Bookmark and Share    
Kennel Dream Of Labradors'

Cocio x Smokey

   Labrador hvalpe
Født den 02-04-2020 
3 brune hanner & 4 brune tæver

De er 8 uger og klar til nye hjem den 28-05-2020
 Hvalpene er lovet væk til nye familier!
  
 
 

Dream Of Labradors' Cocio (Cocio) er blevet parret med 

Den tyske hanhund Zeuthens Karlos (Smokey).
 
 
 
Følg denne side hver torsdag, hvor den vil blive opdateret med billeder og fortælling om hvalpenes udvikling!
 
Følg også vores kennel på Facebook, hvor der jævnligt vises filmninger af hvalpene. 
 

De 8 hvalpes navne er efter temaet "Candy";

Dream Of Labradors' Sweet As Candy
= gul halsbånd
Dream Of Labradors' Candy Crush
= Rød halsbånd
Dream Of Labradors' Eye Candy
= Lyserød halsbånd
Dream Of Labradors' Candy Kiss = Lilla halsbånd
Dream Of Labradors' Crazy Candy = Grøn halsbånd
Dream Of Labradors' Popping Candy = Blå halsbånd 
Dream Of Labradors' Candy King = Sort halsbånd


Sort halsbånd
 
 
Blå halsbånd
 
Grøn halsbånd
 
Gul halsbånd
 
Lilla halsbånd
 
Lyserød halsbånd
 
Rød halsbånd
Åbent hus i weekenderne

Vi holder åbent hus for de familier, som har reserveret hvalp, således at familierne kan følge deres nye familiemedlem i opvæksten i vores kennel.

Grundet COVID-19 vil vi være nødsaget til at holde åbenthus for hvalpenes nye familier, med visse forholdsregler;

- Hold afstand og vis hensyn.
- Afsprit dine hænder ved ankomst. 

- Bliv hjemme, hvis du har symptomer.
- Bliv hjemme, hvis du har været sammen med nogen, som har udvist symptomer efterfølgende. 
Vi gør opmærsom på;
- At vi ikke stiller toilet til rådighed
- At vi er udenfor uanset vejr

Vi skal alle passe på hinanden og vi takker for forståelsen :)
 
Åbent hus bliver fordelt på lørdag og søndag som følgende:

Åbent hus lørdage
Thias gule han & sorte tæve 
samt Cocios 4 hanhvalpe;
Lørdag den 02/5 kl. 10-13
Lørdag den 9/5 kl. 10-13
Lørdag den 16/5 kl. 10-13 
 
 
Åbent hus søndage
Thias gule tæve og Cocios 4 tæver:
Søndag den 03/5 kl. 10-13
Søndag den 10/5 kl. 10-13
Søndag den 17/5 kl. 10-13 
Søndag den 24/5  AFLYST!!!


HUSk at give besked om i kommer eller ej! På forhånd tak :)
Vi glæder os til at se jer! 
Hvalpenes 8. leveuge:
Nu går der ikke lang tid før hvalpene flyver fra reden!
Vi er godt tilfredse med hvalpenes fysiske og psykiske udvikling og har gjort vores absolut bedste for at give dem en god start på livet. 

Hvalpene vejer nu:
Rød; 6,3 kg.
Lyserød; 6,5 kg. 
Lilla; 6,8 kg.
Gul; 6,4 kg. 
Grøn; 6,8 kg. 
Sort; 6,1 kg. 
Blå 6,6 kg. 

I den seneste uge har vi arbejdet med fravænning af hvalpene. Det kan være rigtig svært for både mor og hvalpe at blive seperareret lige med ét, så det er klart en fordel at lave en langsom tilvænning. Cocios mælkeproduktion er dog så voldsom denne gang, at vi hele tiden går og frygter at hendes yver skal springe med en brystbetændelse! Derfor er hun nu i medicinsk behandling, for at fjerne mælken og det lader bestemt til at have god effekt på hende. 
 
I ugens løb har hvalpene været en tur i Maxi Zoo, hvor alt blev udforsket. De havde en klar fornemmelse af, at at hvad der lugtede godt også måtte spises. Det krævede nogle stramme hundesnore for at begrænse hvalpene i deres iver. 

De har også været ude og gå en tur i vores lille by. De ræser afsted med stor intensitet, så det kan nogle gange være lidt svært for dem at forstå, at de er begrænset af en snor. Men det er også noget de skal lære. 
 
Hvalpene har været opstillet i profil og vi må da sige, at de er nogle smukke hvalpe! Vi kan da godt ærge os over, at vi ikke selv beholdte en. 
 
I køkkenet har vi lavet lidt nytårstræning med lyd cd med fyrværkeri, en disco kugle til at give blink og en lysende og larmende bold, som susede rundt på gulvet. Hvalpene kunne simpelthen ikke være mere cool! 

I hvalpekravlegården er deres miljø blevet beriget med en aktivitets kube, og nøj hvor var den da et hit! De gik bare helt amok med at hive og slide i alt det forskellige legetøj og det var en fornøjelse at se. 

Hvalpene har fået en rigtig god fornemmelse for, at de skal gøre sig rene udenfor. Vi tænker det bliver ganske lige til for de nye familier, at få det sidste på plads. 

Vi håber vi ser nogle af dem igen, måske til kenneltræf eller pasning (læs om pasning her: https://dream-of-labradors.dk/pasningpension ). 

Vi ønsker de nye familier alt held og lykke til med deres nye familiemedlem. Tak for denne gang.
 
Hvalpenes 7. leveuge:
Det har været en travl uge, da hvalpene nu har store behov i forhold til deres socialisering og miljøtræning.

Hvalpene tumler og leger med vores voksne hunde og det er virkelig en fornøjelse at se, hvor god en oplevelse det er for hvalpene, og hvor søde og velfungerende vores voksne hunde er. 
Hvalpenes sociale færdigheder er super fine. De har et stort mod på vores hunde, selvom man kunne tro det var voldsomt med så mange voksne på en gang. 


De har igen været ude og gå en tur i den lille by, hvor vi bor. De har mødt lidt mennesker og trafik, samt mærket asfalt under poterne. Dog var de ikke hæmmet af noget og stormede afsted og fik gået en ganske fin lille tur.
Hjemme på matriklen har vi også trænet trafik i form af traktor. 

Haven er ligeledes blevet indtaget med storm! Vi har en stor grund omkring os og haven er et kapitel for sig, idet den er indhegnet og hvalpene ikke selv kan skabe sig adgang dertil. De stormede lystigt rundt i haven, hvor de mødte nye udfordringer, som de mestrede så flot!

Vi har trænet med tilvænning af støvsuger. Hvalpe har nemlig en tendens til at tro, at det store larmende monster kan sluge dem ;)
Træningen foregik ved, at støvsugeren blev fundet frem (uden at være tændt), imens der blev smidt dåsetun rundt omkring den på gulvet. Det skulle være noget lækkert og ildelugtende ofr at kunne tage deres fokus, når det blev potentielt skræmmende idet den skulle tændes.
Støvsuger slangen blev strakt ud, så det sugende og larmende mundstykke var længst væk fra hvalpene.
Lige først kiggede de skævt til støvsugeren, men tunen var heldigvis mere spændende :) En Labrador kan næsten lokkes til alt, hvis bare man har det rette lokkemiddel!

I ugens løb har vi også været på banegården, hvor vi mødte nye udfordringer, men alle hvalpene tog bare det nye miljø i stiv pote! Der kom endda et tog bragende forbi, men hvalpene stod bare og gloede på det, som om det var det mest almindelige i hele verden. Vi var stolte, for så er vores opgave de første 8 uger ved at være fuldendt!
 
De er desuden blevet udfordret med aktivitetslegetøj og snusemåtter, som er super mentalaktivering. 
Aktivitetslegetøj er forskelligt legetøj med foder indeni, hvor hvalpene skal tumle med legetøjet og løse gåden til, hvordan de får foderet ud. Man skal have meget forskelligt legetøj, hvis hvalpene skal have fornøjelse af det mere end én gang, for de regner hurtigt ud, hvordan det virker. 
Vi gav dem aktivitetslegetøjet på en stor og knasende presenning, så de fik prøvet en anden slags underlag, men det gjorde de ikke noget notits af. 

En snusemåtte er en bunke fleese strimler i en gummiemåtte, som skal imitere en stor græstot. I denne gemmes der foder, som hvalpene skal snuse efter. Det fungerer på samme måde, som når hvalpene laver fodersøg udenfor, men til en dag med dårligt vejr, eller når hvalpen har for meget krudt i rumpen om aftenen, så er en snusemåtte en super god løsning. Se evt. her, hvordan man selv laver snusemåtter: https://www.youtube.com/

Hvalpene har været en tur ved dyrlægen og er nu så småt ved at være klar til at flyve fra reden i næste uge. 
De har fået deres vaccination og sidste ormekur. Næste ormekur skal bare gives ved 10 ugers alderen og så revaccination ved 12 og 16 ugers alderen.

På onsdag flyver hvalpene fra reden. Det er vemodigt, men samtidig så er det også drøn hårdt at have hvalpe, så det er med noget blandet følelser, at vi siger farvel til dem.
Husk at være 2 personer i bilen, når i afhenter jeres hvalp. Hvalpene har kørt meget i bil hos os, og er blevet ganske tilpasse med vores bil. Men nu skal de lære jeres bil at kende, samt køre uden søskende, så det vil give en lille utryghed.
Vi har sørget for lidt snacks til hvalpene til hjemturen, men tag også gerne selv noget meget lækkert med til bilturen, som kan tage deres fokus og skabe ro.
Hvalpenes 6. leveuge:
Nu er alle hvalpene blevet fordelt på deres nye familier og vi håber at i alle er tilfredse med vores vurderinger og fordelinger.

Hvalpene er nu nået til det stadie, som vi kalder "Mere Lort End Lagkage", for at sige det rent ud. Hvalpene stiller i denne alder store krav til os, for at renlighedsprocessen skal gå så godt og let som mulig hos den nye familie. 
Hvalpene er derfor blevet flyttet fra deres hvalpekravlegård inde i køkken-alrummet og ud i hvalperummet, i vores baggang. Her går de i spåner, hvilket giver dem et konstant rent og tørt underlag. 
Spånerne er en suveren løsning, da vi jo ikke kan gøre rent efter hvalpene 24 timer i døgnet. Når de går i spåner, så bliver deres efterladenskaber straks suget ind i spåner og dækket til, når de løber rundt og vi muger ud flere gange om dagen. På den måde skal de aldrig opleve, at spise eller sove oven i deres efterladenskaber, hvilket ellers vil gøre dem til nogle små grise mht. renlighed og det vil gøre det svært at få dem renlige senere hen. 
Ved at hvalperummet også har en fin størrelse, så kan man allerede nu se, at hvalpene foretrækker, at søge over i det ene hjørne, når de skal af med noget (hvis vi ikke når at tage dem udenfor).
I denne alder har de brug for mere plads omkring sig, og i hvalperummet er der større plads til udfoldelse. 
 
Det bur som ses i deres indendørs hvalpekravlegård i spånerne, er udelukkende for trænings skyld. Buret har ingen låge og hvalpene skal naturligvis aldrig lukkes derinde. Buret er sat op, så de kan tumle og lege i det, imens de får følingen af at være i et bur, så det bliver lettere at tilvænne dem til bur i forbindelse med bilkørsel, udstilling eller andet.
  
Hvalpene er så småt begyndt at søge efter tørfoder i hvalpekravlegården udenfor, hvilket er den bedste mental stimulering man kan give sin hund. En hund bør søge minimum 1 time (sammenlagt) om dagen, som er bedre end 10 km gåtur, hvilket en hvalp alligevel ikke kan holde til!
 
I denne uge er de blevet udfordret med at lave "Nose Work" - det vil sige søge efter foder i papkasser. Det er godt som mental aktivering og samtidig en god miljøtræning, at skulle bulre rundt i papkasserne. Hvalpene sprang selvfølgelig i kasserne med krum hals.

Hvalpene har været på tur til til søen. Vi anvender altid vores trækvogn til hvalpene, da der kan være langt at gå fra bilen og hen til den spot, hvor vi har tænkt os, at hvalpene skal løbe, lege og udforske. De små ben kan ikke holde til ret mange skridt, så vi må forme turen, så vi opnår den tiltænkte miljøtræning.  
De syntes at det nye miljø var rigtig spændende og der blev slæbt på pinde, dyppet poter i vandet, gravet huller, spist hestemøj og meget andet. 

Desuden har vi været på skovtur. Igen tages trækvognen i brug, da vi har et bestemt sted i skoven, hvor hvalpene kan løbe rundt helt uforstyret. Imens hørte vi på en stor flok køer, som brølede i vilden sky, men det gjorde hvalpene nu ingen notits af. 
De var elle vilde med alle bladene i skovbunden og alle de anderledes dufte. Her fik vi nogle super gode billeder af hvalpene, imens de sad på en træstamme. 
 
De er også begyndt at få diverse godbidder og snacks, og stort set alt glider ned. Når de får lidt at gumle på, falder det lettere til ro om aftenen, så vi lære dem at få en god døgnrytme.

I den udendørs hvalpekravlegård forsøger vi hele tiden at opsætte nye ting, så de hele tiden bliver udfordret. De har senest fået et bassin med bolde, som larmer gevaldigt, samt et lille soppe bassin, så de kan få erfaring med vand imens de er i trygge rammer.
 
Når hvalpene er indenfor, hører de fortsat lydcd for fuld udblæsning og ingen af hvalpene giver den mindste reaktion på lydene. De får en lydcd med ud i deres nye hjem (en anden en den de er vante til hos os), således at træningen kan fortsættes. 
 
De har været ude og gå deres første tur i vores lille by. Vi anvender altid seler, som ikke skal trækkes over hvalpenes hoved, da det vil blive forbundet med ubehag for hvalpene! Det havde et kæmpe mod på livet og drønede af sted i stram snor for at se og opleve mere og mere. De syntes dog det var lidt noget mærkelig noget, at de var begrænset af en snor og ikke bare kunne løbe frit, men det tog det rigtig pænt.
De får en sele med ud i deres nye hjem, af den model, som de er tilvænnet hos os. 

Hvalpene vokser med ca. 1 kg. om ugen fra nu af og indtil de er udvokset. Det er vigtigt at i laver et vægtskema og holder kontrol med jeres hvalps udvikling, da den ikke må tage mere end maximum 1 kg. på, ellers kan der med lethed opstå nogle vækstproblemer i deres hofter og albuer, som vil give kroniske smerter. 
De er nogle små og fede flødeboller, som helt bare vil spise konstant, så i de nye familier skal der holdes øje med dem. 
Hos os lader vi dem spise det de kan, for skaden kan ikke opstå i dette tidlige stadie. Det er vigtigt at der serveres så meget mad, at der er noget tilbage når alle er mætte (det får Cocio så altid lov til at spise). Det er nemlig vigtigt at de ret tidlig i livet (hos os) får en opfattelse af, at der er mad nok og at de ikke behøver at være forslugne.  
 
I weekenden afholdes sidste omgang åbent-hus/hvalpebesøg. 
Hvalpenes 5. leveuge:
Hvalpene udvikler sig rigtig godt! Alle hvalpene er meget imødekommende og tillidsfulde, og de små haler logre konstant. Deres individuelle personligheder begynder så småt at vise sig, og hver hvalp er charmerende på sin helt egen måde.
Som altid udvikler hannerne deres personlighed før tæverne. Vi håber på at kune være klar til at fordele hannerne på deres nye familie på fredag, således at i ved, hvilken der er jeres, når vi ses på lørdag. 
Tæverne må vente lidt endnu - de er som regel noget ældre før de alle sammen er fordelte. 
 
Vi har fået trænet lidt mere med tilvænning af sele og bilkørsel og det går rigtig godt. Hvalpene sover faktisk inden vi når at lukke bagsmækken på bilen, så de er ganske trygge. 
I forbindelse med tilvænning til bilkørsel og brug af kropssele, så har hvalpene været en tur ved stranden. De syntes sand, tang og vand var utrolig spændende og det var sjovt at se så små hvalpe være opmærksomme på sådanne nye ting omkring dem. Flere af hvalpene gik endda ud og dyppede poterne i det kolde vand. 
 
De har også været med på tur til Fussing Sø og det syntes de også var utrolig spændende. Vi var så heldige at have hele arealet for os selv, så hvalpene kunne bare drøne rundt. Gudskelov er de allerede ret gode til at komme, når vi kalder for ellers kan 10 hvalpe være lidt af en flok at holde styr på. 

Hvalpe i denne alder bliver hurtig overstimuleret og pludselig kan en ellers velment tur, blive til en overvældende oplevelse og dermed en negativ socialisering. Derfor er vi altid kun på "tur stedet" i ca. 25 min., og kører ikke længere væk end en køretur på 25 min. hver vej. 

Dette var deres første ture, ud af mange oplevelser i løbet af de næste par uger hos os. 
 
Hvalpene elsker at lege med vores voksne hunde i hvalpekravlegården. Det er sjovt at se hvordan de små spiller på alle tangenter, når de arbejder med deres kropssprog i samværdet med vores 5 voksne hunde. Heldigvis er vores voksne hunde meget afbalanceret, så hvalpene vil aldrig på nogen måde lidt overlast!
Dog er vores voksne hunde SÅ sociale, at vi helst ikke vil have dem i hvalpekravlegården når der er gæster, da de i deres iver for at snakke med mennesker, med lethed kan komme til at træde på de små hvalpe. 

I den udendørs hvalpekravlegård har hvalpene en masse forskelligt legetøj samt ting til at stimulere dem både fysisk og mentalt og motorisk. De kaster sig over alle forlystelserne med krum hals og det er simpelthen en fornøjelse at se! 
 
I forbindelse med første åbenthus weekend, fik i hver tildelt et tidspunkt, således at vi ikke blev for mange mennesker, der var samlet på samme sted og tid. 
Jeg har spurgt jer alle, og det lader til at i fortsat kan komme i weekenderne på dette tidspunkt. Tidsplanen ser således ud:

LØRDAG:
Kl. 10:00: Lars & Henriette
kl. 10:15: Annette & familie
Kl. 11:00: Sandie & familie
kl. 11:45 Helle & Karsten
kl. 12:00: Anne Marie & familie

SØNDAG:
Kl. 10:00: Anette
kl. 10:15: Maria & familie
kl. 11:00: Mette & familie
kl. 11:45: Susanne & ægtefælle (lille justering i tidspunket)
kl. 12:00: Kirsten & Steen 


Vær venlig at overholde tidsrammen, ellers går der rod i planlægningen. Vi er ikke klar til at tage imod jer før tid. 
 
Vi har forsøgt at fordele jer således, at par uden børn, kommer sammen med familier med børn. Det er nemlig vigtigt der også er plads til børnene, men ved at sætte to børnefamilier sammen, så vil børnene have svært ved at holde afstand. Derud over så bliver det også med lethed for voldsomt for hvalpene med så mange børn og vi kan have svært ved at holde antalet af mennesker nede. 

Vi har før udtrykt vores bekymringer for jer vedr. besøgende i disse coronatider og beskrevet, hvor svært og grænseoverskridende det var for os, at skulle afholde åbent hus. Derfor gør det os faktisk også utrolig kede og frustreret, når vi så oplever, at flere familier alligevel har hevet ekstra familiemedlemmer med til hvalpebesøg! Vi må derfor igen understrege, at åbenthus er for den husstand, som skal have hvalp! 
Ud over corona, så er det også mennesker som er med til at overstimulere hvalpe unødigt, så de ikke har tilstrækkelig energi til de familier, som faktisk skal have en hvalp! 
 
Vi har af flere årsager valgt af aflyse den sidste weekend med åbent hus. Der er således ikke noget den 24/5. Hvalpene vil være klar til deres nye familier få dage efter alligevel. 
 
P.S. HUSK at læse jeres hvalpeguide her på hjemmesiden, ved brug af det login, som i fik tildelt på kvitteringen for reservationen. Nu går der ikke lang tid, før hvalpene skal flyve fra reden og vi imødeser naturligvis at i er forberedte! 
Selvom nogle af jer mener at i er så erfarne hundeejere, at i ikke har brug for hvalpeguiden, så kan vi love jer at der er en konstant udvikling i hundepsykoligi og adfærd og ingen ved det hele! 
Hvalpenes 4. leveuge:
Hvalpene trives alle sammen rigtig godt, og der er endnu ikke nogen nævneværdige forskelle på deres personligheder. 
De vokser eksplosivt - specielt i bredden. 

Hvalpene har været med ude og køre bil i denne uge. Det var bare en korte ture for, at starte på indlæringen. Cocio var hos hvalpene under hele turen og de sagde ikke en lyd.
Forud for turen var de luftet godt af, så de var dejlig trætte. Hvalpe med overskudsenergi vil nemlig også give en kraftigere reaktion i en ny eller potentiel presset situation, som de første køreture evt. kan være.
Derud over så har vi erfaret, at der er en markant bedre indlæring i forhold til tilvænning af bilkørsel, hvis man starter i en tidlig alder med hvalpene.  

Vi har taget hvalpenes udendørs kravlegård i brug - specielt shelteret, hvor de har masser af tæpper og dyner at putte i. Hvalpene nyder at komme ud hver dag. De er endnu ret små, så de løber ikke så langt omkring i hvalpekravlegården. 

I denne uge har vi arbejdet med tilvænning af seler, så hvalpene er klar til at komme med på tur i næste uge. Vi anbefaler ALTID, at man anvender sele!!!
I en undersøgelse lavet af den kendte svenske hundepsykolog Anders Hallgren fra 1994 (”Rygproblemer hos hunde”) fandt man at 63% af hundene i undersøgelsen havde problemer med ryggen. I 91% af de tilfælde hvor man havde anvendt ryk og hug i linen, havde hundene skader i nakken! Af hundene med skader/smerter havde 55,33 % adfærdsproblemer. Heraf var ca. 42 % udfarende, det vil sige aggressive eller stressede.
Når en lille hvalp vil hilse på fremmede mennesker og hunde, så hopper den frem i snoren og op på bagbenene, idet den vil have ansigtskontakt. Via denne handling får den ofte ryk i nakken via halsbåndet, som kan give den skader der svarer til piskesmæld. Ved at bruge sele mindsker man risikoen for, at hunden får nakkeskader. En sele er mere skånsom, da trykket fordeles over bringen og skuldre - ikke kun halsen/nakken. Et træk i linen vil derfor være mere skånsomt for hunden. Nakke smerter kan lede til en masse håndterings konflikter mellem hund og ejer og fjerne hundens lyst til at gå tur.
Hvalpene får en sele med herfra af den model, som de er vante til at bruge hos os.

I denne uge er de blevet chipmærket med hver deres id nummer. Vi foretrækker altid at gøre det i tidligt, da hvalpene i større eller mindre grad får en frygtperiode omkring 6. leveuge (den kan sammenlignes med den frygtperiode, som nogle børn får omkring 8. måned). Ved at chipmærke dem tidlig, så har de endnu en ringe hukommelse, samtidig med at vi undgår at skabe et traume i den sensitive periode omkring 6. leveuge. 
Hvalpene stod med mulen godt begravet i en portion tun, idet de fik deres micro chip indført med en stor kanyle, og de bemærkede det knap.

Hvalpene har fået udvidet deres kravlegår i køkkenet til dobbelt sørrelse fra sidste uge. De har en alder nu, hvor de er mere aktive og dermed kræver mere plads omkring sig. De har desuden fået en masse nyt og spændende legetøj. 

Renlighedsprocessen er skudt godt i gang, hvilket er af stor betydning for de nye familiers succes med henblik på at gøre hvalpene renlige.
Hvalpene er blevet rigtig gode til, at søge over i det ene hjørne af hvalpekravlegården indenfor, når de skal gøre sig rene i nattetimerne. Ligeledes er de begyndt at søge væk fra kurvene, som de sover i i shelteret, i den udendørs hvalpekravlegård, når de skal gøre sig rene.
Endvidere bliver de altid luftet af, indtil alle har gjort sig rene, inden de bliver puttet til natten (de sover naturligvis indenfor!).
Hver gang der ligger hømhømmer, så fjerner vi dem straks vi ser det, så hvalpene ikke bliver nogle små grise, der opvokser i en svinesti - det vil nemlig kun resulterer i en langt mere kompliceret renlighed, da de opvokser med, at det er helt okay at sove, spise og lege oven i efterladenskaber.
Vores hvalpe lære at gøre sig rene på både græs, sand og grus, så der ikke bliver problemer med renlighedstræningen i det nye hjem, da de dermed ikke har præference for kun, at gøre sig rene på kun en slags underlag. 

I weekenden skal vi holde åbent hus for de familier, som har reserveret hvalp. 
Vi har gjort os mange tanker omkring, hvordan vi skal komme igennem det på trods af corona! Vi må indrømme at det volder os meget bekymring...

Vi vil forsøge at fordele familierne på forskellige tidspunkter, så vi ikke står og klumper sammen. 
Normalvis ville vi opholde os indenfor med hvalpene, hvis vejret ikke bød sig, men det kan desværre ikke lade sig gøre i disse corona tider. Derfor må vi minde jer om at klæde jer på efter vejret. Vi har desuden arbejdet på højtryk for at blive klar til weekenden med opsætning af store pavilioner, således at både hvalpe og familier kan søge ly. 
Vi gør opmærksom på, at vi desuden ikke kan stille toilet til rådighed i disse tider. 

Husk på at hvalpene endnu er meget små og derfor bliver de hurtig trætte. Jo flere indtryk og oplevelser de får, jo mere trætte bliver de. Derfor må man forvente, at hvalpene kommer til at sove det meste af tiden til åbent hus i denne alder, desværre.

Hvalpenes 3. leveuge:
Hvalpene vokser fortsat med raketfart! De er nogle små og kompakte bamser, med nogle dejlige og brede hoveder, ben og haler, præcis som det skal være ved den gammeldags type.

Hvalpene kommer dagligt ud af kravlegården og ud på et tæppe, for at lege med vores børn, andre hunde samt udforske køkkenet, alrummet og stuen. Hvalpene har godt af, at blive tilvænnet flere forskellige størrelser børn og andre hunde, fra en tidlig alder, hvis det foregår på en ordentlig og lærerig måde.

Hvalpene bliver nusset og pusset med største forsigtighed af vores andre tæver, som elsker hvalpe, hvilket Cocio syntes det er helt fint.

Hvalpene er glimtvis helt oppe og stå på alle fire (når de har fast fodfæste i form af et tæppe) og man kan se, at de så småt er begyndt at tumle og lege med hinanden. Før de kunne styre alle fire ben, kunne de allerede logre lystigt med halerne, når vi nussede med dem - så ved man altså bare, at det er en Labrador!
Det glatte køkkengulv er dog stadig en udfordring for dem, men det skal nok komme og er god træning af deres muskler og motorik.
Hvalpene bliver tilvænnet flere forskellige slags underlag, som en del af deres miljøtræning. Hunde som ikke har lært det i hvalpestadiet, kan let udvikle angst over for glatte gulve senere hen i livet!

I denne uge er vi begyndt at afspille lyd CD'er for hvalpene. Disse CD'er skal forebygge, at hvalpene bliver bange for nye, høje, skarpe eller pludselige lyde senere hen. På bare en af CD'erne er der 48 forskellige lyde, f.eks. torden, fyrværkeri dyrelyde, huslige lyde, trafik, værktøj, børn, klokker.
Hvalpene får også en ny lyd cd med ud i det nye hjem, da træningen altid skal vedligeholdes. 

I hvalpekravlegården har de fået en masse bamser og legetøj, som udforskes lystigt. Der er meget forskelligt og det bliver dagligt skiftet ud, så der hele tiden er noget nyt og spændende. Her i blandt er de bamser, som de hver får med ud i deres nye hjem ved 8 ugers alderen, som skal være en "nusseklud", der giver tryghed i starten.

De er meget velnærede af Cocios mælk, så vi har ikke haft så travlt med at få dem i gang med at spise. Men de var meget meget interesseret i det opblødte/blændede hvalpefoder, så de gik straks ombord i det, da vi præsenterede 1. måltid for dem. De fodres nu 3 gange om dagen med Royal Canin Maxi Junior (Large dog), som er opblødt og blændet. Heri blander vi Royal Canin modermælkserstatning (ligesom man gør ved små børn, når de skal starte med at spise grød) til hvalpe samt hvalpedåsemad. 

Når hvalpene skal fodres kalder vi "kom-kom-kom" og denne indlæring vil allerede begynde, at sidde fast inden for de nærmeste dage. Dette signal er en vigtig indlæring, til når vi skal på tur med hvalpene og her handler det bare om, at have en belønning klar, når hvalpene kommer susende én i møde :)  Det er let for den nye familie at bygge videre på dette indkald, evt. med et nyt indkalds signal, hvis man ønsker.

Som 3 uger gamle har hvalpene fået deres første ormekur. De var ikke så imponeret over det, men det kom da ned som det skulle. 

Efter dette kuld er Thia pensioneret som avlshund. I forbindelse med kejsersnittet besluttede vi, at hun skulle steriliseres. Hun bliver 7 år den 1/5-20 og vi har det seneste år gået og talt om, hvorvidt hun skal nyde sit otium hos en anden familie... 

Hvis vi finder den helt rette familie, som har masser af tid til hende og er meget hjemme samt har en hund i forvejen (yngre end hende, så hun ikke er alene, når den dør, da hun er født hos os og altid har været sammen med andre hunde!), så vil vi overveje at lade hende flytte... Det er ikke nogen nem beslutning!
Men der er nogle begrænsninger i, at have mange hunde. Inden for de næste 2-3 år, vil vi have 3 nye hvalpe/unghunde i vores hjem, fra hvalpe vi planlægger et beholde fra kommende kuld. 

Vores ønske er, at hun måske flytter med en af sine hvalpe eller Cocios hvalpe (hendes børnebørn) ud i nyt hjem, hos en af familierne, som ønsker at benytte vores feriepasning, således at vi kan få fornøjelsen af at have hende boende i ny og næ, men det er ikke et krav, kun et ønske. Prisen for Thia er 3.000 kr. 

Hvalpenes 2. leveuge:
Hvalpene vokser utrolig godt! De er nogle små kompakte flødeboller, som stadig ikke laver meget andet end at spise og sove. Der er minimal aktivitet i fødekassen i denne alder.
 
De er blevet flyttet ud af fødekassen og over i en hvalpekravlegård, så de har mere plads til udfoldelse. Thia og Cocio vil rigtig gerne ligge sammen og det var der jo ingen grund til, at de ikke skulle. De 10 hvalpe kan lige så godt få fornøjelse af hinanden allerede fra denne alder, når mødrene er mor og datter og går godt i spænd. 

De er nogle gode robuste hvalpe med brede hoveder og kraftige benstammer med tykke "odder-haler". Halen er faktisk lige så tyk som deres bagben. 

Hvalpene kan lugte når Cocio er i fødekassen og de kripler hurtigt over til hende og finder sig til rette i mælkebaren. 
Nogle af hvalpene er så småt ved at åbne deres øjne og har et rigtig sødt udtryk. Deres syn er stadig meget sløret og man skal passe meget på, ikke at tage billeder med blitz på kameraet! Selvom de ikke kan se helt så meget endnu, så kan de fint komme omkring i fødekassen, ved at trække sig frem med forbenene - nogle af hvalpene er endda begyndt at rejse sig op på alle fire ben. 

Deres hoved er ved at have fået mere facon og de ligner efterhånden rigtige hvalpe ;)

Når øjnene åbnes så begynder hørelsen også langsomt at komme. Det er et helt bevidst valg, at vores fødekasse står ved fjernsynet, så hvalpene hele tiden får lydpåvirkning. Vi er en familie der konstant har fjernsynet tændt som baggrundsstøj (ja som om der ik er støj nok med 3 små børn...haha!). 
Hvalpene bliver tilvænnet alle hverdagslyde, og vi vil igennem deres 8 uger arbejde meget med, at tilvænne dem alt mulig slags støj, så de ikke bliver lydsensitive senere hen. 
Fordelen ved at have fødekassen under fjernsynet er også, at børnene kan ligge nede ved hvalpene imens de ser fjernsyn. 

Indtil 3. leveuge har hvalpene ednu ingen nævneværdig hukommelse, men kan selvfølgelig påvirkes af gentagne duftpåvirkninger og stress. Temperatursvingninger, for meget håndtering samt en stresset mor, kan blandt andet have en negativ og skadelig effekt på hvalpene, så det er vigtigt at man som opdrætter er opmærksom på, at skabe de rette rammer omkring hvalpene. 

Hvalpene har fået klippet deres negle for første gang. I denne uge er det ikke for deres trænings skyld, men af hensyn til Cocio, da de river hendes hud, når de pumper mælken omkring dievorterne. 

Nogle af hvalpene er allerede begyndt at logre med halerne når de dier mælk hos Cocio. Det er simpelthen så sjovt at se! 

Hvalpene har allerede fået halsbånd på. 
Vi giver altid vores hvalpe halsbånd på ved denne alder, frem for at blive ved med, at mærke dem med forskellige farveprikker eller tynde silkebånd, da det giver dem et naturligt forhold til at have halsbånd på. De vokser op og kan aldrig huske andet end, at de altid har haft halsbåndet på, og derfor bliver det helt naturligt for dem. Ellers kan man ved en 8 ugers hvalp have en del bøvl med tilvænning af halsbånd. 
Pigerne er; lyserød, gul, lilla og rød.
Drengene er; Grøn, blå og sort
Hvalpenes første leveuge:
Det er helt utroligt som de små flødeboller vokser! Normalvis kalder vi vores brune hvalpe for kaffebønner, men disse kan altså kun kaldes for flødeboller.
Jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har haft så store og fede hvalpe... haha! :) 
De trives bare helt utrolig godt og Cocio er en fantastisk mor!

Hvalpene bliver nusset og pusset efter alle kunstens regler. Cocio udstråler ro og hviler enormt meget i sig selv, som mor.
Hun forlader helst ikke fødekassen og skal helst fodres dernede i. 

Når hvalpene dier mælk, så ser man hvordan de pumper med forpoterne og slår med snuden ned i Cocios dievorter - dette for at få mælken til at løbe. Heraf udspringer den tigge-adfærd, som vi ser senere hen ser ved vores hunde; de "giver pote", altså slår med forpoten for at få noget af et individ, hvilket kan være mad såvel som kontakt. Og ligeledes udøver nogle hunde "snudepuf". 

Fødekassen er udstyret med rundstokke, således at den trætte mor, ikke kommer til at ligge hvalpene ihjel.  
Vi sover også på en drømmeseng ved siden af fødekassen de første par uger, for at overvåge dem og ligge hvalpene til ved Cocios dievorter. 

Selvom hvalpene endnu er meget små, samt døve og blinde, så kribler og krabler de rundt i hele fødekassen. De kan tydeligt dufte deres mor og fornemme om hun er i kassen eller ej. 
De trækker sig af sted med forbenene, imens bagbenene slæbes efter dem. Men allerede nu kan man se, at de første af hvalpene, også begynder at skubbe fra med bagbenene. 

Hver dag gøres der rent i fødekassen og det store isolerende uldtæppe (vetbed) bliver udskiftet. Imens bliver hvalpene lagt på det let kølige køkkengulv. Ved at de mærker det anderledes underlag - frem for uldtæppet i fødekassen - oplever de en let stresspåvirking. Men denne lette stresspåvirkning er kun kortvarrig og dermed positiv, idet den udruster hvalpene i en tidlig alder til, at forholde sig til stress og uvante situationer. 
Hver dag bliver der ligeledes lavet små lette tryg imellem deres trædepuder (naturligvis ikke noget der gør ondt!!), med en lille fingerspids, for også at tilvænne et let stressniveau.
Det giver gode og afbalanceret hunde på lang sigt, når denne udvikling fortsættes sammen med en god socialisering. 

Med små børn er der altid gang i vores hjem, og det er vores hunde helt vante til og trygge ved. Vores hvalpe bliver udrustet til at være en del af en familie, lige fra de er helt små. Vores børn og katte færdes frit omkring fødekassen, hvilket er okay med Cocio og hun kan sove fra det meste. 
Dog vil hun endnu ikke være tryg ved, at fremmede larmer eller håndter hendes hvalpe - selvom hun selv er meget social og opsøgende, så vil hun alligevel ikke have fremmeds opmærksomhed på reden. 
Dette er en helt naturlig adfærd og når hvalpene når 3 ugers alderen og ikke længere er så sårbare, så slapper moren altid mere af. 


Allerede nu kan man se at hvalpene drømmer, når de sover, for de giver en masse små spjæt. Da de endnu er både døve og blinde, så kan de ikke have meget at drømme ud fra, så det kan kun være fødslen, moren og håndteringen, som giver dem drømme. Sjovt at se i denne alder ;)

Hvalpebesøg og Corona virus:
Grundet coronavirus er det noget kompliceret, at afholde hvalpebesøg og derfor vil vi gøre vores bedste for, at hvalpene kommer til jer via filmninger & billeder 🐾
Hvalpene kan følges her på siden via billeder og på vores Facebook side med både billeder og videoer. 
Så bered jer på hvalpespam!!!
 😆

Vi ville ønske vi kunne byde jer alle på hvalpebesøg, hvor vi stolte ville præsentere jer for vores hvalpe og voksne hunde. Men i øjeblikket skal man jo desværre anse alle som raske smittebærere 😷

Derfor kan vi i skrivende stund kun mødes kort med folk udenfor, hvor vi kan holde afstand.
Her kan vi få sat ansigt på hinanden, mærke vores mavefornemmelser, i kan se omgivelserne hvor vores hvalp opvokser, samt den udendørs hvalpekravlegård. Efter afspeitning af hænderne kan i endvidere hilse på de dejlige mødre.

Forhåbentlig kommer der mere ro på COVID-19 situationen som ugerne går - og forhåbentlig inden hvalpene skal flyve fra reden!
I skrivende stund forventer vi stadig, at kunne afholde åbent hus lørdag og/eller søndag (vi fordeler familierne på dagene og fordeler folk på forskellige arealer, om nødvendigt) de sidste 3-4 weekender, hvor hvalpene er hos os.
Vi har 3 Tønder land omkring os, og vi har en masse ideer til sikkerhedsmæssige forholdsregler, så vi undgår alt for meget nærkontakt.
(Det er naturligvis underforstået, at man ikke møder op, hvis man har nogen form for symptomer 😉).


I denne corona periode er Mads hjemme med børnene og har så heldigvis masser af tid til hvalpene. 
Jeg, Laila, arbejder på Hornbæk Dyrehospital, hvor jeg er privatansat som Veterinærsygeplejerske, adfærdsbehandler og hundetræner og hvor der stadig er en masse syge dyr at tilse. 
Heldigvis har ingen i vores familie været ramt af Coronavirus, men vi tager det meget seriøst og ønsker ikke at blive udsat for smitte. 
Hvalpene kom til verden:
De sidste 4-6 dage før Termin var Cocio meget besværet af den store mave, som var eksplosiv stor! Hun kune ikke holde på urinen i mere end 2 timer af gangen, havde svært ved at komme op og stå fra kurven/gulvet og havde svært ved at finde en sovestilling. Ja det er jo næsten ligesom når mennesker er gravide..:

Hun blev langt større end hun gjorde i hendes forrige 2 kuld, hvor hun fødte hhv. 7 hvalpe og 8 hvalpe, så vi havde en teori om, at hun ventede flere hvalpe denne gang. 

Fødslen gik i gang allerede to dage før termin, ved at hun gik i opblokningsfasen, hvor hunden puster og puster, samtidig med at hendes kropstemperatur falder. 
Hun fødte en dag før termin (som beregnes fra ægløsningsdato, ikke parringsdato), hvilket vi faktisk aldrig har oplevet før, men det må skyldes det enorme pres hun havde inde i maven. Det skulle dog vise sig, at hun ikke ventede flere hvalpe end sidst, disse var bare enormt store!!!
Men hun er en suveræn avlstæve der føder uden besvær - selv sædefødsler, hvor store hvalpe kommer med rumpen først! 
Der er filmninger af fødslen på vores facebook side. Det er måske ikke for sarte sjæle, men i min optik er en fødsel noget af det smukkeste i verden! Et nyt liv skabes. 

Cocio fødte 4 brune tæver og 4 brune hanner. Nogle lækre vapser, som er utrolig ens i både størrelse og type - lige som man ønsker dem som opdrætter! 
desværre mistede vi den ene han få dage efter fødslen. 

Når jeg ser sådan en flok lækre brune hvalpe, så tænker jeg altid på chokolade (jep jeg er temmelig glad for chokolade!). Derfor navngives dette kuld "Candy" (altså slik på engelsk).  
Maven vokser godt:
Cocio har der rigtig godt, trods en stor og rund mave. Hun skal tisse oftere end hun plejer, men ellers er der intet at mærke på hende. 
Selvom hun er en uge bagud for hendes mors drægtighed, så virker hendes mave næsten større. 
Dette er Cocios 3. kuld. De sidste to gange har hun født helt problemfrit, med lynets hast og uden de store anstrengelser! Vi krydser fingre for at alt går lige så let denne gang. En fødsel er slet ikke at spøge med og igennem årene har vi oplevet lidt af hvert og haft mange bekymringer (ligesom alle andre opdrættere!). Vi ser frem til at være på den anden side af det, så vi kan nyde Cocio med hendes små chokoladeboller. 

Cocio 1 uge til termin:
 
Cocio 2 uge til termin:
 
Cocio 3 uger til termin:
 
Cocio 4 uger til termin:
Drægtighed: 
Den 26/2 blev Cocio scannet. Hun er slank og i god form og vi kunne endnu ikke se nogen mave begynde at vokse, så vi var meget i tvivl om hun var med hvalpe. Men scanningen var tydelig og der ventes et kuld brune hvalpe i uge 14. 
Vi glæder os meget til at have hvalpe på Cocio og Thia sammen, som er mor og datter. De er begge utrolig rolige, omsorgsfulde og gode mødre, så det bliver en sand fornøjelse at se dem med hvalpe sammen. Det bliver også første gang i vores opdræts historie, at vi skal prøve at have både sorte, gule og brune hvalpe (fordelt på to kuld) på samme tid. Det bliver altså sjovt. 

Ventelisten er stadig åben. Send os gerne en besked via vores kennel profil på Facebook og fortæl os lidt om jer selv, hvis i er interesseret i at blive skrevet op til en hvalp. 
 
Parring den: Den 2. februar blev Cocio parret med Smokey. Han er en meget lækker mørkebrun bamse, med et flot bredt hoved og kompakt krop - faktisk yder billederne af ham i hans unge firgur, slet ikke retfærdighed 😜
Egentlig var det jo tiltænkt, at Cocio skulle have været parret med vores egen unge hanhund, som vi havde importeret fra Polen, men han blev ikke avlsgodkendt.
Smokey er bestemt ingen trøstepræmie, men et lige så godt match! Faktisk er hans far fra samme kennel i Polen, som har nogle super lækre hunde! Vi er rigtig spændte på denne kombination. 😍 

Det er ganske vidst kun 9 måneder siden, at Cocio sidst blev parret. ☝️
Det er naturligvis velovervejet, som alt andet vi gør! Hun er en stærk tæve i super god form og da vi ønsker forårs/sommer hvalpe, så vi kan yde vores bedste i forhold til socialisering, miljøtræning og renlighedstræning, så valgte vi, at hun skulle have sine hvalpe nu, frem for i næste vinterhalvår. 
Hvalpene fra hendes sidste to kuld giver skønne tilbagemeldinger, om både fysisk og psykisk udvikling. Vi er sikre på at dette kuld bliver nøjagtig lige så godt!

Nu krydser vi fingre de næste 3-4 uger, hvorefter vi vil få foretaget en drægtighedsscanning. Forhåbentlig vil den bekræfte, at vi venter små chokoladeknapper i uge 14. 
 
Venteliste:
Vi tager imod seriøse henvendelser til venteliste. Læs venligst afsnittet "KØB AF HVALP" inden i kontakter os. 🙏

Ved henvendelse vil vi gerne vide lidt om, hvem du/I er og hvad en hvalp kan tilbydes. Hvilken erfaring man har med hund og denne race, hvad man skal bruge hunden til (f.eks. familiehund, træning af en bestemt art, udstilling, jagt eller andet) samt hvad man forventer af en hund. 

Man kan ikke sev skrive sig på venteliste - det er noget vi gør, efter at have talt med folk og "forhåndsgodkendt" dem 😊
Ved interesse i vores hvalpe, send os gerne en besked via Messenger (søg vores kennel profil "Kennel Dream Of Labradors" på Facebook). Mail tjekkes desværre ikke så ofte.

Ved at blive skrevet på venteliste er man ikke garanteret en hvalp, da vi naturligvis først vil møde de familier, som skal overtage vores hvalpe. Men man står først i køen og bliver informeret når hvalpene er født, samt bliver inviteret til et hvalpebesøg, hvor vi kan lære hinanden lidt at kende og afstemme forventninger. Ved første møde tager begge parter stilling til, om de ønsker at indgå aftale om reservation. 
 
Da vi naturligvis ikke ønsker at holde folk for nar, skriver vi aldrig urealistisk mange på venteliste. Derfor håber vi naturligvis også på, at folk vil respektere vores opdræt og tid og give en tilbagemelding, hvis de ikke ønsker at stå på vores venteliste alligevel - således at vi kan give pladsen til en anden. Derfor bruger vi heller ikke tid på, at skrive folk på venteliste, som også er skrevet op hos andre opdrættere, da de optager pladsen for en der er mere seriøs. 
Vi takker på forhånd for forståelsen. 🙏
Hvalpenes stamtavle & sundhed:
Alle vores hvalpe er opdrættet efter Dansk Kennel Klubs avlsrestriktioner og avlsanbefalinger, hvilket betyder at hvalpene har en basis plus stambog fra Dansk Kennel Klub. 
Forældrene til vores hvalpe er røntgenfotograferet fri for HD & AD, de er øjenlyst hos en certificeret dyrlæge og endvidere DNA testet for EIC, CNM, PRA & HNPK forud for avl. 
 
Af denne kombination af forældre, forventer vi os nogle store og kompakte hvalpe med et flot hovedtryk og et meget kælent og socialt temperament. 

Faren er importeret fra Tyskland. Han er ejet af Kennel A Lab Carte i sønderjylland og der kan læses mere om ham på deres egen side www.alabcarte.dk

Moren er af vores eget opdræt. Hun er hovedsagelig ud af Fransk, engelsk og Svensk afstamning. Hun er datter af vores sorte tæve Thia, som også venter hvalpe i øjeblikket. Dette er Cocios 3. kuld. 
Hendes 1. kuld kan ses HER
Hendes 2. kuld kan ses HER.
 
Kennel Dream Of Labradors' V. Mads & Laila Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Danmark | Tlf.: 20655058 | mail@dream-of-labradors.dk