Bookmark and Share    
Kennel Dream Of Labradors'

Aktuelle hvalpe

 Brune hvalpe født den 3/5-23

5 tæver🤎🤎🤎🤎🤎
2 hanner🤎🤎

De vil være 8 uger og klar til nye hjem
onsdag den 28/6-23 (uge 26) 
  
 
 
Dream Of Labradors' Mallaiy har fået hvalpe med
 
 Besto Herbu Zadora
 
Se hanhundens egen side hos kennel Golden Heathland i Tyksland HER
 
 
 
 
Følg denne side hver onsdag, som er hvalpenes ugedag, fra de er 1-8 uger gamle, hvor siden vil blive opdateret med billeder og fortælling om hvalpenes udvikling!
 
Følg også vores kennel på Facebook, hvor der jævnligt vises filmninger af hvalpene. 
 
 
 
 Åbent hus i weekenderne

Første hvalpebesøg hos os foregår altid individuelt.  Men det er jo sovt at følge hvalpene og derfor holder vi åbent hus et par søndage, for de familier (kun dem som bor i husstanden), som har reserveret hvalp, således at familierne kan følge deres nye familiemedlem i opvæksten i vores kennel.
 
Åbent hus søndage:
Den 4/6 kl. 10-12:30
Den 18/6 kl. 12-14:30
Den 25/6 kl. 10-12:30
 

HUSK at give besked om i kommer eller ej så vi ved, hvor meget kaffe vi skal have på kanden☕️
På forhånd tak 😀 
Vi glæder os til at se jer! 
 
 
 Hvalpene er navngivet;

Tæve: Dream Of Labradors’ You Exceed My Expectations
Tæve: Dream Of Labradors’ Up To All The Expectations
Tæve: Dream Of Labradors’ All These Lovely Expectations
Tæve: Dream Of Labradors’ I've Got Expections For You
Tæve: Dream Of Labradors’  You've got Big Expectations
Han: Dream Of Labradors’ What Are Your Expectations
Han: Dream Of Labradors’ Expectations Floating Over Me
Første hvalpebesøg hos os:
De familier som vi har haft på venteliste, bydes på et individuelt hvalpebesøg (uden børn). Vi har brug for at begge parter i husstanden kommer til hvalpebesøg, før vi kan danne os et indtryk af, hvorvidt vi ønsker at indgå i en reservation af en af vores hvalpe. Man er således ikke garanteret en hvalp, fordi man har stået på venteliste. 

Første hvalpebesøg afholdes forholdsvis kort, da hvalpene endnu er meget små og moren skal have ro til dem. Mallaiy er en meget sød og imødekommende hund, men hun vil naturligvis blive stresset over fremmedes håndtering af hendes hvalpe eller uro omkring fødekassen. Derfor må hvalpene ikke løftes op af andet en vores familie, som hun er helt tryg ved. 
Hvis en tæve med nyfødte hvalpe stresses via hvalpebesøg, så vil hun typisk miste mælken i en periode. Dette leder til stressede hvalpe som skriger af sult 💔
 
Hvis vi begge parter er interesseret i at gå videre med en reservation, betales der 4.500 kr. i reservationsgebyr. Dette gebyr kan betales kontant ved første hvalpebesøg eller via bank. 

Ved reservation skrives der en kvittering/pre-kontrakt, hvorpå et login til vores hvalpeguide fremgår. Kvitteringen ser således ud.

Det er udelukkende os, som fordeler hvalpene på deres nye familier. Hvalpene forventes at være fordelt op til den sidste weekend med Åbent hus (den 25/6-23) - måske weekenden før, afhængig af, hvor hurtig hvalpene udvikler sig. 


OBS!! Vi forventer i har læst afsnittet "Køb af hvalp" forud for hvalpebesøget, således vi undgår misforståelser og har lettere ved at afstemme forventninger, uden at spilde hinandens tid. TAK! 😙
Hvalpenes 8. leveuge, onsdag den 28/6-23:
Hvalpenes 7. leveuge, onsdag den 21/6-23:
Hvalpenes 6. leveuge, onsdag den 14/6-23:
Hvalpenes 5. leveuge, onsdag den 7/6-23:
Hvalpene vejer nu fra 3,20 kg. til 3,40 kg. 
 
Vi har fået trænet mere med tilvænning af sele og bilkørsel og det går rigtig godt. Hvalpene sover faktisk inden vi når at lukke bagsmækken på bilen, så de er ganske trygge. 
Hvalpene har været med en tur til stranden. De syntes sand, tang og vand var utrolig spændende og det var sjovt at se så små hvalpe være opmærksomme på sådanne nye ting omkring dem. Flere af hvalpene gik endda ud og dyppede poterne i det kolde vand. 
 
De har også været med på tur til skoven og det syntes de også var utrolig spændende. Bladende som lå på skovbunden var noget som hvalpene aldrig havde set før og dem kunne de rigtig snuse og tumle i.

Hvalpe i denne alder bliver hurtig overstimuleret og pludselig kan en ellers velment tur, blive til en overvældende oplevelse og dermed en negativ socialisering. Derfor er vi altid kun på "tur stedet" i ca. 20 min., og kører ikke længere væk end en køretur på 25 min. hver vej. 

Dette var deres første ture, ud af mange oplevelser i løbet af de næste par uger hos os. 
 
Hvalpene elsker at lege med vores voksne hunde i hvalpekravlegården. Det er sjovt at se hvordan de små spiller på alle tangenter, når de arbejder med deres kropssprog i samværdet med vores voksne hunde. De har også haft besøg af deres mormor, som nu er 7 år, og som hedder Cocio. Hun er simpelthen den bedste hunde-mor man kan tænke sig og hun var meget glad og fornøjet ved at få lov til at nusse med hvalpene. Heldgivis er hun steriliseret nu, ellers ville hun have dannet mælk og ladet hvalpene die, allerede efter et par timer. 
Hvalpene har også stor fornøjelse af vores egen hvalp, Maisie, som kun er 11 uger ældre end dem. Hun er så sød og tålmodig, selvom de små hvalpe bider hende!

I den udendørs hvalpekravlegård har hvalpene en masse forskelligt legetøj samt ting til at stimulere dem både fysisk og mentalt og motorisk. De kaster sig over alle forlystelserne med krum hals og det er simpelthen en fornøjelse at se! 
Blandt andet har de en gynge, som de gerne løber hen over og tumler/leger ovenpå imens den gynger. Sådan en sansegynge stimulere hvalpenes vestibulær system, så de får lettere ved at tilvænne sig bilkørsel. 

Vi er begyndt at give dem diverse snacks og alt glider ned. Det skal gøres med langsom tilvænning, således de ikke får diarre. 
Når man har mulighed for at byde hvalpene en snack dagligt, så er der også lidt til tænderne og til aktivering. 
 
I denne uge er de blevet chipmærket med hver deres id nummer. Vi foretrækker altid at gøre det i tidligt, da hvalpene i større eller mindre grad får en frygtperiode omkring 6. leveuge (den kan sammenlignes med den frygtperiode, som nogle børn får omkring 8. måned). Ved at chipmærke dem tidlig, så har de endnu en ringe hukommelse, samtidig med at vi undgår at skabe et traume i den sensitive periode omkring 6. leveuge. 
Hvalpene stod med mulen godt begravet i en portion dåsemad på en slikkemåtte, idet de fik deres micro chip indført med en stor kanyle, og de bemærkede det knap.
De fik ligeledes klippet negle, da vi oplever at de vokser helt gevaldigt i denne alder. 
 
Husk at vi ikke holder åbent hus i denne weekenden.
Bemærk at næste åbent hus er søndag den 18/6 kl. 12-14:30. 
 
 
Hvalpenes 4. leveuge, onsdag den 31/5-23:
 
Hvalpene trives alle sammen rigtig godt, og der er endnu ikke nogen nævneværdige forskelle på deres personligheder. 
Hvalpene vejer nu fra 2,3 kg til 2,5 kg. 

Hvalpene har for første gang været udenfor på græs, sammen med vores tre børn. Hvalpene syntes græsset var spændende at snuse til, men de var ikke så vilde med den kolde vind og søgte hurtigt læ og nærhed hos vores børn.
Vi har taget hvalpenes udendørs kravlegård i brug - specielt shelteret, hvor de har masser af tæpper og dyner at putte i. Hvalpene nyder at komme ud hver dag. De er endnu ret små, så de løber ikke så langt omkring i hvalpekravlegården. 
 
De såiser også deres tre daglige måltider udenfor i hvalpekravlegården for, at fremme deres renlighedsprocess. Med det samme hvalpene har spist, så skal de nemlig lave hømhøm. 

I starten af ugen kunne man mærke, at hvalpenes hjørnetænder var på vej igennem tandkødet. Nu hvor de er i slutnigen af deres 4. leveuge, er hvalpenes tænder brudt helt igennem alle steder, såleds man nu kan mærke et lille tandsæt.

Hvalpene har haft fornøjelsen af at hilse på vores egen hvalpe Maisie, som kun er 11 uger ældre. Hun udviste en stor overbærenhed og ro, hvilket var en super oplevelse for hvalpene og vi ser sikre på, hun nok skal blive en god legetante for dem om et par uger. 

Vores egne voksne hunde omgåes dagligt hvalpene, hvilket er en stor hjælp i forhold til udvikling af hvalpenes sociale kompetencer. 

I denne uge har vi arbejdet med tilvænning af seler, så hvalpene er klar til at komme med på tur i næste uge. Vi anbefaler ALTID, at man anvender sele!!!
I en undersøgelse lavet af den kendte svenske hundepsykolog Anders Hallgren fra 1994 (”Rygproblemer hos hunde”) fandt man at 63% af hundene i undersøgelsen havde problemer med ryggen. I 91% af de tilfælde hvor man havde anvendt ryk og hug i linen, havde hundene skader i nakken! Af hundene med skader/smerter havde 55,33 % adfærdsproblemer. Heraf var ca. 42 % udfarende, det vil sige aggressive eller stressede.
Når en lille hvalp vil hilse på fremmede mennesker og hunde, så hopper den frem i snoren og op på bagbenene, idet den vil have ansigtskontakt. Via denne handling får den ofte ryk i nakken via halsbåndet, som kan give den skader der svarer til piskesmæld. Ved at bruge sele mindsker man risikoen for, at hunden får nakkeskader. En sele er mere skånsom, da trykket fordeles over bringen og skuldre - ikke kun halsen/nakken. Et træk i linen vil derfor være mere skånsomt for hunden. Nakke smerter kan lede til en masse håndterings konflikter mellem hund og ejer og fjerne hundens lyst til at gå tur.
Hvalpene får en sele med herfra af den model, som de er vante til at bruge hos os.

Hvalpenes indendørs kravlegård bliver udvidet i trakt med hvalpene vokser og deres behov øges. Vi har meget fokus på deres renlighedsprocess og hver gang der ligger hømhømmer, så fjerner vi dem straks vi ser det, så hvalpene ikke bliver nogle små grise, der opvokser i en svinesti - det vil nemlig kun resulterer i en langt mere kompliceret renlighed, da de opvokser med, at det er helt okay at sove, spise og lege oven i efterladenskaber.
Vores hvalpe lære at gøre sig rene på både græs, sand og grus, så der ikke bliver problemer med renlighedstræningen i det nye hjem, da de dermed ikke har præference for kun, at gøre sig rene på kun en slags underlag. 
 
Hvalpene har nu fået deres første ormekur. Det var bestemt ikke noget de kunne lide, men ned skulle det desværre. 
 
På søndag afholder vi åbent hus for hvalpenes nye familier for første gang. Vi har valgt at indskrænte tidstummet med en halv time, da flere familier har udtrykt, at de ikke kan komme alle tre weekender. 
Ved åbent hus skal man være opmærksom på, at hvalpene endnu er meget små og man må derfor forvente, at de sover fra de fleste indtryk for at bearbejde dem. 
Hvalpenes 3. leveuge, onsdag den 24/5-23:
Hvalpene vejer nu fra 1,54 kg. til 1,78 kg. 
 
I denne leveuge har hvalpene fået klippet deres negle for første gang. Neglene på så små hvalpe vokser utrolig stærkt og bliver meget skarpe, således kommer de med lethed til at kradse Mallaiy i yveret, når de dier hos hende og pumper med forpoterne. Det gik ganske let og hurtigt at klippe alle hvalpenes negle.

Hvalpene er kommet ud af fødekassen og over i hvalpekravlegården, hvor de har mere plads. Mallaiy har siden hvalpenes fødsel gravet huller alle steder på egendommens areal, for at have den næste rede/hule klar til dem. Hendes instinkt siger hende nemlig, at når hvalpene er ca. 3 uger gamle, så skal de flyttes fra fødestedet til en anden hule. Vi håber hun er godt tilfreds med den nye rede og glemmer alt om at udmærke sig som gravhund. 
I hvalpekravlegården har de fået en masse bamser og legetøj, som udforskes lystigt. Der er meget forskelligt og det bliver dagligt skiftet ud, så der hele tiden er noget nyt og spændende. Her i blandt er de bamser, som de hver får med ud i deres nye hjem ved 8 ugers alderen, som skal være en "nusseklud", der giver tryghed i starten.
 
Hvalpene kommer dagligt ud af kravlegården og ud på et tæppe for at udførske køkkenet og spisestuen, for at lege med vores børn og andre hunde. Hvalpene har godt af, at blive tilvænnet flere forskellige størrelser børn og andre hunde, fra en tidlig alder, hvis det foregår på en ordentlig og lærerig måde.
Vores andre voksne hunde er utrolig fornuftige omkring hvalpe, og det er en rigtig god oplevelse for hvalpene, at skulle forholde sig til andre end deres mor. 

I denne uge tager hvalpene imod verden via deres syn, fremfor via deres lugtesans, som har været deres primære sans indtil nu, hvor de har åbnet øjnene. 
De første to uger af hvalpenes liv, var de meget fokuseret på hænders dufte (især hvis der kom nye mennesker), samt fokuseret på nyt underlag/tæppe. Disse ting hæfter hvalpene sig ikke så meget ved længere, men har nu fokus på hinanden og den store omverden. 

I hvalpekravlegården, er hvalpene nu helt oppe og stå på alle fire poter. De er begyndt at tumle og lege alt imens der kommer små bjæf fra dem. Det er sjovt at observere, at i denne alder kan de blive bange for deres egne lyde/bjæf.
Allerede før hvalpene kunne styre alle fire ben, kunne de logre lystigt med halerne, når vi nussede med dem - så ved man altså bare, at det er en Labrador! En fantstisk race, som jo bare er født med et skønt åbent sind, som man kun kan elske!

Det glatte køkkengulv er dog stadig en udfordring for dem, men det skal nok komme og det er god træning af deres muskler og motorik, at lære at holde balancen på glat underlag.
Hvalpene bliver tilvænnet flere forskellige slags underlag, som en del af deres miljøtræning. Hunde som ikke har lært det i hvalpestadiet, kan let udvikle angst over for glatte gulve senere hen i livet!

I denne uge er vi begyndt at afspille lyd CD'er for hvalpene. Disse CD'er skal forebygge, at hvalpene bliver bange for nye, høje, skarpe eller pludselige lyde senere hen. På bare en af CD'erne er der 48 forskellige lyde, f.eks. torden, fyrværkeri dyrelyde, huslige lyde, trafik, værktøj, børn, klokker.

De er meget velnærede af Mallaiys mælk, så vi har ikke haft så travlt med at få dem i gang med at spise. På dagen hvor de er 3 uger gamle, fik de deres første måltid.
De var meget meget interesseret i det opblødte/blændede hvalpefoder, så de gik straks ombord i det, da vi præsenterede 1. måltid for dem! Fra i morgen fodres de 3 gange om dagen med Royal Canin Maxi Junior (Large dog), som er opblødt og blændet. Heri blander vi Royal Canin modermælkserstatning til hvalpe (ligesom man gør ved små børn, når de skal starte med at spise grød), samt hvalpedåsemad. 

Når hvalpene skal fodres kalder vi "kom-kom-kom" og denne indlæring vil allerede begynde, at sidde fast inden for de nærmeste dage. Dette signal er en vigtig indlæring, til når vi skal på tur med hvalpene så vi kan holde styr på hvalpene ved at kalde dem til os. På tur er det bare vigtigt, at have godbidder/belønning klar, når hvalpene kommer susende én i møde. 
Det er let for den nye familie at bygge videre på dette indkald, evt. med et nyt indkalds signal, hvis man ønsker. 

Søndag den 28/5-23 kl. 13-16 holder vi kenneltræf for alle, som har købt hund i vores kennel. Invitationen ligger i den lukkede facebook gruppe, der er lavet til hundejere af Dream Of Labradors' hunde. 
Familierne til dette kuld er naturligvis også meget velkommen til kenneltræf, dog er de små hvalpe ikke tilgængelige på dagen, da det er en udendørs aktivitet og de små ikke er klar til at komme med. Send os en besked, hvis i ønsker at komme 🤗
Hvalpenes 2. leveuge, onsdag den 17/5-23:
Så blev hvalpene 2 uger gammel og de stortrives!
Hvalpene vokser godt og vejer nu fra 1100 gr. til 1340 gram og de vokser alle fint fra dag til dag. 
De er nogle små kompakte flødeboller, som stadig ikke laver meget andet end at spise og sove. Der er minimal aktivitet i fødekassen i denne alder.

Hvalpene kan lugte når Mallaiy er i fødekassen og de kripler hurtigt over til hende og finder sig til rette i mælkebaren. Nu er de begyndt at rejse sig mere op på benene og gå som en hund, frem for at slæbe sig frem ved hjælp af forbenene, som de har gjort indtil nu. 
Hvalpene har nu en størrelse, som gør at der er mindre plads, når alle vil til dievorterne, så de bakser noget rundt oven på hinanden. 

Nu er hvalpene så småt ved at åbne deres øjne. Man kan lige ane de første små øjensprækker, så i løbet af de næste par dage, vil deres øjne være helt åbne.
Deres syn er stadig meget sløret i denne alder og man skal passe meget på, ikke at tage billeder med blitz på kameraet! 

Når øjnene åbnes så begynder hørelsen også langsomt at komme. Det er et helt bevidst valg, at vores fødekasse står ved fjernsynet, så hvalpene hele tiden får lydpåvirkning. Vi er en familie der konstant har fjernsynet tændt som baggrundsstøj (ja som om der ik er støj nok med 3 børn...haha!). 
Hvalpene bliver tilvænnet alle hverdagslyde, og vi vil igennem deres 8 uger arbejde meget med, at tilvænne dem alt mulig slags støj, så de ikke bliver lydsensitive senere hen. 
Fordelen ved at have fødekassen under fjernsynet er også, at børnene kan ligge nede ved hvalpene imens de ser fjernsyn. 

Når hvalpene først åbner deres syn og hørelse i en alder af 14-16 dage, så er det naturens måde, at beskytte dem på. Hvis de havde kunne se og høre fra fødslen af, så ville de blive alt for let forstyrret, imens de skulle tage imod næring fra moren, hvorpå de ville dø af sult og arten ville falde i antal af individer. 

Indtil 3. leveuge har hvalpene ednu ingen nævneværdig hukommelse, men kan selvfølgelig påvirkes af gentagne duftpåvirkninger og stress. Temperatursvingninger, for meget håndtering samt en stresset mor, kan blandt andet have en negativ og skadelig effekt på hvalpene, så det er vigtigt at man som opdrætter er opmærksom på, at skabe de rette rammer omkring hvalpene. 

Når hvalpene dier mælk, så puffer de med snuden og slår med poterne - som tidligere nævnt - og derfor får de allerede fra denne alder, klippet negle med jævne mellemrum. Som to uger gamle har de fået klippet negle for første gang. 

 

Vi giver altid vores hvalpe halsbånd på ved denne alder, frem for at blive ved med, at mærke dem med forskellige farveprikker med neglelak. Ved tilvænning af halsbånd, imens hvalpene er meget små, giver det dem et naturligt forhold til at have halsbånd på. De vokser op og kan aldrig huske andet end, at de altid har haft halsbåndet på, og derfor bliver det helt naturligt for dem. Ellers kan man ved en 5-8 ugers hvalp have en del bøvl med tilvænning af halsbånd, hvor hvalpen vil være meget forstyrret af at skulle klø sig, hvor halsbåndet sidder. 

 

Halsbåndene er fordelt således;
Pigerne er; pink, gul, orange, lysegrøn og sort.

Drengene er; army grøn og blå. 

 

Vi har endnu en ledig tæve hvalp, som søger godt hjem. Skriv til os på messenger. 

Hvalpenes 1. leveuge, onsdag den 10/5-23:
Hvalpene vejer nu 845-950 gram og trives utrolig godt. De er nogle små kompakte hvalpe uden skygge af talje! Mallaiy har meget mælk og trives rigtig godt i mor-rollen.

Diegivningsperioden varer i gennemsnit seks uger efter fødslen, med en maksimal mælkeproduktion omkring tre ugers alderen. I løbet af den periode er det vigtigt at give moderen et moder med højt energiniveau. 
Den mængde mælk en tæve producerer kan anslås ved reglmæssigt at veje hvalpene før og efter de har spist. Det anslås at en Labradortæve på ca. 32 kg., der fodre 8 hvalpe, vil producere 2,4 gange sin egen vægt i mælk ved at opfostre sit kuld. 
 
Indtil nu er hvalpene mærket med neglelakpletter, så vi med lethed kan kende forskel på dem, ved den daglige vejning, hvor vi holder øje med deres trivsel og vækst. Fra næste uge af, får de små farvede halsbånd på. 

Når hvalpene dier mælk, så ser man hvordan de pumper med forpoterne og slår med snuden ned i Mallaiys dievorter - dette for at få mælken til at løbe. Heraf udspringer den tigge-adfærd, som vi ser senere hen ser ved vores hunde; de "giver pote", altså slår med forpoten for at få noget af et individ, hvilket kan være mad såvel som kontakt. Og ligeledes udøver nogle hunde "snudepuf". 

Fødekassen er udstyret med rundstokke, således at den trætte mor, ikke kommer til at ligge hvalpene ihjel.  
Vi sover også på en drømmeseng ved siden af fødekassen de første par uger, for at overvåge dem og ligge hvalpene til ved Mallaiys dievorter. Mallaiy er dog en rigtig dygtig mor og har brug for minimal hjælp. 

Fødekassen står placeret i hjemmets centrale rum - nemlig vores køkken-alrum. Her er hvalpene hele tiden i fokus og opvokser som en del af familien. 

Selvom hvalpene endnu er meget små, samt døve og blinde, så kribler og krabler de rundt i hele fødekassen. De kan tydeligt dufte deres mor og fornemme om hun er i kassen eller ej. 
De trækker sig af sted med forbenene, imens bagbenene slæbes efter dem. Men allerede nu kan man se, at de første af hvalpene, også begynder at skubbe fra med bagbenene. 

De er nogle gode robuste hvalpe med brede hoveder og kraftige benstammer med tykke "odder-haler". Halen er faktisk lige så tyk som deres bagben. 

Hver dag gøres der rent i fødekassen og det store isolerende uldtæppe (vetbed) bliver udskiftet. Imens bliver hvalpene lagt på det let kølige køkkengulv. Ved at de mærker det anderledes underlag - frem for uldtæppet i fødekassen - oplever de en let stresspåvirking. Men denne lette stresspåvirkning er kun kortvarrig og dermed positiv, idet den udruster hvalpene i en tidlig alder til, at forholde sig til stress og uvante situationer. 
Hver dag bliver der ligeledes lavet små lette tryg imellem deres trædepuder (naturligvis ikke noget der gør ondt!!), med en lille fingerspids, for også at tilvænne et let stressniveau.
Det giver gode og afbalanceret hunde på lang sigt, når denne udvikling fortsættes sammen med en god socialisering. 

Med børn i huset er der altid gang i vores hjem, og det er vores hunde helt vante til og trygge ved. Vores hvalpe bliver udrustet til at være en del af en familie, lige fra de er helt små. Vores børn færdes frit omkring fødekassen, hvilket er okay med Mallaiy og hun kan sove fra det meste, da det er børn hun er tryg ved og opvokset med. 
Vi tager dog først imod fremmede børn omkring fødekassen, når hvalpene har lidt flere uger på bagen. 


Allerede nu kan man se at hvalpene drømmer, når de sover, for de giver en masse små spjæt. Da de endnu er både døve og blinde, så kan de ikke have meget at drømme ud fra, så det kan kun være fødslen, moren og håndteringen, som giver dem drømme. Sjovt at se i denne alder 😴

Grundet enormt mange useriøse henvendelser på vores venteliste til dette kuld, har vi en tævehvalp, som endnu ikke er lovet væk til den rette familie. 

Fødslen:
Onsdag den 3/5 gik fødslen i gang, hvilket var 1 døgn over termin. Sådan var det også med Mallaiys første kuld, derfor tog vi det helt roligt, trods vi selvfølgelig var meget spændte!

Mallaiy fødte stille og roligt, som den erfarne mor hun er. Alt gik godt og 7 meget store hvalpe kom til verden inden for 4 timer og 20 min. 
Hvalpene vejer mellem 475 gram og 535 gram, hvilket er en meget fin størrelse og ikke noget man ellers kan forvente at hele kuldet er. 

Nu begynder vi så småt at kontakte de familier, som har efterspurgt hvalpene og inden for de næste par uger, vil alle have fået besked. 
Drægtigheden:
Allerede 5-6 dage efter parringen kunne vi mære en ændring på Mallaiys adfærd og personlighed. Hun virkede blandt andet meget mere træt end hun plejede og hun urinerede hyppigere - vi var ikke i tvivl om, at parringen havde båret frugt. Derfor fravalgte vi også en drægtighedsscanning, da det ville være unødvendig stress. 
 
Mallaiy viser i over første halvdel af drægtigheden, slet ikke tegn på at være synlig drægtig. Først de sidste 2½-3 uger kunne man se en lille fin mave, der begyndte at vokse. 
Dette er Mallaiys 3. kuld. Hendes første kuld kan ses HER og hendes andet kuld kan ses HER
 
De sidste to gange Mallaiy var drægtig, viste hun heller ikke tegn på drægtighed, ud over hun virkede mere stille. Der oplevede vi også, at maven først voksede til sidst og drægtigheden var synlig, men trods det så har hun begge gange fået nogle store og fine velskabte hvalpe. 
Denne gang forventer vi præcis det samme og stresser ikke over, at hendes mave ikke er så stor. 
 
Mallaiy er en rigtig god og dygtig mor, og vi glæder os til at få hvalpe på hende igen. Hun er vores 3. generation af egen avl og hun lever bestemt op til sine forfædres præstation i avlen. 
Vi håber på, at selv kunne beholde en tæve hvalp fra dette kuld, så næste generations avl er sikret hos os. 
 
 
Hvalpenes DKK stamtavle & sundhed:
Alle vores hvalpe er opdrættet efter Dansk Kennel Klubs avlsrestriktioner og avlsanbefalinger, hvilket betyder at hvalpene har en basis plus stambog fra Dansk Kennel Klub. 
Forældrene til vores hvalpe er røntgenfotograferet fri for HD & AD, de er øjenlyst hos en certificeret dyrlæge og endvidere DNA testet for EIC, CNM, PRA & HNPK forud for avl. 
 
Af denne kombination af forældre, forventer vi os nogle store og kompakte hvalpe med et flot hovedtryk og et meget kælent og socialt temperament. Vi glæder os til selv at beholde en tæve, som gerne skulle blive en fremtidig avlstæve. 

Faren er opdrættet i Polen og importeret til Tyskland. Han er ejet af Kennel Of Golden Heathland & Heartcatcher Retriever i Tyskland og der kan læses mere om ham på deres egen side.
Han er en stor hanhund på 45 kg. I tyskland har han lavet over 200 hvalpe og dette er hans tredje kuld i Danmark. Moren er af vores eget opdræt. Hun er hovedsagelig ud af Fransk, engelsk, Skotsk og Svensk afstamning. Dette er hendes 3. kuld.
Hendes 1. kuld og hendes 2. kuld kan ses her. 
 
 
Kennel Dream Of Labradors' V. Mads & Laila Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Danmark | Tlf.: 20655058 | mail@dream-of-labradors.dk