Bookmark and Share    
Kennel Dream Of Labradors'

Mallaiy x Dylan

 
Hvalpe født den 1/6-22

4 tæver❤️❤️❤️❤️
4 hanner💙💙💙💙 


De er 8 uger og klar til nye hjem
onsdag den 27/7-22 i uge 30  
  
 
 
Dream Of Labradors' Mallaiy har fået hvalpe med
 
 
 
 
 
Følg denne side hver onsdag, som er hvalpenes ugedag, hvor siden vil blive opdateret med billeder og fortælling om hvalpenes udvikling!
 
Følg også vores kennel på Facebook, hvor der jævnligt vises filmninger af hvalpene. 
 
Hvalpene er navngivet;

Tæve: Dream Of Labradors’ World Wide Love (gul halsbånd)
Tæve: Dream Of Labradors’ All The Love In The World (sort halsbånd)
Tæve: Dream Of Labradors’ On Top Of The World (rød halsbånd)
Tæve: Dream Of Labradors’ Wonderful World (lilla halsbånd)
Han: Dream Of Labradors’ All Ower The World (mørkeblå halsbånd)
Han: Dream Of Labradors’ We Are The World (tyrkis halsbånd)
Han: Dream Of Labradors’ Around The World (grøn halsbånd)
Han: Dream Of Labradors’ Best Of Both Worlds (grå halsbånd)
 
Temaet til dette kuld er "World" da hvalpene har en genpulje fra alle verdenshjørner.
Mallaiy er datter af  en skotsk hanhund og har endvidere afstamning der er dansk, finsk, engelsk og svensk. 
Faren til hvalpene er af en New Zealandsk hanhund og har derud over afstamning fra USA, Canada og Finland.
 
Åbent hus i weekenderne

Vi holder åbent hus for de familier (kun dem som bor i husstanden), som har reserveret hvalp, således at familierne kan følge deres nye familiemedlem i opvæksten i vores kennel.
 
Åbent hus søndage kl. 9-12:
 den 10/7 + den 17/7 + den 24/7

HUSK at give besked om i kommer eller ej så vi ved, hvor meget kaffe vi skal have på kanden☕️
På forhånd tak 😀 
Vi glæder os til at se jer! 
 
Afhentning af hvalpe onsdag den 27/7:
kl. 7:00: Kirsten & Ricky
kl. 8:0
0: Joachim & Michelle
Kl. 9:00: Anja & Steffan
kl. 10:00: Elsebeth & Thomas
  
 
Afhentning af hvalpe lørdag den 30/7:
Kl. 8:30: Lene & Henning 
kl. 9:30: Line & Johannes
kl. 10:30: Heidi & Kjeld
kl. 11:15: Louise 
Første hvalpebesøg hos os:
De familier som vi har haft på venteliste, bydes på et individuelt hvalpebesøg (uden børn). Vi har brug for at begge parter i husstanden kommer til hvalpebesøg, før vi kan danne os et indtryk af, hvorvidt vi ønsker at indgå i en reservation af en af vores hvalpe. Man er således ikke garanteret en hvalp, fordi man har stået på venteliste. 

Første hvalpebesøg afholdes forholdsvis kort, da hvalpene endnu er meget små og moren skal have ro til dem. Mallaiy er en meget sød og imødekommende hund, men hun vil naturligvis blive stresset over fremmedes håndtering af hendes hvalpe. Derfor må hvalpene ikke løftes op af andet en vores familie, som hun er helt tryg ved. 
Hvis en tæve med nyfødte hvalpe stresses via hvalpebesøg, så vil hun typisk miste mælken i en periode. Dette leder til stressede hvalpe som skriger af sult 💔
 
Hvis vi alle er interesseret i at gå videre med en reservation, betales der 4.500 kr. i reservationsgebyr. Dette gebyr kan betales kontant ved første hvalpebesøg eller via bank. 

Ved reservation skrives der en kvittering/pre-kontrakt, hvorpå et login til vores hvalpeguide fremgår. Kvitteringen ser således ud.

Det er udelukkende os, som fordeler hvalpene på deres nye familier. Hvalpene forventes at være fordelt op til den sidste weekend med Åbent hus (den 24/7) - måske weekenden før, afhængig af, hvor hurtig hvalpene udvikler sig. 


OBS!! Vi forventer i har læst afsnittet "Køb af hvalp" forud for hvalpebesøget, således vi undgår misforståelser og har lettere ved at afstemme forventninger, uden at spilde hinandens tid. TAK! 😙
Hvalpenes 8. leveuge, tirsdag den 26-07-2022:
Hver enkelt hvalps vægt;
 
Tæverne:
Sort: 5,3 kg. 
Rød: 5,6 kg. 
Gul: 6,1 kg. 
Lilla: 6,5 kg. 
 
Hannerne:
Grøn: 7,2 kg. 
Grå: 5,2 kg. 
Mørkeblå: 6,0 kg. 
Lyseblå/tyrkis: 5,8 kg. 
 
Selvom der ses en forholdsvis stor størrelsesforskel på hvalpene nu, så kan man ikke bruge denne vægt til, at beregne deres vægt som udvokset. Vi har ofte set den mindste, blive lige så stor som den største, når de er færdigudvokset. 
Ligesom ved spædbørn, kan man ikke regne med, at fordi man har en stor baby, så vokser barnet sig til en kæmpe voksen. 
 
De sidste par dage har vi arbejdet med fravænning af hvalpene. Det kan være rigtig svært for både mor og hvalpe at blive seperareret lige med ét, så det er klart en fordel at lave en langsom tilvænning til adskillelsen. Hvalpene har derfor sovet de sidste par nætter uden Mallaiy og det er gået rigtig fint. 
Mallaiys mælkeproduktion er dog så stor, at hun nu er i medicinsk behandling, for at fjerne mælken og det lader bestemt til at have god effekt på hende. 
 
I ugens løb har hvalpene været en tur på banegården, hvor de mødte en masse nye indtryk. 

Hvalpene har været en tur med i stalden og møde vores heste. Igen var det sjovt at se hvalpene blive så optaget af de nye og ukendte dufte i stalden. Alt blev undersøgt og de blev ikke engang bange for hestene. 

De er blevet udfordret med fodersøg i skramlende papkasser og hvalpene havde en fest! At skulle søge efter foder i kasser er opstart til hundesporten "Nose Work".

Hvalpene har fået en rigtig god fornemmelse for, at de skal gøre sig rene udenfor. Vi tænker det bliver ganske lige til for de nye familier, at få det sidste på plads. 

De har været en tur omkring dyrlægen og fået lavet sundhedstjek og er blevet vaccineret. Hvalpene er vaccineret med en kombinations vaccine (Nobivac DHPPi + NOBIVAC L4), samt en kennelhoste vaccine (NOBIVAC BbPi), der gives i næsen.  Alle hvalpene er tip top og rejseklar til deres nye familier. 
 
De nye familier skal sørge for revaccination af hvalpene når hvalpene er 12 uger gamle og igen når de er 16 uger gamle. Derefter én gang om året resten af livet. 
Kennelhoste vaccinen skal ikke revaccineres/boostes da den holder ét år allerede fra nu. 
 
Hvalpene har desuden fået deres 2. og sidste ormekur hos os i søndags. De skal genbehandles mod orm når de er ca. 12 uger (ormekuren købes hos dyrlægen i forbindelse med revaccination). 
 
Vi håber at se hvalpene igen - måske til kenneltræf eller pasning.
Vi ønsker de nye familier alt held og lykke til med deres nye familiemedlem. Tak for denne gang.
 
Vi syntes hvalpene er blevet nogle dejlige små tillidsfulde, trygge og sociale væsner, lige som vi håbede på. Vi håber de vil bringe glæde i deres nye familier i mange år fremover, og blive nogle elsket familiemedlemmer. 
Hvalpenes 7. leveuge, onsdag den 20-07-2022:
Hvalpene vokser rigtig godt. Nu hvor hvalpene er fordelt på deres familier, er der en interesse i at kende hver enkelt hvalps vægt;
 
Tæverne:
Sort: 4,7 kg.
Rød: 4,6 kg.
Gul: 5,2 kg.
Lilla: 5,5 kg.
 
Hannerne:
Grøn: 6,0 kg. 
Grå: 4,7 kg. 
Mørkeblå: 4,9 kg. 
Lyseblå/tyrkis: 4,8 kg. 
 
Det har været en travl uge, da hvalpene nu har store behov i forhold til deres socialisering og miljøtræning.
 
I den udendørs hvalpekravlegård har de fået en stor aktivitetskube med forskelligt skramlende og raslende legetøj, samt en stor balje med vand. Det er utroligt som hvalpene bare kaster sig over det hele uden betænkeligheder, men det er jo udelukkende positivt :))

Hvalpene er blevet udfordret med aktivitetslegetøj, som er super mentalaktivering. 
Aktivitetslegetøj er forskelligt legetøj med foder indeni, hvor hvalpene skal tumle med legetøjet og løse gåden til, hvordan de får foderet ud. Man skal have meget forskelligt legetøj, hvis hvalpene skal have fornøjelse af det mere end én gang, for de regner hurtigt ud, hvordan det virker. 
Vi gav dem aktivitetslegetøjet på en stor og knasende presenning, så de fik prøvet en anden slags underlag, men det gjorde de ikke noget notits af. 

De har været en tur med i Fussingø sø, hvor de fik soppet og hevet i siv, snust til græs og lavet alverdens spilopper.
Vi kunne sørme godt mærke de var blevet ældre, for der var godt nok et stort aktivitets niveau hos hvalpene og et kæmpe mod på livet, så de fræste frem og tilbage. Vi fik talt til 8 en del gange for at orientere os. 
 
Turen i denne uge gik også til Maxi Zoo. Her fik vi trænet at gå i snor, færdes på glat gulv samt distraktioner af lækre dufte. Hvalpene troede selvfølgelig at reolerne med godbidder og kødben var en buffet, så der skulle holdes lidt fast i den anden ende af snoren. 

Hvalpene har været på deres første lille gåtur i vores lille by. Ikke alle hvalpene var enige om, hvor hurtigt man skulle løbe og dem som ikke var i højeste gear, skulle bestemt ikke have følelsen af, at blive trukket afsted. Så er det godt at vores tre børn efterhånden er så store, at de godt kan gå med en hvalp hver. Således kan vi går tur med hele kuldet på én gang. 
 
Her i varmen har hvalpene også været på dagstur med i sommerhus. Der var dejlig skygge og kølig vind på vores matrikel og hvalpene hyggede sig med at æde grandkogler og udforske det nye område. 
 
Hvalpene har endnu en gang fået klippet deres negle, som vokser helt utrolig meget i denne alder. 
 
På søndag er der åbent hus kl. 9-12 for sidste gang, inden hvalpene flyver fra reden. 

På onsdag flyver kun 4 af hvalpene fra reden. Det er faktisk første gang i mange mange år, at alle hvalpene ikke flytter til tiden.
De sidste 4 hvalpe flytter første på lørdag.
 
Hjemmesiden vil blive opdateret på tirsdag.
Hvalpenes 6. leveuge, onsdag den 13-08-2022:
Tæverne vejer nu fra 3,6 kg. til 4,5 kg. Hannerne vejer nu fra 3,5 kg. til 4,6 kg.  
 
Hvalpene vokser med ca. 1 kg. om ugen fra nu af og indtil de er udvokset. Det er vigtigt at i laver et vægtskema, og holder kontrol med jeres hvalps udvikling. Labrador hvalpe bør ikke tage mere på end maximum 1 kg. pr. uge, ellers kan der med lethed opstå nogle vækstproblemer i deres hofter og albuer, som vil give kroniske smerter.

Hos os lader vi dem spise det de kan, for vækstskaden kan ikke opstå i dette tidlige stadie.
Det er vigtigt at der serveres så meget mad, at der er noget tilbage når alle er mætte (det får Mallaiy så altid lov til at spise). Det er nemlig vigtigt at de ret tidlig i livet (hos os) får en opfattelse af, at der er mad nok og at de ikke behøver at være forslugne eller slås for at få mad.
Når hvalpene flytter i deres nye familier, så skal maden afmåles, så der holdes styr på vægten.

Hvalpene er nu nået til det stadie, som vi kalder "Mere Lort End Lagkage", for at sige det rent ud. Hvalpene stiller i denne alder store krav til os, for at renlighedsprocessen skal gå så godt og let som mulig hos den nye familie. 
Hvalpene er derfor blevet flyttet fra deres hvalpekravlegård inde i køkken-alrummet og ud i hvalperummet, i vores baggang. Her går de i spåner, hvilket giver dem et konstant rent og tørt underlag. 
Spånerne er en suveren løsning, da vi jo ikke kan gøre rent efter hvalpene 24 timer i døgnet. Når de går i spåner, så bliver deres efterladenskaber straks suget ind i spåner og dækket til, når de løber rundt. På den måde skal de aldrig opleve, at spise eller sove oven i deres efterladenskaber, hvilket ellers vil gøre dem til nogle små grise mht. renlighed, og det vil gøre det svært at få dem renlige senere hen. 
Ved at hvalperummet også har en fin størrelse, så kan man allerede nu se, at hvalpene foretrækker, at søge over i det ene hjørne, når de skal af med noget (hvis vi ikke når at tage dem udenfor).
I denne alder har de brug for mere plads omkring sig, og i hvalperummet er der større plads til udfoldelse. 
Det bur som ses i deres indendørs hvalpekravlegård i spånerne, er udelukkende for trænings skyld. Buret har ingen låge og hvalpene skal naturligvis aldrig lukkes derinde. Buret er sat op, så de kan tumle og lege i det, imens de får følingen af at være i et bur, så det bliver lettere at tilvænne dem til bur i forbindelse med bilkørsel, udstilling eller andet.

Sommervejret er med os og vi har været hjemme det meste af tiden, hvor vi har haft dette kuld. Derfor er hvalpene udenfor i deres 250 m2 hvalpekravlegård det meste af dagen, og de nyder simpelthen alle de udfordringer og aktiviteter, som kravlegården byder på. 
   
Hvalpene er så småt begyndt at søge efter tørfoder i hvalpekravlegården udenfor, hvilket er den bedste mental stimulering man kan give sin hund. En hund bør søge minimum 1 time (sammenlagt) om dagen, som er bedre end 10 km gåtur, hvilket en hvalp alligevel ikke kan holde til! En hvalp/unghund bør søge sit foder 3 x 20 minutter hver dag, for at opnå optimal mental stimulering. Desuden er stressreducerende og lader hvalpen/hunden bruge sin overskudsenergi på en hensigtsmæssig måde. 
 
Hvalpene har været på tur til skoven. Skovbunden er et hit at grave snuderne ned i og der blev slæbt på pinde og blade. 
Det er så fantastisk at se, hvordan de bare indtager et nyt miljø uden hæmninger. 
 
De har også været på tur i trækvognen til gammelhaven ved Fussingø sø. Hvalpene er meget interesseret i vandet og sivene, så man skal næsten have et øje på hver finger, nu hvor de er så store at de løber livligt omkring. Heldigvis har de et indkalds signal, som de forbinder med mad, så det er dog muligt for os, at få samling på hvalpene. 
 
De er også begyndt at få diverse godbidder og snacks, og stort set alt glider ned. Når de får lidt at gumle på, falder det lettere til ro om aftenen, så vi arbejder på at lære dem at få en god døgnrytme.

I den udendørs hvalpekravlegård forsøger vi hele tiden at opsætte nye ting, så de hele tiden bliver udfordret. Senest har de fået et vandbassin til at soppe i, så de kan vænne sig mere til vand og afkøle poterne på de varme dage. 
 
Når hvalpene er indenfor, hører de fortsat lydcd for fuld udblæsning og ingen af hvalpene giver den mindste reaktion på lydene. 
 
I denne uge har hvalpene igen fået klippet deres negle. Det gik ganske fint og let. 
 
På søndag kl. 9-12 holder vi igen åbent hus for de familier, som har reserveret en hvalp. Giv gerne besked, hvorvidt i ønsker at komme, så vi ved, hvor meget kaffe og kage vi skal have på bordet. Tak :)

Så er den sidste dejlige hvalp også blevet lovet væk til en sød familie. Hvor er vi heldige at så mange søde familier ønsker at anskaffe sig hvalp fra vores kennel! 
 
Hvalpenes 5. leveuge, onsdag den 6/7-22;
Tæverne vejer nu fra 2,83 kg. til 3,43 kg. 
Hannerne vejer nu fra 2,93 kg. til 3,61 kg.

Hvalpene udvikler sig rigtig godt! Alle hvalpene er meget imødekommende og tillidsfulde, og de små haler logre konstant. Deres individuelle personligheder begynder først nu, at så småt at vise sig, og hver hvalp er charmerende på sin helt egen måde.
 
Hvalpene er blevety tilvænnet kropssele. Vi er startet med at give selen på i små intervaller og helst imens hvalpene spiser og leger, så selen bliver forbundet med ngoet positivt.
Vi har fået trænet lidt mere med tilvænning bilkørsel og det går rigtig godt. Hvalpene sover faktisk inden vi når at lukke bagsmækken på bilen, så de er ganske trygge. 

I forbindelse med tilvænning til bilkørsel og brug af kropssele, så har hvalpene været en tur ved stranden. De syntes sand, tang og vand var utrolig spændende og det var sjovt at se så små hvalpe være opmærksomme på sådanne nye ting omkring dem. Flere af hvalpene gik endda ud og dyppede poterne i det kolde vand. 
 
De har også været med på tur til skoven og det syntes de også var utrolig spændende. Bladende som lå på skovbunden var noget som hvalpene aldrig havde set før og dem kunne de rigtig snuse og tumle i.
Gudskelov er de allerede ret gode til at komme når vi kalder, for ellers kan 8 hvalpe være lidt af en flok at holde styr på. 

Hvalpe i denne alder bliver hurtig overstimuleret og pludselig kan en ellers velment tur, blive til en overvældende oplevelse og dermed en negativ socialisering. Derfor er vi altid kun på "tur stedet" i ca. 20 min., og kører ikke længere væk end en køretur på maximum 25 min. hver vej. 

Dette var deres første ture, ud af mange oplevelser i løbet af de næste par uger hos os. 
 
Hvalpene elsker at lege med vores voksne hunde i hvalpekravlegården. Det er sjovt at se hvordan de små spiller på alle tangenter, når de arbejder med deres kropssprog i samværdet med vores voksne hunde. Heldigvis er vores voksne hunde meget afbalanceret, så hvalpene vil aldrig på nogen måde lidt overlast!
Dog er vores voksne hunde SÅ sociale, at vi helst ikke vil have dem i hvalpekravlegården når der er gæster, da de i deres iver for at snakke med mennesker, med lethed kan komme til at træde på de små hvalpe. 

I den udendørs hvalpekravlegård har hvalpene en masse forskelligt legetøj, samt ting til at stimulere dem både fysisk og mentalt og motorisk. De kaster sig over alle forlystelserne med krum hals og det er simpelthen en fornøjelse at se! 

Vi er begyndt at give dem diverse snacks og alt glider ned. Det skal gøres med langsom tilvænning, således de ikke får diarre. 
Når man har mulighed for at byde hvalpene en snack dagligt, så er der også lidt til tænderne og til aktivering. 
 
I denne uge er de blevet chipmærket med hver deres id nummer. Vi foretrækker altid at gøre det i tidligt, da hvalpene i større eller mindre grad får en frygtperiode omkring 6. leveuge (den kan sammenlignes med den frygtperiode, som nogle børn får omkring 8. måned). Ved at chipmærke dem tidlig, så har de endnu en ringe hukommelse, samtidig med at vi undgår at skabe et traume i den sensitive periode omkring 6. leveuge. 
Hvalpene stod med mulen godt begravet i en portion tun, idet de fik deres micro chip indført med en stor kanyle, og de bemærkede det knap.
 
I weekenden afholder vi første åbent hus; søndag kl. 9-12. Familierne (kun husstanden!) kommer som de kan i det tidsrum - altså behøver man ikke stå på pletten kl. 9, hvis det er for tidligt at komme afsted til. 
Husk at sende en besked, hvorvidt i kommer til åbent hus eller ej, så vi ved hvor meget kaffe og kage vi skal have på bordet :) 

Hvalpene er endnu meget små og det betyder også, at de i forbindelse med åbent hus, hurtigt vil blive mætte af de mange intryk. Derfor vil de lægge sig til at sove for at fordøje de mange indtryk og vil være vågne i intervaller. Det er i vores verden en "dødssynd" at forstyrre sovende hvalpe og børn. Den lille hjerne har brug for ro til at udvikle sig optimalt. Hvalpene skal nok vågne igen når de er klar :)

I må gerne, allerede nu, gøre jer lidt tanker omkring, hvornår i kunne tænker jer af afhente jeres hvalp. Vi sætter 1 time af til hver familie, som skal afhente hvalp og vi er klar til at tage imod første familie kl. 7:00.  
 
Vi har en hanhvalp, som endnu ikke er lovet væk til en ny familie :) 
 
Hvalpenes 4. leveuge, onsdag den 29/6-22;
Hvalpene trives alle sammen rigtig godt, og der er endnu ikke nogen nævneværdige forskelle på deres personligheder. 
Tæverne vejer nu fra 3,0 kg til 2,1 kg. Hannerne vejer fra 2,6 kg. til 2,1 kg.  

Vi har taget hvalpenes udendørs kravlegård i brug - specielt shelteret, hvor de har masser af tæpper og dyner at putte i. Hvalpene nyder at komme ud hver dag. De er endnu ret små, så de løber ikke så langt omkring i hvalpekravlegården. 

I starten af ugen kunne man mærke, at hvalpenes hjørnetænder var på vej igennem tandkødet. Nu hvor de er i slutnigen af deres 4. leveuge, er hvalpenes tænder brudt helt igennem alle steder, såleds man nu kan mærke et lille tandsæt.

Hvalpene har haft fornøjelsen af at hilse på en del forskellige feriehunde, som vi har her i sommeren. Dog foregår det kun igennem hegnet. 

Vores egne hunde omgåes dagligt hvalpene, hvilket er en stor hjælp i forhold til udvikling af hvalpenes sociale kompetencer. 
Vores egene hvalpe Moxie & Melba får også lov til at komme ind til hvalpene. Det er første gang de skal omgås små hvalpe, men det gør de faktisk ganske godt og de bliver et par super legetanter for de små. 

I denne uge har vi arbejdet med tilvænning af seler, så hvalpene er klar til at komme med på tur i næste uge. Vi anbefaler ALTID, at man anvender sele!!!
I en undersøgelse lavet af den kendte svenske hundepsykolog Anders Hallgren fra 1994 (”Rygproblemer hos hunde”) fandt man at 63% af hundene i undersøgelsen havde problemer med ryggen. I 91% af de tilfælde hvor man havde anvendt ryk og hug i linen, havde hundene skader i nakken! Af hundene med skader/smerter havde 55,33 % adfærdsproblemer. Heraf var ca. 42 % udfarende, det vil sige aggressive eller stressede.
Når en lille hvalp vil hilse på fremmede mennesker og hunde, så hopper den frem i snoren og op på bagbenene, idet den vil have ansigtskontakt. Via denne handling får den ofte ryk i nakken via halsbåndet, som kan give den skader der svarer til piskesmæld. Ved at bruge sele mindsker man risikoen for, at hunden får nakkeskader. En sele er mere skånsom, da trykket fordeles over bringen og skuldre - ikke kun halsen/nakken. Et træk i linen vil derfor være mere skånsomt for hunden. Nakke smerter kan lede til en masse håndterings konflikter mellem hund og ejer og fjerne hundens lyst til at gå tur.
Hvalpene får en sele med herfra af den model, som de er vante til at bruge hos os.

Renlighedsprocessen er skudt godt i gang, hvilket er af stor betydning for de nye familiers succes med henblik på at gøre hvalpene renlige.
Hvalpene er blevet rigtig gode til, at søge over i det ene hjørne af hvalpekravlegården indenfor, når de skal gøre sig rene i nattetimerne. Ligeledes er de begyndt at søge væk fra kurvene, som de sover i i shelteret i løbet af dagen, i den udendørs hvalpekravlegård, når de skal gøre sig rene.
Endvidere bliver de altid luftet af, indtil alle har gjort sig rene, inden de bliver puttet til natten (de sover naturligvis indenfor!).
Hver gang der ligger hømhømmer, så fjerner vi dem straks vi ser det, så hvalpene ikke bliver nogle små grise, der opvokser i en svinesti - det vil nemlig kun resulterer i en langt mere kompliceret renlighed, da de opvokser med, at det er helt okay at sove, spise og lege oven i efterladenskaber.
Vores hvalpe lære at gøre sig rene på både græs, sand og grus, så der ikke bliver problemer med renlighedstræningen i det nye hjem, da de dermed ikke har præference for kun, at gøre sig rene på kun en slags underlag. 
 
Hvalpene har nu fået deres første ormekur. Det var bestemt ikke noget de kunne lide, men ned skulle det desværre. 
Hvalpenes 3. leveuge, onsdag den 22/7-22;
Hvalpene vokser fortsat med raketfart! De er nogle små og kompakte bamser, med nogle dejlige og brede hoveder, ben og haler, præcis som det skal være ved den gammeldags type.
Tæverne vejer nu fra 1380 gram til 1660 gram. Hannerne vejer fra 1340 gram til 1550 gram. 
 
I denne leveuge har hvalpene fået klippet deres negle for første gang. Neglene på så små hvalpe vokser utrolig stærkt og bliver meget skarpe, således kommer de med lethed til at krade Mallaiy i yveret, når de dier hos hende og pumper med forpoterne. Det gik ganske let og hurtigt at klippe alle hvalpenes negle (144 negle klippet på 15 min.). 

Hvalpene er kommet ud af fødekassen og over i hvalpekravlegården, hvor de har mere plads. Mallaiy har siden hvalpenes fødsel gravet huller alle steder på egendommens areal, for at have den næste rede/hule klar til dem. Hendes instinkt siger hende nemlig, at når hvalpene er ca. 3 uger gamle, så skal de flyttes fra fødestedet til en anden hule. Vi håber hun er godt tilfreds med den nye rede og glemmer alt om at udmærke sig som gravhund. 
I hvalpekravlegården har de fået en masse bamser og legetøj, som udforskes lystigt. Der er meget forskelligt og det bliver dagligt skiftet ud, så der hele tiden er noget nyt og spændende. Her i blandt er de bamser, som de hver får med ud i deres nye hjem ved 8 ugers alderen, som skal være en "nusseklud", der giver tryghed i starten.
 
Hvalpene kommer dagligt ud af kravlegården og ud på et tæppe for at udførske køkkenet og spisestuen, for at lege med vores børn og andre hunde. Hvalpene har godt af, at blive tilvænnet flere forskellige størrelser børn og andre hunde, fra en tidlig alder, hvis det foregår på en ordentlig og lærerig måde.
Vores andre voksne hunde er utrolig fornuftige omkring hvalpe, og det er en rigtig god oplevelse for hvalpene, at skulle forholde sig til andre end deres mor. 
Hvalpene bliver nusset og pusset med største forsigtighed af vores andre tæver, som elsker hvalpe, hvilket Mallaiy syntes det er helt fint - hun er simpelthen verdens mest tålmodige hundemor i alle henseende!

I denne uge tager hvalpene imod verden via deres syn, fremfor via deres lugtesans, som har været deres primære sans indtil nu, hvor de har åbnet øjnene. 
De første to uger af hvalpenes liv, var de meget fokuseret på hænders dufte (især hvis der kom nye mennesker), samt fokuseret på nyt underlag/tæppe. Disse ting hæfter hvalpene sig ikke så meget ved længere, men har nu fokus på hinanden og den store omverden. 

I hvalpekravlegården, er hvalpene nu helt oppe og stå på alle fire poter. De er begyndt at tumle og lege alt imens der kommer små bjæf fra dem. Det er sjovt at observere, at i denne alder kan de blive bange for deres egne lyde/bjæf.
Allerede før hvalpene kunne styre alle fire ben, kunne de logre lystigt med halerne, når vi nussede med dem - så ved man altså bare, at det er en Labrador! En fantstisk race, som jo bare er født med et skønt åbent sind, som man kun kan elske!

Det glatte køkkengulv er dog stadig en udfordring for dem, men det skal nok komme og det er god træning af deres muskler og motorik, at lære at holde balancen på glat underlag.
Hvalpene bliver tilvænnet flere forskellige slags underlag, som en del af deres miljøtræning. Hunde som ikke har lært det i hvalpestadiet, kan let udvikle angst over for glatte gulve senere hen i livet!

I denne uge er vi begyndt at afspille lyd CD'er for hvalpene. Disse CD'er skal forebygge, at hvalpene bliver bange for nye, høje, skarpe eller pludselige lyde senere hen. På bare en af CD'erne er der 48 forskellige lyde, f.eks. torden, fyrværkeri dyrelyde, huslige lyde, trafik, værktøj, børn, klokker.

De er meget velnærede af Mallaiys mælk, så vi har ikke haft så travlt med at få dem i gang med at spise. Men da hvalpene begyndte at vise interesse for Mallaiys madskål, så var de tydeligvis klar til at indtage fast føde.
De var meget meget interesseret i det opblødte/blændede hvalpefoder, så de gik straks ombord i det, da vi præsenterede 1. måltid for dem! De fodres nu 3 gange om dagen med Royal Canin Maxi Junior (Large dog), som er opblødt og blændet. Heri blander vi Royal Canin modermælkserstatning til hvalpe (ligesom man gør ved små børn, når de skal starte med at spise grød), samt hvalpedåsemad. 

Når hvalpene skal fodres kalder vi "kom-kom-kom" og denne indlæring vil allerede begynde, at sidde fast inden for de nærmeste dage. Dette signal er en vigtig indlæring, til når vi skal på tur med hvalpene så vi kan holde styr på hvalpene ved at kalde dem til os. På tur er det bare vigtigt, at have godbidder/belønning klar, når hvalpene kommer susende én i møde. 
Det er let for den nye familie at bygge videre på dette indkald, evt. med et nyt indkalds signal, hvis man ønsker.

Hvalpenes 2. leveuge, onsdag den 15/6-22;
Så blev hvalpene 2 uger gammel og de stortrives!
Hvalpene vokser godt og vejer nu fra 1065 gr. til 1290 gram og de vokser alle fint fra dag til dag. 
De er nogle små kompakte flødeboller, som stadig ikke laver meget andet end at spise og sove. Der er minimal aktivitet i fødekassen i denne alder.
Disse hvalpe er langt større på nuværende tidspunkt, end hvalpene Mallaiy havde sidste sommer. 

Hvalpene kan lugte når Mallaiy er i fødekassen og de kripler hurtigt over til hende og finder sig til rette i mælkebaren. Nu er de begyndt at rejse sig mere op på benene og gå som en hund, frem for at slæbe sig frem ved hjælp af forbenene, som de har gjort indtil nu. 
Hvalpene har nu en størrelse, som gør at der er mindre plads, når alle vil til dievorterne, så de bakser noget rundt oven på hinanden. 

Den første af hvalpene (den med gul halsbånd) er så småt ved at åbne øjnene og har et rigtig sødt udtryk. Inden for de næste par dage vil alle hvalpene begynde at åbne deres øjne.
Deres syn er stadig meget sløret i denne alder og man skal passe meget på, ikke at tage billeder med blitz på kameraet! 

Når øjnene åbnes så begynder hørelsen også langsomt at komme. Det er et helt bevidst valg, at vores fødekasse står ved fjernsynet, så hvalpene hele tiden får lydpåvirkning. Vi er en familie der konstant har fjernsynet tændt som baggrundsstøj (ja som om der ik er støj nok med 3 børn...haha!). 
Hvalpene bliver tilvænnet alle hverdagslyde, og vi vil igennem deres 8 uger arbejde meget med, at tilvænne dem alt mulig slags støj, så de ikke bliver lydsensitive senere hen. 
Fordelen ved at have fødekassen under fjernsynet er også, at børnene kan ligge nede ved hvalpene imens de ser fjernsyn. 

Når hvalpene først åbner deres syn og hørelse i en alder af 14-16 dage, så er det naturens måde, at beskytte dem på. Hvis de havde kunne se og høre fra fødslen af, så ville de blive alt for let forstyrret, imens de skulle tage imod næring fra moren, hvorpå de ville dø af sult og arten ville falde i antal af individer. 

Indtil 3. leveuge har hvalpene ednu ingen nævneværdig hukommelse, men kan selvfølgelig påvirkes af gentagne duftpåvirkninger og stress. Temperatursvingninger, for meget håndtering samt en stresset mor, kan blandt andet have en negativ og skadelig effekt på hvalpene, så det er vigtigt at man som opdrætter er opmærksom på, at skabe de rette rammer omkring hvalpene. 

Vi har endnu ledige hvalpe, som søger gode hjem. 

Hvalpenes 1. leveuge, onsdag den 8/6-22:
Hvalpene vejer nu 750-915 gram og trives utrolig godt. De er nogle små kompakte hvalpe uden skygge af talje! Mallaiy har meget mælk og trives rigtig godt i mor-rollen.
Hvalpenes størrelsesforskel kan lyde af meget, men det er helt normalt. Dog kan vi ikke selv få øje på størrelsesforskellen når de 8 livlige hvalpe kribler rundt i Mallaiys mælkebar. 

Diegivningsperioden varer i gennemsnit seks uger efter fødslen, med en maksimal mælkeproduktion omkring tre ugers alderen. I løbet af den periode er det vigtigt at give moderen et moder med højt energiniveau. 
Den mængde mælk en tæve producerer kan anslås ved reglmæssigt at veje hvalpene før og efter de har spist. Det anslås at en Labradortæve på ca. 32 kg., der fodre 8 hvalpe, vil producere 2,4 gange sin egen vægt i mælk ved at opfostre sit kuld. 
 
Indtil nu har hvalpene været mærket med neglelakpletter, så vi med lethed har kunne kende forskel på dem, ved den daglige vejning, hvor vi holder øje med deres trivsel og vækst.
 
På hvalpenes 1 uges dag, har de fået halsbånd på.  
Vi giver altid vores hvalpe halsbånd på ved denne alder, frem for at blive ved med, at mærke dem med forskellige farveprikker med neglelak. Ved tilvænning af halsbånd imens hvalpene er meget små, giver det dem et naturligt forhold til at have halsbånd på. De vokser op og kan aldrig huske andet end, at de altid har haft halsbåndet på, og derfor bliver det helt naturligt for dem. Ellers kan man ved en 5-8 ugers hvalp have en del bøvl med tilvænning af halsbånd. 
Halsbåndene er fordelt således;
Pigerne er; sort, rød, gul og lilla.

Drengene er; Grøn, mørkeblå, , lysblå og grå. 

Når hvalpene dier mælk, så ser man hvordan de pumper med forpoterne og slår med snuden ned i Mallaiys dievorter - dette for at få mælken til at løbe. Heraf udspringer den tigge-adfærd, som vi ser senere hen ser ved vores hunde; de "giver pote", altså slår med forpoten for at få noget af et individ, hvilket kan være mad såvel som kontakt. Og ligeledes udøver nogle hunde "snudepuf". 

Fødekassen er udstyret med rundstokke, således at den trætte mor, ikke kommer til at ligge hvalpene ihjel.  
Vi sover også på en drømmeseng ved siden af fødekassen de første par uger, for at overvåge dem og ligge hvalpene til ved Mallaiys dievorter. Mallaiy er dog en rigtig dygtig mor og har brug for minimal hjælp. 

Fødekassen står placeret i hjemmets centrale rum - nemlig vores køkken-alrum. Her er hvalpene hele tiden i fokus og opvokser som en del af familien. 

Selvom hvalpene endnu er meget små, samt døve og blinde, så kribler og krabler de rundt i hele fødekassen. De kan tydeligt dufte deres mor og fornemme om hun er i kassen eller ej. 
De trækker sig af sted med forbenene, imens bagbenene slæbes efter dem. Men allerede nu kan man se, at de første af hvalpene, også begynder at skubbe fra med bagbenene. 

De er nogle gode robuste hvalpe med brede hoveder og kraftige benstammer med tykke "odder-haler". Halen er faktisk lige så tyk som deres bagben. 

Hver dag gøres der rent i fødekassen og det store isolerende uldtæppe (vetbed) bliver udskiftet. Imens bliver hvalpene lagt på det let kølige køkkengulv. Ved at de mærker det anderledes underlag - frem for uldtæppet i fødekassen - oplever de en let stresspåvirking. Men denne lette stresspåvirkning er kun kortvarrig og dermed positiv, idet den udruster hvalpene i en tidlig alder til, at forholde sig til stress og uvante situationer. 
Hver dag bliver der ligeledes lavet små lette tryg imellem deres trædepuder (naturligvis ikke noget der gør ondt!!), med en lille fingerspids, for også at tilvænne et let stressniveau.
Det giver gode og afbalanceret hunde på lang sigt, når denne udvikling fortsættes sammen med en god socialisering. 

Med børn i huset er der altid gang i vores hjem, og det er vores hunde helt vante til og trygge ved. Vores hvalpe bliver udrustet til at være en del af en familie, lige fra de er helt små. Vores børn færdes frit omkring fødekassen, hvilket er okay med Mallaiy og hun kan sove fra det meste, da det er børn hun er tryg ved og opvokset med. 
Vi tager dog først imod fremmede børn omkring fødekassen, når hvalpene har lidt flere uger på bagen. 


Allerede nu kan man se at hvalpene drømmer, når de sover, for de giver en masse små spjæt. Da de endnu er både døve og blinde, så kan de ikke have meget at drømme ud fra, så det kan kun være fødslen, moren og håndteringen, som giver dem drømme. Sjovt at se i denne alder 😴

Vi har allerede haft de første familier på hvalpebesøg. Det er en fornøjelse at få æren af at berige familer med nummer 2 hund fra vores kennel, samt berige familier med et firbenet familiemedlem, som har fulgt vores kennel i flere år. Det giver en gensidig tryghed og tillid, som vi sætter enorm meget pris på!

Vi har stadig en han og to tæver, som ikke er lovet væk til de rette familier. 

Fødslen:
Onsdag den 1/6 gik fødslen i gang om forventet. Mallaiy havde sin opblokning op af dagen og kl. 17:58 blev den første hvalp født.  
Mallaiy havde lidt svært ved at få de første par hvalpe ud, så der skulle vi lige hive lidt med, men ellers gik alt bare så fint, stille og roligt og ganske planmæssigt. Lidt før midnat kom den sidste hvalp til verden. Det blev til 8 hvalpe; 4 tæver & 4 hanner. Alle er store, stærke og levedygtige. Hvalpenes fødselsvægt lå mellem 450-525 gram, så det var nogle store hvalpe!
Maven vokser:
Under drægtighedne voksede maven godt og Mallaiy var ikke så smidig, som hun selv troede. Den store mave resulterede oftest i en rullende grissegalop hen over marken :)
Venteliste:
Vi tager imod seriøse henvendelser til venteliste. Læs venligst afsnittet "KØB AF HVALP" inden i kontakter os. 🙏

Ved henvendelse vil vi gerne vide lidt om, hvem du/I er og hvad en hvalp kan tilbydes. Hvilken erfaring man har med hund og denne race, hvad man skal bruge hunden til (f.eks. familiehund, træning af en bestemt art, udstilling, jagt eller andet), samt hvad man forventer af en hund. 

Man kan ikke selv skrive sig på venteliste - det er noget vi gør, efter at have talt med folk og "forhåndsgodkendt" dem 😊
Ved interesse i vores hvalpe, send os gerne en besked via Messenger (søg vores kennel profil "Kennel Dream Of Labradors" på Facebook). Mail tjekkes desværre ikke så ofte.

Ved at blive skrevet på venteliste er man ikke garanteret en hvalp, da vi naturligvis først vil møde de familier, som skal overtage vores hvalpe. Men man står først i køen og bliver informeret når hvalpene er født, samt bliver inviteret til et hvalpebesøg, hvor vi kan lære hinanden lidt at kende og afstemme forventninger. Ved første møde tager begge parter stilling til, om de ønsker at indgå aftale om reservation. 
Ved reservation underskrives en kvittering af begge parter. 
 
Da vi naturligvis ikke ønsker at holde folk for nar, skriver vi aldrig urealistisk mange på venteliste. Derfor håber vi naturligvis også på, at folk vil respektere vores opdræt og tid og give en tilbagemelding, hvis de ikke ønsker at stå på vores venteliste alligevel - således at vi kan give pladsen til en anden. Derfor bruger vi heller ikke tid på, at skrive folk på venteliste, som også er skrevet op hos andre opdrættere, da de optager pladsen for en der er mere seriøs. 
Vi takker på forhånd for forståelsen. 🙏
Drægtigheden:
Mallaiy viser i over første halvdel af drægtigheden, slet ikke tegn på at være drægtig. Men ved scanning 3½ uge efter parring viste det sig, at hun gemmer på en hel del hvalpe. 
Dette er Mallaiys 2. kuld. Hendes første kuld kan ses HER.
 
Sidste gang Mallaiy var drægtig, viste hun heller ikke tegn på drægtighed, ud over hun virkede mere stille. Først ca. 3 uger før termin begyndte maven at vokse, så da vi tog imod 9 meget store og fine hvalpe ved fødslen, blev vi kun noget overrasket!
Denne gang er vi forberedte ;) 
 
Mallaiy er en rigtig god og dygtig mor, og vi glæder os til at få hvalpe på hende igen. Hun er vores 3. generation af egen avl og hun lever bestemt op til sine forfædres præstation i avlen. 
 
 
Hvalpenes stamtavle & sundhed:
Alle vores hvalpe er opdrættet efter Dansk Kennel Klubs avlsrestriktioner og avlsanbefalinger, hvilket betyder at hvalpene har en basis plus stambog fra Dansk Kennel Klub. 
Forældrene til vores hvalpe er røntgenfotograferet fri for HD & AD, de er øjenlyst hos en certificeret dyrlæge og endvidere DNA testet for EIC, CNM, PRA & HNPK forud for avl. 
 
Af denne kombination af forældre, forventer vi os nogle store og meget kompakte hvalpe med et flot hovedtryk og et meget kælent og socialt temperament. 

Faren er opdrættet i Danmark og er ud af en spændende afstamning fra canada og Polen. Han er ejet af Kennel Loldruo Loving Labs i Varde. Se hans data HER.

Moren er af vores eget opdræt. Hun er hovedsagelig ud af Fransk, engelsk, Skotsk og Svensk afstamning. 

Hvalpenes stamtavle vil se således ud:
 
Kennel Dream Of Labradors' V. Mads & Laila Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Danmark | Tlf.: 20655058 | mail@dream-of-labradors.dk