små spjæt. Da de endnu er både døve og blinde, så kan de ikke have meget at drømme ud fra, så det kan kun være fødslen, moren og håndteringen, som giver dem drømme. Sjovt at se i denne alder 😴

Nu er de gule hvalpe ved at få deres fine pigment. Som det ses på de første billeder, så fødes de helt lyserøde om snuden og på poterne. 

Fødsel af hvalpene:
Det var en langsommelig fødsel, men Menja var utrlig fattet. Da hvalpene kom til verden, var vi meget overrasket ovet at, Menjas meget tykke mave kun gemte på 5 hvalpe (vi måtte desværre sige farvel til en sort tæve). 
 
Hvalpene vejede mellem 370 gram og 515 gram. 
 
Hvalpene er født påske fredag og er derfor navngivet efter "easter" tema navne. 
Første hvalpebesøg hos os:
Når hvalpene er 7-12 dage tager vi imod de første hvalpebesøg, fra de familier som står på venteliste.
 
Vi imødeser forholdsvis korte besøg på 1 times tid, så det er overskueligt for Menja. En tæve med hvalpe bliver nemlig med lethed stresset og så går mælkeproduktionen i stå. Dette giver skrigende, sultne og stressede hvalpe. 
 
Vi imødeser at børn ikke medbringes til første hvalpebesøg, hvor Menja og hvalpene opholder sig i fødekassen.Første besøg er mest med henblik på, at både jer og os får sat ansigt på hinanden, hilst pænt på, får afstemt forventninger samt mærket mavefornemmelsen - og i skal møde moren og se de omgivelser, som hvalpene opvokser i. I virkeligheden er der jo endnu ikke så meget at se på hvalpene på dette stadie.
Når hvalpene bliver større og tumler rundt, så er der rig mulighed for, at børnene kan komme med og få fornøjelse af hvalpene. Ved at vi voksne har mødtes før, så er der til gengæld først og fremmest plads til børnenes behov omkring hvalpene ved deres møde.
 
Læs venlist afsnittet "Køb af hvalp" forud for besøget hos os. Tak :) 
 
En hvalp betragtes ikke som reserveret, før et reservationsgebyr er lagt.
Ved reservation udfylder vi en kvittering
 
Menjas drægtighed:
 
Vi venter spændt på at kunne bekræfte Menjas drægtighed og planlægger en scanning ca. 4 uger efter parring. 
 
Drægtigheden blev konstateret og Menja havde en hyggelig dag som klinikhund på Hornbæk Dyrehospital, hvor hun var med på arbejde hele dagen mhp. drægtigheds scanning. 

Venteliste:
Vi tager imod seriøse henvendelser til venteliste. Læs venligst afsnittet "KØB AF HVALP" inden i kontakter os. 🙏

Ved henvendelse vil vi gerne vide lidt om, hvem du/I er og hvad en hvalp kan tilbydes. Hvilken erfaring man har med hund og denne race, hvad man skal bruge hunden til (f.eks. familiehund, træning af en bestemt art, udstilling, jagt eller andet), samt hvad man forventer af en hund.

Man kan ikke selv skrive sig på venteliste - det er noget vi gør, efter at have talt med folk og "forhåndsgodkendt" dem 😊
Ved interesse i vores hvalpe, send os gerne en besked via Messenger (søg vores kennel profil "Kennel Dream Of Labradors" på Facebook). Mail tjekkes desværre ikke så ofte.

Ved at blive skrevet på venteliste er man ikke garanteret en hvalp, da vi naturligvis først vil møde de familier, som skal overtage vores hvalpe. Men man står først i køen og bliver informeret når hvalpene er født, samt bliver inviteret til et hvalpebesøg, hvor vi kan lære hinanden lidt at kende og afstemme forventninger. Ved første møde tager begge parter stilling til, om de ønsker at indgå aftale om reservation.
Ved reservation underskrives en kvittering af begge parter.

Da vi naturligvis ikke ønsker at holde folk for nar, skriver vi aldrig urealistisk mange på venteliste. Derfor håber vi naturligvis også på, at folk vil respektere vores opdræt og tid og give en tilbagemelding, hvis de ikke ønsker at stå på vores venteliste alligevel - således at vi kan give pladsen til en anden. Derfor bruger vi heller ikke tid på, at skrive folk på venteliste, som også er skrevet op hos andre opdrættere, da de optager pladsen for en der er mere seriøs.
Vi takker på forhånd for forståelsen. 🙏
Hvalpenes Dansk Kennel Klub stamtavle:
 
Kennel Dream Of Labradors' V. Mads & Laila Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Danmark | Tlf.: 20655058 | mail@dream-of-labradors.dk