Bookmark and Share    
Kennel Dream Of Labradors'

Lulu X Loui

   Labrador hvalpe 
 
Født den 18-09-2017 & 8 uger den 13-11-2017
3 sorte tæver, 2 gule tæver & 2 sorte hanner. 


 
 
 
Følg vores hvalpe uge for uge via denne side, hvor vi vil opdatere med tekst omkring og billeder af hvalpene.  
Siden opdateres hver mandag aften, da det er hvalpenes ugedag.

OBS! 
Vi holder åbent hus for de familier, som har reserveret hvalp, følgende søndage kl. 11-13
den 22/10 + 29/10 + 5/11 + 12/11. 
- HUSK at give besked, hvis i kommer :)
 
 
 De 7 hvalpe er:
Sort tæve; Dream of Labradors The Special one
Sort tæve; Dream of Labradors The Divine One
Sort tæve; Dream of Labradors The Lovely One
Gul tæve; Dream of Labradors The Pretty One
Gul tæve; Dream of Labradors The Cute One
Sort han; Dream of Labradors The Great One
Sort han; Dream of Labradors The Smart One
Hvalpenes 8. leveuge, søndag den 12-11-2017:
Hvalpene vejer nu fra 6,40 kg. til 6,80 kg. I denne uge har de taget 1-1,3 kg. på!!!

Hvalpene er vokset rigtig godt i deres 8 uger hos os:

Lyserød; fødselsvægt 464 gr., 8 uger 6,80 kg.
Rød; fødselsvægt 422 gr., 8 uger 6,60 kg.
Beige; fødselsvægt 422 gr., 8 uger 6,40 kg.
Lilla; fødselsvægt 362 gr., 8 uger 6,50 kg.
Sort; fødselsvægt 358 gr., 8 uger 6,60 kg.
Grøn; fødselsvægt 336 gr., 8 uger 6,80 kg.
Blå; fødselsvægt 356 gr., 8 uger 6,60 kg. 

I denne uge har hvalpene været med på arbejde på Hornbæk Dyrehospital, hvor de har fået foretaget dere sundhedstjek m.m. og alle var tip top :) Den ene dreng har dog så meget imellem ørerne, at der ikke var nok materiale til en hel hund i skrivende stund - han er nemlig "einstein", altså har kun en sten i pungen ;)
Hvalpene blev luftet godt af om morgenen, i øs pøs regnvejr, inden turen gik mod arbejde. Hvalpene er så rolige når vi kører bil, så turen afsted på arbejde, som tager ca. 1 time hver morgen med aflevering af børn, fik dem til at sove tungt. Bilen emd de sovende hvalpe blev parkeret lige ved hoveddøren, hvor de blev observeret sovende indtil kl. 12:15, hvor de måtte vækkes så de kunne tilses på klinikken.
På klinikken opholdte hvalpene sig i hvalpekravlegården på gangen. Dog skulle der mange tyggepinde, kødben og kiks til for de ikke skulle udtrykke deres kedsomhed højlydt ;)

Hvalpene har igen været på gårtur i sele og snor i vores lille by. De er blevet rigtig dygtige og drøner afsted med stor iver. De har ingen begrænsninger i forhold til, hvilket miljø de færdes i.

Hvalpene har været med en tur i haven, som indtil ny har været et ukendt areal (haven er indhegnet særskilt). Igen tog de de nye udfordringer med oprejst pande og udfordrede lystigt det hele.
Hvalpene er særligt glade for vores børn og de kan slet ikke lade dem være :)

I denne uge har hvalpene været med en tur på banegården. Det var igen et nyt og spændende miljø, som hvalpene udfordrede med oprejst pande! Her var den største udfordring, at undgå at hvalpene spiste cigaretskodder, som desværre lå smidt over det hele!!! 
Vi gik rundt i forhallen og ud på den forreste parron. Vi undgik dog togene, da det er så intensiv en påvirkning, at vi let kan miste kontrollen over situationen, idet vi ikke kan skabe tryghed og ro for 7 hvalpe på én gang. 

Turen gik også til Fussingø Sø, som vi altid besøger med vores hvalpe. Man skulle næsten tro, at hver hvalp havde 10 ben, for de var godt nok en sæk lopper, at holde styr på denne gang! Hvalpene havde en fantastisk tur, men vi andre var faktisk lettere stresset, da vi kom tilbage i bilen.... haha! ;)

Vi har mødtes med en anden kennel, som opdrætter Broholmer hvalpe. Opdrætteren er en af Lailas kollegaer og hvalpene er født i samme uge. Det var rigtig sjovt, at se hvalpene først hilse pænt, snuse til hinanden, forfølge hinanden rundt og derefter inviterer hinanden til leg. Det var lidt af et Puppy Pary med masser af aktiviteter i hvalpekravlegården. Begge kuld havde en rigtig god oplevelse og legede sammen udenfor i ca. 1 time. Herefter fortsatte legen indenfor i varmen. 

Vi syntes hvalpene har fået en rigtig god fornemmelse for renlighed. De er selvfølgelig ikke helt renlige, men de gør sig rene med det samme de kommer udenfor og kan med lethed lege indenfor uden at have uheld på gulvet.
I hvalpekravlegården både indenfor og udenfor, har de lavet et "hundetoilet" i det ene hjørne og det er tydeligt, at de ikke ønsker at gøre sig rene andre steder. Læs gerne hvalpeguiden i forhold til, at lave et hundetoilet i jeres have, så i kan få hvalpen renlig inden for kort tid. Det er altid en succes via den procedure!

Husk at være to i bilen, når i afhenter jeres hvalp. Husk desuden at medbringe et griseøre, som hvalpen kan gnave på i bilen og finde ro.
Medbring også snor til turen.

Vi ønsker jer alt held og lykke med jeres nye små familiemedlemmer og vi håber på, at se jer igen til kenneltræf eller pasning af jeres vapser :)

Hvalpenes 7. leveuge, mandag den 06-11-2017:
Hvalpene vejer nu fra 5,25 kg. til 5,70 kg. Flere af hvalpene har taget mere end 1 kg. på i denne uge og de er efterhånden temmelig tykke!
Labrador hvalpe må kun tage 1 kg. på om ugen, men det er lettere for de nye familier at regulere foder vs vægt når hvalpene flytter hjemmefra om en uge. 
 
Hvalpene har været med i Maxi Zoo, hvilket var et kæmpe hit :) Ud over at hele butikken gik i stå og personalet faldt i svime, så syntes hvalpene det var super spændende, at komme rundt i butikken og undersøge de mange dufte. De var i sær vild med at kravle op på godbidshylderne. Der blev shoppet en masse lækre kødben, som hvalpene fik med hjem at gumle på. 

Hvalpene kører rigtig meget i bil hver uge og de siger ikke den mindste lyd!!! Når de kommer i bilen, ligger de sig straks til at sove. Vi har faktisk aldrig haft et kuld, som var SÅ lydløse under kørsel!
 
Hvalpene har været ude og besøge Jan & Aksana, som skal have tæven med beige halsbånd. De bor i udkanten af Randers og har en herlig naturgrund, som hvalpene fik lov til at boltre sig i.
 
Hjemme i hvalpekravlegården er miljøet blevet beriget med papkasseleg fyldt med godbidder - faktisk er de godt i gang med opstarten til hundesporten "Nose Work" ;)
 
De har igen været ude at gå tur i vores lille by. Det tager de bare rigtig pænt og de har et stort mod på livet.
 
Hvalpene har meget socialt samværd med vores voksne hunde, som er utrolig godmodige over for de små vapser. De hilser stille og roligt, udviser dæmpene signaler og inviterer dem til leg. De voksne er meget tolerante over for de små hvalpe, som bider de voksne alle steder i forbindelse med leg. De voksne er super gode til, at vise dem et godt krops-/hunde- sprog.

I køkkenet har hvalpene leget med et stort knasende stoftelt med bolde i. Hvalpene syntes det var så mega sjovt, at de blev total vilde og opkørte, imens de drønede ud og ind af teltet, så boldene fløj i alle retninger. De havde en fest uden lige og lod sig slet ikke skræmme af det larmende telt, som desuden ikke stod ret godt fast på gulvet. 
 
I vores hjem bliver der naturligvis støvsuget en del, men hvalpene står normalvis ikke lige op ad støvsugeren når det foregår, da man så ikke vil få ret meget foretaget. Så de har faktisk aldrig set sådan en "brummende-hvalpe-spisende-djævel" på tæt hold før!
Vi har derfor arbejdet lidt med hvalpenes tilvæning af støvsugeren. Vi startede støvsugeren på laveste niveau, strøg foder rundt omkring den og skabte en god stemning. Hvalpene kiggede først lidt skævt til støvsugren, men efter lidt var de ligeglade med den og spiste bare foderet på gulvet. 
 
Hvalpene har prøvet kræfter med aktivitetslegetøj. Det vil sige legetøj af forskellig udformning, som gemmer på en masse foder indeni, hvor pointen er, at hvalpene selv skal finde ud af, hvordan de får det ud. Hvalpene sprang lige på alle de forskellige slags og tumlede flittigt rundt og fik en masse foder ud. Husk hvis man vil bruge aktivitetslegetøj i det nye hjem, så bør man minimum have 15-20 forskelige slags at skifte med, så hvalpen hele tiden har en ny!! Når først hvalpen har fundet ud af, hvor foderet kommer ud henne, så går det hurtigt med at tømme aktivitetslegetøjet. Dette kræver ofte ikke mange minutter og ved gentagelse med samme legetøj, er det derfor ikke længere en mental aktivering, men nærmere bare tidsfordriv! Derfor ved at have mange forskellige slags, kan hvalpen i mellemtiden når at glemme, hvordan det var at det enkelte stykke legetøj virkede, og prøve kræfter med det på ny. Man kan også være kreativ og lave en del aktiveringslegetøj selv - dog skal man selvfølgelig være obs på, at hvalpen ikke kan komme til skade på det.

Hvalpene er blevet præsenteret for vildt igen i form af en fasan. De viulle alle have det i munden og forsøgte at slæbe det i hver sin retning - dejligt med en stor apporteringslyst!
Denne gang blev der koblet skud på, hvilket de jo er tilvænnet siden 3. leveuge via lyd cd'er og hvalpene bemærkede slet ikke bragene, da de var fuldt optaget af fasanen! 
 
Vi er begyndt at tage hvalpene med ind og ud én og én, således de ikke får et chock den dag de flyver fra reden. Samtidig forsøger vi at kalde hvalpene de navne, som vi har fået oplyst af deres nye familier. Desuden er hvalpene ikke sammen med Lulu hele døgnet længere. 

Hvalpene er nu blevet fordelt på deres nye familier og vi håber alle er glade og tilfredse :)
Tæven med lyserød halsbånd skal til Dansk Blindesamfund, hvor hun skal trænes op til førehund.
Den sorte tæve med rød halsbånd (Menja) & den gule tæve med lilla halsbånd (Mabel) bliver hos os som fremtidige avlstæver (og selvfølgelig til udstilling og træning).  
 
Vi har registreret jer alle hos Royal Canin således, at i får tilsendt en gratis pose hvalpefoder på 14 kg. Det forpligter jer på ingen måde til, at købe noget etc. 
 
Næste opdatering kommer søndag den 12-11-2017, da alle hvalpene flytter hjemmefra mandag den 13-11-2017. 
Hvalpenes 6. leveuge, mandag den 30-10-2017:
Hvalpene vejer nu 4,00-4,70 kg. og vokser nu med 1 kg som ugen, som er det en Labrador optimalt skal til den er næsten færdigudvokset.
 
De fodres med opblødt hvalpefoder af mærket Royal Canin Junior Large Dog kl. 05:00, kl. 15:00 & kl. 20:00.
Hvalpene er også så småt begyndt at søge efter tørfoder i hvalpekravlegården, hvilket er den bedste mental stimulering man kan give sin hund. En hund bør søge minimum 1 time om dagen, som er bedre end 10 km gåtur (som den alligevel ikke kan holde til som hvalp!).
 
De er også begyndt at få diverse godbidder og snacks, og stort set alt glider ned ;) Når de får lidt at gumle på, falder det lettere til ro om aftenen, så vi lære dem at få en god døgnrytme.
 
Nu er hvalpene ved at være så store, at de kræver mere plads omkring sig, og derfor er de flyttet fra hvalpekravlegården i køkken-alrummet og ud i hunderummet i vores store bryggers, hvor de går i spåner. Ved at de går i spåner, så er der altid rent og tørt omkring dem, selvom de har uheld indenfor (det er faktisk meget lidt de laver indenfor i løbet af natten osv.).
Vi muger ud så snart der er det mindste. På den måde opvokser de i et rent miljø og er dermed lettere at gøre renlige senere hen. De har tydeligvis også forstået, at de skal gøre sig rene, så snart de kommer udenfor.
 
I hvalperummet har de en masse forskellige legetøj og aktiviteter. De har også et hundebur (uden låge!), som er lavet af stål og "rasler" ved bevægelse. Det er ikke fordi de på noget tidspunkt skal lukkes inde i buret, men for at give dem en forsmag på, hvad et bur er, til den dag, hvor de måske skal i et bur i forbindelse med bilkørsel, på udstilling eller andet.
 
Når hvalpene er indenfor, hører de fortsat lydcd for fuld udblæsning og ingen af hvalpene giver den mindste reaktion på lydene. De er blevet tilvænnet sele og har været med ude og gå tur i vores lille by. Vi anvender altid seler, som ikke skal trækkes over hvalpenes hoved, da det vil blive forbundet med ubehag for hvalpene!
Det syntes det var lidt noget mærkelig noget, at de var begrænset af en snor og ikke bare kunne drøne afsted, men det tog det rigtig pænt.

I weekenden holdte vi børnefødselsdag og da den værste energi var rendt af børnene, fik hvalpene lov til, at komme ind og hilse på. Det var rigtig sjovt for både 2 og 4benede :) 

Vi har været en tur ude og besøge Lulus hjem/familie. Lulu nød helt klart at komme hjem til familien, som savnede hende meget. 
Hvalpene fik både undersøgt haven og huset indenfor - de har en stor nysgerrighed og et meget åbent sind. 
 
De har været med en tur på stranden i Udbyhøj og det var en stor succes, trods regn og blæst! De sagde ikke en lyd under kørerturen, som tog en lille halv time, og da vi kom derud var de nysgerrige og legesyge.
De syntes at vand og tang var meget spændende :)
 
De har også været med en tur i Fussingø skov i et meget kuperet terræng. Det syntes det var rigtig sjovt, at tumle rundt på bakkerne. Skovbunden var et kæmpe hit og alle de visne blade blev snust godt igennem. Det er sjovt at se, hvor meget hvalpene egentlig bemærker det anderledes underlag; glat gulv, græs, sand, blade, vand - men det er alt sammen med til, at give dem en god miljøtræning og hvalpene mestrer det utrolig flot!
 
Til åbent hus på søndag, er det Mads som tager imod jer :) Husk at sende en SMS/Messenger senest lørdag, hvis i kommer.

Dream Of Labradors' The Pretty One


Dream of Labradors' The Lovely One

 
Dream of Labradors' The Special One
 
Dream of Labradors' The Divine One
 

Dream of Labradors' The Cute One
 

Dream Of Labradors' The Smart One
 

Dream Of Labradors' The Great One
 
 
 
 
Hvalpenes 5. leveuge, mandag den 23-10-2017:
Hvalpene vejer nu fra 3,00 kg. til 3,50 kg. 
Hvalpene stortrives og vokser rigtig godt!
 
De er meget imødekommende og de små haler logre konstant. Deres individuelle personligheder begynder så småt at vise sig og hver hvalp er charmerende på sin helt egen måde.
De to drenge er endnu meget ens, så dem må vi give lidt mere tid ;)
Vi beholder selv to hvalpe og det bliver en tæve af hver farve. Vi har valgt den sorte tæve med rød halsbånd, men vi kan slet ik bestemme os for, hvilken af de gule tæver, som vi skal vælge til fremtidig avl!
 
Renlighedsprocessen er skudt godt i gang!
Hvalpene er blevet rigtig gode til, at søge over i et ene hjørne af hvalpekravlegården/væk fra "reden", når de skal gøre sig rene udenfor. Endvidere bliver de altid luftet af, indtil alle har gjort sig rene, inden de bliver puttet til natten (de sover naturligvis indenfor!).
Hver gang der ligger hømhømmer, så fjerner vi dem straks vi ser det, så hvalpene ikke bliver nogle små grise, der opvokser i en svinesti - det vil nemlig kun resulterer i en langt mere kompliceret renlighed, da de opvokser med, at det er helt okay at sove, spise og lege oven i efterladenskaber.
Vores hvalpe lære at gøre sig rene på både græs, sand og grus, så der ikke bliver problemer med renlighedstræningen i det nye hjem, fordi de ikke har præference for kun, at gøre sig rene på kun en slags underlag.
 
De har været med ude og køre bil to gange i denne uge. Det var bare et par korte ture for, at starte på indlæringen. Lulu var hos hvalpene under hele turen og de sagde ikke en lyd.
Forud for turen var de luftet godt af, så de var dejlig trætte. Hvalpe med overskudsenergi vil nemlig også give en kraftigere reaktion i en ny eller potentiel presset situation, som de første køreture evt. kan være.
 
I hvalpekravlegården udenfor tumler og leger hvalpene hver dag, og de har nydt godt af, at vi har været hjemme og holde efterårsferie. Dog er vejret noget ustabilt, så de kommer ind og ud i intervaller.
 
I køkkenet leger hvalpene lystigt med vores 6½ årige hanhund Tristan, som eeeeeelsker hvalpe! Dagligt hopper han selv over hegnet og ind i hvalpekravlegården, hvor han tilser de små. Han smider sig altid ned, så de kan kravle rundt på ham og han lader dem gerne bide ham alle steder - til gengæld udviser han dem et meget fint kropssprog med det man kalder de "dæmpende signaler" (smasker, gaber, kigger væk etc.), hvorved han dæmper deres adfærd over for ham. Adfærdsundersøgelser lavet af hunde psykologen Anders Hallgren har vist, at hanhvalpe som opvokser med en fornuftig hanhund med godt temperament, får lettere ved at omgås andre hanhunde i sit voksne liv (altså uden hankøns aggression). Og man må sige at Tristan kun har positive ting at lære fra sig!
 
I denne uge har vi arbejdet med tilvænning af seler, så hvalpene er klar til at komme med på tur i næste uge. Vi anbefaler ALTID, at man anvender sele!!!
I en undersøgelse lavet af den kendte svenske hundepsykolog Anders Hallgren fra 1994 (”Rygproblemer hos hunde”) fandt man at 63% af hundene i undersøgelsen havde problemer med ryggen. I 91% af de tilfælde hvor man havde anvendt ryk og hug i linen, havde hundene skader i nakken! Af hundene med skader/smerter havde 55,33 % adfærdsproblemer. Heraf var ca. 42 % udfarende, det vil sige aggressive eller stressede.
Når en lille hvalp vil hilse på fremmede mennesker og hunde, så hopper den frem i snoren og op på bagbenene, idet den vil have ansigtskontakt. Via denne handling får den ofte ryk i nakken via halsbåndet, som kan give den skader der svarer til piskesmæld. Ved at bruge sele mindsker man risikoen for, at hunden får nakkeskader. En sele er mere skånsom, da trykket fordeles over bringen og skuldre - ikke kun halsen/nakken. Et træk i linen vil derfor være mere skånsomt for hunden. Nakke smerter kan lede til en masse håndterings konflikter mellem hund og ejer og fjerne hundens lyst til at gå tur.
Hvis man ønsker kan man købe den første str. hvalpesele med fra os til 85 kr. af den model, som hvalpene er vante til at bruge hos os.
Dream Of Labradors The Lovely One
 
Dream Of Labradors The Special One
 

Dream Of Labradors The Divine One
 

Dream Of Labradors The Pretty One
 
Dream Of Labradors The Cute One
 

Dream Of Labradors The Smart One
 
Dream Of Labradors The Great One
Hvalpenes 4. leveuge, mandag den 16-10-2017:
Hvalpene vejer nu 2,20-2,66 kg. og er nogle små kompakte bamser.
 
Hvalpene er ved at have en alder nu, hvor de er mere aktive. De leger og tumler mere og mere, samtidig med at de gøer og knurre for at udvikle deres sociale kompetancer. De leger også lystigt med legetøjet i kravlegården. De er så småt ved at have fået tænder, og er blevet bedre til, at stå fast på det glatte gulv.
 
Hvalpene har de fået klippet negle og desuden fået deres første ormekur - det var da bestemt ikke det bedste de have smagt, men det gled ned ;)

De er i denne uge blevet præsenteret for fuglevildt/duftpræget, hvilket de syntes ver enormt spændende. Denne gang var det i form af en and. 
hvis nogen af jer skulle ligge inde med fuglevildt (i fryseren eller friskt), så køber vi det gerne af jer, da vi altid mangler til vores hvalpe og træning af vores unghunde :)
 
Hver dag får hvalpene en masse hygge, omsorg og håndtering. De logre lystigt med deres små haler, når de bliver nusset og er især rigtig glade for vores 3 små børn.
I forbindelse med håndteringen får de trænet, at blive nusset blandt andet omkring poter og ører, så de får tillid til dette.
 
Hvalpene er fortsat i deres kravlegård inde i køkkenet. Det kræver en del rengøring, for at hvalpene opvokser i et tørt og rent miljø, således at de bliver lettere at gøre renlige på sigt. Renlighedsprocessen starter nemlig meget tidlig i hvalpenes liv.
Lulus moderinstinkt blomstre i fuld flor og er også helt utrolig effektiv til at rydde op efter hvalpene.
 
I slutningen af denne uge har hvalpene været med udenfor for første gang. De har leget i græsset og undersøgt de mange efterårsblade. Sådan en lille tur er en stor oplevelse for så små hvalpe.
De har også været lidt i hvalpekravlegården udenfor. De fik et brugt tæppe fra kravlegården idenfor med udenfor, da det gav tryghed og var velkendt for dem i det nye udendørs miljø. De startede med at spise udenfor i hvalpekravlegården, da det gav dem en positiv association til det nye miljø. Herefter snuste de lidt rundt og kom indenfor igen inden de blev afkølet. Fra nu af kommer de med udenfor hver dag.
 
Nu hvor hvalpene er begyndt at komme udenfor, så vil de fremover spise 3 måltider udenfor. Hver gang de har spist skal de nemlig aaaaltid gøre sig rene, og derfor er det lettest at fremme renlighedsprocessen på den måde, så man er sikker på, at de alle sammen når at gøre det udenfor.
Hvalpene er også små småt begyndt at lære, at søge efter sit foder på tæppet i kravlegården indenfor og udenfor. Som ugerne går vil deres søgeareal blive øget.
 
Hvalpene har stor glæde af hjemmets andre hunde, som frit omgåes vores hvalpe. Hver hund kan lære hvalpene noget i forhold til deres udvikling af sociale færdigheder. Vores unge tæver Kiki (gul) & Cocio (brun) har ikke oplevet så mange hvalpe i deres liv, men de er simpelthen så dygtige omkring de små og enormt omsorgsfulde. Thia vasker straks de små og er en super reservemor!  
Tristan... ja han er jo bare verdens bedste legeonkel!! Den kæmpe bamse hopper selv over hegnet til hvalpekravlegården i tide og utide og opsøger selv de små. Han eeeeelsker hvalpe! Straks triller han rundt på ryggen med benene i vejret og udviser en masse dæmpene signaler, imens han logre lystigt med halen og nusser de små.
Lulu nyder selskabet, når de andre hunde er omkring hendes hvalpe :)
Heldigvis har vi en rolig hundeflok med god harmoni - dog med meget forskellige personligheder <3
 
Hver gang vi fodre hvalpene, så giver vi dem riiiiigeligt med mad i skålen. Ellers vil en madglad hvalp hurtig kunne få den opfattelse, at der ikke er nok og den vil dermed blive begærlig og føle den skal kæmpe om maden. - Hvilket straks vil være grobund for ressource aggression omkring mad, kødben, legetøj etc. senere hen i livet. Ligeledes nusser vi hvalpene på kroppen, når de er omkring madskålen, for give dem tillid til, at vi ikke tager maden, samtidig med at vi hele tiden fylder mere i madskålen.
Vi er bestemt af den opfattelse, at hunden altid skal have ro omkring maden, uanset om den spiser i skål eller søger sit foder på græs, men dette er blot en del af vores træning for at hærde hvalpene og udruste dem til en evt. uheldig situation senere hen.
 
På søndag kl. 11-13 er der åbent hus for de familier, som har reserveret en hvalp. Husk at sende en SMS til Laila på 20655058 eller en besked via vores Facebook side, hvis i ønsker at komme, så vi lige ved, hvor mange vi skal vente og hvor meget kaffe/kage vi skal have på bordet. Vi ved godt, at mange løbende har sagt, at de kommer de og de datoer, men det kan vi altså desværre ikke huske så lang tid i forvejen :)
Til første åbent hus vil vi opholdes os indenfor i køkkenet med hvalpene. Hvis vejret tillader det, efterhånden som ugerne går og hvalpene bliver mere robuste, vil vi være uden for i hvalpekravlegården med hvalpene.
 
Så folk ikke bliver skuffet, vil vi lige fortælle, at hvalpe i denne alder ikke laver meget andet end at sove, spise og s....hmm lave. De er vågne i små intervaller, hvor de leger og undersøger lidt, og så falder de igen i dyb søvn. Og jo mere der sker omkring dem, jo mere trætte bliver de ;)
Som ugerne går vil de kunne holde til mere og mere :) 
Hvalpenes 3. leveuge, mandag den 09-10-2017:
Hvalpene vejer nu fra 1,48 kg. til 2,00 kg. og vokser utrolig godt. De er nogle små og kompakte bamser, hvis ynglingsbeskæftigelse er at sove og die hos mor Lulu.
 
De små lakridser og gul(d)bamser er så tykke, at de endnu ikke er særlig mobile og det kan godt give trykninger og dermed gøre dem lidt flade på brystkassen, men dette retter sig hurtigt, når de kommer mere op og stå på benene og rende rundt.  
Det er det samme, som når tykke babyer er længere tid om at lære at gå og som når babyer får flade baghoveder af, at ligge for meget på ryggen. 

Hvalpene vil fra nu af dagligt komme ud af kravlegården og ud på et tæppe, for at lege med vores børn, andre hunde samt udforske køkkenet. Hvalpene har nemlig godt af, at blive tilvænnet flere forskellige "størrelser" fra en tidlig alder.

Hvalpene bliver nusset og pusset med største forsigtighed af vores andre tæver, som elsker hvalpe, hvilket Lulu syntes det er helt fint.

 Vores 6 årige hanhund Tristan eeeeelsker hvalpe! Det store skrummel på knap 45 kg. bliver som en lille rolig hund, når han ser hvalpe - han smider sig ned på gulvet og udviser det bedste hundesprog, men alle slags dæmpende kropssignaler. Det er SÅ godt for hvalpenes sociale udvikling, at møde andre hunde end deres mor, samt lære at begå sig allerede fra et tidligt stadie i livet. 

Hvalpene er glimtvis helt oppe og stå på alle fire (når de har fast fodfæste i form af et tæppe) og man kan se, at de så småt er begyndt at tumle og lege med hinanden. Før de kunne styre alle fire ben, kunne de allerede logre lystigt med halerne, når vi nussede med dem - så ved man altså bare, at det er en Labrador!
Det glatte køkkengulv er dog stadig en udfordring for dem, men det skal nok komme og er god træning af deres muskler og motorik.
Hvalpene bliver tilvænnet flere forskellige slags underlag, som en del af deres miljøtræning. Hunde som ikke har lært det i hvalpestadiet, kan let udvikle angst over for glatte gulve senere hen i livet!

Da hvalpene var ca. 16 dage gamle havde de alle åbnet deres øje og ører.

I denne uge er vi begyndt at afspille lyd CD'er for hvalpene. Disse CD'er skal forebygge, at hvalpene bliver bange for nye, skarpe eller pludselige lyde senere hen. På bare en af CD'erne er der 48 forskellige lyde, f.eks. torden, fyrværkeri dyrelyde, huslige lyde, trafik, værktøj, børn, klokker.
Hvalpene får også en lyd cd med ud i det nye hjem, da træningen altid skal vedligeholdes. 

I hvalpekravlegården har de fået en masse bamser og legetøj, som udforskes lystigt. Der er meget forskelligt og det bliver dagligt skiftet ud, så der hele tiden er noget nyt og spændende. Her i blandt er de bamser, som de hver får med ud i deres nye hjem ved 8 ugers alderen, som skal være en "nusseklud", der giver tryghed i starten.

Hvalpene har fået deres første måltid i slutningen af denne uge. De er meget velnærede af Lulus mælk, så de skulle lige hjælpes lidt i gang med at spise. Kort tid herefter var de smurt ind fra top til tå :)

Vores hvalpe fodres med Royal Canin Junior Large dog, som er opblødt og blændet. Heri blander vi Royal Canin modermælkserstatning (ligesom man gør ved små børn, når de skal lære starte med at spise grød) til hvalpe samt hvalpedåsemad. 

Fra næste uge (imorgen, tirsdag) får de mad 2 gange daglig og fra næste uge får de mad 3 gange daglig, hvilket man bør fortsætte til de er 14-16 uger gamle.

Når hvalpene skal fodres kalder vi "kom-kom-kom" og denne indlæring vil begynde at sidde fast inden for de nærmeste dage. Dette signal er en vigtig indlæring, til når vi skal på tur med hvalpene og her handler det bare om, at have en belønning klar, når hvalpene kommer susende én i møde :)  Det er let for den nye familie at bygge videre på dette indkald, evt. med et nyt indkalds signal, hvis man ønsker.

Hvalpenes 2. leveuge, mandag den 02-10-2017:
Hvalpene vejer nu fra 1,10 kg. til 1,50 kg. og er nogle små pølser, som stadig ikke laver meget andet end at spise og sove. Der er minimal aktivitet i fødekassen. 
De er nogle gode robuste hvalpe med brede hoveder og kraftige benstammer med tykke "odder-haler". 

Vi havde aldrig troet vi skulle sige det m hvalpe i så ung en alder, men vi må konstatere at temperamentet på dette kuld, skinner godt igennem allerede nu!
Ofte oplever vi, at hvalpe skriger meget når mor skal indfinde sig i fødekassen for at amme, eller at hvalpene skriger når de er utålmodige, eller at de skriger når moderen støder til dem eller vi flytter på dem. Men her er der total ro i fødekassen! <3
 
Der er i øjeblikket ikke langt fra den største til den mindste hvalp, men det er genetikken, som afgør deres størrelse som udvokset. I livmoderen har det handlet om, hvem der har haft den bedste placering i forhold til næring. En tæve har altid mest mælk i de bagerste dievorter, så normalvis vil vi bruge ubeskrivelig meget tid på, at placere de mindste hvalpe bagerst og de største hvalpe forrest. 

Hvalpene har endnu ikke åbnet deres øjne eller hørelse, men det må ske en af de nærmeste dage. Indtil 3. leveuge har hvalpene desuden ingen nævneværdig hukommelse, men kan selvfølgelig påvirkes af gentagne duftpåvirkninger og stress. 

Hvalpene har fået klippet deres negle for første gang. I denne uge er det ikke for deres trænings skyld, men af hensyn til Lulu, da de river hendes hud, når de pumper mælken omkring dievorterne. 

I går havde vi den første familie på besøg og Lulu tog det umiddelbart meget pænt. Vi har forsøgt at sprede besøgsaftalerne, så Lulu ikke bliver overbelastet og resten af besøgene ligger først i slutningen af denne uge. 
Det er vigtigt at besøgende er rolige omkring hvalpene og afholder korte barselsvisit, da en stresset tæve ofte mister mælken, hvilket jo påvirker hvalpene kraftigt. 

Vores tæver er godheden selv, yderst selskabssyg og møder gerne gæster i døre. Men dette må ikke forveksles med, at en tæve syntes det okay, at man som fremmede vil "tage" hendes hvalpe. Men det er helt naturligt, idet hvalpene er yderst sårbare i 0-4 ugers alderen, så tævernes moderinstinkt er tip top! Når hvalpene kommer ud af "reden" i ca. 3 ugers alderen, så bløder tæven også helt naturligt mere op. I naturen vil en tæve have flyttet sine hvalpe til en anden rede/hule i denne alder - netop derfor plejer vi, at flytte hvalpene fra fødekassen og over i hvalpekravlegården i den alder når de nærmer sig 3. leveuge. 
 
Hvalpenes 1. leveuge; mandag den 25-09-2017:
Hvalpene vejer nu fra 720 gr. til 900 gr. og hvalpene har alle fordoblet deres vægt, som man forventer den første uge. Hvalpene er helt normale i størrelse, sammenlignet med vores tidligere hvalpe.  
Lulu er rigtig dygtig til at passe sine hvalpe og de bliver nusset og pusset efter alle kunstens regler. Hun udstråler ro og hviler enormt meget i sig selv, som mor. Med tidligere kuld har vi ofte været nød til at have konstant overvågning, fordi tæven uden tøven lagte sig oven på hvalpene, men det er ikke sket en eneste gang med Lulu - og dette er bestemt ikke et tilfælde! 
Vi sover altid hos vores tæver med hvalpe de første 2 uger, så tæven kan få hjælp til at ligge hvalpene til mælkebaren og så vi kan overvåge, at nogle hvalpe ikke bliver lagt ihjel. Dog syntes ingen af tingene, at være nødvendigt ved Lulus kuld, men vi sover der nu alligevel ;)

Når hvalpene dier mælk, så ser man hvordan de pumper med forpoterne og slår med snuden ned i Lulus dievorter (se video på vores Facebook side) - dette for at få mælken til at løbe. Heraf udspringer den tikke-adfærd, som vi ser senere hen ser ved vores hunde; de "giver pote", altså slår med forpoten for at få noget af et individ, hvilket kan være mad såvel som kontakt. Og ligeledes udøver nogle hunde "snudepuf". 

Fødekassen er udstyret med rundstokke, således at den trætte mor, ikke kommer til at ligge hvalpene ihjel. 
Selvom de endnu er meget små, samt døve og blinde, så kribler og krabler de rundt i hele fødekassen. De kan tydeligt dufte deres mor og fornemme om hun er i kassen eller ej. 
De trækker sig afsted med forbenene, imens bagbenene slæbes efter dem. Men allerede nu kan man se, at de første af hvalpene, også begynder at skubbe fra med bagbenene. 

Hver dag gøres der rent i fødekassen og det store isolerende uldtæppe (vetbed) bliver udskiftet. Imens bliver hvalpene lagt på det let kølige køkkengulv. Ved at de mærker det anderledes underlag - frem for uldtæppet i fødekassen - oplever de en let stresspåvirking. Men denne lette stresspåvirkning er kun kortvarrig og dermed positiv, idet den udruster hvalpene i en tidlig alder til, at forholde sig til stress og uvante situationer. 
Hvalpene bliver dagligt nusset forsigtigt, så de kan vænne sig til håndtering.
Hver dag bliver der ligeledes lavet små lette tryg imellem deres trædepuder (naturligvis ikke noget der gør ondt!!), med en lille fingerspids, for også at tilvænne et let stressniveau.
Det giver gode og afbalanceret hunde på lang sigt, når denne udvikling fortsættes sammen med en god socialisering. 

Med 3 små børn er der altid gang i vores hjem, og det er vores hunde helt vante til og trygge ved. Vores hvalpe bliver udrustet til at være en del af en familie, lige fra de er helt små. Vores børn og katte færdes frit omkring fødekassen, hvilket er okay med Lulu og hun kan sove fra det meste. Lulu er helt vant til og meget glad for børn! <3 

Allerede nu kan man se at hvalpene drømmer, når de sover, for de giver en masse små spjæt. Da de endnu er både døve og blinde, så kan de ikke have meget at drømme ud fra, så det kan kun være fødslen, moren og håndteringen, som giver dem drømme. Sjovt at se i denne alder ;)

I denne uge har de fået deres første duftprægning, i form af en due, som blev lagt ned i fødekassen. De mulede rundt oven på den og snuste ihærdigt. 
Hvalpene er allerede i denne alder i stand til at gøre sig en masse duftindtryk - ligesom de kan kende os opdrættere i 9 år frem i tiden, uden at have haft kontakt, fordi vi var deres første duftprægning. Narko-hunde og andre servicehunde duftpræges ligeledes i en meget tidlig alder.
Duftprægningen er til fordel for de hvalpe, som senere hen skal bruges til jagt og markprøver. 

Hvalpene har allerede fået halsbånd på. 
Vi giver altid vores hvalpe halsbånd på ved denne alder, frem for at blive ved med, at mærke dem med forskellige farveprikker, da det giver dem et naturligt forhold til at have halsbånd på. De vokser op og kan aldrig huske andet end, at de altid har haft halsbåndet på, og derfor bliver det helt naturligt for dem. Ellers kan man ved en 8 ugers hvalp have en del bøvl med tilvænning af halsbånd. 


Hvalpenes fødsel; den 18-09-2017:
Søndag aften den 17-09-2017 begyndte Lulu så småt at puste mere og vi vidste at fødslen var nær. Mandag morgen kl. 05 tog hendes pusten kraftig til og vi var slet ikke i tvivl om, at hun var i opblokning. 
Kl. 11:30 gik vandet og kl. 12:35 kom første presseve. Lulus ejer, Rikke, blev ringet efter og der blev skabt ro og tryghed omkring fødekassen. Lulu var vældig godt tilpas med at begge hendes "mødre" var omkring hende, og hun ville hjertelig gerne ligge i skødet på os og presse <3
Kl. 14:15 havde hun endnu ikke født den første hvalp, trods presseveer, derfor gav jeg hende Calcium i injektion, for at fremme presseveerne - og med god effekt for kl. 14:40 fødte hun den første hvalp. En stor tæve på 464 gr., som var noget trykket i hovedet, af at have været i uddrivelses fasen i et stykke tid. 
KL. 15:15 fødte hun den næste hvalp, en gul tæve på 362 gr. Kl. 15:55 fødte hun ensort tæve på 422 gr. Herefter går fødslen lidt i stå og da vi ved at der venter mange hvalpe, vælger jeg kl. 17:03, at give hende oxytocin, som er et vestimulerende hormon. Kl. 17:30 fødes endnu en sort tæve på 422 gr. 
Kl. 18:10 fødes en sort han på 336 gr. og herefter går hun igen i stå og får vestimulerende. kl. 20:00 fødes endnu en sort han på 356 gr. 
KL. 21:05 giver vi jeg igen Calcuim og kl. 21:30 fødes den anden gule tæve på 358 gr. 
Herefter går fødslen helt i stå og jeg kan mærke flere hvalpe i livmoderen, men da hun er en stor tæve og livmoderen har været spændt meget ud, kan jeg ikke på daværende tidspunkt afgøre, hvor mange der er - måske kun 1 tilbage?! Tankerne går på, om vi ender i et kejsersnit og derfor får hun nu et sidste forsøg; oxytocin gives kl. 22:40 + kl. 23:00 + kl. 23:30 og umiddelbart herefter presser hun endelig igen. Ved vaginal undersøgelse kan jeg mærke halen af en hvalp, hvilket begyder at det er en sædefødsel og at fostersækken er sprunget. Jeg er ikke i tvivl om, at denne hvalp vil være dødfødt... og ganske rigtig...
Hendes bug og livmoder er endnu meget udspilet og der er svært at mærke, om der er flere hvalpe i Lulu. Men da hun virker afslappet, konkluderer vi, at hun må være færdig. Der bliver ryddet op og gjort rent efter fødslen og Rikke og jeg går hver til sit. Efter noget tid begynder Lulu igen at puste - er det mon efterveer? Stress efter et hårdt fødselsforløb? Eller effekten af alt det vestimulerende? Flere hvalpe??? Kl. 02:00 er det tid til et par timers søvn, men Lulu vil kun sidde op ved hvalpene. 
Kl. 9:30 begynder hun pludselig at få små presseveer og det kan kun lade sig gøre, hvis der er flere hvalpe - Fuck, rent ud sagt! For vil denne mon så være i live? og har hun flere kræfter? Igen får hun Calcium kl. 9:30 og vestimulernede oxytocin kl. 10:10. Hun presser og presser, men hvalpen vil bare ikke ud. Til sidst må jeg trække, når hun presser, men den sad godt fast. Endelig kom den ud og den havde tydeligvis været død siden om aftenen - den var på vej i forrådnelse. Panikken breder sig så småt, for nu er livmoderen hård efter veerne og jeg kan ikke med sikkerhed afgøre, om der kan være enendu en hvalp. Afsted til Hornbæk Dyrehospital, hvor jeg er veterinærsygeplejerske, for at foretage et røntgenbillede, som kan afgøre om der er flere hvalpe i hende - heldigvis viste det sig at være falsk alarm. Hjem igen og lad roen sænke sig over fødekassen.
Nu nyder vi synet af de 7 levedygtige hvalpe og Lulu, som alle har det godt <3  
Drægtighed:
Den 5. september mødtes Rikke (Lulus ejer) & jeg på min arbejdsplads på Hornbæk Dyrehospital for, at følge op på Lulus maves udvikling. Vi fik taget et røntgenbillede og kunne minimum tælle 6 hvalp
🐶🐶🐶🐶🐶🐶
Hvor mange tror i der er? 😜
Lulu er glad og tilpas og trives rigtig godt ❤️
I næste uge flytter hun ind hos os og vi glæder os til at nusse om hende! 
 
Drægtighed: 
Den 17-08-2017 var Lulu 29 dage henne siden første parring/inseminering og hun blev scannet og dermed konstateret drægtig. Hvalpene var store og derfor var det svært at se mange på én gang, men dyrlægen gættede på et kuld på 5-8 hvalpe. 
Nu er det 3 uger siden, at Lulu sidst har været hos os og vi kan sagtens se, at maven er vokset siden sidst. Dog var det alligevel dejligt, at få drægtigheden bekræftet via en scanning. 
Nu tæller vi bare dagene og glæder os inderligt til små sorte & gule Lulubabyer <3
 
 
 
Parring:
Lulu er blevet parret (insemineret) med Loui den 19/7, 20/7 & 21/7. 
Hun havde fået lavet ægløsningstest, som viste at hun skulle være modtagelig for befrugtning disse dage. Hanhunden Loui var også meget interesseret i hende, hvilket bekræftede testresultatet, og trods driften overtog styringen langt hen af vejen, så udviste han en enorm selvkontrol. 
Lulu var også villig til parring efter at have set ham an, men da Loui trænger ind, føler hun ubehag og bliver forskrækket. For ingen af hundene skal lide overlast, vælger vi derfor at foretage inseminering, som forløb let og planmæssigt alle tre dage. 
 
Lulu venter forhåbentlig et kuld sorte og gule hvalpe i midten af september (uge 38). 3-4 uger efter parring vil vi få foretaget en drægtighedsscanning, så vi forhåbentlig kan få bekræftet drægtigheden.   

Lulu vil blive herpes vaccineret i forbindelse med parring og drægtighed. 
 
Lulu bor ikke hos os til hverdag, men er ejet af en familie i nærheden af os, som har givet os en lille andel i Lulu, hvilket betyder at hun er hos os jævnligt, og at vi endvidere har været så heldige, at få lov til at bruge hende i vores opdræt, med henblik på at beholde en tævehvalp. Denne lukseriøse aftale udspringer af, at vi mistede Lulus mor, Malou, i forbindelse med kejsersnit ved hendes 3. kuld. Lulu & Malou er to af ét stykke - af hjertet tak til hendes ejere Rikke & Mikkel! <3

Lulu vil føde sine hvalpe hos os og være bosat i vores hjem med hvalpene indtil de flyver fra reden i 8 ugers alderen.
 
 

Venteliste:
Vi tager imod seriøse henvendelser til venteliste. Læs gerne afsnittet KØB AF HVALP inden i kontakter os. 

Ved henvendelse vil vi gerne vide lidt om, hvem du/I er og hvad en hvalp kan tilbydes. Hvilken erfaring man har med hund og denne race, hvad man skal bruge hunden til (f.eks. familiehund, træning af en bestemt art, udstilling eller andet) samt hvad man forventer af en hund. 

Ved at blive skrevet på venteliste er man ikke garanteret en hvalp, da vi naturligvis først vil møde de familier, som skal overtage vores hvalpe. Men man står først i køen og bliver informeret når hvalpene er født og inviteret til et hvalpebesøg, hvor vi kan være hinanden lidt at kende og afstemme forventninger. Ved første møde tager begge parter stilling til, om de ønsker at indgå aftale om reservation. 
 
Da vi ikke ønsker at holde folk for nar, skriver vi aldrig urealistisk mange på venteliste. Derfor håber vi naturligvis også på, at folk vil respektere vores opdræt og tid og give en tilbagemelding, hvis de ikke ønsker at stå på vores venteliste alligevel, således at vi kan give pladsen til en anden. Vi takker på forhånd for forståelsen. 

Hvalpenes stamtavle:
Alle vores hvalpe er opdrættet efter Dansk Kennel Klubs avlsrestriktioner og avlsanbefalinger, hvilket betyder at hvalpene har en basis plus stambog fra Dansk Kennel Klub. 
Forældrene til vores hvalpe er røntgenfotograferet fri for HD & AD, de er øjenlyst hos en certificeret dyrlæge og endvidere DNA testet fri for EIC, CNM, PRA & HNPK forud for avl. 
Klik på forældre hundenes navne, for at komme til deres egen side med mere info. 
 
Af denne kombination af forældre, forventer vi os nogle store og kompakte hvalpe med et flot hovedtryk og et meget socialt, godmodigt og nervefast temperament. De er hovedsageligt ud af dansk, engelsk og amerikansk afstamning. 
 
Kennel Dream Of Labradors' V. Mads & Laila Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Danmark | Tlf.: 20655058 | mail@dream-of-labradors.dk