Bookmark and Share    
Kennel Dream Of Labradors'

Mallaiy x Dylan

 
Hvalpe født den 1/6-22

4 tæver❤️❤️❤️❤️
4 hanner💙💙💙💙 


De er 8 uger og klar til nye hjem
onsdag den 27/7-22 i uge 30  
 
VI HAR LEDIGE HVALPE!
  
 
 
Dream Of Labradors' Mallaiy har fået hvalpe med
 
 
 
 
 
Følg denne side hver onsdag, som er hvalpenes ugedag, hvor siden vil blive opdateret med billeder og fortælling om hvalpenes udvikling!
 
Følg også vores kennel på Facebook, hvor der jævnligt vises filmninger af hvalpene. 
 
Hvalpene er navngivet;

Tæve: Dream Of Labradors’ World Wide Love
Tæve: Dream Of Labradors’ All The Love In The World
Tæve: Dream Of Labradors’ On Top Of The World
Tæve: Dream Of Labradors’ Wonderful World
Han: Dream Of Labradors’ All Ower The World
Han: Dream Of Labradors’ We Are The World
Han: Dream Of Labradors’ Around The World
Han: Dream Of Labradors’ Best Of Both Worlds
 
Temaet til dette kuld er "World" da hvalpene har en genpulje fra alle verdenshjørner.
Mallaiy datter af  en skotsk hanhund og har endvidere afstamning der er dansk, finsk, engelsk og svensk. 
Faren til hvalpene er af en New Zealandsk hanhund og har derud over afstamning fra USA, Canada og Finland.
 
Åbent hus i weekenderne

Vi holder åbent hus for de familier (kun dem som bor i husstanden), som har reserveret hvalp, således at familierne kan følge deres nye familiemedlem i opvæksten i vores kennel.
 
Åbent hus søndage kl. 9-12:
 den 10/7 + den 17/7 + den 24/7

HUSK at give besked om i kommer eller ej så vi ved, hvor meget kaffe vi skal have på kanden☕️
På forhånd tak 😀 
Vi glæder os til at se jer! 
 
Første hvalpebesøg hos os:
De familier som vi har haft på venteliste, bydes på et individuelt hvalpebesøg (uden børn). Vi har brug for at begge parter i husstanden kommer til hvalpebesøg, før vi kan danne os et indtryk af, hvorvidt vi ønsker at indgå i en reservation af en af vores hvalpe. Man er således ikke garanteret en hvalp, fordi man har stået på venteliste. 

Første hvalpebesøg afholdes forholdsvis kort, da hvalpene endnu er meget små og moren skal have ro til dem. Mallaiy er en meget sød og imødekommende hund, men hun vil naturligvis blive stresset over fremmedes håndtering af hendes hvalpe. Derfor må hvalpene ikke løftes op af andet en vores familie, som hun er helt tryg ved. 
Hvis en tæve med nyfødte hvalpe stresses via hvalpebesøg, så vil hun typisk miste mælken i en periode. Dette leder til stressede hvalpe som skriger af sult 💔
 
Hvis vi alle er interesseret i at gå videre med en reservation, betales der 4.500 kr. i reservationsgebyr. Dette gebyr kan betales kontant ved første hvalpebesøg eller via bank. 

Ved reservation skrives der en kvittering/pre-kontrakt, hvorpå et login til vores hvalpeguide fremgår. Kvitteringen ser således ud.

Det er udelukkende os, som fordeler hvalpene på deres nye familier. Hvalpene forventes at være fordelt op til den sidste weekend med Åbent hus (den 24/7) - måske weekenden før, afhængig af, hvor hurtig hvalpene udvikler sig. 


OBS!! Vi forventer i har læst afsnittet "Køb af hvalp" forud for hvalpebesøget, således vi undgår misforståelser og har lettere ved at afstemme forventninger, uden at spilde hinandens tid. TAK! 😙
Hvalpenes 3. leveuge, onsdag den 22/7-22;
Hvalpene vokser fortsat med raketfart! De er nogle små og kompakte bamser, med nogle dejlige og brede hoveder, ben og haler, præcis som det skal være ved den gammeldags type.
Tæverne vejer nu fra 1380 gram til 1660 gram. Hannerne vejer fra 1340 gram til 1550 gram. 
 
I denne leveuge har hvalpene fået klippet deres negle for første gang. Neglene på så små hvalpe vokser utrolig stærkt og bliver meget skarpe, således kommer de med lethed til at krade Mallaiy i yveret, når de dier hos hende og pumper med forpoterne. Det gik ganske let og hurtigt at klippe alle hvalpenes negle (144 negle klippet på 15 min.). 

Hvalpene er kommet ud af fødekassen og over i hvalpekravlegården, hvor de har mere plads. Mallaiy har siden hvalpenes fødsel gravet huller alle steder på egendommens areal, for at have den næste rede/hule klar til dem. Hendes instinkt siger hende nemlig, at når hvalpene er ca. 3 uger gamle, så skal de flyttes fra fødestedet til en anden hule. Vi håber hun er godt tilfreds med den nye rede og glemmer alt om at udmærke sig som gravhund. 
I hvalpekravlegården har de fået en masse bamser og legetøj, som udforskes lystigt. Der er meget forskelligt og det bliver dagligt skiftet ud, så der hele tiden er noget nyt og spændende. Her i blandt er de bamser, som de hver får med ud i deres nye hjem ved 8 ugers alderen, som skal være en "nusseklud", der giver tryghed i starten.
 
Hvalpene kommer dagligt ud af kravlegården og ud på et tæppe for at udførske køkkenet og spisestuen, for at lege med vores børn og andre hunde. Hvalpene har godt af, at blive tilvænnet flere forskellige størrelser børn og andre hunde, fra en tidlig alder, hvis det foregår på en ordentlig og lærerig måde.
Vores andre voksne hunde er utrolig fornuftige omkring hvalpe, og det er en rigtig god oplevelse for hvalpene, at skulle forholde sig til andre end deres mor. 
Hvalpene bliver nusset og pusset med største forsigtighed af vores andre tæver, som elsker hvalpe, hvilket Mallaiy syntes det er helt fint - hun er simpelthen verdens mest tålmodige hundemor i alle henseende!

I denne uge tager hvalpene imod verden via deres syn, fremfor via deres lugtesans, som har været deres primære sans indtil nu, hvor de har åbnet øjnene. 
De første to uger af hvalpenes liv, var de meget fokuseret på hænders dufte (især hvis der kom nye mennesker), samt fokuseret på nyt underlag/tæppe. Disse ting hæfter hvalpene sig ikke så meget ved længere, men har nu fokus på hinanden og den store omverden. 

I hvalpekravlegården, er hvalpene nu helt oppe og stå på alle fire poter. De er begyndt at tumle og lege alt imens der kommer små bjæf fra dem. Det er sjovt at observere, at i denne alder kan de blive bange for deres egne lyde/bjæf.
Allerede før hvalpene kunne styre alle fire ben, kunne de logre lystigt med halerne, når vi nussede med dem - så ved man altså bare, at det er en Labrador! En fantstisk race, som jo bare er født med et skønt åbent sind, som man kun kan elske!

Det glatte køkkengulv er dog stadig en udfordring for dem, men det skal nok komme og det er god træning af deres muskler og motorik, at lære at holde balancen på glat underlag.
Hvalpene bliver tilvænnet flere forskellige slags underlag, som en del af deres miljøtræning. Hunde som ikke har lært det i hvalpestadiet, kan let udvikle angst over for glatte gulve senere hen i livet!

I denne uge er vi begyndt at afspille lyd CD'er for hvalpene. Disse CD'er skal forebygge, at hvalpene bliver bange for nye, høje, skarpe eller pludselige lyde senere hen. På bare en af CD'erne er der 48 forskellige lyde, f.eks. torden, fyrværkeri dyrelyde, huslige lyde, trafik, værktøj, børn, klokker.

De er meget velnærede af Mallaiys mælk, så vi har ikke haft så travlt med at få dem i gang med at spise. Men da hvalpene begyndte at vise interesse for Mallaiys madskål, så var de tydeligvis klar til at indtage fast føde.
De var meget meget interesseret i det opblødte/blændede hvalpefoder, så de gik straks ombord i det, da vi præsenterede 1. måltid for dem! De fodres nu 3 gange om dagen med Royal Canin Maxi Junior (Large dog), som er opblødt og blændet. Heri blander vi Royal Canin modermælkserstatning til hvalpe (ligesom man gør ved små børn, når de skal starte med at spise grød), samt hvalpedåsemad. 

Når hvalpene skal fodres kalder vi "kom-kom-kom" og denne indlæring vil allerede begynde, at sidde fast inden for de nærmeste dage. Dette signal er en vigtig indlæring, til når vi skal på tur med hvalpene så vi kan holde styr på hvalpene ved at kalde dem til os. På tur er det bare vigtigt, at have godbidder/belønning klar, når hvalpene kommer susende én i møde. 
Det er let for den nye familie at bygge videre på dette indkald, evt. med et nyt indkalds signal, hvis man ønsker.

Hvalpenes 2. leveuge, onsdag den 15/6-22;
Så blev hvalpene 2 uger gammel og de stortrives!
Hvalpene vokser godt og vejer nu fra 1065 gr. til 1290 gram og de vokser alle fint fra dag til dag. 
De er nogle små kompakte flødeboller, som stadig ikke laver meget andet end at spise og sove. Der er minimal aktivitet i fødekassen i denne alder.
Disse hvalpe er langt større på nuværende tidspunkt, end hvalpene Mallaiy havde sidste sommer. 

Hvalpene kan lugte når Mallaiy er i fødekassen og de kripler hurtigt over til hende og finder sig til rette i mælkebaren. Nu er de begyndt at rejse sig mere op på benene og gå som en hund, frem for at slæbe sig frem ved hjælp af forbenene, som de har gjort indtil nu. 
Hvalpene har nu en størrelse, som gør at der er mindre plads, når alle vil til dievorterne, så de bakser noget rundt oven på hinanden. 

Den første af hvalpene (den med gul halsbånd) er så småt ved at åbne øjnene og har et rigtig sødt udtryk. Inden for de næste par dage vil alle hvalpene begynde at åbne deres øjne.
Deres syn er stadig meget sløret i denne alder og man skal passe meget på, ikke at tage billeder med blitz på kameraet! 

Når øjnene åbnes så begynder hørelsen også langsomt at komme. Det er et helt bevidst valg, at vores fødekasse står ved fjernsynet, så hvalpene hele tiden får lydpåvirkning. Vi er en familie der konstant har fjernsynet tændt som baggrundsstøj (ja som om der ik er støj nok med 3 børn...haha!). 
Hvalpene bliver tilvænnet alle hverdagslyde, og vi vil igennem deres 8 uger arbejde meget med, at tilvænne dem alt mulig slags støj, så de ikke bliver lydsensitive senere hen. 
Fordelen ved at have fødekassen under fjernsynet er også, at børnene kan ligge nede ved hvalpene imens de ser fjernsyn. 

Når hvalpene først åbner deres syn og hørelse i en alder af 14-16 dage, så er det naturens måde, at beskytte dem på. Hvis de havde kunne se og høre fra fødslen af, så ville de blive alt for let forstyrret, imens de skulle tage imod næring fra moren, hvorpå de ville dø af sult og arten ville falde i antal af individer. 

Indtil 3. leveuge har hvalpene ednu ingen nævneværdig hukommelse, men kan selvfølgelig påvirkes af gentagne duftpåvirkninger og stress. Temperatursvingninger, for meget håndtering samt en stresset mor, kan blandt andet have en negativ og skadelig effekt på hvalpene, så det er vigtigt at man som opdrætter er opmærksom på, at skabe de rette rammer omkring hvalpene. 

Vi har endnu ledige hvalpe, som søger gode hjem. 

Hvalpenes 1. leveuge, onsdag den 8/6-22:
Hvalpene vejer nu 750-915 gram og trives utrolig godt. De er nogle små kompakte hvalpe uden skygge af talje! Mallaiy har meget mælk og trives rigtig godt i mor-rollen.
Hvalpenes størrelsesforskel kan lyde af meget, men det er helt normalt. Dog kan vi ikke selv få øje på størrelsesforskellen når de 8 livlige hvalpe kribler rundt i Mallaiys mælkebar. 

Diegivningsperioden varer i gennemsnit seks uger efter fødslen, med en maksimal mælkeproduktion omkring tre ugers alderen. I løbet af den periode er det vigtigt at give moderen et moder med højt energiniveau. 
Den mængde mælk en tæve producerer kan anslås ved reglmæssigt at veje hvalpene før og efter de har spist. Det anslås at en Labradortæve på ca. 32 kg., der fodre 8 hvalpe, vil producere 2,4 gange sin egen vægt i mælk ved at opfostre sit kuld. 
 
Indtil nu har hvalpene været mærket med neglelakpletter, så vi med lethed har kunne kende forskel på dem, ved den daglige vejning, hvor vi holder øje med deres trivsel og vækst.
 
På hvalpenes 1 uges dag, har de fået halsbånd på.  
Vi giver altid vores hvalpe halsbånd på ved denne alder, frem for at blive ved med, at mærke dem med forskellige farveprikker med neglelak. Ved tilvænning af halsbånd imens hvalpene er meget små, giver det dem et naturligt forhold til at have halsbånd på. De vokser op og kan aldrig huske andet end, at de altid har haft halsbåndet på, og derfor bliver det helt naturligt for dem. Ellers kan man ved en 5-8 ugers hvalp have en del bøvl med tilvænning af halsbånd. 
Halsbåndene er fordelt således;
Pigerne er; sort, rød, gul og lilla.

Drengene er; Grøn, mørkeblå, , lysblå og grå. 

Når hvalpene dier mælk, så ser man hvordan de pumper med forpoterne og slår med snuden ned i Mallaiys dievorter - dette for at få mælken til at løbe. Heraf udspringer den tigge-adfærd, som vi ser senere hen ser ved vores hunde; de "giver pote", altså slår med forpoten for at få noget af et individ, hvilket kan være mad såvel som kontakt. Og ligeledes udøver nogle hunde "snudepuf". 

Fødekassen er udstyret med rundstokke, således at den trætte mor, ikke kommer til at ligge hvalpene ihjel.  
Vi sover også på en drømmeseng ved siden af fødekassen de første par uger, for at overvåge dem og ligge hvalpene til ved Mallaiys dievorter. Mallaiy er dog en rigtig dygtig mor og har brug for minimal hjælp. 

Fødekassen står placeret i hjemmets centrale rum - nemlig vores køkken-alrum. Her er hvalpene hele tiden i fokus og opvokser som en del af familien. 

Selvom hvalpene endnu er meget små, samt døve og blinde, så kribler og krabler de rundt i hele fødekassen. De kan tydeligt dufte deres mor og fornemme om hun er i kassen eller ej. 
De trækker sig af sted med forbenene, imens bagbenene slæbes efter dem. Men allerede nu kan man se, at de første af hvalpene, også begynder at skubbe fra med bagbenene. 

De er nogle gode robuste hvalpe med brede hoveder og kraftige benstammer med tykke "odder-haler". Halen er faktisk lige så tyk som deres bagben. 

Hver dag gøres der rent i fødekassen og det store isolerende uldtæppe (vetbed) bliver udskiftet. Imens bliver hvalpene lagt på det let kølige køkkengulv. Ved at de mærker det anderledes underlag - frem for uldtæppet i fødekassen - oplever de en let stresspåvirking. Men denne lette stresspåvirkning er kun kortvarrig og dermed positiv, idet den udruster hvalpene i en tidlig alder til, at forholde sig til stress og uvante situationer. 
Hver dag bliver der ligeledes lavet små lette tryg imellem deres trædepuder (naturligvis ikke noget der gør ondt!!), med en lille fingerspids, for også at tilvænne et let stressniveau.
Det giver gode og afbalanceret hunde på lang sigt, når denne udvikling fortsættes sammen med en god socialisering. 

Med børn i huset er der altid gang i vores hjem, og det er vores hunde helt vante til og trygge ved. Vores hvalpe bliver udrustet til at være en del af en familie, lige fra de er helt små. Vores børn færdes frit omkring fødekassen, hvilket er okay med Mallaiy og hun kan sove fra det meste, da det er børn hun er tryg ved og opvokset med. 
Vi tager dog først imod fremmede børn omkring fødekassen, når hvalpene har lidt flere uger på bagen. 


Allerede nu kan man se at hvalpene drømmer, når de sover, for de giver en masse små spjæt. Da de endnu er både døve og blinde, så kan de ikke have meget at drømme ud fra, så det kan kun være fødslen, moren og håndteringen, som giver dem drømme. Sjovt at se i denne alder 😴

Vi har allerede haft de første familier på hvalpebesøg. Det er en fornøjelse at få æren af at berige familer med nummer 2 hund fra vores kennel, samt berige familier med et firbenet familiemedlem, som har fulgt vores kennel i flere år. Det giver en gensidig tryghed og tillid, som vi sætter enorm meget pris på!

Vi har stadig en han og to tæver, som ikke er lovet væk til de rette familier. 

Fødslen:
Onsdag den 1/6 gik fødslen i gang om forventet. Mallaiy havde sin opblokning op af dagen og kl. 17:58 blev den første hvalp født.  
Mallaiy havde lidt svært ved at få de første par hvalpe ud, så der skulle vi lige hive lidt med, men ellers gik alt bare så fint, stille og roligt og ganske planmæssigt. Lidt før midnat kom den sidste hvalp til verden. Det blev til 8 hvalpe; 4 tæver & 4 hanner. Alle er store, stærke og levedygtige. Hvalpenes fødselsvægt lå mellem 450-525 gram, så det var nogle store hvalpe!
Maven vokser:
Under drægtighedne voksede maven godt og Mallaiy var ikke så smidig, som hun selv troede. Den store mave resulterede oftest i en rullende grissegalop hen over marken :)
Venteliste:
Vi tager imod seriøse henvendelser til venteliste. Læs venligst afsnittet "KØB AF HVALP" inden i kontakter os. 🙏

Ved henvendelse vil vi gerne vide lidt om, hvem du/I er og hvad en hvalp kan tilbydes. Hvilken erfaring man har med hund og denne race, hvad man skal bruge hunden til (f.eks. familiehund, træning af en bestemt art, udstilling, jagt eller andet), samt hvad man forventer af en hund. 

Man kan ikke selv skrive sig på venteliste - det er noget vi gør, efter at have talt med folk og "forhåndsgodkendt" dem 😊
Ved interesse i vores hvalpe, send os gerne en besked via Messenger (søg vores kennel profil "Kennel Dream Of Labradors" på Facebook). Mail tjekkes desværre ikke så ofte.

Ved at blive skrevet på venteliste er man ikke garanteret en hvalp, da vi naturligvis først vil møde de familier, som skal overtage vores hvalpe. Men man står først i køen og bliver informeret når hvalpene er født, samt bliver inviteret til et hvalpebesøg, hvor vi kan lære hinanden lidt at kende og afstemme forventninger. Ved første møde tager begge parter stilling til, om de ønsker at indgå aftale om reservation. 
Ved reservation underskrives en kvittering af begge parter. 
 
Da vi naturligvis ikke ønsker at holde folk for nar, skriver vi aldrig urealistisk mange på venteliste. Derfor håber vi naturligvis også på, at folk vil respektere vores opdræt og tid og give en tilbagemelding, hvis de ikke ønsker at stå på vores venteliste alligevel - således at vi kan give pladsen til en anden. Derfor bruger vi heller ikke tid på, at skrive folk på venteliste, som også er skrevet op hos andre opdrættere, da de optager pladsen for en der er mere seriøs. 
Vi takker på forhånd for forståelsen. 🙏
Drægtigheden:
Mallaiy viser i over første halvdel af drægtigheden, slet ikke tegn på at være drægtig. Men ved scanning 3½ uge efter parring viste det sig, at hun gemmer på en hel del hvalpe. 
Dette er Mallaiys 2. kuld. Hendes første kuld kan ses HER.
 
Sidste gang Mallaiy var drægtig, viste hun heller ikke tegn på drægtighed, ud over hun virkede mere stille. Først ca. 3 uger før termin begyndte maven at vokse, så da vi tog imod 9 meget store og fine hvalpe ved fødslen, blev vi kun noget overrasket!
Denne gang er vi forberedte ;) 
 
Mallaiy er en rigtig god og dygtig mor, og vi glæder os til at få hvalpe på hende igen. Hun er vores 3. generation af egen avl og hun lever bestemt op til sine forfædres præstation i avlen. 
 
 
Hvalpenes stamtavle & sundhed:
Alle vores hvalpe er opdrættet efter Dansk Kennel Klubs avlsrestriktioner og avlsanbefalinger, hvilket betyder at hvalpene har en basis plus stambog fra Dansk Kennel Klub. 
Forældrene til vores hvalpe er røntgenfotograferet fri for HD & AD, de er øjenlyst hos en certificeret dyrlæge og endvidere DNA testet for EIC, CNM, PRA & HNPK forud for avl. 
 
Af denne kombination af forældre, forventer vi os nogle store og meget kompakte hvalpe med et flot hovedtryk og et meget kælent og socialt temperament. 

Faren er opdrættet i Danmark og er ud af en spændende afstamning fra canada og Polen. Han er ejet af Kennel Loldruo Loving Labs i Varde. Se hans data HER.

Moren er af vores eget opdræt. Hun er hovedsagelig ud af Fransk, engelsk, Skotsk og Svensk afstamning. 

Hvalpenes stamtavle vil se således ud:
 
Kennel Dream Of Labradors' V. Mads & Laila Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Danmark | Tlf.: 20655058 | mail@dream-of-labradors.dk