Bookmark and Share    
Kennel Dream Of Labradors'

Kiki x Tristan

 
    Labrador hvalpe 
 1 sort tæve & 2 sorte hanner
Født den 20/8-19

Hvalpene er lovet væk til nye familier
 



Vores gule tæve DKCH (U) DKV18 Kiki Okeanas Elite (import fra Litauen) har fået hvalpe med vores egen sorte hanhund
Silronray's Great Pretender (import fra Frankrig).  
 
 
 
 
Følg denne side hver onsdag, hvor den vil blive opdateret med billeder og fortælling om hvalpenes udvikling!
 
Vi holder åbent hus for de familier, som har reserveret hvalp
Søndag den 22/9 kl. 11-13
Søndag den 29/9 kl. 11-13
Søndag den 6/10 kl. 11-13
 


De 3 hvalpe:
Dream Of Labradors' Alba-la-Romaine
Dream Of Labradors' Saint-Malo
Dream Of Labradors' La Rochelle
 
 
Hvalpenes 7. leveuge, tirsdag den 08-10-2019:
Hvalpene vejer nu; Lilla 4,96 kg., Blå 4,80 kg., Grøn 4,5 kg. 
Fra nu af vil de tage 1 kg. på om ugen, indtil de er færdigudvokset. Hvis de tager mere på end det, skal de reguleres i foder, da de i så fald vokser for stærkt, bliver for tykke og dermed kommer til at belaste deres led og i værste fald udvikler dysplasi. 

Igen har det været en travl uge, for at socialisere og miljtræne hvalpene, men det er en stor fornøjelse at se dem logre med halen og kaste sig ud i nye miljøer. 

Vi har i ugens løb været en tur i både Maxi Zoo og Pet World, hvor hvalpene begge steder var yderst interesseret i de lækre foderpose og hylden med "bland selv" godbidder. Der blev også indkøbt 3 gigantiske spande fyldt med godbidder!
 
Turen har også gået til Randers banegård. Det er en ganske hyggelig banegård, som er et god sted til at træne små hvalpe, uden at de bliver bombet med indtryk. De var ude på parronen, inden i forhallen samt ude på parkeringspladsen og de havde meget svært ved at løsrive sig de forskellige miljøer pga. alle de nye dufte. 

Inden vi ser os om, så er det nytår! Derfor har vi trænet nytår med hvalpene ved brug af lydcd på højt niveau, disco kugle der giver blink, dæmpet belysning, en larmene lysbold der drønede rundt på gulvet og masser af tun smurt ud over hele gulvet til, at tage størstedelen af hvalpenes fokus. 
De var fuldstændig upåvirket af træningssituationen og vi var faktisk selv imponeret! 
 
Hvalpene er blevet mentalaktiveret med godbidssøg i knasende papkasser - ja faktisk er det sådan, man opstarter træningen "Nose Work". De sprang lige på og fik snust en masse godbidder. 
De er også blevet mentalaktiveret ved hjælp af aktivitetslegetøj på en larmende presenning. Aktivitetslegetøj er legetøj, hvor der er gemt foder inden i og det er hvalpenes opgave, at finde ud af, hvordan de skal få foderet ud og således bliver de aktiveret. Når først de har gennemskuet det enkelte stykke aktivitetslegetøj, så er der ikke længere nogen mentalaktivering i det. Derfor skal man have mange slags at skifte med, hvis man skal anvende det med fordel. 

Onsdag har hvalpene været en tur ved dyrlægen for at få lavet sundhedstjek m.m. inden de flytter hjemmefra og alle hvalpene var 100% tip top og uden anmærkninger! Hvalpene syntes naturligvis det var en stor oplevelse at komme ind på klinikken og dyrlægen var de vilde med. 
 
Hvalpene er yderst veltrænet i at køre i vores (!) bil og siger ikke en lyd undervejs. Faktisk så ligger de sig oftest til at sove. 
Hvalpene opstillet 6 uger gamle:
 
 

Dream Of Labradors' Alba-la-Romaine, tæve


Dream Of Labradors' Saint-Malo


Dream Of Labradors' La Rochelle
Hvalpenes 6. leveuge, tirsdag den 01-10-2019:
Hvalpene vejer nu: lilla 4,00 kg, Blå 3,98 kg., Grøn 3,76 kg. 
Det er simpelthen vildt, at tæven, som var SÅ lille ved fødslen og kun vejede ca. 250 gram, nu er den største! Og ligeledes at den grønne, som var langt størst ved fødslen, nu er den "mindste"!

Det har været en travl uge med hvalpene! Der er så meget vi skal nå med henblik på en god socialisering og miljøtræning. Der skal helst ske noget nyt hver dag, men ikke for meget, da det vil stresse hvalpene og ikke give den en god oplevelse, hvilket bliver til negativ socialisering som nedbryder individet. 

Vi har været en tud ude og besøge Christian & Louise, som bor i Randers og som skal have tæven. Det tog ikke hvalpene lang tid, før de gik på opdagelse i haven. 

Vi har også været på en tur til Fussingø sø, hvor hvalpene fik tumlet og leget i de visne blade og liiiige dyppet tåspidserne i søen. Det var et dejligt vejr og en rigtig god tur. Fordelen ved, at der kun er 3 hvalpe er, at det lige passer med en favnfuld, så vi behøver ikke trækvognen i denne omgang ;)

Hvalpene har også været på deres første gåtur i den lille by, hvor vi bor. Det var sjovt at se, at de trods alt bemærkede, at nu var poterne på asfalt og ikke længere på græs, sand, fliser eller småsten, som de er vante til hjemme på matriklen.
På deres lille gåtur mødte de et par heste, som de gerne fulgte efter, idet hestene passerede. Egentlig lidt sjovt, at hvalpene ikke blev lidt utrygge ved så store dyr, som heste nu er.

Turen gik også et smut i børnehaven, hvor vi skulle ind og giv både hvalpe og børn en god oplevelse. Det var nogle meeeget begejstrede børn, som tog imod os! Pædagoerne kom på dagens opgave, da de skulle forhindre børne i at drøne rundt af begejstring samt blive for højlydte, men det gik nu alt sammen okay. Vi havde taget storesøster Thia med hen til børnene, idet hun eeeeelsker børn og er rolig, som dagen den er lang. Tanken bag var også, at hun måske kunne fungere lidt som lynafleder, så alle børnene ikke kastede sig for meget over hvalpene, nu da der kun er tre. De skulle jo meget nødig blive overbelastet - men heldigvis kommer de fra et meget støjende og aktivt hjem, men højtråbende børn, så de er godt hærdet!
 
Vi er begyndt at anvende fløjte ved indkald af hvalpene og det går ganske fint. Planen er at det skal trænes godt, til når de skal med deres nye familier hjem, således at det bliver let at anvende. Vi bruger den fløjte, som hedder "Acme 211½".
 
Der er også blevet trænet skud med hvalpene ved brug af en start pistol og de fortrak ikke en mine! 
 
I kravlegården hygger hvalpene sig med diverse snacks, så som tørrede/røget andehalse, hønsefødder, grisehaler, tørret lunger og meget mere. Det er bare lige sagen! 
 
På fredag kommer der en familie fra fyn og ser den lille han, som endnu ikke er lovet væk. Vi har simpelthen haft telefonstorm på ham, hvilket jo er et luksusproblem, men det handler altså også bare om, at finde den rette familie, hvor mavefornemmelsen bare er HELT i orden! Så vi er meget spændte, men umiddelbart lyder alt ganske lovende. 

Hvalpenes 5. leveuge, tirsdag den 24-09-2019:
Hvalpene vejer nu; Lilla 3,24 kg., Blå 2,90 kg., Grøn 2,90 kg. 
Hvalpene stortrives og vokser rigtig godt!

De er meget imødekommende og de små haler logre konstant. Deres individuelle personligheder begynder så småt at vise sig og hver hvalp er charmerende på sin helt egen måde.

Renlighedsprocessen er skudt godt i gang!
Hvalpene er blevet rigtig gode til, at søge over i et ene hjørne af hvalpekravlegården/væk fra "reden", når de skal gøre sig rene. Endvidere bliver de altid luftet af, inden aften når de bliver puttet til natten (de sover naturligvis indenfor!).

Hver gang der ligger hømhømmer, så fjerner vi dem straks vi ser det, så hvalpene ikke bliver nogle små grise, der opvokser i en svinesti - det vil nemlig kun resulterer i en langt mere kompliceret renlighed, da de opvokser med, at det er helt okay at sove, spise og lege oven i efterladenskaber.

Vores hvalpe lære at gøre sig rene på både græs, sand og grus, så der ikke bliver problemer med renlighedstræningen i det nye hjem, fordi de ikke har præference for kun, at gøre sig rene på kun en slags underlag.

I slutningen af denne uge har hvalpene været med udenfor for første gang. De har leget i græsset og undersøgt de mange efterårsblade. Sådan en lille tur er en stor oplevelse for så små hvalpe.

De har også været lidt i hvalpekravlegården udenfor. De fik et brugt tæppe fra kravlegården idenfor med udenfor, da det gav tryghed og var velkendt for dem i det nye udendørs miljø. De startede med at spise udenfor i hvalpekravlegården, da det gav dem en positiv association til det nye miljø. Herefter snuste de lidt rundt og kom indenfor igen inden de blev afkølet.
Fra nu af kommer de med udenfor hver dag og de har nydt godt af de gode efterårsdage. Dog skal vi stadig passe meget på, at de ikke bliver kolde, derfor kommer de ind og ud i intervaller.

Nu hvor hvalpene er begyndt at komme udenfor, så vil de fremover spise 3 måltider udenfor. Hver gang de har spist skal de nemlig aaaaltid gøre sig rene, og derfor er det lettest at fremme renlighedsprocessen på den måde, så man er sikker på, at de alle sammen når at gøre det udenfor.

Hvalpene er også små småt begyndt at lære, at søge efter sit foder på tæppet i kravlegården indenfor og udenfor. Som ugerne går vil deres søgeareal blive øget.

I køkkenet leger hvalpene lystigt med vores andre hunde og især vores unge hanhund, Tiago, som bare er 8 måneder gammel. Han eeeeeelsker hvalpe! Dagligt hopper han selv over hegnet og ind i hvalpekravlegården, hvor han tilser de små.
Han lader dem gerne bide ham alle steder - til gengæld udviser han dem et meget fint kropssprog med det man kalder de "dæmpende signaler" (smasker, gaber, kigger væk etc.), hvorved han dæmper deres adfærd over for ham. Adfærdsundersøgelser lavet af hunde psykologen Anders Hallgren har vist, at hanhvalpe som opvokser med en fornuftig hanhund med godt temperament, får lettere ved at omgås andre hanhunde i sit voksne liv (altså uden hankøns aggression). Og man må sige at Tiago kun har positive ting at lære fra sig!

I denne uge er de blevet chipmærket med hver deres id nummer. Vi foretrækker altid at gøre det i denne leveuge, da hvalpene i større eller mindre grad får en frygtperiode omkring 6. leveuge (den kan sammenlignes med den frygtperiode, som nogle børn får omkring 8. måned). Ved at chipmærke dem tidlig, så har de endnu en ringe hukommelse samtidig med, at vi undgår at skabe et traume i den sensitive periode omkring 6. leveuge. 
Hvalpene stod med mulen godt begravet i en portion tun, idet de fik deres micro chip indført med en stor kanyle og de bemærkede det knap.
Hvalpene har også fået klippet negle, hvilket også gik helt problemfrit.

De har været med ude og køre bil to gange i denne uge. 
Den første tur gik til en lille skov, ca. 10 min kørsel fra, hvor vi bor. Hvalpene legede lystigt og udforskede skoven med et stort mod. Det var sjovt at se deres gå-på mod, trods det var første gang de var hjemmefra. 
Den anden tur gik til en lille strand, ca. 25 min fra hvor vi bor. Her var jo et helt andet miljø med tang og sand, og nøj hvor syntes det, at det var sjovt at snuse til tang og løbe med det i munden. De fik endda dyppet poterne i vandet, et par gange hver. 
Mor Kiki var naturligvis med på begge ture. 

Forud for hvalpenes små ture til skoven og stranden, er de blevet tilvænnet at gå med sele. Vi anbefaler ALTID, at man anvender sele!!!

I en undersøgelse lavet af den kendte svenske hundepsykolog Anders Hallgren fra 1994 (”Rygproblemer hos hunde”) fandt man at 63% af hundene i undersøgelsen havde problemer med ryggen. I 91% af de tilfælde hvor man havde anvendt ryk og hug i linen, havde hundene skader i nakken! Af hundene med skader/smerter havde 55,33 % adfærdsproblemer. Heraf var ca. 42 % udfarende, det vil sige aggressive eller stressede.

Når en lille hvalp vil hilse på fremmede mennesker og hunde, så hopper den frem i snoren og op på bagbenene, idet den vil have ansigtskontakt. Via denne handling får den ofte ryk i nakken via halsbåndet, som kan give den skader der svarer til piskesmæld. Ved at bruge sele mindsker man risikoen for, at hunden får nakkeskader. En sele er mere skånsom, da trykket fordeles over bringen og skuldre - ikke kun halsen/nakken. Et træk i linen vil derfor være mere skånsomt for hunden. Nakke smerter kan lede til en masse håndterings konflikter mellem hund og ejer og fjerne hundens lyst til at gå tur.

Når hvalpene afhentes, følger der en hvalpesele med af den model, som hvalpene er vante til at bruge hos os.

Hvalpenes 4. leveuge, tirsdag den 17-09-2019:
Hvalpene vejer nu; lilla 2,49 kg., blå 2,25 kg. & grøn 2,27 kg. De vokser godt og er nogle små kompakte bamser - faktisk er de så kompakte, at de i øjeblikket har liiiidt svært ved, at komme helt op og så på benene, således at de kan drøne helt rundt i huset.  

I hvalpekravlegården er de dog ved at have en alder nu, hvor de er mere aktive. De leger og tumler mere og mere, samtidig med at de gøer og knurre for at udvikle deres sociale kompetancer. De leger også lystigt med legetøjet i kravlegården.

De er så småt ved at have fået tænder, og kan godt nappe lidt, men vi er endnu ikke nået til det stadie, hvor det gør ondt. 
 

Hvalpene har de fået klippet negle og desuden fået deres første ormekur - det var da bestemt ikke det bedste de have smagt, men det gled ned ;)

Hver dag får hvalpene en masse hygge, omsorg og håndtering. De logre lystigt med deres små haler, når de bliver nusset og er især rigtig glade for vores 3 små børn - og omvendt.
I forbindelse med håndteringen får de trænet, at blive nusset blandt andet omkring poter og ører, så de får tillid til dette.

Hvalpene er fortsat i deres kravlegård inde i køkkenet. Det kræver en del rengøring, for at hvalpene opvokser i et tørt og rent miljø, således at de bliver lettere at gøre renlige på sigt. Renlighedsprocessen starter nemlig meget tidlig i hvalpenes liv.

Kikis moderinstinkt blomstre i fuld flor og er også helt utrolig effektiv til at rydde op efter hvalpene. Hun får også hjælp af Thia, som er blevet hvalpenes reservemor, idet hun har dannet mælk og yder stor omsorg for de små.  

Desværre har været ikke helt været med os i forhold til, at tage hvalpene med udenfor endnu. De skal være lidt større, før de kan modstå blæst, regn og kulde. 

Hvalpene har stor glæde af hjemmets andre hunde, som frit omgåes vores hvalpe. Hver hund kan lære hvalpene noget i forhold til deres udvikling af sociale færdigheder. 

Hver gang vi fodre hvalpene, så giver vi dem riiiiigeligt med mad i skålen. Ellers vil en madglad hvalp hurtig kunne få den opfattelse, at der ikke er nok og den vil dermed blive begærlig og føle den skal kæmpe om maden. - Hvilket straks vil være grobund for ressource aggression omkring mad, kødben, legetøj etc. senere hen i livet. Ligeledes nusser vi hvalpene på kroppen, når de er omkring madskålen, for give dem tillid til, at vi ikke tager maden, samtidig med at vi hele tiden fylder mere i madskålen.

Vi er bestemt af den opfattelse, at hunden altid skal have ro omkring maden, uanset om den spiser i skål eller søger sit foder på græs, men dette er blot en del af vores træning for at hærde hvalpene og udruste dem til en evt. uheldig situation senere hen.

På søndag kl. 11-13 er der åbent hus for de familier, som har reserveret en hvalp. Husk at sende en messenger besked eller SMS til Laila på 20655058, hvis i ønsker at komme, så vi lige ved, hvor mange vi skal vente og hvor meget kaffe/kage vi skal have på bordet. 

Til første åbent hus vil vi opholdes os indenfor i køkkenet med hvalpene. Hvis vejret tillader det, efterhånden som ugerne går og hvalpene bliver mere robuste, vil vi være uden for i hvalpekravlegården med hvalpene.

Så folk ikke bliver skuffet, vil vi lige fortælle, at hvalpe i denne alder ikke laver meget andet end at sove, spise og s....hmm lave. De er vågne i små intervaller, hvor de leger og undersøger lidt, og så falder de igen i dyb søvn. Og jo mere der sker omkring dem, jo mere trætte bliver de.

Som ugerne går vil de kunne holde til mere og mere.

Hvalpenes 3. leveuge, mandag den 10-09-2019:
Hvalpene vejer nu; tæven 1,77 og begge hanner vejer 1,70 gr. De udvikler sig utrolig godt. De er nogle små og kompakte bamser, hvis ynglingsbeskæftigelse er at sove og die mælk hos Kiki - og nu også hos verdens bedste Thia, som er vores ældste tæve, der bare eeeelsker hvalpe. Thia biddrager gerne med pasningen og i dette tilfælde er det en kæmpe redning, da det desværre viser sig, at Kiki er meget tæt på at have en livmoderbetændelse. Ubalancen i livmoderen behandles med antibiotika, men det kan stadig gå rigtig galt. Noget af det der kan hjælpe hende er, at få hende ud af den fase, hvor hun er diegivende, da denne hormonelle fase også kan påvirke hende negativt. 

De små lakridser er så tykke, at de endnu ikke er særlig mobile og det kan godt give trykninger og dermed gøre dem lidt flade på brystkassen, men dette retter sig hurtigt, når de kommer mere op og stå på benene og rende rundt.  
Det er det samme, som når tykke babyer er længere tid om at lære at gå, også som når babyer får flade baghoveder af, at ligge for meget på ryggen. Brystkassen tager mere og mere form, efterhånden som hvalpene kommer op og gå ordentlig. 

Hvalpene er kommet ud af fødekassen og over i hvalpekravlegården, som står placeret i vores køkken. Her vil hvalpene frit omgåes vores børn, katte og andre hunde, alt imens de er en del af vores hverdag med alt den ståhej og larm, som ellers hører med. 

Hvalpene er glimtvis helt oppe og stå på alle fire (når de har fast fodfæste i form af et tæppe) og man kan se, at de så småt er begyndt at tumle og lege med hinanden. Før de kunne styre alle fire ben, kunne de allerede logre lystigt med halerne, når vi nussede med dem - så ved man altså bare, at det er en Labrador!
Det glatte køkkengulv er dog stadig en udfordring for dem, men det skal nok komme og er god træning af deres muskler og motorik.
Hvalpene bliver tilvænnet flere forskellige slags underlag, som en del af deres miljøtræning. Hunde som ikke har lært det i hvalpestadiet, kan let udvikle angst over for glatte gulve senere hen i livet!

Da hvalpene var ca. 16 dage gamle havde de alle åbnet deres øje og ører.

I denne uge er vi begyndt at afspille lyd CD'er for hvalpene. Disse CD'er skal forebygge, at hvalpene bliver bange for nye, skarpe eller pludselige lyde senere hen. På bare en af CD'erne er der 48 forskellige lyde, f.eks. torden, fyrværkeri dyrelyde, huslige lyde, trafik, værktøj, børn, klokker.

Hvalpene får også en lyd cd med ud i det nye hjem, da træningen altid skal vedligeholdes. 
ud over lyd CD, så står hvalpenes kravlegård placeret lige under vores TV, hvor de også får en kæmpe lydpåvirkning, da vi er en familie, som stort set altid har TV'et tændt. 

I hvalpekravlegården har de fået en masse bamser og legetøj, som udforskes lystigt. Der er meget forskelligt og det bliver dagligt skiftet ud, så der hele tiden er noget nyt og spændende. Her i blandt er de bamser, som de hver får med ud i deres nye hjem ved 8 ugers alderen, som skal være en "nusseklud", der giver tryghed i starten.

Hvalpene har fået deres første måltid i slutningen af denne uge. De er meget velnærede af Kikis mælk, så de skulle lige hjælpes lidt i gang med at spise. Kort tid herefter var de smurt ind fra top til tå ;)

Vores hvalpe fodres med Royal Canin Maxi Junior, som er opblødt og blændet. Heri blander vi Royal Canin modermælkserstatning (ligesom man gør ved små børn, når de skal lære starte med at spise grød) til hvalpe samt hvalpedåsemad.
Fra 4. leveuge får de mad 2 gange daglig og fra næste uge får de mad 3 gange daglig, hvilket man bør fortsætte til de er 14-16 uger gamle.
Når hvalpene skal fodres kalder vi "kom-kom-kom" og denne indlæring vil begynde at sidde fast inden for de nærmeste dage. Dette signal er en vigtig indlæring, til når vi skal på tur med hvalpene og her handler det bare om, at have en belønning klar, når hvalpene kommer susende én i møde :) Det er let for den nye familie at bygge videre på dette indkald, evt. med et nyt indkalds signal, hvis man ønsker. 

Hvalpenes 2. leveuge, tirsdag den 03-09-2019:
Hvalpene har nu fået halsbånd på. Tæven er lilla og drengene er blå & grøn. 
Hvalpene vejer nu: Lilla 1240 gram, Blå 1185 gram, Grøn 1240 gram. 

Hvalpene bliver nusset og pusset efter alle kunstens regler. Kiki udstråler ro og hviler enormt meget i sig selv, som mor. Hun forlader helst ikke fødekassen og skal helst fodres dernede i. Det er kun med hiv og sving, at vi kan lokke hende ud og blive luftet i få minutter af gangen. 

Når hvalpene dier mælk, så ser man hvordan de pumper med forpoterne og slår med snuden ned i Kikis dievorter - dette for at få mælken til at løbe. Heraf udspringer den tigge-adfærd, som vi ser senere hen ser ved vores hunde; de "giver pote", altså slår med forpoten for at få noget af et individ, hvilket kan være mad såvel som kontakt. Og ligeledes udøver nogle hunde "snudepuf". 

Fødekassen er udstyret med rundstokke, således at den trætte mor, ikke kommer til at ligge hvalpene ihjel.  

Selvom de endnu er meget små, samt døve og blinde, så kribler og krabler de rundt i hele fødekassen. De kan tydeligt dufte deres mor og fornemme om hun er i kassen eller ej. De trækker sig af sted med forbenene, imens bagbenene slæbes efter dem. Men allerede nu kan man se, at de første af hvalpene, også begynder at skubbe fra med bagbenene. 

Hver dag gøres der rent i fødekassen og det store isolerende uldtæppe (vetbed) bliver udskiftet. Imens bliver hvalpene lagt på det let kølige køkkengulv. Ved at de mærker det anderledes underlag - frem for uldtæppet i fødekassen - oplever de en let stresspåvirking. Men denne lette stresspåvirkning er kun kortvarrig og dermed positiv, idet den udruster hvalpene i en tidlig alder til, at forholde sig til stress og uvante situationer. 

Med små børn er der altid gang i vores hjem, og det er vores hunde helt vante til og trygge ved. Vores hvalpe bliver udrustet til at være en del af en familie, lige fra de er helt små. Vores børn og katte færdes frit omkring fødekassen, hvilket er okay med Kiki og hun kan sove fra det meste. 
Hvalpene bliver dagligt nusset forsigtigt, så de kan vænne sig til håndtering.

Allerede nu kan man se at hvalpene drømmer, når de sover, for de giver en masse små spjæt. Da de endnu er både døve og blinde, så kan de ikke have meget at drømme ud fra, så det kan kun være fødslen, moren og håndteringen, som giver dem drømme. Sjovt at se i denne alder 
 
Hvalpene har i denne uge fået halsbånd på. 
Vi giver altid vores hvalpe halsbånd på ved denne alder, da det giver dem et naturligt forhold til at have halsbånd på. De vokser op og kan aldrig huske andet end, at de altid har haft halsbåndet på, og derfor bliver det helt naturligt for dem. Ellers kan man ved en 8 ugers hvalp have en del bøvl med tilvænning af halsbånd. 

Hvalpene vil inden for de næste par dage, åbne deres øjne. Deres syn vil være meget sløret og man skal passe meget på, ikke at tage billeder med blitz på kameraet! Selvom de ikke kan se helt så meget endnu, så kan de fint komme omkring i fødekassen, ved at trække sig frem med forbenene - nogle af hvalpene er endda begyndt at rejse sig op på alle fire ben. 
Deres hoved er ved at have fået mere facon og de ligner efterhånden rigtige hvalpe.
 
Indtil 3. leveuge har hvalpene endnu ingen nævneværdig hukommelse, men kan selvfølgelig påvirkes af gentagne duftpåvirkninger og stress. 

Vores tæver er godheden selv, yderst selskabssyg og møder gerne gæster i døre. Men dette må ikke forveksles med, at en tæve syntes det okay, at man som fremmede vil "tage" hendes hvalpe. Det er en naturlig adfærd for en tæve, at være overbeskyttende over for hvalpene i alderen 0-4 ugers alderen, idet de er yderst sårbare. Så tævernes moderinstinkt er tip top! Når hvalpene kommer ud af "reden" i ca. 3 ugers alderen, så bløder tæven også helt naturligt mere op. I naturen vil en tæve have flyttet sine hvalpe til en anden rede/hule i denne alder - netop derfor plejer vi, at flytte hvalpene fra fødekassen og over i hvalpekravlegården i den alder/når de nærmer sig 3. leveuge.
 
Hvalpenes 1. leveuge, tirsdag den 26/8-19: 
Hvalpene er vokset godt og vejer nu; tæven 630 gram, han 616 gram & han 720. Det er en tommelfingerregel, at hvalpe skal fordoble deres fødselsvægt den første leveuge og det må man sandelig sige at de har!  
 
De trives rigtig godt og deres ynglingssove stilling e rpå ryggen med stængerne i vejret!
Selvom Kiki er førstegangsmor, så er hun meget dygtig og omsorgsfuld. De bliver nusset og pusset og passet efter alle kunstens regler. 
 
I denne alder er hvalpene endnu døve og blinde. De begynder at åbne deres hørelse og syn ved 14-16 dages alderen. Selvom de ikke kan høre eller se, så kan de sagtens fornemme, når deres mor er i fødekassen og finde hen til hende. Deres lugtesans er nemlig helt utrolig god i denne alder! Deres første duftpåvirkning sætter sig dybest i dem og derfor kan de faktisk kende deres mor, søskende og os i op til 9 år efter, uden at have haft kontakt i mellemtiden, viser adfærds studier af Scott & Fuller. 
 
Varmen i sidde dage er hård ved hvalpene. De har umiddelbart svært ved at finde ro og der er meget mere lyd på dem, end der ellers plejer at være. Det hjælper at ligge dem ud på vores kølige flisegulv i køkkenet, selvom gulvet er for glad til at de kan komme så meget omkring. 
Fødsel tirsdag den 20-08-2019:
Kiki havde en lang og hård fødsel. Hun ville helst sidde på skødet af én, imens det hele foregik, og sådan måtte det jo være. 
Hendes opblokning havde varet i lidt over et døgn og selle uddrivelses fasen tog fra kl. 22 tirsdag til kl. 06:30 onsdag!

I hendes opblokningsfase begyndte der at komme lidt grønt flåd fra hendes skede, hvilket sjældent er gode tegn...
Det skulle vise sig, at moderkagerne var gået i stykker og nogle af dem i forrådnelse, hvilket havde forgiftet fostervandet. Dette resulterede desværre i, at 3 ud af 6 hvalpe var dødfødte. Alle hvalpene var forholdsvis små, så det tyder på, at moderkagerne var gået til grunde for et par dage siden og at de jo så ikke havde fået næring siden. 
De overlevende 3 hvalpe er forholdsvis små og havde en fødselsvægt på; tæven 252 gram, han 360 gram, han 280 gram. Dog er de alle meget stærke og friske!
 
Heldigvis er det ikke fødselsstørrelsen, som afgør voksen størrelsen, men derimod genetikken. Ligesom børn der bliver født små, bliver jo heller ikke nødvendigvis små som voksne. 

Vi har begge forældre til dette kuld. Det er Kikis første kuld og Tristans 7. og sidste kuld. 
Hvalpene er opkaldt efter franske byer - inspiration fra Tristand oprindelse, da han er importeret fra Frankrig.
 
I skrivende stund vokser hvalpene godt, trives som de skal og Kiki er en fantastisk og omsorgsfuld mor! Vi er naturligvis rigtig kede af, at have mistet 3 hvalpe, men vi glæder os også over de 3 vi har og i særdelshed over at Kiki klarede den! Alt kan gå galt under en fødsel....

Tæven og den ene han er lovet væk; det vil sige at vi har endnu en han, som vi ikke har fundet den rette familie til.
Send os en besked over messenger via vores kennel profil, hvis du/I er interesseret. Så kan vi aftale et tidspunkt at tales ved. 
Drægtighed: 
Kikis mave vokser stille og roligt imens hun stortrives! :)
Scannin den 18-07-2019:
Kiki blev scannet 27 dage efter parringen og der kunne bekræftes drægtighed men et almindelig størrelse på 6-7-8 stk. hvalpe. 
Nu venter vi spændte på, at maven skal begynde at vokse 💝 

Venteliste:
Vi tager imod seriøse henvendelser til venteliste. Læs venligst afsnittet "KØB AF HVALP" inden i kontakter os. 🙏

Ved henvendelse vil vi gerne vide lidt om, hvem du/I er og hvad en hvalp kan tilbydes. Hvilken erfaring man har med hund og denne race, hvad man skal bruge hunden til (f.eks. familiehund, træning af en bestemt art, udstilling, jagt eller andet) samt hvad man forventer af en hund. 

Man kan ikke sev skrive sig på venteliste - det er noget vi gør, efter at have talt med folk og "forhåndsgodkendt" dem 😊

Ved at blive skrevet på venteliste er man ikke garanteret en hvalp, da vi naturligvis først vil møde de familier, som skal overtage vores hvalpe. Men man står først i køen og bliver informeret når hvalpene er født, samt bliver inviteret til et hvalpebesøg, hvor vi kan lære hinanden lidt at kende og afstemme forventninger. Ved første møde tager begge parter stilling til, om de ønsker at indgå aftale om reservation. 
 
Da vi naturligvis ikke ønsker at holde folk for nar, skriver vi aldrig urealistisk mange på venteliste. Derfor håber vi naturligvis også på, at folk vil respektere vores opdræt og tid og give en tilbagemelding, hvis de ikke ønsker at stå på vores venteliste alligevel - således at vi kan give pladsen til en anden. Derfor bruger vi heller ikke tid på, at skrive folk på venteliste, som også er skrevet op hos andre opdrættere, da de optager pladsen for en der er mere seriøs. 
Vi takker på forhånd for forståelsen. 🙏
Hvalpenes stamtavle:
Alle vores hvalpe er opdrættet efter Dansk Kennel Klubs avlsrestriktioner og avlsanbefalinger, hvilket betyder at hvalpene har en basis plus stambog fra Dansk Kennel Klub. 
Forældrene til vores hvalpe er røntgenfotograferet fri for HD & AD, de er øjenlyst hos en certificeret dyrlæge og endvidere DNA testet fri for EIC, CNM, PRA & HNPK forud for avl. 
Klik på forældre hundenes navne, for at komme til deres egen side med mere info. 
 
Af denne kombination af forældre, forventer vi os hvalpe med en stor inteligens og arbejdsiver!
De forventes at være rummelige & godmodige samt nervefaste & udadvendte. Kompakte med et bredt og flot hoved og tryk. 
Hvalpenes slægt er hovedsageligt ud af engelsk, amerikansk, fransk og polsk afstamning. 

Afstamningen på vores hunde er altid kun "den gammeldags type"/udstillings typen, altså ikke F1. 

Trods moren er gul, kan der udelukkende komme sorte hvalpe i dette kuld, da faren ikke bærer det gule farvegen. 


 
 
 
Kennel Dream Of Labradors' V. Mads & Laila Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Danmark | Tlf.: 20655058 | mail@dream-of-labradors.dk